35
-
Supperadi #35 Játszott már valaki a "Metal Fatigue" című sz.gépes stratégiai játékkal? Atomdurva lesz, ha ebből is valami olyasmi sül ki (itt a bazinagy robotokra gondolok...)! -
katz #34 -
roliika #33 Tudod...mágnes-mágnes. :D -
Fityfirity #32 mondjuk tök jó, hogy a képen egy PET felvétel van, a cikkben meg fMRI-ről írnak... -
roliika #31 Nem, ez konkrétan a Rhinobeam fototerápiás készülék. Létezik még 1 a Medinose, de ez dupla áron 24000Ft-ért kínálják. És Budán valamelyik klinika is használ fény terápiát, ők valami drágább géppel, de 4-5 kezelés után érzed ott is csak, hogy javulsz,de addígra elköltesz 20-24000Ft-ot. És utána fél évig vagy 1 évig tünetmentes vagy. -
dez #30 Hát, leginkább nem őket szídja (őket csak alulinformáltsággal vádolja, de leírja, hogy eléggé meg van kötve a kezük), hanem az egészségügyi rendszert, amiben túl nagy a befolyása a gyógyszerlobbinak, és ennek hatására az ő érdekeik felül vannak rendelve az egyén hosszabb távú érdekeinek. (Ezt persze te nyilván tudod, csak így kerek a mondat.:)) -
#29 Hál' isten a kibernetika nincs a gyógyszeripar/illumitások/stb:) full ellenőrzése alatt. -
#28 Hát igen, Lenkei Gábornak igaza van, mikor szidja a "kollégáit".
Amúgy ez a bigyó gondolom a sópipa.., bár én nem vok allerg és szerintem megelőzhető természetes, változatos környezettel, minőségi táplálkozással. -
roliika #27 A TB természetesen ezt a kezelést sem támogatja... -
roliika #26 A kérdésekre a válaszokat elküldtem.:) /ugyan azt/. Hozzátenném, hogy Budapesten 1 klinikán végeznek ilyen kezelést, amit ez a kütyü nyújt, csak ott 1 kezelés 4-5000Ft!!! -
dez #25 Ezek olyan kérdések, amit sokmindennel kapcsolatban fel lehetne tenni (hasonló felállásban). -
roliika #24 Igen. Mikor a gyógyszeripar nagy üzlet, és a TB még a gyógyszereket is alig támogatja,nem valószínű, hogy pont ezekre ad majd támogatást. Erre 1 konkrét példa:
15 éve szedek gyógyszert, mert allergiás vagyok. Házipor, parlagfű,fűkeverékek. Mindíg folyt az orrom és viszketett a bőröm, köhögtem,stb. Használt gyógyszerek : Flixonase, Claritine,Zyrtec,Telfast. Kipróbáltam majdnem mindent, még gyógyteákat is. Mind csak tüneti kezelésre szolgálnak! Ezek a gyógyszerek szerencsére támogatottak, mert pl a Flixonase az 8000ft lenne és 1 hónapra elég csak. Ámde történt 1 fordulat! Ha már van netem, utána néztem létezik-e olyan kütyü ami megszünteti az orrfolyást és vizsketést. IGEN VAN!
Már 4! éve létezik ez a kütyü, a nevét nem mondom, akit érdekel provátba megmondom. 10990Ft. Tegnap jutottam hozzá. És láss csodát, ma már tudok levegőt venni az orromon, nem kell gyógyszer, és nem fáj a kezelés, nem használ semmilyen kémiai anyagot! Holnapra remélem már teljesen rendbe jövök.:) Úgy meg voltam hatódva, hogy ez működik, hogy majdnem sírtam.:)
Felvetődik bennem a kérdés:
- Mi a fa*ért nem szólt egyik doki sem nekem, hogy van ilyen, legalább próbáljam ki, hátha használ! Félévente kell menni kontrollra, szóval lett volna rá lehetőségük.
-Azt már meg se kérdezem a TB miért nem támogatja.
Vannak fizetős egészségügyi pénztárak amelyek 100%-ban támogatják mert tényleg használ. A TB az nem. Ennyit a TB-ről... -
dez #23 Hát, miután megvalósul (ami eleve nem holnap lesz), jó ideig csak azok kiváltsága lesz, akik meg is tudják fizetni, mert a TB nem tudja majd tömegesen finanszírozni, az tuti. (Ez is pesszimistán hangzik, de azt hiszem, rá lehet mondani, hogy ez a valóság.) -
dez #22 Nyilván. De az még eléggé odébb van. -
drwho #21 "25 év múlva gondolat rendőrség...."
Ezzel már ma meg tudják mondani, hogy valaki pszichózisra hajlamos-e. Csupán megfelelő tesztek és a felvétel elkészítése a feltétele. Nem rég láttam egy előadáson... Elég jó dolog, pl igazságszolgáltatásban ugyanúgy használható lenne, mint egy hazguság vizsgáló készülék, csak sokkal komplexebb és drágább. Amellett, hogy bazinagy egy ilyyen gép és folyékony nitrogén meg hatalmas elektromáágnesek alkotják, amik mindenféle mágneses mezőkre érzékenyek még ráadásul azt is feltételezik, hogy nem mozog a páciens.... -
assdf #20 Akkor igen, de ismerve a mai "civilizált" társadalmat, mobilja sem annak van akinek 1000kmre laknak az ismerősei... Majd lenne ebből is jó kis divat, a 12 évesek rángatnák az anyjuk szoknyáját, hogy : anya de hát a sdzomszéd zsofinak is megengedte az anyukája hogy legyen egy rózsaszin implantátum a fejébe, vegyél nekem is egyeeeet....
Na jó lehet hogy most reggel pesszimista vagyok -
#19 "mert senkise akarja magát teleültetni elektródákkal meg implantátumokkal gondolom"
Ha béna vagy vak lennél és ez segítene rajtad, ezer örömmel fogadnád az elektródákat. Gondolom. -
dez #18 Jól mutatnak az ilyen címek az olyan hírgyűjtő portálokon, mint pl. a hirkereso.hu... ;) -
#17 a *Spektrumon már naon rég elmesélték ezt és nem kellett hozzá ekkora szarba feküdni... -
Radnix #16 Majd feltalálom a szuper vastag-hosszú fax implantátumot és jó drágán árulom a kis faxú embereknek és gazdag leszek és tök jó lesz és minden nő boldog lesz -
Zenty #15 Nah tessék ez lesz a Wii 3 mas írányitója :DD -
Capra Ibex #14 "Képzeljétek el milyen lenne több szerszámmal, akkár a világon egyszerre több helyen is ..."
Kíváncsi vagyok milyen koordinációs készség kellene ahhoz, hogy mondjuk plusz kettő végtagot mozgassunk (a többi /4/ mellett egyszerre).
Ha ugyanazt a mozdulatsotr kell elvégezni mindegyikkel akkor egyszerű, de akkor meg minek... robotok megcsinálják.
Visszatérve az agyhullámokra ne hívjuk bakinak, az eredeti cikkben szó sincs hibáról, ez egyértelműen SG-s "bulvárosítás".
Hanyagolhatnánk igazán. -
turul16 #13 Képzeljétek el milyen lenne több szerszámmal, akkár a világon egyszerre több helyen is ...
"enyhén szólva férevezető, hogy többször is agyhullámokat ír a fordító, mikor köze nincs ennek ez MRI technológiához."
Sajnos az e- féle félrefordítások egy relative új tudomány területröl gyakoriak hazánkban. Sőt néha az eredeti cikk író is elkövet ilyesféle bakikat, hogy hangzatosabb legyen. Menyivel kevésbé megnyerő, ha teszem azt azt mondja "véráramintenzitással irányított kéz"... a cikk olvasóinak többsége észre sem veszi és azt mondja: "..meglepő hol tart ma a tudomány, nos akkor térjünk vissza, hogyan is lehet bikavesével földrengést megakadájozni.." (nem pontosan idéztem) -
Szefmester #12 miért is ne? ha hatékonyabb lennék tőle... -
Capra Ibex #11 Csatlakozom, enyhén szólva férevezető, hogy többször is agyhullámokat ír a fordító, mikor köze nincs ennek ez MRI technológiához.
Akkor már jobb lett volna szó szerint követni az eredeti cikket, mert ez is :
"két irányvonalnak is jelentős lökést adhat, a művégtagok és a kizárólag gondolati úton működtetett számítógépek esetében is mérföldkőként értékelik".
Erre csak annyit mondanék, hogy muhaha... Hihetetlen egy újító művégtag tényleg.... -
Tiberius B #10 Már csak a kábelezést kell jobban megoldani: éljen a nanorobotizáció!!! -
utility #9 Ugyan és akkor mit csinálnak? Nézz körül a politika topikokban, már rég letartóztatthattak volna mindenkit... -
Tiberius B #8 Miért?:-) -
turul16 #7 25 év mulva lesz gondolat rendörség :)
Csak merj arra gondolni, hogy nem tetszik a rendszer ...
Talán kezdek paranoid lenni? Most is figyelnek... -
assdf #6 mert senkise akarja magát teleültetni elektródákkal meg implantátumokkal gondolom... -
HUmanEmber41st #5 Azt hittem, már valami komoly eredményt értek el.. -
Tiberius B #4 Nem is olyan rég volt a Frei-ben egy angol lord, aki tele volt implantátumokkal, és képes volt egy műkezet irányítani, nemcsak a sajátját, de vhol a világon egy másikat is. Na az elég furi volt, de ez! Hihetetlen, miért ezt kutatják és nem az elektródás rendszert fejlesztik? -
roliika #3 :D Ja+ csávónak csörög a mobilja, felveszi, szerintem "kicsit" bezavarná a mágneses méregetős MRI-s rendszert.:) De csak úgy+említem, hogy a Sony is véges ilyen jellegű kutatásokat, és ők tizen akárhány éven belülre tervezik az idegi implantos PS-t. Ez nem vicc. Az agyba könnyebb információt bevinni mint kihozni..:) Valahol láttam, hogy csávó ultragangos fejpánttal tudott hangokat küldeni a páciens fejébe. Ez ,egoldható lenne talán képekkel is, és akkor nem lenne ennyi vak+sérült látású ember.:( +Nem is fájna+elektróda sem kéne. Végülis a képet úgy kb 80%-ban az ember agya hozza létre. -
dez #2 Az fMRI nem az agyhullámokat méri (ami az elektromos aktivitás eredője), hanem mint el is hangzik, a helyi véráramlást.
Nos, személyes mini MRI nem nagyon lesz egyhamar (nem is lenne túl egészséges egész nap működtetni). A másik, elektródás-agyhullámos módszer meg kb. 8 éve ismert, de azóta is csak korlátozott sikereket értek el vele. -
brueni #1 tök ász. kérek egy beutalót mri-re, majd három hónap múlva elmegyek, befexek, viszem a laptopot és arra gondolok, hogy win.com