szerintetek lessz pöcökre átirat, vagy akkor télleg kell vennem egy xbox06-ot, mert a crackdownt még kibírtam, gears of wart épphogy, de ha ez se jelenik meg, akkor lessz miért nyári munkát vállalnom
mi lenne ha elmennétek valami xbox vs ps3 flémtopikba, és itt csak a játékról lenne szó?
trailer fasza, egyébként nem biztos hogy "3 város + countryside" lesz benne, mert azért a SA-ban jóval kisebbek a városok mint a valóságban, szóval szerintem lehet hogy csak ez az egy város lesz hatalmas, bár remélem nem mert nekem is jobban bejöttek az ilyen "napfényes" helyek
Wow thx. Azért kérdeztem, mert érdekel, hogy ha (elméletben) mind2 gépre maximálisan tudnának optimalizálni engine-t, akkor melyik tudna jobb végeredményt adni! (Vagy melyik miben jobb)
Nyilván az eltérő architektúra miatt nehéz összehasonlítani, de hát mégse lehetetlen!
PS3nál minden esetben jóval nagyobb a teljesítmény(GFLOPS), de ezek szerint ez nem mérvadó.
ldavid#413
és erre a következtetésre hogyan jutottál?
a videóban már látni egy rakás igazi épületet és egyáltalán semmi köze nincs a régi városhoz (kivétel a neve), itt az egészet NYC-ről mintázzák /mint a SA-ban a 3 várost az eredetijükről/
PS3 RSX
- 550 MHz
- 8 vertex csővezeték
- 24 pixel csővezeték
- 24 textúrázó egység
- 48 pixel ALU + mini ALU
- Összességében több lóerő
X360 Xenos
- 500 MHz
- 48 pixel ALU
- 16 elkülönitett textúrázó egység
- Jobb árnyékolás a sok pici részeknél, és kód elágazás becslés
- Terheléses elosztás, kevesebb teljesítményvesztés.
Sony-Nvidia RSX GPU:
Technikai részletek
550 MHz órajel
1.8 TFLOPS teljesítmény
Multi-utas párhuzamossan programozható shéder csővezeték
136 shader művelet órajelenként.
300.2 millió tranzisztor
74.8 trillió shader művelet másodpercenként
33 milliárd pont/másodperc
128-bites pixel precíziós renderelés + HDR
128-bites memoriabusz szélesség,a G70 256bites memória sávszélességének megfelelő sebesség!
S3TC tömörítés.
Több mint 1.2 Milliárd tetőpont másodpercenként. (Több mint 275 millió poligon másodpercenként :)
X360-Xenos GPU:
337 millió tranzisztor
500Mhz es GPU
10MB beágyzott memória (500Mhz)
48-utas párhuzamos lebegőpontos dinamikus sédercsővezeték
Unified shader arhitektúra (pixel és vertex shader ként is üzemelhet)
2 shader ALU művelet csővezetékenként/ciklus
10 FLOP/csővezeték/ciklus
48 milliárd shéder művelet másodpercenként (elméleti maximum!)
240 GFLOPS teljesítmény(10 FLOPS x 48 shader csővezeték x 500 MHz)
MEMEXPORT shader funkció
DirectX 9.0c/API DirectX XBOX 360 támogatás, és Shader Model 3.0/3.5
16 szűrt és 16 nem szűrt textúra minta órajelenként.
Maximális vertex számolás: 1.6 milliárd tetőpont másodpercenként.
Maximális poligon számolás: 500 millió háromszög másodpercenként.
Maximális texel fillrate: 8 Gigatexel másodpercenként (16 textúra x 500Mhz)
Maximális pixel fillrate: 16 Gigaminta másodperenként 4x élsimitással.
24 milliárd pont/másodperc.
Nagyából ennyi, sok különbség van a két GPU felépítésében ezért annyira nem is célszerű összehasonlitani, bár az adatok magukért beszélnek.
Nem lesz semmivel rosszabb. Egyenlőre a PS3 az X360 színvonalán döcök, néhol talán még alatta is. A PS3 majd 3 év múlva lesz kihasználva, akkor majd talán én is veszek egyet, de most GTA IV miatt nem kell aggódni.
Jah, szerintem is... de ezt az ujsagboritot honnan szedtetek? Es mikor jelenik meg?
Sztem amilyen Liberty City-t megismertünk az eddigi részelből felejtsük el!
10 oldal??? Megakarom nezni... egyebkent en is utalom ezt a szar hangulatu NY-ot, viszont abbol kiindulva, hogy rohelyes lenne, ha a GTA:SA ala adnanak, szerintem fix, hogy tobb, mint 3 varos lesz... + countryside.
Amit láttatok videókat vagy jobban mondva azt az 1db trailert az X-bx360 alatt dübörgött. Nem kell félni talán még szebb is lesz 360-n a könnyebb programozhatóság miatt.
Grafikus egység:
Órajel: 147.456MHz
Memória 4MB
Pixel Configuration RGB:Alpha:Z Buffer (24:8:32)
Polygon Drawing Rate 75 Million Polygons per Second
Screen Resolution Variable from 256 x 224 to 1280 x 1024
már mindenki oltja a gyereket, de még mindig azt hiszi hogy neki van igaza...
A két konzol grafikus egységéről nem tudnál egy hasonló beszámolót adni?
jajj megszólalt a "milliomos leszek 100K-bol nem kell hozza tanulnom sem dolgoznom srac"...
Miért vállalod a felelősséget, hogy baromságot írj, mikor azt sem vágod miről beszélsz?
Egy konzolon nem az számít hány mhzes a processzora, mennyi ramja van, mert ott kicsit jobban tudják optimizálni a játékokat.
PL:
PS2 300mhzes processzore 32 mb ram
na ez mi?
egy 10 éves PCvel ér fel, de megjelenítésben egy 3 éves PCt simán ver.
akkor csak hasonlítsuk össze azt a 256 mb ramot a 32vel, mennyivel több.
de gyökér vagy te.
látszik hogy nem értesz hozzá
PS2 processzor: Emotion Engine : 294.912 MHz A maga nemében elég jó volt, ezen a nemegész "300" mhz en ha jól volt programozva akkor akár 6.2GFLOP/s et is ki tudott magából sajtolni, ami nem is kevés ha az Xbox 1 processzorát nézzük.
Xbox 1 CPU: 733 MHz Intel Pentium III Coppermine-alapú IA-32 proci. Micro-PGA2 tokozású. 180 nm csíkszélesség.
Kb 3 GFLOP/s
Zenty#387
700 mhz proci? Ps2 ha elérte 300-mat már örülhetett :)
A legyengébb gép volt genreciojában,de mégis sikeres volt( ebből is láccik nem a hardver a mérvadó)
Ez a PS3 fő memóriája olyasmi mint a gépedben lévő DDR 1 vagy DDR2 memória. Csak ez egy "pöttyet" izmosabb, tulajdonképpen egy speciális fejlesztésű 3.2Ghz es rambus memóriáról van szó!
GTA SA topikban valaki észrevvet egy táblát a videoban...visit Vice City
biztató :D
"az xboxban amjelyben egy 6.6os proci van már mérföldekkel erősebb mint a ps3"
IBM XENON (x360)
CPU: IBM PowerPC-based CPU
3 szimmetrikus mag, egyenként 3.2 GHz-en
magonként 2 hardware-sín
magonként 1 VMX-128 vektor egység
1 MB L2 cache
Még hogy 6.6 os, egy darab 3 magos 3.2Ghz es ppc proci üldögél benne magonként 2 szál egyidejű feldolgozására képes. Nem rossz de azért nem kell hasraesni elötte.
PS3 Cell:
A PowerPC mag 3,2 gigahertzen fut és 512 kilobájt másodszintű gyorsítótárat kap, a szinergikus alegységek frekvenciája szintén 3,2 gigahertz, és egyenként 256 kilobájt sram memóriát kapnak.
PS3 Cell - 204.8 GFLOPS
Xbox360 CPU - 115.2 GFLOPS
Csakhogy a processzor vitára pontot tegyek.
Amúgy nem érdemes ezen vitatkozni mert nem csak a processzorokon múlik egy konzol teljesítménye. (RSX vs Xenos)
Szerintem én októberig beszerzek egy Xbox360-as konzolt.
ps2ön még majdnem mai szintü a grafika...a 700mhz-s procihoz képest,konzol célhardwer azért erösebb és mindent ugyanarra kell fejleszteni ezért rövidebb a fejlesztési idö....mert pl a programozoknak nem kell tökölniük azzal hogy minden vkarin menjen...
Gabe18#380
Hát már ne haragudj,de minek nézzenek ha hülyeségeket beszélsz?
Eleve ott kezdődik hogy pc-s megközelitésből nézed egy konzol hardwer részét.Ha igy néznénk,akkor az Xbox 733-as processzora,Gef3-as videokártyája és 64 mega ram-ja mire is lenne elég? És ehhez képest milyen játékok jöttek rá évekig? Asszem 3x ilyen erős pc-k is megküzdöttek egyik-másikal. A Ps2 ennél még gyengébb volt,és talán oda is jött "pár" ütősebb program ennek ellenére.
Erre most már a Ps3 is gyenge neked...
Ehhez meg annyit hozzátennék, hogy a GTA1 Liberty-ben IS játszódott, de Vice-ban és SA-ban is.
Konzolon is lehet pecselni hehe
most is ha neten vagy mikor berakod a gamét és van hozzá frisités azt automata tölti le nemhiába van benne vinyo :D:D
Az kérlek szépen, hogy Los Angeles is nagyon bejött hangulatra meg mindenre. De igazából Miami tetszett a legjobban[80-as évek,sebhelyesarcú style],itt a városok hangulati elemeire gondolok,nagyságára.Tehát itt konkrétan arról beszélek, hogy melyik városok jöttek be a legjobban