26
  • dez
    Ja, nem egy tudatos, önálló döntésekre képes embert képzelnek oda (ez a legrosszabb rémálmuk! :D), hanem ami a szívüknek a legkedvesebb: egy birkát. Helyesbítek: sok-sok birkát.
  • pemga
    Szerintem pontosan fordítva reagálják le. Szerintük azért nem veszed, mert inkább kalóz vagy és fenyegetőzéssel, perrel, stb-vel próbálnak rávenni, hogy mégis vásárold és használd. Ha nem kell akkor is. Különben esik a profit, mert nem jön be elég latinum.
  • arty
    minden éperszű embernek ez az első gondolata.

a ****eszű hddvd konzociumosoknak ez eszébe sem jut :)

látott amugy már valaki régiokodos kalozdvd-t? :D
  • lpmaskmancick
    basszák meg a kurva másolásvédelmüket!!!!!
  • strogg
    Nem háborogni kell, hanem nagy ívben elkerülni ezeket a formátumokat. Amint rájöttek, hogy a xarjuk rajtuk marad, rögtön észhez térnek.
    100x leírtam. Azért lehet ezt megcsinálni a vásárlóval, mert a vásárló már "droid", és hagyja magát análisan szexuálni.
    Ez a dolog oka, és a megoldása is.
    Nem megvenni!

Én pl: akkor sem veszek másolásvédett játékot, ha 1000 forintba kerül, és megy a rendszeremen. De akkor sem kéne, ha ők fizetnének érte:)) egyszerűen nem kell a xarjuk, ha korlátoz engem.
  • Luciferke
    Én egyszer vettem 1 eredeti original audio cd-t apukámnak szülinapjára, de sajnos nemtudta meghallgatni, mivel asztali cd lejátszó nincs, a gép pedig fel sem ismerte a cd-t...
    Ez volt az a pont, amikor én abbahagytam az eredeti cd-k vásárlását.
    Mi lett a cd-vel? Porosodik a polcon. Kb 1 hétig kerestem anno a cd boltokban mire találtam egyet. Netről kb 10 perc alatt letöltöttem az egészet, és még le is tudja játszani a gép :).
    Szóval ha még ezekután csodálkoznak miért nem veszik az eredetit....
  • mrzed001
    Nekem az tetszik, hogy kapásból ez kb mint egy fontossági sorrend
    sorrendben:
    - Amerika és Ázsia: én és alatvalóim
    - Európa és Afrika: ellenség és leseszarom (Mo melyik ?)
    - Oroszország, Kína: hódítandó területek

Szóval ezek szerint egyértelmű, hogy a bantu négerek táborába tartozunk, tehát akkor miért is kellene máshogy viselkednünk, mint a bantu négereknek ???
    Ezzel maguk gerjesztik a warezt
  • Lame
    "A cél egyértelműen a kalózmásolatok visszaszorítása"

Mi koze annak a kalozmasolatokhoz, hogy egy amerikaban megvett lemezt elivleg nem tudok egy ithhoni lejatszon lejatszani?
    A terrorizmus ellen nem ved? :)
  • Zro
    Fizess, fogyassz, fogdbe. Ez a 3F alapelv :)
  • Gerygrey
    Aha, de ha egy DVD-t Amerikában veszek meg, az valószínűleg olyan filmritkaság, ami itthon nem kapható, és mondjuk a régebbi filmeket igen nehéz P2P-ről megszerezni. Meg különben is, ha letöltök például egy játékot, akkor jogosnak érzem hogy szenvednem kelljen a másolásvédelemmel, crackeléssel, stb. De ha pénzért veszem meg legálisan, akkor elvárom hogy beteszem a lejátszómba és működik, vayg ha zenéről van szó, akkor jogtalannak érzem hogy megakadályozzák hogy lejátsszam PC-n, vagy másolatot készítsek róla hogy a kocsiban ne a drága eredeti lemezt kelljen hurcolásznom.
  • avman
    valóban egy fura helyzet állt elő újfetn, ami szöges ellentétben van az EU minőségbiztosítási alapelveivel. de megtanulhattuk már a fogyasztó társadalom 3 alappillére csak ennyi: fogyassz, fizess és kussolj.
  • pemga
    Érdekes, én még úgy tanultam, hogy a Vevőt ne akadályozzuk meg a vásárlásban-fogyasztásban.
  • szombi
    A Dragonball-t betiltották nálunk, illetve csak 22 órától hajnali 5-ig adhatnák le TV-n, ha RTLklub hajlandó lenne rá.
    A mértéktelen ,,korlátozás'' miatt nálunk szinte lehetetlen hozzájutnia még a 18 éven felülieknek is.
    Akkor a letöltés illegális?
  • szombi
    Ha megveszed Amerikában, utána letöltöd, akkor az elvileg legális.
  • Gerygrey
    Már a DVD-nél sem értettem mire jó ez a régiókód, magyarázza már el valaki hogy miért jó az a DVD-forgalmazóknak, hogy az amerikában legálisan vett lemezt nem tudom itthon lejátszani? Hát a jó k***a anyjukat, kutya kötelessége lenne a filmforgalmazónak hogy térdre boruljon előttem amiért pénzt adok neki, ehelyett kitalálnak ilyen idióta védelmeket. Persze, ha letöltöm a filmet, rögtön én vagyok a köcsög...
  • dez
    Azok terroristák! Majd felderíti és megsemmisíti őket a titkosrendőrség és a katonaság! (A gyorsabb felderítés érdekében kéretik házkutatási parancs nélkül beengedni a nyomozó urakat!)
  • snorbi
    "annak megakadályozása, hogy jóval olcsóbb kiadványok tömegével árasszák el a fejlett országok piacát"

Hát ba***ák már meg! El kellene dönteni, hogy mi az értéke annak a cuccnak, és mindenhol annyiért adni. Miért kellene a fejlett országoknak finanszírozni egyes diktatúrákat azzal, hogy velük fizettetik ki a többletet?!?!?!?
    Fel kellene fogniuk végre, hogy az ilyen pitiáer lépésekkel pont azok ellen nem érnek semmit, akik ellen a legfontosabb lenne: a nagybani kalózmásolók és -terjesztők ellen!
  • RaszPuty1N
    "Szóba került a régiókódok kidolgozása és közeli bevezetése, az új szabványok megjelentetése, illetve Kína, amelynek a tervek szerint saját verziót szánnak, elsősorban az ország óriási piacára építve."
    Szóval a Kínában lévő cenzúrának ehhez semmi köze ugye?:D...legalább mondanák ki nyíltan...
  • intrex
    Persze azt se felejtsük el, hogy ez a bohóckodás csak a jogászok miatt van, a HW és SW fejlesztők jól tudják hogy csodát ők sem tudnak csinálni. A jog az egyetlen dolog a világon, amihez nem kell logika.
  • fourgee
    Hmm... Elkezdtem megvásárolni DVD-n a magyar rajzfilmeket. Ha tegyük fel, Amerikában élnék, ahol ezeket soha a büdös életben nem fogják kiadni, és nem értenék a számítógéphez, akkor nem hozatnék Európából lejátszót, meg nem buheráltatnám az ottani asztali lejátszómat, hanem egyszerűen lemásoltatnám a filmeket olyannal, akinek megvan. Hogy ezekre is minek raktak régiókódot... Vagy van egy csomó film, ami 2-es kóddal soha nem fog megjelenni, aki asztali lejátszón szeretné itt lejátszani, az valószínűleg másolni fogja... Ezzel is illegális dolgokra kényszerítik az embereket...
  • Frank99
    aztán majd jön a hd-dvd region free....

:-())))
  • grobo2
    "újabb agyatlan baromságnak lehetünk szemtanúi kedves hallgatók"-hangzana egy rádióadásban az adott témáról...
    mostanság sok baromságot láthatunk így a számítástechnika piacon(pl másolhatatlan lesz a Vista, meg a játékok meg satöbbi)
    aki akarja az úgyis ezek után is le fogja másolni...mert feltörhetetlen dolog nincs...minden csak idő kérdése, és persze minden egyes másolásvédelmes baromság csak arra jó hogy az átlag felhasználókat is megkeserítse...
    úgyhogy hajrá baromságok, hajrá másolásvédelem
  • turul16
    Bocsi elgépeltem a neved.
  • turul16
    intrix:

Csak ugy tudják megakadájozni a másolást, ha nem adnak el írót boldog/boldogtalannak. De ugyebár akkor nehezebben terjed el HD-DVD. Döntsék el mit akarnak.
  • intrex
    Nagy szakértők ülnek a fejünkön :)
    Jó lenne bevezetni egy hajszín skálát is, nehogy má én barna hajjal meg tudjam nézni a szőke szomszédom filmjét!
    Ehh...
  • turul16
    Egy ujjabb másolás védelem, ami feltehetőleg csak arra lesz jó, hogy nyiltforrású rendszerek dolgát megnehezítse a törvényes lejátszásban.

Kiváncsi vagyok ez az un. másolásvédelem hány másodpercel nehezíti meg a kalózmásoltat készíteni akkarók dolgát.

Mikor tanulják meg, hogy a másolásvédelem csak pénzkidobás, ill. a legilás felhassználók életet nehezíti meg elsősorban!!!

Már várom a pereket amik amiatt lesznek, mert valaki linuxon/bsd -n akart DVD-t nézni.

Ha átugok egy másik régióba vehetem meg ujra DVD-t , vagy vigyek magamal salyát DVD lejátszót.. ?

A cél az lenne, hogy csak minden 3-4 letöltésre szánt filmet tudja megnézni az illegális/legális letöltő?