5
  • Morden23
    Teljesen más témáról beszélünk.
    Én nem a "hasznos" dolgokra gondoltam. Egy spyware... etc. az valakinek hasznos. Azért lett kifejlesztve, hogy megszerezzen valamit, amit később használni tud az, aki megírta/terjeszti.
    Én itt a "klasszikus" vírusra gondoltam.
    Egyszerű példa, van két emberke.
    1-es számú betör a gépedbe, ellopja az adataidat, lenyúlja a bankkártyaszámodat. Ez a delikvens, bár bűnöző, hasznos tevékenységet folytat - akár egy zsebtolvaj. Lenyúl valamit, hogy neki több legyen.
    2-es számú kománk betör a gépedbe, és letörli az adataidat, szétcseszi a munkádat/szórakozásodat, pusztán egyfajta kétes értékű felsőbbrendűségből (mondhatnám úgy is, mert "megteheti").
    1-es számú egy bűnöző. 2-es számú egy kártevő, el kéne taposni, vagy ki kéne végezni.
  • mrzool
    BTW, a cikkben megintcsak van jópár tévedés, pl. az utolsó előtti bekezdés... Azok nem "e-mailen terjedő kártevők", hanem egyszerű hoax-ok.

Ha nem ért hozzá a t. cikkíró, akkor minek foglalkozik vele? Nem lenne egyszerűbb átvenni az ilyen cikkeket olyan portálokról, akik értenek is hozzá? pl. vírushíradó, biztonságportál...
  • mrzool
    Elfelejted a legkézenfekvőbb megoldást: ma már a szervezett bűnözés áll a kártevők nagy része mögött, milliós botneteket hoznak létre, amikkel frankón lehet spammelni, DoSolni, zsarolni. Ehhez még hozzájönnek a spyware-ekkel és egyéb adathalászati módszerekkel megszerzett adatokat... Egyéb kérdés?
  • PyRex
    szvsz az első feltevésed az igaz...
  • Morden23
    Erről egy gondolat jut eszembe:

Vagy a vírusirtókat gyártó cégek tervezik a legtöbb vírust, hogy legyen mi ellen használni a szoftvereiket (némi összeesküvéselmélet-szaga van).

A másik opció, hogy unatkozó PCzsiványok írogatják őket. Akkor már csak azt kérdezem, hogy ezekre miért nem mondják ki a halálbüntetést?

Na mindegy, ez csak egy rövid gondolat volt.