Itt a foci VB, megéri a plazmatévé?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Napi 17 orat csak nem megy egy TV 10 even keresztul.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Viszont, ha "sokan" vesznek, és elkezdenek elégedetlenkedni az adás miatt, akkor talán... már egy évtizeden belül lesz itt is HD-s adás. 😛
-a plazma fogyasztás magas :o) nem hinném hogy valaki többszázE t kiad a tvre gondot okozhat 5Ft/h többletkiadás.(környezetvédelem puff)
-nincs legjobb termék mindegyiknek van elõnye is hátránya is, aki megelégszik a kisebb képátlóval valószínûleg az lcd vel jár jobban amit közelebbrõl is nézünk fõleg ha sz.gép monitornak használja, 100cm felett plazma az elõnyösebb amit ugye nem 1m-rõl nézünk, hogy "hú, de pixeles" <#vigyor2>#vigyor2>
Az elmondott képi hibák nagyrészét persze már elég jól kiküszöbölték, de az általad is említett árkategóriában biztosan te is észreveszed õket, ha jobban figyelsz. A hang pedig még az ilyen szempontból kiváló vetítõknél is legalább 22-25db. Ez pedig már elég zavaró egy romantikus filmnél.
Ehhez jön még a dez által is említett probléma, hogy az adás interlaced, a kijelzõ pedig progressz ív. 2m-es képátlónál eléggé meglátni a deinteraler hibáit sajnos.
Abban igazad van, hogy házimozira tökéletes, de tv helyett nem.
dez: Köszönöm a javítást.
A plazma vs LCD vitában elég egymás mellé állítani egy CSÚCS plazmát (nem a cikkben szereplõt!) és egy csúcs LCD-t... a plazma köröket ver az LCD-re. Általában az LCD-k túlspilázott színeit szokták szeretni a fanok, de mi van akkor ha sötétben játszódó részt néz valaki a tv-jén...
Egy elõnye van az LCD-nek, mégpedig hogy kisebb képátlójú kijelzõket lehet vele készíteni.
Az pedig hogy sokkal tartósabb az LCD mint a plazma... MUHAHAHAHA
Ezt meg honnan veszed?
Átlagosan egy LCD tovább bírja, mint egy crt, mert nem gyengül az ereje. Ez tény.
Amit te írtál az az elsõ típusokra volt igaz és akkoriban terjedt el, azóta sajnos él a tévhit.
Nem értem miért nem jo nektek a 16:9 es tv-n nézni 4:6 os adást,én évek óta igy nézem.
Ezeken belehet állítani hogy vágjon picit a képbõlalul felül.
Nekem fel se tûnik.
Viszont filmeket dvd-rõl nagyon pöpec nézni.
Az 1024x768 az egy érdekes XGA felbontás nem tudom, hogy hogyan jött ki nekik a 16:9-es képarány. vagy elírás a cikkben vagy a pixelek nem négyzetesek. (Mert egyébkénet a hagyományos NTSC és PAL ban nem négyzetesek, HD ben már igen) Tv ben láttam már 1366x768 -asat
Részemrõl LCD párti vagyok. Ha majd megtehetem hogy 3 évente elköltök egy millát tv-re átváltok plazmára.
Egyébként az meg túlzás, hogy a projector és a plasma az lcd nyomába sem ér, hidd el sok paraméterben jobbak, pl. nézd meg a Bravia projectort vagy az X sorozatú plasmat.
www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu
Projektor az egy nagyon jó ötlet és tök jó rajt mozini, de azért még mindig sötétbe a legjobb. Projektoros tv szintén ugyanez.
HD-ról meg anniyt, hogy ahogy itt már írták van 1080/i és 720/i-s is. Na most a cikkben szereplõn ött kezdõdik az átverés, hogy tudja fogadni mondjuk az 1920*1080-as videót. Eddig tök jó, de 1024*768-ba tudja megjeleníteni max. Szóval ennyit ér. Több mint a sima 480-as kijelzõk, de azért mégis. Én ha egyszer 5 év mulva valamilyen kijelzõt vennék, akkor az tudja az 1920*1080-as felbontást, ne csak kamu legyen.
Ilyen adást meg hogy hol lehet nézni arra a válasz hogy szerény hazánkba egy ideig még biztos nem, szóval a foci-vb az marad olyan amilyen. Németbe meg nyugatra már tutti tolják 1080ba a meccseket.
Sok áruházban régebbi LCD-TV-k vannak kitéve, amik még eléggé mosták a képet, meg amúgy sem voltak túl jók. (A kisebbekben újonnan is elavultabb panelek vannak.) De sokszor nem az LCD panel a hibás, hanem a gagyi de-interlace megoldás.
Projector: csak teljesen besötétített szobában ad tökéletes színhûséget,izzó ára tipustól függõen 25.000-75.000 ,botorság ezt vásárolni.
Lcd tv: hosszú élettartam 10-15 év (kétszerese a plazmának) ,és innen már csak ismételni tudom magam,kevés áramfogyasztás,éles kép,konkurens technológiákhoz képest nagyobb felbontást tudnak, 70 cm tõl 1366*768 as felbontást is tudnak.
Ár/teljesitményben 70 cm tõl 82 ig egész elviselhetõ árban vannak az lcd-k.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Nem , mert az Rtl Klub nem fogja közvetíteni az összes meccset, szóval nem fogod látni az összes meccset. (na ezt jól megaszontam<#idiota>#idiota>, de azé remélem érthetõ volt valamennyire<#buck>#buck>)
World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21
Igen, 3 év. Ma már kiváló HÁZIMOZI projectorok vannak, HDTV felbontással.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
"Ja- Mikor is cseréltem le a CRT-t LCD-re? õõõõ" -Ezt a mondatot ne értem.
Roli: amin mosódást láttál az egy lcd tv volt, vagy egyszerûen a nagy képméret miatt meglátszott ez elmozdulás. Az olcsóbb plazmák gyakran 852*480-as felbontásúak, ezeken közelrõl láthatóak a pixelek. (A plazmáknál a technológia miatt elég nagynak kell lennie egy cellának, ezért nincsenek kisebb méretûek.) Ha normális távolságból nézel egy ilyen kijelzõt nem fog feltünni.
Egyébként a magyar viszonyokra talán az ilyen kis felbontású plazmák a legjobbak jelenleg. Szép kép, viszonylag tûrhetõ fogyasztás, és a tv adások képe sem olyan rettenet, mint a HD felbontású megjelenítõkön. (Csak elég messzire kell ülni tõlük, hogy a rácsozat ne látszon. 😄)
Muhahahahhaha, eeeez teccik, nagyon vicces 😊)))
Ennél már csak ez jobb:
"1024x768-as vagy ennél nagyobb felbontást tv-k esetében elég nehér(sic) 4:3 képaránynál megvalósítani,"
mert 1024/768 az nem 4/3, áááá neeeem 😄DD
"A plazamtv-knál a folytonos kisülés miatt a pixelek egy idõ után kezdenek elsötétedni, de..."
Ja- Mikor is cseréltem le a CRT-t LCD-re? õõõõ
Ennyi pénzért már projektort kapok, vászonnal, 2 tartalékizzóval.
Csak annyit: a luxus az, ami jó, és nem az, ami drága.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Valamit rosszul tudok javítsatok ki!
Tudsz olyan tévédót, ami dolbyban sugároz? és ne egy fizetõs csatorna speciális mozimûsorával gyere, hanem egy nagy kereskedelmi adóval, bárhonnan európából.
Khm, ezzel azért vitatkoznék. Azért nálunk is lehet fogni a legnagyobb adókat (angol, francia, olasz, spanyol, német stb.), és ezek mindegyike 4:3-ban sugároz. Itt nem azt a néhány kivételt kell felsorolni melyek nem, hanem a száznyi olyan adót, amit így nyomnak. Szerintem az európai unió elég nagy piac (440 milliós?) ahhoz, hogy a gyártók megtartsák a 4:3-mas szabványt (mert ugye nem fejleszteni kell, elég megtartani a régieket!), de mégsem teszik. Ez nevetséges.
Marad a Tescos 10 ezer Ft-os TV<#idiota>#idiota>
Komolyam mondom de tényleg, ha ingyen adnák sem kellene.
#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Példának okáért az õsszel érkezõ új Bravia sorozat egyes tagjai már 2-3 HDMI bemenettel lesznek ellátva.
"Azonban némileg érthetetlen számomra, hogy a gyártók a nagyobb képátlójú készülékeket manapság csak 16:9-es képaránnyal gyártják. Ugyan tagadhatatlan, hogy a mozifilmek ilyen formátumban készülnek és egyre több DVD-t adnak el, de véleményem szerint egy átlagos háztartásban a napi tévézés jelentõs részét nem ez, hanem szokványos 4:3-mas adás bámulása (Barátok közt, Megasztár stb.) teszi ki."
Khm 1024x768-as vagy ennél nagyobb felbontást tv-k esetében elég nehér 4:3 képaránynál megvalósítani, másrészt külföldön már sok cstorna szélesvászonban sugároz, sõt nálunk is van néhány: pl. HBO.
A mai plasmáknál is hiába van besülés elleni védelem, hajlamosak a pixelek beégni...ráadásul a plasmák rohadt sok áramot zabálnak, pl. egy projectoros tv egy hasonló plasmához képest 70%-kal kevesebbet fogyaszt.
Chriss745: többféle HD felbontás van: 720p/i, 1080p/i
"...de nem 1024x768"...de igen ez is HD formátum 720p vagy i.
A plazamtv-knál a folytonos kisülés miatt a pixelek egy idõ után kezdenek elsötétedni, de ez a mai plazmáknál már nem jelent problémát.
1- Mi az a projektoros TV?
a projektort vágom, használtam már számítógépen mozizáshoz.
a Projektoros TV akkor egy olyan projektor, amibe belemegy a TV-dugesz?
2- a cikk azt írja, hogy a plaza nem bírja olyan sokáig, mint a CRT. Na most akkor mennyire nem?
2 év? vagy 10 év? (egy átlagos CRT tévé simán elmegy 15-20 évig, ha bele nem vág a villám😄)
sõt... nagybátyámnak van még mûködõ feketefehér tv-je, ami már vagy 30 éves😄 na jó, ez már határeset, de akkor is... kb mennyit bír egy plazmaTV otthoni használatban?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A cikkhez: Azért gyártanak 16:9-es TV-ket, mert nálunk szerncsésebb országokban szinte csak ilyen képarányban (esetleg 14:9) sugároznak...
Marpedig 2k-3k uzemora utan mindig cserelni kell az izzokat, nem veletlenszeru meghibasodasrol van szo.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Egyébként a projector izzók már nincsenek annyira horror árban, úgy tudom.
Ezert az LCD es plazma sokkal jobb valasztas hosszutavon.
Na most ezt nem értem. A HD az 1920x1080 vagy 720p, de nem 1024x768 (vagy mi az hogy képpont?)
Amúgy nekem projectoros TV-m van, fele ennyibe kerül, és szerintem egyátalán nem rosszabb a képe. Tudom, mindenki látott már projektoros TV-t, és azt mondják, fúj de rossz a színe, meg csak szögbõl látható. Ne csodálkozzatok, az ilyen csini Media Markt, meg Euronics boltokban SCART meg S-VIDEO kábellel van meghajtva, jó ronda a képe, de látta már válaki COMPONENT bemenettel?
Én maximálisan meg vagyok vele elégedve!