23
  • h4x0r
    #23
    Hmmm... hol is hallottam ezeket? Ja, hogy otthoni számítógép nem kell senkinek majd, hogy a rádiónak nincs jövője, stb.

    Ha a te logikádat követnénk, akkor nem lenne számítógép, mert rákkutatással foglalkozna mindenki, így a proteinstruktúrákat nem lehetne pl. géppel feldolgozni. Internet sem lenne, ahol egy csomó (több ezer) proteinszerkezet letölthető. És, ahogy Mice mondta, nem lenne elosztott rákkutató rendszer sem.
  • BiroAndras
    #22
    "Ha hiszed ha nem, asztali gép esetében nem nő meg jelentősen afogasztás azért mert maxon fut a proc vagy közel maxon. Hiszen az energia takarékos funkciók csak mobil procikban vannak meg."

    Ez pár éve még igaz volt, ma már nem.
    Elég csak megnézni a proci hűtő teszteket. Mindíg külön mérnek alapjáraton, és full terhelésen. Elég nagy a különbség a kettő közt.
    Persze a villanyszámlában ez alig érzékelhető, szóval nem akkora gond.
    Kivéve, ha a hűtő ventik fordulatszáma igazodik a hőmérséklethez, mint pl. az én szerveremben. Ekkor max. terhelésen hangosabb a gép, ami éjjel zavaró tud lenni.
  • mad mind
    #21
    Nálam a SETI és a Climaprediction fut. 1999-óta SETI-zek, már nem változtatok.
  • Benoke
    #20
    Ha hiszed ha nem, asztali gép esetében nem nő meg jelentősen afogasztás azért mert maxon fut a proc vagy közel maxon. Hiszen az energia takarékos funkciók csak mobil procikban vannak meg. Notin nem is javaslom senkinek, hogy ilyet futtason. Illetőleg nem kell éjjel nappal mennie a gépnek, elég ha akkor megy amikor úgy is szükséged van rá.
  • Benoke
    #19
    Nézd lehet igazad van, de lehet nincs. Az az egészben a jó, hogy eldöntheti az ember mit akar. Attól viszont feláll a hátamon a szőr mikor valaki más akarja megmondani a frankót a nagy népnek. Bármeennyire is elhiszi valaki vagy nem, akkor sem lehet egyértelműen dönteni ilyen kérdésekben. A másik dolog meg az hogy nem lehet minden kutatást beszüntetni és csak egyel foglalkozni. Senki nem támogatná, hogya Számítógépipar fejlesztését szüöntessék be és ezentúl a rákkutatásra költsék mert az fontosabb. De ha az megvan akkor a túlnépesedés a probléma... és így tovább. Hülyeség. 4 éve Setizek a barátaimmal, nekem akkor is ez lesz a fő csapásirány. Fut még BOINC alatt Einstein és SZTAKI de csak azért hogy ha leállás van, akkor is legyen mit feldolgozni. Az SETI országos litán jelenleg a 2 helyen állunk a barátaimmal ennyi. Sok embert elcsábítottam, hogy futtason valamilyen kutatást a gépén, de soha nem kötöttem az ebet a karóhozm, hogy azt válassza amit mondok neki. Mindegy mit, ha támogat valamilyet az már többet ér mintha semmit se támogatna.
  • Mice
    #18
    jajj ember ébresztő, még csak 8 óra! azért az neked is leeshetne hogy gondolta az illető...: nem a seti-kutatás eredménye az ami lökést ad a rákkutatásnak hanem maga a seti kezdeményezés

    a seti előtt nem volt (vagy legalábbis úgy nem volt hogy ekkora volumenben)semmilyen más a civil embereket is magába vonó kezdeményezés osztott számolásra. hogy a seti miatt létrejött egy ilyen distributed computing az szerintem kétség kívül lökést adott a rákkutatásnak még ha épp konkrét eredményük lehet épp nincs is, de legalább részeredményként biztos haladtak valamerre...

    nálam amúgy nem fut semmi
    így is sok a villanyom ha fut akkor már legalább használom...
  • Artus58
    #17
    nálam a WorldCommunityGrid (UD) megy 3 gépen már lassan egy éve. ittvannak a magyar csapat eredményei: stats
  • Morden23
    #16
    Elég kicsi a sansza, hogy a SETI felfedez valamit nagyhirtelen, amit a közhasznúlag lehetne alkalmazni. Mondhatni nulla.

    A rákkutatás kicsit materiálisabb dolog, arról nem is beszélve, hogy pillanatnyi probléma.
  • juzosch
    #15
    Azért az jóval valószínűbb, hogy a rákkutatás egyik fejlesztése fog lökést adni a rákkutatásnak, minthogy a setié.

    Igazából mind fontos, csak valamelyik fontosabb. És mivel a felhasználók döntenek, úgyis az lesz, ami jobban tetszik az embernek. Max csak reklámozni lehet egy másikat.
  • h4x0r
    #14
    Bocs, de ha a te logikádat követnénk, nem lennénk sehol. Mi van, ha a rákkutatásnak ad egy nagy lökést pl. a SETI egyik fejlesztése? Más szemszög, tudod.
  • MrPrise
    #13
    Helyesebben 1 millió egyébként kihasználatlan gép hasznos munkát végez... Mások "értelmes" hozzászólásokat írnak fórumokra...
  • MrPrise
    #12
    Ja, ja.
    Szerintem ha a SETI-vel megtaláljuk az idegeneket és azok segítenek nekünk, utána már a rák és az időjárás nem fog többé gond lenni. ;-)
  • Benoke
    #11
    Annak azért örülök, hogy van aki el tudja dönteni egyértelműen gondolkodás nélkül, hogy mely tudomásnyos kutatások fontosabbak más kutatásoknál :) Illetve melyeket kell leállítani valamelyik másik javára.
  • juzosch
    #10
    Jó ez a progi, egyáltalán nem lassítja a gépet normál használat alatt. Játszani még nem próbáltam, de max kikapcsolom addigra, az úgyis általában 100% cpu-idő.
  • Morden23
    #9
    Csak egyetérteni tudok. Nagyon sok embernél repeszt a gép akkor is, ha nincsen otthon, mert letölt, satöbbi. Ennek legalább van értelme, és ki tudja, talán egyszer majd segít is valamit. Mármint egyszer majd nagyot durran:)
  • Celeborn
    #8
    Rosszat írtam, 4 éve regisztráltam magam a UD-nál.
    Közben megnéztem, hogy a Rosetta@home-nál a regisztrált/aktív user-ek száma: 59,9e/30,3e, Míg a UD esetében csak a regisztrált usereket látom, de azt írja, hogy 1,315millió.
  • Darth Sith
    #7
    nekem képernyővédőnek a seti@home van beállítva. És mivel sokszor nem vok itthon, de a DC miatt megy a gép, elég sok dolgot sikerült már kiszámoltatnom a NASA-nak. Szerintem egy nagyon jó kezdeményezés, csak még több ilyen kéne. És egyesek ilyeneket számolgathatnának a gépükkel hoaxok küldözgetése helyett pl..
  • Celeborn
    #6
    Én nálam a UD fut már 2 éve. Több gépen is, mélóhelyen is feltettem a gépemre. És azon (a UD-n) több project fut egy időben. Jelenleg kettő, az egyik a rákkutatás második fázisa, a másik a proteinstruktúrák kutatása. Úgy vettem észre, hogy ezutóbbi megegyezik a rosetta@home-al. Akkor ez a kettő egymástól függetlenül futó kutatás? Ennek mi értelme? Az emberek egyik fele az egyik programot használja, a másik fele a másikat. Így kétszer annyi idő kell, hogy a project végére érjenek. Bár, ehhez látni kéne, hogy melyik projecten hány ember dolgozik. Lehet, meg is nézem. :)
  • juzosch
    #5
    Ja nem, 2007 dec a határidő, de 4 hónap alatt elkészül:)
  • Morden23
    #4
    Én a rákosokhoz csatlakozom. Egyrészt dohányzom, másrészt ha klímavátozás lesz, vagy jönnek az ufók, nem fog érdekelni, ha éppen kissejtes tüdőrákom van:(
  • juzosch
    #3
    a climapredictionnál asszem elszúrták a feldolgozandó adatmennyiség méretezését. Aszongya 2007 végére készül el a gépem vele.
  • juzosch
    #2
    Hát igen, ez igaz. Én a klímakutatáshoz csatlakoztam. Sztem fontosabb, mint a rák, mert míg abban milliók halnak meg, a föld tönkretétele az egész emberiség eltűnését vonja maga után. ET meg csak egy érdekesség.
  • Vorpal
    #1
    Ebben a hírérték talán az , hogy 1 millió ökör dolgozik azon, hogy megtalálják ET t, miközben rákos emberek milliói halnak meg magányosan a kórházakban.

    Noshát erre a világ körforgása szó megfelelő, ugyanis a világ ilyen hülye.