1277
Vidámparkok, hullámvasútak, élménybeszámolók
-
hgkj01 #237 Hidd el, hogy az extasy-nál vannak ezerszer jobb játékok, biztos lehetsz benne, hogy olyat nem fognak venni, mikor a T-rex simán jobb (szerintem legalábbis).Adok egy tippet, úgy ülj a játékokra mintha nem érdekelne az életed, vagy csak tanuld meg, hogy nem lehet semmi bajod.Ne kapaszkodj a Tornyon, a T-rex-en, Topin, Álomhajón.Én az első menetem alkalmával már videóztam, nem tudok félni ezeken csak érezni, hogy milyen jó.Elárulok egy titkot, ezeken a gépeken a karok alaphelyzete a zárt helyzet.Ahhoz kell az energia rájuk, hogy kinyíljanak, tehát legrosszabb esetben nem nyílnak ki menet végén, de olyan hogy magától kinyíljon, egyszerűen nem létezik!!!Nyugodtan engedd el magad, sosem fog kinyílni a biztonsági kar.Akárhány külföldi vidámparkos balesetről hallottál, egyszer sem hallhattál olyat, hogy a biztonsági kar nyílt ki, max olyat, hogy az egész gondola vagy az egész gép repült el, akkor pedig nem ezek a karok fognak megvédeni.:) -
hgkj01 #236 Na Pyro mesélj, milyen volt nálunk?Remélem estig maradtál, mert hallottam, hogy csak negyed 5-től ment a T-rex.Addig megcsinálták a hangot és a száját, úgyhogy kijelenthetem, hogy elkészült a T-rex, már 100%-os.Este néztem az utolsó meneteket és gyönyörű volt sötétben, látványban és hangszerelésben veri a break-et, mozgásban szintén, amit én most először tapasztaltam, hogy kicsi, másodmagammal ültem be most először és nem fért el mindkettőnk keze, olyan szűk a két biztonsági kar közti távolság.1 erősebb embernek még egyedül sem fér oda be a keze.
Egyébként guru gondolhatod, hogy az egyik legjobb játékunkat nem vmi gagyira akarjuk cserélni.A jövőben a vezetőség célja, lemosni a pályáról a Prater-t.Leginkább gépek terén.Hiába jók ezek a játékok, már öregek, a Break 15 éve megvan már, igaz azóta is a kedvencek között van, a topi, looping, álomhajó, 8-9 éve megvannak, muszáj frissíteni, mert ezeket is meg lehet unni, pláne karszalag rendszerben, mikor jó páran úgy indulnak neki, hogy ők most 30-szor felülnek és személyes rekordot állítanak fel.Ha csak egy boomerang-ot raknának a looping helyére, már jobban örülnél nem? -
Pyro1985 #235 Na hazaértem épségben! :) Huhhh, hát rég vidámparkoztam ennyit egyhuzamban, de. 1-től kint voltunk 8ig ..:) Ebbe benne volt 6break dance kör, abból az utsó dupla...:), iszonyaotsan jó volt, a közönság is, volt, hogy tapsolt az egész break dance szinte, üvöltöt visított mindenki, végig stroboszkóppal mentünk..na ezaz igazi break dance, persze korom sötétben :) Meg mindenre felültünk kb legalább egyszer, csak a top spin maradt ki megint..arra most sem vettem rá magam, a looping, meg a titanic nem működött...:) Mondanom se kell, kiértünk,és nem ment a t-rex, szerelték,azt hittem falnak megyek...:), de aztán du. 5fele beindították, úgy hogy be is vágódtunk a sorba :) Na most azaz igazság, hányingerem nem volt utána, de halálfélelmem egész rendesen közben...:) Huh gyerekek, ez nagyon durva, én nem gondoltam,hogy ennyire kemény.....:) Mikor elindult nagyon élveztem, de mikor elkezdett mindenfele forgatni, fejreállítani stb, ott naon beparáztam, mikor előre bedönt fejjel lefele,és úgy maardsz vagy 3mp-ig, a feneked megemelkedik a székből mindened, csak lógsz a pánton, én nekem ott mindig halál félelmem volt,hogy kizuhanok, mert kinyillik a pánt...:)Tényleg az a magatehetehetetlenség érzet, hogy kezed lábad mindened lóg a levegőbe, és csak egy vállpánt tart, és 60kiló súly húz lefele a méllybe...:) Azaz igazság lehet ezen jobban féltem mint az extasyn, de azért tuti fogok rajta még ülni, végülis utólag jó ez az érzés, mikor folyamatosan jön ez a félelem,hogy kiizuhhhanok úúriisten!! :)az átfordulásokat annyira nem is éreztem, bár az is elég kemény érzés, de nekem ez tette be mindig a kiskaput, mikor előre berántott fejjel lefele,és úgy maradt egy ideig...:) a karizmom rendesen fáj azóta is...:) Csináltam róla videót, ha érdekel :)Viszont nagyon jól néz ki sötétben, azok a neon kék fények a kocsikon :)Egyébként valami még mindig nem stimmel rajta szerintem, mert b.nőmék kétszer ültek rajta, és másodjára kicsit kész voltak ők is, mert mnodták,hogy befordult fejjel lefele a kocsijuk,és úgy maradt egész körön nekik..:) HG, az extasyt javaslom,hogy behozzák az elkövetkezendő években...:):) -
#234 várjuk -
#233 Na, megjártam a Tarragonai Port Aventura-t, fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb, a park hatalmas, jó meló már bejárni is, a Dragon Khan nagyon bejött, viszont a topp a Furius Baco volt, valami eszméletlen, persze a szabadesés totony se kutya....Ja a westen kocsmába mindenki mennyen be, a 20 perces műsor fergeteges, a csajok meg nagyon jóók :)
Nemsokára rakok fel videókat youtube-ra..
-
pgguru6 #232 nagyon nem kéne azt a loopingot lecserélni, a vidámpark leghíresebb és legjobb játéka, és fogadni mernék hogy valami gagyi játékot hoznának helyette. csinálják meg azt a városszéli big vidámparkot:) és oda vigyenek nagy játékokat. amik a városligeben vannak azok jók, ne nyúljunk hozzájuk:) -
BKG #231 A praterban az EB döntő előtt is kint voltam, tök jó volt a hangulat a sok focidrukker miatt :), de most augusztus végén is jártam arra. Tényleg szar, hogy minden játékért külön kell fizetni, de azért annyira nem vészes, és ők sajnos nem tudják megoldani ezt a karszalagos rendszert. PL Boomerang, Space Shot 5 €, az extasy csak 3 €, s a játékok többséges is inkább 2-4 € között mozog, de azért tényleg nem magyar pénztárcának való.
De amúgy jártam pár nyugati vidámparkban, pl mindkét walibiben is, így azért van összehasonlítási alapom.
És ha már össze tudsz szedni egy komolyabb csapatot, akkor szerintem érdemes egy kicsit többet áldozni ilyen célra és elmenni németországi vidámparkokba, mert nagyon jó gépeik vannak és nagyon jó kint a hangulat. -
hgkj01 #230 Úgy néz ki, hogy itt is rengeteg új dolog lesz, már a Looping cseréje is szóba jött, ami komoly beruházásra utalhat. Persze ez már nem az idei évre vonatkozik. -
Pyro1985 #229 BKG te ilyen rendszeres vidámpark járó vagy, hogy a t-rex 3hete megy, de te már ilyen sokszor ültél rajta? :) Praterben mikor voltál? Én sajna már 3éve, de mennék szívesen megint, csak az a baj, ott még mindig ez a fizess mindenért külön rendszer megy, és ráadásul 4-5-6euro minden, naon sokba kerül, ha az ember sok mindent ki akar próbálni, és akkor még ki is kellutazni, meg haza...:s ausztriai pénztárcához van mérve, nem a magyarhoz...:) Amúgy én is imádom a vidámparkot, mikor tehetem megyek, csak nehezen jön össze a társaság :) Legutóbb Walibi wordbe voltam Hollandiában, na az is iszonyatosan jó volt, remélem egyszer a magyar is eljut hasonló szintre :) Tényleg nem úgy volt,hogy költözik a magyar vidámpark ki a város szélére, és rengeteg új dolog lesz? :O) Egyszer hallottam egy ilyen hírt 1éve kb. -
BKG #228 Mondjuk egy idő után már tényleg idegesítő volt az a forgás, pláne amikor háttal ültem benne.
Ezt nem is tudtam, hogy most nem automatával megy. Nem tudom, hogy most legutóbb manuálison ültem-e vagy automatán, mert nem sok különbséget éreztem a legutóbbi és a korábbi programok között, amikor biztosan automata volt. -
hgkj01 #227 A T-rex-en a gondolák is forognak és nem végig fejjel lefelé mész, a gondola szabad forgásából teljesen más mozgás képződik, erős rántások igazából.Az extasy-n meg ránézésre annyi, hogy folyamatosan a gondola oldalához nyom a centrifugális erő, nem összehasonlítható a kettő.
BKG nekem most a manuálisban az nem tetszik, hogy amikor elkezdődik, a karok lent vannak, a gondolák befékezve és csak oldalirányba forogsz, kb. olyan mint az extasy, persze csak addig, amíg alap pozícióban forog. -
BKG #226 Pontosan. Ez a különbség a kettő között, hogy az extasyban iszonyatos a sebesség és a a pörgősséget élvezed. A T-rex meg pont emiatt gyengébb, hogy az lassan pörög, bár amikor az elején még a földön bepörget és nem oldanak ki a gondolák, akkor megvan az extasy feeling. A gond ott kezdődik, amikor már kiold a gondola és össze-vissza mész hol fejjel lefelé hol simán, közben fel-le.
A T-rexnél azt hiányolom, hogy még a végén lehetne egy olyan erősebb megpörgetés mint ami az elején van, bár tudom, hogy azért így is elég durva azoknak, akik nincsenek hozzászokva.
Kíváncsi leszek neked mi lesz a véleményed róla. -
Pyro1985 #225 pontosabban jobban feltunningol a gyorsaság....:) -
Pyro1985 #224 Na igen, olyan homályos látás nálam is volt, de nálam tényleg az tette be a kiskaput, mikor váratlanul egyszer már csak fejjel lefele álltam, és közben úgy pörögtem,hogy nem láttam egy konkrét pontot sem :) Én ott féltem a legjobban, mikor egyhelyben ment felfele szép lassan, és megállt, mert annyira nyomtam a vállpántot, azt hittem kinyillik, és meghalok :) A t-rexbe gondolom az a fura,hogy alapba ahogy elnézem lassan forog, csak inkább gondolom a kis székek pörgése hányinger keltő, az extasy meg az egész pörög mnit egy centrifuga, és az olyan jó érzés,pörgősebb érzés :) -
BKG #223 Aha, már ültem mind a kettőn. Tényleg nagyon durva a 4 perces extasy menet, és ráadásul annyira bepörgettek minket, hogy 10 mp után már elhomályosodott a táj és nem láttam semmit. Én bírom az ilyen pörgős játékokat, és amikor először ültem az Extasyn, akkor azután én is azt mondtam, hogy ez volt életem legdurvább ilyen menete.
A T-rex azért furább az ekihez képest, valahogy az másabb és számomra kevésbé élvezetesebb. De majd kipróbálod és te is meglátod. De azért semmiképp nem ajánlok 2-nél több kört egymás után, mert én aki bírja nagyon az ilyen vidámparki játékokat, még én is fél órán keresztül szédültem egy t-rex menet után.
Jó szórakozást holnapra! :) -
Pyro1985 #222 BKG, te ültél már mind a kettőn? Durva ez az extasy nagyon az tuti, hát én mondom előszőr vigyorogtam, de aztán mikor éreztem,hogy megyünk fel fejjel lefele egyre durvábban, akkor naon beszartam, akkor egy ideig halál félelem, de aztán egy idő után megint élveztem...:) Felülnék rá mégegyszer szívesen, bár ha láttam volna előtte külső szemmel,tuti nem merek ráülni,so jól jártam...:) nsgyon jó lenne, ha lenne ilyen itthon is. Na egyre jobban izgat már ez a t-rex...:) de már nincs 24óra...:) -
BKG #221 Ha már ültél fent az extasy-n, akkor utána a T-rex már nem lesz nagy durranás hidd el. Sokkal durvább az extasy a T-rexnél, utóbbi tényleg csak hánytat és kész. Igaz gyönyörűen meg lett csinálva ami azért sokat dob az egész játékon. Én még csak hátrafele ültem benne mindig, és így kicsit másabb, de ez tényleg nem olyan játék, amire egymás után 2-nél többször szívesen felülne az ember, mert utána nagyon kész leszel :) De hajrá :) -
Pyro1985 #220 Na majd meglátjuk, egyébként szerintem tuti kibírom, egyszer nagyon megszivattak, kint Bécsben a Práterben, felültettek egy gépre,hogy az tök olyan mint a break dance, fel is ültem nagy bőszen,erre ez volt a dolog: http://www.youtube.com/watch?v=LEfj2cz8dzo Nézzétek meg, előszőr majdnem beszartam, de utána már élveztem...:):) sztem naon kemény, de szívesen felülnék mégegyszer...:) Ilyet nem akarnak véletlen behozni hozzánk? :) Extasy a neve :) Sztem ez t-rex feeling lehet. -
hgkj01 #219 Hát a T-rexet, most manuálisan kell kezelni, ha sokáig forgat lent a földön, az borzalmas.Én 3 percig még inogtam kb. séta közben, eléggé elszédültem, szerintem break-et bírtam volna utána, még 1 T-rex-et nem.
Extra menetet a gépkezelővel beszéld meg. -
Pyro1985 #218 Huhh ez nagyon királyul néz ki így...:) Elég félelmetes feje van :) Az mégjobb lesz, ha tényleg hangot is ad ki:) Egyébként mit tanácsolsz, ha felülünk erre, ugye utána még bírni fogjuk a break dancet, vagy ezt inkább hagyjuka végére? Mert én a breakre fel akarok megint ülni 5-6szor :)
Na jól van akkor titkolózz csak....:P De azért üzenhetnél szombatra, hogy extra köröket szeretnénk a break dancera :d:):) -
hgkj01 #217 Már csak a hangja meg a szájmozgása van hátra, de üzemel hibátlanul.
Attól egyébként nem kell félned, hogy hétvégén nem lesznek rajtatok kívül. -
hgkj01 #216 Nyitva a T-rex, a nevemet nem árulom el:) -
Pyro1985 #215 Na mi mostmár tutira megyünk szombaton, kezd összeállni a csapat, remélem nem fog esni, és lesznek emberek rajtunk kívül, meg azt is,hogy a t-rex működni fog...:) Dolgozol szombaton valahol hgkj? Egyébként mi a rendes neved? :) Mert elég furi így szolítgatni...:) -
hgkj01 #214 Nem vagyok biztos benne, hogy megcsinálták.A fej még mindig nincs fent.
Nem leszek Break-en. -
Wraith88 #213 Nekem ilyen kuponom van. Remélem, tényleg érvényes. :D
-
Pyro1985 #212 Mi is szombaton megyünk, mostmár 90%, kár,hogy akkor nem éjszakai buli lesz, de mondjuk mostmár 8kor sötétedik, az utolsó break dance körön tuti ott leszek :) hgkj, nem dolgozol véletlen akkor a break dancenál? :) Kicsit feltuningolhatnád a köröket...:):) Ilyen gyorsan megcsinálták a t-rexet? Még mindig fej nélkül megy? -
Wraith88 #211 Hát remélem, hogy szombaton menni fog... (: -
hgkj01 #210 Hát én a napokban úgy láttam, hogy mentek rá vendégek.Mármint a T-rex-re -
Pyro1985 #209 Az egyik ismerősöm kint volt, azt mondta nagyon nagyon jóó volt, csak k. sokan voltak, főleg a nyomulós, türelmetlen emberkék..nem mondom ki...:) De mondta,hogy a break dance szokás szerint naon odavert..utsó körnél állítólag annyit mondott a kezelő, most meghaltok,és dupla kört nyomntt... fényekkel,stroboszkóppal...és ebből maradtam ki wááá!!! Megvan még a scooter lemez a break dancenál? azt iműdtam., egy időbe mnidig azt nyomatták, menetek közbe faster harder, fire stb..:) Legjobb főleg így a sötétben :) Na meg a prodigy :) Na ennél tényleg nincs jobb, mikor fények, és közbe ordít a prodigy vagy a scooter....és meg sem áll 10percig :) Jajj bárcsak lenne idén még ilyen buli!!! a hétvégén ki akarunk menni, bár gondolom a t-rex idén már nem lesz forgalomban. -
hgkj01 #208 Írtam volna előbb ha tudok róla, de mi is az utolsó napokban tudtuk meg...
21-24-ig: Break Dance, Titanic, Hip-Hop.
21-05-ig: Villanyautó
Belépés teljesen ingyenes, a szervező nyílván a fogyasztással szeretné fedezni a bérlést, mivel ezt a bulit nem a vidámpark szervezte, csak biztosította a helyszínt néhány játékkal, nyílván busás összeg fejében. -
Pyro1985 #207 Óóóóóóó.....sajnos erről most lemaradtam, msrt most néztem csak msg a fórumot, és most már nem tudok elmenni...ááááááá, és idén már tuti nem lesz gondolom...:(( De ilyenkor működnek rendesen a gépek? mert nekem gyanús,hogy ingyenes a belépő.... -
hgkj01 #206 8 után ingyenes a belépés, villanyautó reggel 5-ig -
hgkj01 #205 Nem tudom mikor lesz újra használatban a T-rex, most a beállításokkal bajlódnak.
Egyébként hamár szóba jött múltkor az éjszakai vidámpark, 3 napig most az van, 2 nap eltelt, csak nem voltam itthon, ezért nem tudtam írni róla.
Itt vannak az információk:
http://forum.drumandbass.hu/viewtopic.php?t=6991 -
muksee #204 hgkj01 mikor lesz újbóli használatban a t-rex ? -
pgguru6 #203 háát ez kééész :) mostmár biztos vagyok benne hogy ezt csak jövö nyáron próbálhatom ki :) szerencsétlenek hogy lógtak már ott, de mondjuk ezt a leghülyébb megoldás, hogy még a gondolákra is tesznek olyan bonyolult fékrendszert. vagy rosszul hiszem?xD -
hgkj01 #202 Nem dolgoztam, én is csak ma hallottam, és ezt találtam róla:
riport -
Pyro1985 #201 Na erről lemaradtam, nem láttam ma híradót, utána keresek a neten. Basszus akkor jól indul a t-rex története a vidámparkban...:s:) És mi történt? Majd írd már le légyszi hgkj01!! -
#200 Híradó... -
Pyro1985 #199 Beszart? EZt hol hallottad? -
Bryan19 #198 Beszart a T-rex? Pont ma mentünk volna a vidámparkba, és amilyen szerencsénk van tuti mi lógtunk volna 20 percig. Mikortól lehet újra használatba venni? :)