22
 • gordonmail
  #22
  nVidia
 • Neurotoxin
  #21
  "szép dolog jó dolog a lapos számítógép de luxus cikk" ezzel mondattal nem értek egyet. Azért sem ,mert ma már egyre elterjetebbek lettek az úgy nevezett "desktop laptop"ok ,amik bizony ,az asztali számítógépeket hivatottak levéltani...

  Mit gondoltok, egy hozzá nem értő ember ,aki mondjuk netre(chatre muhaha) használja a gépet, mit fog venni ,notebookot vagy asztali gépet?
  "Nyíván" notit, mert abból is már 130ezernél kezdődik a gagyi...no comment. Már egyáltalán nem luxuscikk

  Igen ,az már nagyobb baj ,hogy az alaplapra van minden lényegesebb cucc integrálva....nekem a HPmon elszállt a hálózati csatoló, így az egész alaplapot cserélni kellett. Még jó ,hogy garanciás volt, ráment volna a gatyám az új lapra....(53k) De tök korrekt volt a szervíz, mondjuk máig se értem ,hogy Szegeden miért az Albacomp javítja a HP, FujitsuSiemens, Dell notebookokat....

  Azért felvilágosítanálak benneteket: a memóriát, winchestert, billt, procit(ha ugyan az a socket pl Celeron M; Pentium M) most is lehet cserélni a notikban. Van már olyan is ,amiben cserélhetsz VGAt is, persze annak csillagászati az ára is, meg vadászni kell hozzá másik kártyát.
 • turul16
  #20
  Megy az gimp-el is :) , MacOSX egy jó rendszer ami, operációs rendszer lévén tud programokat futtatni... meglepő mi . És lehet rá TELEPÍTENI photoshopot.
 • hypno
  #19
  Hát, ha jól tudom az Apple-n olyannyira találsz Photoshopot, hogy ahhoz fejlesztették, és az okosok szerint nem is működik mással igazán tökéletesen.

 • BandiG
  #18
  "a szakértők elfogadható árszintet javasolnak"
  Én is ezt javasom! Most szakértő vok? :D
 • psishock
  #17
  Ez a technika nagy előrelépést azoknak jelenthet akiknek elromlik 1-1 alkatrészük vagy pl a szervizeseknek. De szerintem elfelejthetjük azt, hogy veszünk egy laptopot és csak a grafikust cseréljük benne, mer "úgyis az van a legnagyobb behatással a játékokra". Biztos hogy változtatni fognak a foglalatokon, ez bevett marketing szokás már a PC-knél is.
 • psishock
  #16
  MegaLOL XD, majd akkor megnézlek ha bejelentik 1-2 évente hogy változik a "szabvány" mert már kihúzták a "régi" technikából a maximumot. Gyakorlatilak ott leszünk ahol voltunk is mert ugye az ember (normális munkás emberre gondolok, csóróra ha úgy teccik, nem pénzmilliomosra ;) úgysem fél évente cselér alkatrész/alkatrészeket.
 • noss
  #15
  buhera? mit értessz buhera alatt?
  azt, hogy egy előtelepített vindózra feltelepíted a számodra fontos dolgokat?
  ha grafikus vagy, találsz az eplön fotósopot talán?
  ha vebdizájner vagy, találsz apacsot, drímvévert, php-t, akármit az eplön talán?
  ha építészmérnök vagy, az eplödön már ottvigyorog a boltban a *CAD?

  egy jól összerakott linuxos nótbukkal is simán tucc dolgozni ("használni"), mert ofisz azon már alapból van. nem értem, mitől tudsz te rögtön használni egy pöpec meket? nem hinném, hogy komoly szakmai programok kerülnek rá alapból, ugyanakkor egy gyengébb médialejátszótól, videóvágótól én nem ájulnék még el...


  máshol is találkoztam már "mekfan" esetében "hát de csak bekapcsolod és használod" hozzáállással... :%
 • MrImy
  #14
  OK, de mi van akkor, ha elromlik egy elem a munkaeszközben a piacon meg kapható ugyanolyan elem, így 1 nap kiesés után tudod használni szemben a szevizben eltöltött három hónap helyett.
  Persze vannak emberek akiknek mindegy de Én nem engedhetek meg magamnak 2 notebookot.
 • hypno
  #13
  A Laptop ugynaz a kategória, mint Apple. Azokat megveszed, bekapcsolod és használod. Pár év múlva veszel egy másikat ami korszerűbb. Azután bekapcsolod és használod.

  Akinél a bütykölés fontosabb, mint a programok használata, az ne vegyen ilyeneket. A buherához ott vannak az asztali cuccok. Még olcsóbbak is.
 • dez
  #12
  Nahh, a szervizükről annyit, hogy a 2-3 éve hozzájuk került az LCD monitorom (márkaszervíz alapon), mert a szubpixelhibák száma meghaladta a hibahatárt, erre a vaksi (monitor-)szervizvezető(!) azt mondja, nem látja őket. Ez S-IPS, aminél minden szubpixel két félből áll, és ezek a hibák csak az egyiket érintették, azt is oly módon, hogy "felfelé" működött, de nem kapcsolt ki teljesen [ami itt az áthaladó fény blokkolása], némileg világítva maradt. Aztán amikor elmondtam, hol vannak, nagynehezen meglátta, de továbbra sem ismerte el, mert hogy nem feltűnő... Ő ugye hozzá volt szokva a TN panelek szemkiszúróan világító hibáihoz, de hát ez kit érdekel. Meg hogy ilyen hibával még nem találkozott (naná, hogy nem, mivel akkoriban nem sok S-IPS panel volt az országban), így szerinte nem is az. Ő persze tudja, hogy működnek az LCD-k ("egy pixel vagy teljesen be van kapcsolva, vagy teljesen ki" :P), meg olyan égbekiáltó marhaságokat mondott, hogy ma már nincs is a piacon a "régi TN", hanem mindenben S-IPS panel van, még a laptopokban is . Természetesen nem igaz, és tökéletesen ésszerűtlen is lenne: ennek a panelfajtának sok fény kell, mert keveset enged át [de azt szórtabban] ezáltal sokat fogyaszt, és mellesleg drága is. Gondolom keverte az aktív és a passzív panelek fogalmával. De ha még csak ezt keverte volna. És ne úgy adta volna elő magát, hogy ő mindent tud erről (mert hogy ő már mióta foglalkozik monitorok javításával - aha, már jól ismeri a csavarhúzót), én mint felhasználó nehogy már megmagyarázzam.
 • MrImy
  #11
  Én tavaly vettem egy laptopot, valami kafa kellett az AlbaCompnál találtam is jó megoldást. Hat hónapig nem is volt semmi probléma, aztán elkerült a szervizbe, itt kezdődtek a katasztrófák. Ezek a bénák összetörték a burkolatot és úgy akarták visszaadni, amit természetesen nem vettem át aztán kicserélték a burkolatot NAGYON furcsa módon ugyanaz a hiba köszönt vissza ami miatt elvittem.
  Egy ilyen három hónapos tortúra után értelemszerűen teljes mellszélességgel támogatom a cikkben említett megoldást, feltéve hogy nem csak a szakszerviz ejtheti meg a cseréket, az AMD pedig természetesen rálép erre az útra, ha nem szeretné elveszteni az eddig elért poziciót a hordozható gépek piacán.(most AMD-m van, nagyon csipem +ATI9700)
  Remélem az új kütyüknél is lehet SXGA+ kijelzőt választani, mert nekem ez a legfontosabb.
 • Pintyőke
  #10
  Ha alaplapot nem is, de procko csere lehetoseget azert megoldhattak volna. Tetszik az otlet, ha tenyleg beindul a biznisz, lecserelem az asztali cuccomat egy ilyenre!
 • turul16
  #9
  Szerintem mindegy, hogy az AMD támogatja -e, nem processor ügy, Intel kitalált valamit a notebook gyártóknak, szegények magugtol nem tudnak ilyesmit kitalálni...
 • Caro
  #8
  A proci-alaplap csere tényleg hiányzik.
  Bár az intelnek az rossz lenne, lehet azért hagyták ki :)
  Jó lenne, ha az AMD is támogatná.
 • turul16
  #7
  Már talán kompatibilis önmagával, ezt a többi notebook is tudja :) Akkor ér csak valamit ez az egész, ha szinte minden gyártó kompatibilis akkar lenne az intel által kitalált dolgokkal.(Dell,Acer,IBM,?Apple?,HP..) Mellesleg ,ha anyira cserélhetőre akkarják csinálni miért nem külön egység az alaplap, proci, vga. Aki tud most vegyen intel szabványú aksi gyár részvényt, szerintem az intel is ezt teszi.
  Notebook sok féle méretben van--lesz sok szabvány méret kellhet.
 • 1hengeresVmotor
  #6
  nemsokára tervezem egy ilyen lapos kütyü vásárlását lehet hogy várnom kéne??:) szép dolog jó dolog a lapos számítógép de luxus cikk :( (ami jól ketyeg)
 • SonicBoom
  #5
  szabványosítás a számítástechnikában?! ki hallott már ilyet?
 • Morden23
  #4
  Gratula! Végre egy olyan ötlet, amivel mindenki csak nyer. Ritka az ilyen, mint a fehér holló.
 • NYCBoy
  #3
  Nyugodj bele, hogy itthon 2000$ lesz.
 • Gerygrey
  #2
  Már azt hittem hogy majd ugyanúgy lehet procit meg VGA-t cserélni a notikban mint az asztali gépekben, hát úgy tűnik arra még várhatunk. Mondjuk 1200 dolcsi ku*** jó ár ezért a gépért, itthon még a 250 ezres kategóriában is sokszor integrált osztottmemós szutyok VGA van, nemhogy gf7600...
 • izb
  #1
  1200 dollár na ez baró.
  ez nagyon tetszik.