24
  • Hegyikecske
    #24
    hmm pedig jó lenne, de valahogy nem csodálkozom h a kiadók féltik a helyüket... Olyan emberi tulajdonság, h senkinek se jó de a pénz beszél...
  • Zsoldos
    #23
    As nem kell kivagni 8 erdoseget a sok megatonna papir eloallitasahoz :)
  • Zsoldos
    #22
    "igaz, nem egyszerű egy ilyen formátum megalkotása, de ugye ezért vannak az informatikusok :D"

    tenyleg nem konnyu, inkabb lehetetlen..
    ez kb olyan, minthogy "csak egy idogep kell, nem konnyu, dehat azert vannak a tudosok" :)
  • Zsoldos
    #21
    Valaki tudna ajanlani egy gepet amin lehet rendesen olvasni? GPS, net meg ilyen hulyesegek nem kellenenek, csak egy minel egyszerubb, pdf olvasasara kepes masina.
  • tomo
    #20
    miota beszereztem egy kiszuperált psion mx5 os kezigepet rengeteget olvasok!
    a legtobb konyvet talan meg sem lehetne szerezni. es egy 32 MB os kartyan elfer egy kisebb konyvtar.
    tuti kombinacio.
  • Morden23
    #19
    Peter777, mielőtt boszorkányüldözésbe fognál, értsd meg, hogy az emberek basznak olvasni. Kiadók tömege megy tönkre minden évben (pl. Magyarországon is), mert már nem éri meg nekik szarakodni.
    Itt most nem a gigakönyvkiadókra kell gondolni, akik tudják tartani az eladási rátáikat.

    Szóval ha valakire ívből köpködni akarsz, azok ne a könyvesek legyenek.
  • peter777
    #18
    Egyet tudomásul kell venni: a könyvkiadókat a legkevésbé sem érdeklik a szerzők, még kevésbé a könyvek és legkevésbé az olvasók! Csak a profit mozgatja őket! Úgy tesznek, mintha a szerzők és a művek, sőt az olvasók érdekeit képviselnék, pedig csak a saját zsebük, csak az érdekli őket, hogy ezekből a barmokból - belőlünk - mennyi pénzt tudnak kifacsarni. Legszívesebben eltörölnék a könyvtárakat is, az internetet főleg és egylapos "könyveket" adnának ki, legalább egymillióért darabját. Természetesen az újságokat is eltörölnék és ezek után kötelezővé tennék a "könyveik" olvasását. A szerzőket egyenlőre nem tudják kiküszöbölni, de találékonyak, majd megoldják ezt is, ha engedünk nekik. Ezek pénzéhes hiénak! Ezt kell látni! Az alkotások? Azt sem tudják mi az! A könyviparban dolgozók többsége a legkevesebbet olvasókhoz tartozik, de azt tudják, hogy "x" darabszám után, szánnivaló honorárium kifizetése mellett, wcpapírra nyomott, silányul összeragasztott könyvekkel mennyit lehet lenyúzni arról, aki olvas. Elég megnézni a könyvek árait! Csak be ne dőljetek "szegényeknek"! Az álarc mögött szörnyeteg lapul!
  • turul16
    #17
    Lehetetlen (idő korlát)! Az cselezi ki aki nem szégyeliz ez ilyesmit (PC-n)...
    Akinek nem tettszik a PDA képe,ill fogyasztása: elektronikus papír (egy ujság próba képen egy, erre célra kitalált spec készülékre is megjelenik)
  • norti
    #16
    Azért ne legyünk annyira álszentek, anno az én időmben se olvasta el senki az összes kötelezőt. Ami érdekelt elolvastuk, ami nem, vagy leszartuk messziről vagy átnéztünk egy vázlatot.

    Tényleg jó dolog egy pdan olvasni, bár ott meg ott van az hogy lemerül, a könyv meg ugye nem :D Én is jobban szeretem a könyvet kézbe fogni, de amikor a kedvenc sorozatomat nem fordítják le magyarra vagy netalán lefordítanak belőle pár részt, azt se lehet már kapni mert megszűnt a kiadó, kénytelen vagyok angolul megvenni (még drágábbért mint a magyar verziók! ugye okos magyarország, így tanítsuk az embereket idegen nyelvre? grrrrrrrr...) vagy letöltöm és elolvasom pdan. én pl. jó ötletnek tartanék olyan online könyvtárat, ahonnan "kikölcsönözhető" - letölthető - lenne a könyv elektronikus formában, de az mondjuk egy idő utána vagy törölné magát vagy csak egyszerűen érvénytelenné tenné a tartalmát. igaz, nem egyszerű egy ilyen formátum megalkotása, de ugye ezért vannak az informatikusok :D ahogy majd elterjednek az egyre inkább papírhoz hasonló e-book reader eszközök, úgy ezt is meg lehetne valósítani. ahogy anno az online újság előfizetésekkel csinálták.
  • Zoliz
    #15
    A gépbuziknak fogalma sincs milyen nem monitort bámulni lassan. És ez Gates bácsi célja is. A mesterséges fény a természetest soha nem fogja pótolni. Mindenesetre én láttam könyváruházban 20 forintos könyveket. Asszem még eltart mire minden könyvet bedigitalizálnak. Bár egyszerűbb lesz ha elő se vesszük egyet sem, hanem megvárjuk míg japán tudósok betöltik mindet az agyunkba.
  • echo
    #14
    Persze, hogy ellenzik, hiszen eddig ebből éltek. Ennek ellenére nem kell fogalalkozni velük
  • Morden23
    #13
    Azért finoman hozzáteszem, hogy a könyvkiadók (sok kategóriában) nem ugyanazok, mint a film- meg zenekiadók. Össze sem lehet hasonlítani a megmozgatott közönséget, esetleg a megmozgatott tőkét. Szóval azért nem kell egyből elhajtani a b__ös g__ibe őket.
    Sok-sok kiadó közel sem áll olyan húdefaszán, hogy megengedhessenek maguknak bevételkiesést (márpedig ha az emberek eltolják a bicajt a könyvesboltból, át az internetre, akkor ez történik).
  • strogg
    #12
    Mert barmok. Ezért tartanak tőle. Bár asszem újdonságot ezzel nem árultam el.:)
  • Caro
    #11
    Én használtam a Google book search-et, szerintem nézze meg mindenki.
    Nagyon hasznos, hogy a könyv szövegére lehet keresni, de a találati oldalakon kívül semmit nem mutat meg.
    Elég nehézkes lenne így könyvet olvasni, nem tudom mitől tartanak.
  • aaaaa
    #10
    A könyvkiadók elleneznék a hagyományos könyvtárakat is, ha tehetnék, és nem törne ki emiatt közfelháborodás...
  • Cleawer
    #9
    öö izé crt :)
  • Cleawer
    #8
    Nekem is van jópár száz e-book,és más digitális könyvféleségek,de azért nem olvasom el ,mert a ctr -t nem szereti a szemem,és nem lehet folyamatosan ugy nézni ,minntha egy könyvet olvasnál.pedig érdekelne is.
  • Morden23
    #7
    Na ja :(
  • GABOR16
    #6
    "Egy mai átlagos kölyök max a kötelezőket olvassa el, és az iskolai könyvtáron kívül eszébe sem jut sehová mennie."
    Manapság azoknak az elolvasása is ritka, általában letölti internetről a tartalmat, és maximum elolvassa 1x, hogy legyen valami fogalma, de néha még annyiszorsem.
  • Morden23
    #5
    Ez egy elég nagy baj, ha ugyanolyan az élmény.
    Az mondjuk tény, hogy a praktikus okokat nem hagyhatjuk figyelmen kívül.
    - az elég méretes könyvgyűjteményem röhögve elfér egy dvd-n
    - egy pda-ra felvett olvasmány bárhová mehet veled, ahová a pda megy

    De azért kicsivel jobban fárasztja/rongálja a szemet amúgy, ha monitorról olvasol valamit.
    Újfent más kérdés, hogy ez nem feltétlenül hozza magával a könyvek kihalását, sőt, talán egy kicsit segíti a kultúra szóródását. Egy mai átlagos kölyök max a kötelezőket olvassa el, és az iskolai könyvtáron kívül eszébe sem jut sehová mennie.
  • Hedgehog
    #4
    Nekem pedig a pda-n olvasott könyv pont olyan élmény, mint egy puhafedeles, szamárfüles papírkönyv. Csak egyszerűbb olvasni, és nem kell hozzá lámpa se... :)
  • GABOR16
    #3
    És a valódi könyvolvaság élményét egy digitális könyv sem tutja nyújtani, még ha ki is nyomtatnád (othoni nyomtatással kölcséges és kellemetlen a kezelése sok oldal esetén) akkor sem nyújtja az igazi kötött könyv érzését.
  • GABOR16
    #2
    Pedig szerintem ez a digitális könyvtár rendkívűl jó ötlet lenne.
    Rengeteg olyan könyv van amelyet szinte lehetetlen megszerezni, de neked mindenképpen arra lenne szükséged.
  • strogg
    #1
    Majd amikor rájönnek a kiadók, hogy a kínai konkurensek mindnehol megtalálhatóak, jót tett az üzletüknek, akkor meg azért lesz a sírás-rívás.
    És persze erről is a kalózok tehetnek. Még véletlenül sem az a cég vezetés, amelyiket ki kéne végezni, olyan szinten anti tálentum....