69
  • Morden23
    Erről van szó. LightWave-nek lehet, hogy van helyettesítőakármilye Linux alá, de ha ismered ezeket a progikat, akkor gondolom nem kell magyaráznom egy LW és egy XSI, vagy esetleg Maya közötti különbségeket.

A NodeHub egy program a LightWave-hez, amivel egy helyi hálózat-szerűséget hozol létre, és a node (azaz a "főgép") szétosztja a renderelési időt a csatlakozott gépek között. Ennyi.

Most hiába mondod, hogy mit használ az átlagember. Biztos vagyok benne, hogy sokan tudnának hasonszőrű dolgokat mondani, amik kizárják a gépükről a Linuxot, vagy akármit.

Megjegyzem, ha meg valakinek azért van gépe, hogy játsszon, az is egy indok. Lehet, hogy valakit nem érdekel (pl. engem sem), de akkor is indok.
  • Sanyix
    Lightwave-nek biztos van megfelelője linuxon, csak nem kell ragaszkodni pontosan ugyan ahhoz, a másodikról amit írtál gőzöm sincs mi, de gondolom van hasonló abból is. Ezt a 2 cuccot meg sztem nemnagyon használja átlagember, szóval...
  • assdf
    Namost elárulok neked egy pici titkot:
    igaz hogy a legtöbb ember szidja a windowst időnként, én is mert sok a hülyesége.
    És az is igaz hogy sokan nem is ismernek más alternativát.
    De amikor áttértem linuxra hogy azt is gyakoroljam,körülbelül 10x többet anyáztam a linuxot mint a windowst, igaz más miatt.Ilyenek miatt hogy pl mi a francért nem ismeri fel a hangkártyát, miért kell kerneltforditanom egy hangkártyához 2006ban, felsimeri de néhányszor nem müködik, wireless lan nem megy, nincs driver,használom az ndiswrappert, de azt megint meg kell tanulni, letölteni, leforditani, minden jó, végre van wireless kártya, felismeri de mégsem megy a net stb stb stb.. és akkor még a grafikus felületről még nem is beszéltem (miért csak 85 hzen megy mikor winben 100on, miért nem birja x felbontásban mikor amott igen, ujabb progik letöltése,forditás, telepités, ilyen függőség olyan függőség stb stb...)
    szóval a lényeg az hogy utánna visszatérni a windows világába, szinte egy megváltásnak tünt és hálát adtam az égnek hogy itt két kattintással szinte mindent el lehet intézni, és bármit teszek a gépbe alapból felismeri vmi deafultnak és megy.

Szerintem sok embernek van hasonló tapasztalata a linuxal, ugyhogy csak csinján bánjunk a win utálattal, mert könnyen kiderül hogy mégsem olyan zöld a szomszéd kertje...
  • Morden23
    LightWave, és Newtek NodeHub.
  • DjDano
    mégis ki szólt hozzád? Egy seggnyaló vagy! Biztos te szóltál modinak is, mert egy spicli vagy... máskor sürü anyázás van, de mod erre se néz... most betévedt mert valaki szólt neki.

• assdf
    Egyébként nem vita képp, de pont hogy nem müködik az opensource.Pontosabban nem is az opensource mint olyan hanem egy mellékterméke az ingyenes termék. Mivelhogy a programozónak is fizetni kell...

De annyira nincs sok értelme egy ilyen ms vs os vitának, az egyik ebben jó a másik meg abban, de szerintem az érezhető hogy igazából egyik sem tudna meglenni a másik nélkül.
    Ha nem lenne ms-->lenne 30 féle egymással még véletlenül sem kompatibilis oprendszer a piacon, ráadásul mindegyik gyártól a sajátját mellékelné a gépekhez, arról nem beszélve hogy mekkora szakrételmet kiván egy unix alapu rendszer beüzemelése szemben a winével, tehát lenne a világon néhány ezer barkácsoló kedvü programozó aki szabadon válaszathatná hogy melyiket akarja feltelepiteni a gépére a többi pár millió felhasználó meg nézzen tévét és lehetőleg kerülje nagy ivből a számitógépeket.

Ha meg nem lenne open source-->megfojtanának minket az árakkal, nem lenne ingyenes alternativa, nem késztetnénk fejlesztésre az mst, és végül elkényelmesedne a nagy monopolhelyzetébe.
  • Sanyix
    Nagyon sok ember használ vindózt, de ezek nagyon nagy többsége útálja is, és csak kényszerből használja (tapasztalat). Miért? Az egyik, hogy azt sem tudják, hogy van más. A másik meg a játékok. MS-ék nem azért fejlesztik a directx-et, hogy a lusta játékprogramozóknak kedveskedjenek, hanem azért hogy befolyásuk alá vonják a játékpiac nagy részét, ez sikerült is, mert annak idején gyorsan észbekaptak, szabadulni nehéz, és itt bezárul a kör, mert a többi programozó meg azért fejleszt vindózra, mert abból többet használnak( a windows media formátumok, a .net keretrendszer, stb. is ugyan ezt hivatottak elérni a maguk területén. Az ms eltartója a tudatlanság, és a játékok. Ennyi. Külömben mi van a játékokon kívül vindózon ami linuxon nincs?
  • Morden23
    Ember, te most komolyan gondolod, hogy filozófiákat, meg vallási téziseket, sőt, szociális és pszichológiai állapotokat hasonlítasz egy OPERÁCIÓS RENDSZERHEZ?
    Csak hogy szóljak, az -izmusok nem csak a kommunizmus meg a kapitalizmus!
    Ilyen baromságot... ne keverjd már össze a szezont a fazonnal.
    Önmagukról tudtak könyveket, esszéket, elemzéseket kiadni.

Fogd a google-t, és keress rá pár -izmusra, jó?
  • ubuntu
    "Minta szüksége lenne a reklámra."
    Azaz inkább mintha szüksége lenne Microsoftnak az sg forum ügyeletes trolljaira. :-)
    A Gnu/Linux és azon túl az Opensource sokkal több már mint egy ESZME. Elsősorban mai divatos szóval szellemi termék, aminek az értéke, még az óvatos Cocomo becslés szerint is Debian 3.1 esetében közel 7 milliárd dollár.
    Ez lényeges különbség a különböző -izmus -okra végződő ESZMÉKHEZ képest. Azok mind csak önmagukról tudtak könyeket, esszéket, elemzéseket írni. De ezen kívül mást nemigen alkottak. Az Open-source azért tudott ilyen sikeres lenni, mert:
    - Először is kódolással, és annak tökéletesítésével foglalkozott és csak mellékesen önmagával
    - Nem a bölcsészek világából érkezett, hanem természettudósok és műszaki tudományok világából
    - Nem akarja megváltani a világot, sem megtalálni az élet értelmét vagy megfejteni az univerzum nagy kérdését. Helyette konkrét feladatokra készít programkódokat, ebben törekszik a tökéletességre.

Na ezért működik az Open-source, ha "Eszmének" i akarod nevezni, akkor ez az első életképes "eszme" az emberi történelemben.
  • Morden23
    Caro, amin már egyszer szerintem beszélgettünk valamilyen más fórumon (de aztán lehet, hogy nem te voltál), hogy nekem senki ne merje azt mondani, hogy "Windows-t használsz, hülye vagy".
    Egyrészt, bizonyos emberek okkal használják a WIN-t, nem azért mert megy rajta a Csé meg mert szépek az ikonok. Hanem mert van még egy jópár más dolog, ami nem megy Linux alatt, sőt, továbbmegyek, jópár felhasználó elégedett a Windows-al, és meglepő módon nem tapasztalja azokat a kardinális hibákat, amit néhány vérestorkú tud ordítani.
    Arról persze nem is beszélve, hogy a fele olyan magas lóról beszél, mintha az otthoni gépén legalábbis OS-t fejlesztene.

Azt meg már csak pluszextraként mondom el, hogy néha már úgy érzem, hogy a tengernyi (számomra néha teljesen érthetetlen) WIN-fikázás olyan méreteket ölt, hogy lassan az MS mellett nem kiállni, de azt mondani, hogy azért ők sem csak csupa mínuszjel, szintén ESZME.

Bár megjegyzem, csináljon ebből az háborút, akinek három anyja van.
  • Caro
    Szerintem minket zavar ez legkevésbé...
    Ellenben azt nem tudom felfogni, hogy egyesek miért állnak ki egy CÉG mellett.
    A linux, és a köré épülő opensource világ pedig egy ESZME, ami mellé tényleg ki lehet állni.
    Szerintem sokkal szánalmasabb dolog védeni egy multinacionális céget. Minta szüksége lenne a reklámra.
    El lehet mondani, hogy esetleg miben jobb vagy rosszabb az egyik termék, de itt már régóta nem erről van szó.
  • Antychrist
    Mint a civakodó kisgyerekek... Aki akar
    az használjon Linuxot, aki akar az meg használjon Windowst, ha meg illegális az úgy is tök mind1 így sincs senkinek se eredeti Xp-je mer még így a Vista előtt is 40rugó
  • ubuntu
    "pf, én tuti nem fizetnék nekik , de sztem BG is így gondolja:)"

Neked soha nem kell majd ilyen szintű döntéseket hoznod. A te kompetenciád addig terjed, hogy eldöntöd nem fizetsz a Half-life újabb részéért sem, így warezolsz :-))
  • bertino
    Dátum: 2006.06.04. 15:38 Adta: gz8
    Te barom, csakhogy ez nem a MS-nak rossz hanem a felhasználóknak!!

Személyeskedés.

szerintem ha valakinek oka van befogni a száját, az pont te vagy
  • medawo
    Én meg rühellem a hülye winfos felhasználókat, akik azt se tudják miért de imádják. Ja de tudják. "Mer' fut rajt a csé meg teccenek az ikonjai."

Amúgy meg ti vagytok a szánalmasak. Hagyjátok magatokat megtéveszteni és menni a tömeggel. Ráadásul imádjátok és kiálltok mellette.

Ekkora baromságot még életemben nem hallottam: "idejöttök örömködni az EU balfaszságán ez naygon gáz"
    Elmondom neked, hogy az van amit az EU akar, szóval nem tud balfaszkodni. HA EU azt mondja nincs MS akkor nincs MS. És ha EU azt mondja, hogy nincs MS és mégis van MS akkor az törvénytelen.
  • szivar
    Érdekes. Nem azon megy a vita hogy mihez mi a jobb, hanem azon hogy kinek mi tetszik jobban. Ezen olyan jókat szoktam vigyorogni...
  • Morden23
    Ja, én is rühellem az önelégült Linuxosokat.
    De azt még sokkal jobban, amikor elvileg értelmes emberek úgy veszekednek két oprendszeren, mintha legalábbis a nőikről lenne szó.
  • Mr Gumby
    Ez van.
  • DjDano
    Nekem meg a kisebbségi komplexusban szenvedő Linux fanatikusok beugatásai idegesítenek.. mindenki láthatja milyen szánalmasak vagytok... idejöttök örömködni az EU balfaszságán ez naygon gáz
  • Praetor
    Olyan tényleg nem lesz, hogy nem fizet.
    Magyarországon is ha nem fizet, akkor adók módjára behajtják. Meg elég csúnya retorziókat lehet hozni. pl. tevékenységtől eltiltják, törlik a cégjegyzékből...stb. Szóval gyakorlatilag becsukják a bótot.
  • Praetor
    Kezdesz kicsit unalmas lenni. Majd' minden MSvsEU hírhez hozzáteszel egy ilyen kaliberű benyögést.
  • NEXUS6
    És akkor mi van, ha Windóz?

Ha teszem azt monnyuk egy amcsi kocsiról bebizonyosodik, hogy veszélyes és az EU elé kerül a dolog mert a gyártó a füle botját sem mozdítja, akkor gondolom nem várod el, hogy a ua gyártótól származó (de monnyuk más típusú) szolgálati kocsikat is tömegesen bezúzassák merő szimpátiából?
  • Sanyix
    Ja elég sok helyen linux van.
  • HappyBoy
    Én az összes rohadt számítógépet eldózeroltatnám! Visszahoznám a "ki neveta a végén" meghasonló jó játékokat! Számítógép semmire sem jó. MS sem jó, Linux sem jó, más sem jó. UE sem persze.
  • Mo.Organ
    Gusztustalan ez az EU. Nekik szerintetek a gépeiken mi van feltelepítve? Linux mi?!EU
  • Morden23
    Olyan nincsen, hogy egyszerűen nem fizet. Ezért van egy olyan jópofa dolog a világon, hogy jog/törvénykezés. Lehet akármilyen megacég, akármennyi profittal és akármilyen fontos piaci résztvevő, még a Microsoft sem maradna érintetlenül, ha az EU retorziókat vezetne be.

Ha nem lenne teljességgel ostobaság az alapvető ok, amiért ez az egész banzáj megy, akkor teljes mértékben egyet értenék az Unióval.
  • kbupdate
    Amúgy mi van ha egyszerűen NEM FIZET az MS naponta 1 fillért? Na mi lesz?

pf, én tuti nem fizetnék nekik , de sztem BG is így gondolja:)
  • kbupdate
    "újabb végső időpontot tűzött ki" :D:D:D:D
  • strogg
    Meglátjuk. Mindenesetre nem a napi két milla fogjaőket megviselni, hanem az, ahogyan ezt a tőzsde részvényárak lereagálják majd...