Kína betiltotta a fájlcserélõ hálózatokat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem-nem

az lenne itt a helyes, hogy lenne mindenütt ilyen állami kézben lévõ stúdió, mittomén olyan státuszban mint egy könyvtár dolgozókkal, ahol pár ezerért idõpontot egyeztetve bárki felvehetné azt amit alkot

azt azt mindenki felrakná a netre, és akit a közönség megszeret annak majd elmegy a koncertjére, vagy vesz mittomén ilyen kártyát neki... szal mittomén lenne egy TankCSapda kártya, amit a boltokban árulnának, mint a feltöltõkártyákat, és akkor ha neked vmi tetszett akkor elmész a boltba és veszel 100-500 ft-ért egy TCS kártyát, vagy elmész koncertre.
vagy olyat kéne, hogy te a netdíjadba befizetsz még pár százat, és nyilatkozhatsz minden hónapra hogy kinek adják oda... vagy ha nem nyilatkozol akkor vmi toplista alapjá adnák
Jogsertés. <#gunyos1>

DVD-s matrica sokkal többe kerül, mint a CD-s. Ne rendelj kölföldröl, mert éhen hanak a zenészek meg a filmesek.<#ejnye1>

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Szerintem Kínában sokkal kevesebb a fizetés, nemhiába telepítik a cégek a gyáraikat, üzemeiket stb. oda.
Darth Sith
De ha 40ft a matrica, akkor pl egy Saturn-ban mi kerül egy sima DVD-n 250-300FT-be? mert Szlovákiából postaköltséggel eggyüt 90ft/db áron rendelem, ugyanolyan DVD-t, csak matrica nélkül. Hogy is van ez?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Darth Sith
hogy rohadnának meg.. És pl Opensource programokat sem lehet cserélgetni, teszem azt linux disztribeket? elmehetnek a...

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Tajvan a nemzetkozi jog alapjan a kinai nepkoztarsasag resze, meg ha moralisan es minden egyeb tekintetben fuggetlen is.
Gerygrey
Ezt én is írtam, 8000 Ft-ért vettem egy 128-as(!) Sony Memory Stick Duo kártyát...

Hát szerintem ha nem lenne warez az többet ártana mint használna.Eleve szerintem sokan nem is fizetnének elõ netre,vagy csak a legolcsóbbra...
Az tuti, mire lenne jó a 2.5 megabites Chello ha nincs torrent? Esgézni, fórumozni, levelezni a mobilomon szoktam GPRS-el, ilyen alapdolgokhoz bõven elég. És az 3000 HUF/hó, a chellot úgy mondanám le ahogy van... Ezért nem fognak az ISP-k soha fellépni a warez ellen, mert foggal-körömmel ragaszkodnak az elõfizetõikhez.
hülyék ezek a kínaiak

mit vagytok úgy oda, ordít róla, h látszatintézkedés.

Most ránéztem a blenderre, és ugy látom sokat fejlõdött, space hatására, kijövõ menübe már sok minden van, lehet, hogy nem kell tudni már anyira bill kombinációkat :) Sokat fejlõdött, más területeken is. Blender

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Azt kifelejtettétek hogy lehet hogy egy cd-n 40 ft az jogdij, de egy fényképezõgépbe való memóriakártyán már 3000Ft... Nem tudom mit gondolnak, már az is szerzõi jogba ütközik ha lefényképezem a kutyámat otthon...?

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

A legdrágább grafikai szoftvereketket kivéve van ingyenes szoftver, 3D -r ott a Blender, ami sok tekintettben jó kezdésnek, (hátránya sok bill. kombinációt kellhet ismerni). 2D -re svg fomutumot gyártó (vektorgrafikus) rengeteg ingyenes van. Foto manipulálásra ott gimp... Szoftver fejlesztésre is rengeteg ingyenes IDE -van. Ha meg kéne venni az a nyiltforrásu ingyenes szoftverek térhóditását jelentené. Már csak azért is, mert akkor elképzelhetõ ,hogy akkár 10 szer enyien fejlesztenének nyilforráskódó cuccokat.
Mérnöki (vagy vegyész) célra is van ingyenes akkár nyiltforráskódú alternatíva, de töbnyire ezek még gyerek cipõben járnak.(Vannak kivételek)

ha nem lenne warez , eroteljesebben fejlodnenek a szabadszoftverek és ingyenszoftverek.

Hát szerintem ha nem lenne warez az többet ártana mint használna.Eleve szerintem sokan nem is fizetnének elõ netre,vagy csak a legolcsóbbra...
A másik,hogyha nem lehetne sok programot beszerezni ingyen,akkor sokan nem is foglakoznának most pl grafikával stb.Ki ad egy komolyabb programért több száz,vagy több millió forintot(legalábbis a kezdetekben).Persze vannak próbaveziók ,de az nem ugyanaz.
Sõt szerintem ha mindent boltban kellene megvenni,akkor szerintem sokan még gépet se vennének :)
Az meg csak rizsa hogy ennyi meg ennyi millióval károsítják meg az emberek õket,mert attól hogy letölti a zenéket,ugye az nem jelenti azt hogy azokat meg is venné a boltban,legfeljebb néhányat...

Ha az csak internet elõfizetõktõl kb: ~1M havonta beszednének 555ft és csak ebböl lenne bevétel a kiaduknak, akkor lenne ugyan anyi a bevétel. De tudjuk, hogy a zenészekhez ennek kb. 10% megy a többi elõálítási költség marketing stb...
Na mármost, ha az emberek letöltés után ki is irják a cuccot audió CD -re amin van 40ft matrica, és másolások arányát figyelembe véve ez kb. 20M matricát jelenthet. 800M HUF.
Az internetes értékesítés a kiadóknak is olcsóbb kb. ugyan anyi bevételért, fele anyiba kerül az album állítólag.
Igy, ha az internet havi díjábba beépítenének kb. 200Huf ot akkor a zene kiadók ugyan anyi haszonhuz simán tudnának jutni. (~2M elõfizetõnél már csak 100HUF)
Ha kiadókat kizárjuk a láncból talán a matricákbol befolyt összeg is elég lenne ahhoz, hogy a zenészek kapjanak ugyan anyi pénzt, mint hanglemez eladásbol. (Elvileg most is igy van kiszámolva a matrica ára)

(Erõsen pontatlan saccolások, lehetnek)
Ja azt még elfelejtettem, hogy zenékért fizetnek a rádiók a zenegép üzemeltetõk stb...

Szerintem egy kínai inkább megveszi a piacon a 100Ft-os dvd-t, mint az amúgy is agyon cenzúrázott netjükön leszedjék. Ráadásul Kína nagyrésze inkább egy nyomornegyedre emlékeztet, így net, fõleg szélesságvú nem jellemzõ, de talán egy gagyi dvd-t és egy tv-t még be tudnak szerezni.
Bocsi, de ezek a filmszovetsegek es hasonlok csont hulyek.

10 ev alatt mintegy 200 milliard dollart elbasznak masolas vedelem fejlesztesre, ami csont hibas es bena megoldas, es tunkeppen ezt a koltseget haritjak a vegfogyasztokra, s ezert olyan magas minden ilyen media termeknek az ara, s akkor meg ok sirnak, hogy pl: jaj, feltortek, pedig fel evet vagy evet fejlesztettek, es csak tegnap dobtuk piacra, a fene.

Szval ezek nagy pazarlok masok penzebol es a pazarlast is buntetni kene, vagyis megkotni a kezuket hogy x dollar egy dvd max, kevesebb lehet tobb nem, s ugyanakkor egy kurva nagyosszegu kifizetesre kotelezni oket, ekkor radobbennenek hogy a penzel gazdalkodni kell okosan, nem pedig pazarolni.

NB: Probaljon pazarolni kajat etiopiaban, aszem hamar kibeleznek a tarsasagot, s olyanok ulnenek a helyukre, akik tisztelik, becsulik es ertekelik azt hogy milyen helyre ultek

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

"Az bizti hogy a net a mai napig nincs normálisan leszabályozva."
Hah. USA monopólium.

Addig OK., hogy Kína betiltotta a fájlcserét, de melyik?

A szárazföldi Kínai Népköztársaság, Vagy a tajvani Kinai Köztársaság?

Mert nagyon nem mindegy! És az SG.hu elõszeretettel kevergeti a kettõt!

sajoati
de ha a varezoló srác #1 megtudhatja a rar kódját, akkor a varezoló srác #2-nek álcázott nagyong*ci kínai sunyirendõr is megtudhatja, és máris jöhet a szögesdrót a varezoló srác #1 arcába.

Endure, in enduring grows strong...

Nem a p2p tiltják, hanem az azon való warez megosztást. Más tészta, hogy egy kóddal lezárt, feldarabolt Rar sorozatból, aminek pl. "A gyemekem szülinapja.avi" a neve, abból miként hámozzák ki, hogy az egy Britney Spricc album?

Senki nem mondta, hogy másolni tilos, csak az internettes wareról volt szó. Lökött vagy? <#zavart2>
Ha nem lehetne hamis CD, DVD és Szoftvert árulni, csõdbe menne Kína, Hong-Kong (HKDVD rulez!), Malajzia és a többiek! :)
Meg a ruszkiknál se lehetne újságos standnál 2.000-ért venni "Windows + Felhasználói programok Best of" lemezt.

sajoati
jó hír, hogy Kína tiltja a p2p-t, legalább lassítják saját országuk fejlõdését. (hülyék.)

különben olyan szinten vannak ezek a p2p tiltó szervezetek, mint anno a luddisták. úgysem állhatnak a fejlõdés útjába, el lesznek söpörve, jól.

Endure, in enduring grows strong...

Ha veszek egy DVD-t, hogy pl. Knoppix live DVD-t csináljak belõle azért is fizetek matricát. Nem lehet tudni mire használod az SD kártyát. Bár tény, hogy SD kártyák többségén a magyarok (saját)képekeiket tárolják, mégis pofátlanul magas a matrica ára rajta. Az mp3-mat rögzíteni/lejátszani tudó fényképezõn is van, ha jol tudom.
"Artisjus szépen zsebreteszi" ,ha igaz akkor állami matricát teszünk rá ami tényleg a zenészekhez kerül akkor (vagy megbízhatóbb szervezetet bízunk meg) :)
Az elgondolás amit irtam menyire lehet müködõképes? (Azt leszámitva, hogy életveszéjes javaslat, már ,ha kellõen paranoid az ember)

NEXUS6
Az bizti hogy a net a mai napig nincs normálisan leszabályozva. Ha az upcnál elõfizetek 120 tv csatornára akkor abból annyi mûsort veszek fel amennyit akarok. Ha veszek egy kazis rádiót akkor még ilyen gond sincs. És habár határeset, nem izélgetnek, ha a jóskapistától egy ilyen felvett kazit magamnak átmásolok.

A netnél viszont befizetsz 10 ezret egy normálisabb szélesmájú kapcsolatra, aztán ha rossz oldalra tévedsz kapod az üzeneteket az efbíájtól, hogy lebuktál, regisztráltak és mulder és szkálli már úton vannak!

Monnyuk Kínában is is ua lesz a hatás mint Magyarországon. Itt is kb csak 10 éve van valami "normálisabb" szerzõijogi védelem az elektronikus médiákokra, aztán mindenki nagyívben tesz rájuk.

De legalább most Búsbá már nem fogja ezzel b@szogatni a kínai kollégát sem.

Itt valaki javasolta a nyilvános kivégzést.
Ez hülyeség.
Nem a büntetési tétel szigorúsága, hanem a lebukás kockázatának magas volta, a bûncselekmény magas felderítési aránya a visszatartó erõ! Ha mindenkit elkapnának akkor nem kéne az emberöléssel egyenértékû büntetési tételekkel riogatni a fiatalokat, elég lenne egy sima szabálysértés szerû.
Amcsiban ha mész az utcán, rád lõ egy feka bûnözõ úriember, majd elrohan, akkor a rendõrség rád se bagóz. Hiába van halálbüntetés, a köv nap ugyan úgy elõ fog fordulni. Pont azért mert a feka tudja, hogy úgy se fogják elkapni, mert a rendõrség rá se bagóz, a sok bûneset miatt. Ördögi kör.
Nálunk nem kell halálbûntetés, de a köv nap az összes fakabát ezt a csákót keresné, és valszeg el is kapnák. Ezért aztán az ilyen hajlamúak nem is próbálkoznak ezzel.

Szal ha majd a bigbrader benyomul a gépeinkre és minden billentyû leütésünket lefigyel, akkor majd visszaszorul a P2P. Más kérdés hogy valszeg marhára vissza fog esni az elõfizetések száma.

Persze lehetne legalizálni is az egészet!!!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Gerygrey
Ha jól tudom, 40 Ft a matrica a CD-n. Ez nem egy olyan összeg ami földhözvágna bárkit is csak az a baj, hogy ezt nem elõadók kapják hanem az Artisjus szépen zsebreteszi. Mocsok banda. De amin végképp lehidaltam: vettem a múltkor egy memóriakártyát a digitális fényképezõgépembe, és Artisjus matrica volt rajta! Na ez már azért a pofátlanság csúcsa, szeretném tudni hogy kinek, és milyen jogcímen fizetek bármiféle jogdíjat a saját fotóim tárolására szánt adathordozó megvásárlásával?
Szerintetek Magyorországon a zenehalgatók többségének van nem bolti CD-je. Töbségén matrica is van, amiböl származó pénzbõl jut az elõadóknak. A matrica ára a másolosolt CD-k arányábol számítódik (többek között). Jó lenne tudni egy bolti CD-böl ténylegesen menyi haszna van a zenésznek.
Már az antennás idõkben is kellett fizetni a mûsorért annak akinek volt antennás cucca ha jol tudom... (Sokan vettek fel zenét kazira.) Nem lehetne megoldani, hogy mindenki fizet egy éves díjat akinek van másolt CD -je vagy internete vagy akarmi alapján, ezt osztják szét a zenészek között népszerûség fügvényében úgy, hogy ne legyen kisebb a hasznuk így. Egy legális állami vagy civil szervezet által üzemeltettett kurva nagy letöltõ oldal adatai alapján. (Vagy akkár a T-bizbasz is üzelmetetheti, ha ~ingyen teszi, esetleg reklámokbol szerez némi pluszt)
Manapság a DJ-k , ha van DJ igazolványuk és fiztnek egy éves díjat +vesznek matricákat másolhatnak maguknak.
Ha a matricák is megmaradnak, menyinek kéne lennie az éves díjnak, hogy a felhasználók és a zenészek is jol járjanak ? Ha ez nem tul drága akkor simán megoldható. És mindenki nyugodtan aludhatna...

bocsi a duplázásért, mégse lehet szerkeszteni.

Gracie Barra

"Kínában bár az árak olyanok mint magyarországban a fizetésben megint elég nagy különbségek vannak... Szóval náluk 1 eredeti cuccos megvétele olyan mintha nálunk eredeti zenei CD-t és DVD filmet-t kb. 750-2000Ft-ért vásárolnál (újakat, nem ilyen tescos 990ft-osat), míg teljes játékot olyan 1500-4000Ft-ért.... Azért ez máris jobban hangzik nem? És akkor õk ezt sem képesek megvenni, és így van ez a 80-90%-os másolási arany :S Szóval szégyen"

Ezt nem értem. Miért is könnyebb a kínaiaknak megvenni? A kínaiaknak, akik 10x szegényebbek nálunk? Sztem összekevered õket Japánnal.
(GDP/fõ: Mo:11000$, Kína 1100$ nagyságrendileg.)

Gracie Barra

Kínában bár az árak olyanok mint magyarországban a fizetésben megint elég nagy különbségek vannak... Szóval náluk 1 eredeti cuccos megvétele olyan mintha nálunk eredeti zenei CD-t és DVD filmet-t kb. 750-2000Ft-ért vásárolnál (újakat, nem ilyen tescos 990ft-osat), míg teljes játékot olyan 1500-4000Ft-ért.... Azért ez máris jobban hangzik nem? És akkor õk ezt sem képesek megvenni, és így van ez a 80-90%-os másolási arany :S Szóval szégyen

Ezt nem értem. Miért is könnyebb a kínaiaknak megvenni? A kínaiaknak, akik 10x szegényebbek nálunk? Sztem összekevered õket Japánnal.
(GDP/fõ: Mo:11000$, Kína 1100$ nagyságrendileg.)

Gracie Barra

Kínában ilyennel foglalkoznak???
Az ország érdeke, hogy ne vegyenek külföldrõl semmit.
Szerintem csak meghozták a törvényt, utána meg minden marad a régiben.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Gerygrey
Kössmárbelemindenbaromságbaléccives, köszi :) (ide is illett volna szóközöket tenni csak lusta voltam lenyúlni érte)

"KIADÁSSAL és TERJESZTÉSSEL kapcsolatos döntésekben az adott kiadó a kompetens" - ezt én vágom, de pont azt ecseteltem hogyha kiiktatjuk (illetve a hallgatóra bízzuk) a folyamatból a gyártási-, raktározási-, és szállítási költségeket, akkor jelentõs összegeket lehetne megpsórolni (vagy ahogy a kiadókat ismerem, inkább zsebretenni - lásd iTunes, durván 4 rongy egy album, pedig nincsenek az elõbb felsorolt költségek, ennek tetejébe szutykos WMA fájlokat adnak, amiket ipodon kívül semmin nem lehet meghallgatni)

A marketingtevékenységet meg nem óhajtom finanszírozni, senkinek nem fog hiányozni ha nem látok megjelent oláh ibolya új cédéje óriásplakátot meg gáspárlacis TV-reklámot.

Tudom, utópia, de mennyire szép lenne a világ, ha nem léteznének zenekiadók csak zenészek, akik szívbõl és nem megélhetésbõl csinálják azt amit csinálnak, és akik ha úgy adódik, árulják az otthon írott CD-jeiket a koncertjükön és a weboldalukról letölthetõ minden egy kis támogatás fejében.

Méág egy dolog: érdekes módon a XX. század elõtt is létezett zene, pedig hol volt akkor még zeneipar? Akkor meg miért próbálják meg velünk elhitetni, hogyha a zeneipar tönkremegy, akkor meghal a zene? Szánalmas, hogy hülyének néznek minket és még meg is akarnak belõlünk gazdagodni...
IMYke2.0.0.0
Szép hazánk nevét ILLIK nagy kezdõbetûvel írni, ember!!!
<#banplz><#banplz><#banplz><#lama><#wilting>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mert ez közel nem ennyire egyszerû. Bár a szellemi tulajdonnak számító zeneszám, forgatókönyv, satöbbi a TE tulajdonodat képzi, azaz az alkotóét, addig a KIADÁSSAL és TERJESZTÉSSEL kapcsolatos döntésekben az adott kiadó a kompetens. A kiadók meg azért tartják fenn a mesterséges árakat, mert:
1. g€cik (ezen nincsen mit beszélni)
2. a folyamatos marketingtevékenységet valamibõl finanszírozni kell
3. hogy legyen mibõl ellehetetleníteni gyakorlatilag mindenkit, aki nem rajtuk keresztül akarja a munkáját/alkotását kiadni (nem akarok azzal példálózni, hogy mennyibe kerül egy kis zenekarnak, vagy egy független filmesnek belépni a piacra)

Ha Kínában le akarják csukni az összes, illegálisan zenét és filmeket másoló komát, akkor javaslom, hogy Ausztráliát újra nyilvánítsák börtönkolóniává, mert csak ott lesz annyi hely.
Amúgy egyetértek azzal, hogy ezeket a formákat igenis be kellett végre szabályozni, de van egy olyan félelmem, hogy a kiadók nem fogják mompenzálni az így keletkezõ piaci vákuumot, és k_rvára nem fogják lejjebb vinni az árakat. Na EZ A BAJ!

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Rusid
Szerintem nem probléma. Egy két nyivános kivégzés és a probléma meg van oldva.<#idiota>

Sose magyarázkodj - a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked.

Gerygrey
És akkor a zenészeknek miért nincs annyi eszük, hogy mondjuk 500 Ft-ért letöltésre kínálják a saját oldalukon a számaikat? Szerintem mindenképp ez a jövõ. A kiadók menjenek a sunyiba, sosem értettem mi szükség rájuk (persze, régebben kellettek a lemezek elõállításához, de ma már egyáltalán nincs szükség ezekre a hanghordozókra, a XXI. században egy alapismeretekkel rendelkezõ felhasználó egy alap PC konfiguráción el tudja ezt magának végezni, ha szükségesnek érzi). Így a mûvészek több jogdíjhoz juthatnának, az alacsony ár miatt robbanásszerûen megnõne a legális zenevásárlás, így hatványozottan jól járnának az elõadók, a kiadók pedig szépen tönkremennének.

Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy egy 1 milliárd lakosú országban, ahol 80-90%-os a warez aránya, hogyan fognak tudni mindenkit megbüntetni, aki torrentezik.
Hali Kínában pár millióan éheznek, a lakosság számához viszonyítva kevés embernek van olyan jövedelme akik mgvehetik a KIADÓK által szerintem mesterségessen magassan tartott árakat.Csak politikai vezetõk és a családjukhoz tartozó üzleti körök képessek megfizetni a jogdíjakat.Ebben hasonlítanak hozzánk!Lent élek vidéken a fõvárostól kb120 Km-re itt a minimálbér a legjobb kereset!Azthiszem nincs mirõl beszélni, hamisítás csak a csórók is szeretnének a jól megérdemelt munkájuk után mikor fáradtan hazaérnek, megnézni egy jó filmet.
Mezõgazdasági munkásokról van szó akik 2.800Ft-ért kénytelenek robotolni a parasztoknak(kinai fölmûves=magyar napszámossal)csak egy kis párhuzam Magyarország-Kína, ha így halladunk "Kínai" magyarok leszünk "sokan vagyunk de még mindig nem elegen" :)))
Max Damage
Teljesen egyetértek veled, de 2 dolgot ne felejtsél el:

1, Az ár magasan tartása a kiadók mûve, ez ellen nem tehet sem a zenész, sem a film producere, sõt senki... Amíg a zenész kb. 4e Ft-os zenei CD-bõl, kap vagy 100-200Ft-ot (vagy annyit sem) addig vagy 2,5e Ft-ot a kiadók tesznek zsebre, és amíg õk vannak fellázadva a másolók ellen, mivel nekik nem elég ez sem (pénzsóvár gecók, már bocsi) addig esélytelen az árak lejebb vitele. (csak törvényes úton lehetne szabályozni, de megint nem megoldható, mert pl. a szerzõi jogos matrica is már törvényes úton ÕKET támogatja)

2, Ennek ellenére, viszont Kínában más a helyzet... Ez idáig magyarország volt, és szerintem jól teszik ezt a Kínai törvényt bevezetését... Kínában bár az árak olyanok mint magyarországban a fizetésben megint elég nagy különbségek vannak... Szóval náluk 1 eredeti cuccos megvétele olyan mintha nálunk eredeti zenei CD-t és DVD filmet-t kb. 750-2000Ft-ért vásárolnál (újakat, nem ilyen tescos 990ft-osat), míg teljes játékot olyan 1500-4000Ft-ért.... Azért ez máris jobban hangzik nem? És akkor õk ezt sem képesek megvenni, és így van ez a 80-90%-os másolási arany :S Szóval szégyen

Pharaoh
Csak a neten tiltják be? A boltokban (nem piacon) továbbra is lehet illegális filemt árulni?

eddíg legális volt?

thepiratebay.org - ennek is annyi... megint =>ez is példázza,hogy teljesen megszüntetni nemlehet semmit, max elnyomni,de ugyis ujraindul minden

Sokan megveszik 4e-ért...

ez van sajnos <#shakehead>, de komolyan 100 Ft-os lemez ár mellett ki vesz meg 4-5e Ft-ért 1 azaz egy db filmet? a legkevesebb az lenne, hogy a max ár lenne a tesco-s 990 Ft/DVD, úgy már megvenné mindenki, mégis kinek van pénze mondjuk 100-200 filmre? (4-800 ezer Ft-ba kerül annyi film étlag 4e Ft-tal számolva filmenként)sose bírtam megérteni, hogy mi olyan nehéz azon hogy ha vmit nem visznek akkor annak lejjebb kellene vinni az árát és akkor mindenki számára elérhetõ lenne, és többen megvennék, mint ami az árcsökkentésbõl eredõ hiány lenne, nem beszélve arról, hogy nem kellene dollár milliárdokat elkölteni mindenféle hiperszuper másolásvédelemre, amit 1-2 hónap alatt márcsak azért is feltör vki, hogy megmutathassa, hogy na feltörhetõ simán és kész, most meg már ilyenekért börtönbe zárnak embereket, más meg aki elsikkasztott 10 milliárdot vagy lelõtt valakit, az meg kap egy felfüggesztettet és kész, szánalmas az egész<#shakehead>