SuperCars Championship Australia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
itt van SVG kamerájából a pálya..rajt után enyhe jobbos majd a balos..na ott összetorlódnak majd a gördülõ rajtnál vagy a 2 sorosaknál 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
😊))

Ulvar
ezen a pályán nagy baromság mert azt írják hogy a célvonal után lehet gyorsítani....DE BAZDMEG AZUTÁN EGYBÕL JÖN A BALOS! Kinek az idióta fejébõl pattant ez ki azt nem tudom de pofán basznám egy szívlapáttal...hát így is geci gáz elfordulni, így meg még élvezetesebb lesz.

Bár nem aggódom a srácoknak van eszük, nagy zúzásra nem számítok, de az nagyon ciki rész...lehet a gördülõ rajt biztonságosabb, de akik tudják az autót kezelni az állórajttól is simán eltud jönni...bár megvan az esély hogy valaki lefullad, én elhiszem...kísérletezzenek, de itt nem volt jó ötlet betenni, mert pl. Hidden Valleyben van egy baszom hosszú egyenes probléma nélkül meglehet csinálni ezt gyönyörûen kivitelezve.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Dietrich
ráadásul ismerve a pályát és a rövid célegyenest meg ami flikflak követi akár lehetnek is szép zúzások is resinél ha lesz.

Ulvar
én abban reménykedtem hogy ez kvali rendszer lesz...tehát hogy így döntik el a rajtsorrendet, mert így még jó is lenne, de amúgy...sztem baromság.

Kísérleteznek, na de a fél versenynaptár ilyen lesz...ezen kívül még 5 helyszínen ilyen rendszer lesz...

Dietrich
kisérleteznek vele? Nem értem mi más a céljuk vele.

Symmons Super Sprint poses new challenges

Ulvar
És valóban...mekkora baromság...

"The new sprint format to be run at Tasmania, Perth, Darwin, Ipswich, Winton and Phillip Island is a 120 km race split into two 60 km halves and separated by a 15-minute ‘half time’ break. The second 60 km race features a side-by-side rolling start, with lead drivers only allowed to accelerate in a designated zone past the start-finish line."

Dietrich
Moda azt írta a szombati 2. verseny két soros gördülõ rajt lesz!

Ulvar
Nem. Idén behoztak egy új szabályt (na jó többet, de most nincs erõm leírni mindet). A lényeg hogy hasonlóan korábban a Sandowni és Phillip Islandi endurance hétvégéken zajlik majd a menetrend, de nem teljesen.

A lényege az egésznek, hogy van egy kvali annak a végeredménye adja az elsõ futamra a rajtsorrendet, ami meglesz felezve. Elsõ futam lemegy és ha jól emlékszem annak végeredménye lesz a 2. felére a rajtsorrend. Ez lesz a szombati nap.

Vasárnap 2 kvali a 2 különbözõ "teljes" futamra.

Ennyi, ezen futamon kívül még lesz pár helyszín ahol hasonló lesz a rendszer.

Ezeken felül még lesz egy új szabály itt. Mégpedig dupla soros rajtok lesznek. Most így hirtelen ennyi és remélem jól írtam mindent, mert nagyon tompa avgyok, megyek aludni!

dave9004
tavaly is ilyen sok verseny volt Tasmanián?
Dietrich
Hétvégén Symmons Plains vagyis a Tasman sprint versenyek lesznek.

Friday
11:00 Practice 1
12:15 Practice 2
13:30 Practice 3
Saturday
09:35 Practice 4
11:50 Qualifying - 20 min.
14:45 First Half - Race 3 25 laps
15:38 Second Half - Race 3 25 laps
Sunday
10:10 Qualifying - 15 min.
10:35 Qualifying - 15 min.
14:05 Race 4 - 42 laps
16:30 Race 5 - 42 laps

most 9 óra az eltérés.
tehát pl. szombaton 05:45-kor lesz az elsõ verseny rajt, de 7-én vasárnap az ausztrálok is állítják a vekkert csak õk vissza!
Vagyis ha jól számolok (ami nem biztos) :p a vasárnapi elsõ verseny 06:05-kor kezd.

Norbi1990
Jason Bright indul az FIA World Endurance Seriesbe egy Ferrari 458-al.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich
Mai verseny is tölthetõ.

Norbi1990
Brundle szeretne V8azni Bathurstbe:
Dietrich
2 perc múlva kezd a kvali.
http://www.v8supercars.com.au/multimedia/live-timing

Dietrich
a mobil beépített idõjárásjelzõje szerint, Melbournben hétvégén 36 fok volt!

Dietrich
asszem ebbõl töltike lesz részemrõl úgy sem pontozzák😉

mert a kezdések:
01:00
04:20
05:20
03:20

dave9004
uh a Tasman challenge egyik kedvencem volt tavaly
Dietrich
pontosabban 4 lesz! 2x30 és 2x35 perc.

Friday
11:00 Race 1
14:20 Race 2
Saturday
15:20 Race 3
Sunday
13:20 Race 4

Ulvar
Igen, de az nem lesz pontozva (szokáshoz híven) az egy promóciós verseny. 3 betét futam a Formula 1 hétvégének.

A következõ bajnoki futam az 1 hónap múlva lesz a Tasman szigeteki Symmons Plains versenypályán.

dave9004
a köv versenyek akkor a melbourne-i sprint versenyek lesznek?
Ulvar
Amúgy viccen kívül a Fordok drágábbak mint a Holden. A kiszállás meg leépülés csak kacsa. Az õsidõkben is voltak nehézségei a Fordoknak de mégse szálltak ki. Akkor még az volt a probléma hogy baszott erõs motorjuk van, csak kanyarodni nem bírnak 😊.

Én se akarok nézni hogy 6 Ford meg 12 Holden van a pályán, de ez nem jelenti hogy kilép a Ford. Ausztrália nagy piac számukra, õsi rivalizálás folyik egyszerûen nem engedhetik meg. Ha mégis bekövetkezne ilyen az a sorozat igen komoly rovására menne.

Dietrich
ja és még valami.
én nem szeretném ha csak 4db Ford lenne jövõre vagy kiszállnának, inkább azt, hogy legyen újra 12db min. mert így a TOP 10-t látva van 8-9 Holden meg 1-2 Ford nem tesz jót a márkák közti versenynek.
szerencsére nem hogy márkán belül de csapaton belül is megy az adok kapok mint most is volt 😊

Dietrich
Én nem Boscora hallgatok csak a tényekre. Kevesebb Ford van mint amikor elkezdtem nézni 2006-ban a bajnokságot. Akkor (megnézve a wikit) 16db Ford volt a versenyzõk tudását nézve meg maradt nekik Frosty, W.Davison. Az is tény a Holden, SVG-vel erõsödött nem beszélve azokról akik már ott voltak.
Amennyiben nem úgy van ahogy gondolom/gondoljuk akkor mivel magyarázod a 6db Fordot 2013-ban? Drágábbak, mint a Holden?

Palinko
kipufogógáz 900 fok felett is van sztem a kipufogó ágnál 😄
Ulvar
Boscora ne hallgass. A Ford igenis öl a sorozatba pénzt. Ott a tavalyi év hát hányszor nyertek? Kurva sokszor, fõleg az év elején, vezették is a bajnokságot. Tavaly igen pechesek voltak, kilökték õket sokszor, leszorították a pályáról Davisont belementek stb....A bajnokság megnyeréséhez nem csak jó autók kell hanem szerencse is. Whincup kicseszett szerencsés, mindamellett hogy droid.

Idén meg mindenki új lappal nyitott, természetesen a Holdenes csapatok azért vannak többségben, mert korábban is velük voltak leszerzõdve. Ha jobban megfigyeled ugyanazok a csapatok Holdenesek, mint akik Fordosok, annyi hogy Ross Stoneék bevállalták a Mernyót, ami mint látjuk nem igazán jött be (egyelõre), ezen kívül Tony D'Alberto váltott vissza Holdenre (õ majdnem minden évben váltogatja a márkát, nyilván a szponzorok miatt).

A Fordnak igenis nagy értéke van a sorozatban, ugyanis az egyetlen nívós sorozat Ausztrálián belül a V8 Supercars. Gondolj bele 60 éve versenyeznek Fordok Ausztráliában, és voltak nehezebb meg könnyebb éveik de sose szálltak ki. Szóval ez véleményem szerint egy orbitális hülyeség hogy félig kifele állnának meg ilyenek, hagyjuk ezeket a kitalált mendemondákat. Meg kell nézni az országban mennyi Fordot és Holdent adnak el, meglepõdsz, de keress utána 😊.

Arról nem beszélve hogy a Ford és Holden párharc továbbra is él, az emberek Ausztráliában még mindig erre kíváncsiak, ha kiszállna a Ford, az olyan lenne mintha az F1bõl kiszállna a McLaren vagy a Ferrari, nem engedheti meg a sorozat!!! Ezeket kell figyelembe venni, nem az hogy mik az eredmények. Frostynak váltó gondja volt a 2. futamon (nem az õ váltójuk, hanem szabvány váltó, amit minden csapat ugyanazon cégtõl kap akárcsak a fékeket). Ezek miatt megint csak nem õket terheli a felelõsség, mert emlékezzünk vissza hogy a droid csapatnak is voltak hasonló gondjaik, PLÁNE arról nem is beszélve hogy 2010-ben egy bizonyos James Courtney, egy bizonyos Forddal leverte droidékat, mégpedig úgy, hogy rengeteg technikai gondjuk volt abban az évben a Triple 8 Racing csapatnak.

Ez egy ilyen sportág, itt egészen a végéig nem lehet mondani semmit. Lehet hogy idén is Holden csapat nyer, de tisztában vannak ott fent a szervezõk, hogy ez nem maradhat hosszabb távon így, a Fordosok meg nem égethetik magukat, újra erõre kell kapniuk, viszont feladni nem fogják.

Dietrich
F1-el ne is hasonlísd..itt nem kellenek mû dolgok az izgalomhoz 😊

Dietrich
Ford meg fél lábbal kifelé áll a V8-ból..kb. olyan szinten támogatja itt is mint a WTCC-ben..és ez így nem jó a jövõt nézve mert akkor Holden egyeduralom lesz a gyengék meg kiszállnak.

Dietrich
Nem jelent meg hivatalosan mennyi volt? mert szerintem jóval többnek kell lenni 50 foknál kipufogó esetében, fõleg versenyautónál...eleve ha abból indulok ki ha a levegõ 30 fok akkor a kabinban 48 fok van és ezt mutatják ugye versenyek alatt és nem olvadt a cipõje senkinek.
szerintem ott a kipufogó erõsen 80-100 fok körül lehet, ha a motor is annyi.
Ez egy konstrukciós hiba, de hogy ezt miként sikerült elkövetniük rejtély.

Köszi szépen a válaszokat, remélem majd így, angol közvetítésen át + az fb-s oldallal, amit küldtél, sikerül majd felvennem a fonalat. 😊
Ulvar
Húúú azt se tudom hol kezdjem el...elég sok kérdést tettél fel egyszerre és egy napig is kevés lenne magyarázni annyi mindent kéne elmondani.

A szabályok nagyon sok mindenben eltérnek, hiába FIA alatt fut félig meddig a széria. A legfontosabb nevelõ széria a Dunlop Series, az elõtt pedig az UTE (ha néztél Nascart korábban akkor hasonlít a Nationwidera meg a Truck Series-re). Ezeken kívül van még Ausztrál Porsche Carrera Cup, valamint Touring Masters, valamint zárt kasztnis go-kart az Aussie Racings (tényleg zárt kasztnis go-kart, youtubeon van fent teljes futam róluk, beszarás egy sorozat).

A 2 új gyártó az idei évtõl startolt Car of the future program keretin belül érkezett. Olcsóbbá, de mindemellé biztonságosabbá és még élvezhetõbbé tették (papíron) a szériát. Tavaly ha 2 autót vett vagy épített egy csapat, abból a pénzbõl idén 3at tudnak készíteni vagy venni. A széria ezért is tud egyre inkább terjeszkedni (idén pl: az Austini versenypályára ellátogatnak, elõször mennek Amerikába).

Szabályok...pfff ....na ezzel tényleg nem végeznék soha, ezt inkább máskorra tenném, de ajánlom hogy ha van Facebookod, akkor Ezt az oldalt "like"olva kövesd a történséket, itt általában elég sok okosságot osztok meg, vagy friss infókat a szériával kapcsolatban.

dave9004
hát igen ez látszik, hogy egyelõre nissan középmzõny és vége, a merci meg vége.
Ha safety car utáni lendület megmarad az évre, az már elég😊
Ulvar
Kifejezetten pocsék versenyük volt 1 autójuk igazából teszt autó, állandóan a pitet látogatta, már annak örülnek hogy egyáltalán célba ér az autó, ezen kívül a maradék 2 verda is súlyos problémákkal küzd. Az eredmények szépen mutatják. Hogy mikor lesz mind ebbõl mind a Nissanból normális versenyképes autó...az egy jó kérdés...

Ulvar
Ez már volt tavaly is, hogy megolvadt a cipõ. Mondjuk a Mercedesnél kifejezetten súlyos ez a probléma. A kipufogórendszert úgy tervezték meg hogy nincs hõelvezetõje, így a teljes hõ a pilóta teste alatt megy végig, nincs ami hûtse konkrétan, tehát az a kb. 50 Fok ami ott bent van az szép lassan elkezdi megolvasztani a cipõt. Másoknál is elõfordul, de ott van egy ilyen elvezetõ rendszer kiépítve ami azért nagyban segíti a hõ elvezetést, de még így is sokat kapnak. Mark Larkham amúgy futamközben el is magyarázta a dolgot, gondolom már megtaláltad. Ha nem, akkor ott van az elsõ futamban valahol.

dave9004
elég pozitívan veszi a Merci, sztem majd fejlõdnek idõvel.
Már most is jó verseny volt a 2., ha a többi gyártó is felér hozzá, akkor ezt a sorozatot nagyon nem lehet majd lepipálni.
Üdv. Nem rég akadtam rá erre a sorozatra, és rögtön megtetszett. Végre olyan autó sport, ahol van sebesség rendesen és attól van verseny, ami ráadásul izgalmas is. Nem tudom mennyi rajongója lehet Mo.-n, de ha valaki ráérne feltudna világosítani az alapdolgokról? Szabályok, meg egyéb dolgok. F1-hez vagyok szokva, de imádok minden autóversenyt. Tavaly csak pár versenyt néztem vissza és, hogy szemléltessem mennyit sikerült felfognom. Változások: 2új gyártó, amibõl a Merci nem is igazi, mert valami emberke kitalálta, hogy az milyen jó lesz, de õk (Mercedes) igazából tojtak rá. Valamint, a tavalyi Vodafone-os támogatottságú csapatot, leváltotta a Red Bull fõszponzorként. Ahol, most feliratkoztam YT csatornára, ott több videó is fel volt töltve. Volt az alap verseny, és ha jól értettem, van 1 Dunlop series, ami rövid sprint futamok, és vagy 2. osztályként, vagy az újoncoknak van, valamint a Nascar Truckhoz hasonlóan Utesként egy 3. osztály? Kérdésem, hogy érdemes-e ezeket is figyelemmel követni?
Elõre is köszönöm!
RatBaG
ezt csak most láttam, ahogy beletekergettem a versenybe. nem semmi hõt termelhet.
http://youtu.be/K6vuvMY1_X4?t=29m55s

kár, hogy a mercinek ilyen szarul indul a dolog, a legjobban ez a kocsi tetszik most.

Per Aspera Ad Inferi.

Dietrich

Dietrich
új cuccoknál ez gyakran megesik..kell még 2 verseny mire letisztul ez..

05:05-kor rajt.

dave9004
jó motorral már több esélyük lesz.
Nem tetszett nagyon a futam, sokallom a tech hibákat.
tudom car of the future, tavalyhoz képest inkább kár hogy future 😄
gordon 24
😊 az mindegy..😊

Downhill!!

Ulvar
aha...de hogy 😄.

gordon 24
Mondtam én😊 Csak beértek a Mercik😊

Downhill!!

Dietrich
http://www.v8supercars.com.au/v8live/live

itt lehet nézni!!!

Dietrich
szombaton
05:20 - 07:40
vasárnap
05:05 - 07:25
VLC-s link
http://tvstream.hopto.org:8080/

Dietrich

Ulvar
az teljesen oké!

Dietrich
jogos mert a win7 minialkalmazásban elfelejtettem az eurót átírni Ft-ra és 31 euró jöt ki 😄
szóval az 9310Ft az vállalható full szezonra.