25
  • Babetta326
    #25
    Mi történt ezzel a topikkal? Hátha van még valaki élő errefelé, annak üzenem: BOLDOG TÖRÖLKÖZŐNAPOT! És ne ess pánikba! (ma nem volt senki Budapesten, aki az univerzum leghasznosabb tárgyát vitte volna magával, ez szomorú)
  • Golyókapkodó
    #24
    "A repülésnek is megvan a maga művészete, vagyis inkább fortélya. Abban rejlik, hogy megtanuld magad a földre vetni és elhibázni azt. Válassz ki egy derűs napot, és próbálgasd. Az első rész könnyű. Mindössze annyi kell hozzá, hogy képes légy teljes súlyoddal a földre vetődni, azzal az elhatározással, hogy nem baj, ha fájni fog. Ugyanis ha nem sikerül elhibázni a földet, akkor fog. A legtöbb embernek nem sikerül, és ha tényleg lelkiismeretesen próbálkoznak, egyre valószínűbbé válik, hogy úgysem sikerül.
    Tehát inkább a második rész, az elhibázás a nehéz.

    Az egyik probléma az, hogy teljesen véletlenül kell elhibáznod. Semmi értelme szándékosan próbálgatni, mert úgysem sikerül. Az a lényeg, hogy félúton valami hirtelen elvonja a figyelmed, és ne is gondolj tovább a zuhanásra vagy a földre, vagy arra, mennyire fájdalmas lesz, ha mégsem hibázod el. Közismerten nehéz dolog nem gondolni erre a három dologra a rendelkezésedre álló egy röpke másodperc alatt. Emiatt nem sikerül sokaknak, akik örökre csalódnak ebben az egyébként mókás és igen látványos sportban."

    R.I.P Douglas
  • beef
    #23
    Nekem nagyon bejött az "Utoljára látható" című kihalóban lévő állatokról szóló könyve, amit Mark Carwardine zoológussal készítettek.

    A Kétség lazaca sajnálatos módon nekem inkább egy "húzzunk le még egy utolsó bőrt a halottról, mert mi a kiadó, így tök jól eléldegéhetünk még" szájízt hagyott hátra.

    A Dirk sorozatból magyarul mennyi jelent meg, 2 igaz?
  • Inquisitor
    #22
    Talán a Dirk széria komolyabb, mint a Galaxis.
    Meg ugye a Galaxis szériában extrém helyzetekbe kerülnek a hőseink, és ezen keresztül láthatod az emberi hülyeség mélységeit, a Dirk Gently-ben meg a mindennapi (vagy nem annyira fura) szitukat extrém módon óldja meg a főhős. :)
  • Griphons
    #21
    Nekema Dirk Gently annyira nem jött be, de a Galaxis sorozat maga a csúcs. Tisztelet Douglas Adams-nek!
    A mozifilm szerintem elég rémes volt, a húsz évvel ezelőtti tévéfilmsorozat lazán verte. Persze a könyvet semmi nem pótolhatja.

    (törölköző mindig van nálam ;) )
  • rolika
    #20
    "Saját kis felmérésem fényt derített arra, hogy a legtöbben ugyan a tavalyi filmet megnézték, de a könyvet még sosem vették a kezükbe vagy elkezdték olvasni, de nem fejezték be."
    nahát...
    én meg az összes könyvet olvastam, és nem láttam a filmet, nem is érdekel.
  • lazly
    #19
    Tisztelet!

    Emlekezzen ra ujra es ujra minden evben mindenki, aki tudja hogy mit viszitett ezzel a vilagkultura, es mindenki, akinek a keves, de annal kopotabb, olvasotabb konyv ott diszeleg a polocon.

    Oszinte Tiszteletem!
  • Inquisitor
    #18
    Na igen, Dirk Gently széria és a Galaxis Útikalauz sokaknak okozott sok kellemes órát.
    De írt ő forgatókönyveket (sorozatokét), lelkes Apple hobby fejlesztő volt, és volt pár alkalma a természetvédő szemléletét is terjeszteni.

    Életem legnagyobb hibája, hogy nem sikerült az egyik (útobb kiderült, az utolsó!) szülinapi bulira kimenni egy jóbarátommal Angliába.

    Mostanság új könyvek hiányában, a régiek újraolvasási szüneteiben, Terry Prachetet, Harry Harisont, és néhány hasonló sítlúsú, az emberi hülyeséget hasonló mértékben kifigurázó szerzőt olvasok. (Mondjuk Stanislaw Lem is tudod vicces lenni, ha olyanja volt ...)
  • Luminas
    #17
    Bár én nem szeretem, de sok ismerősöm igen.. Mindig szomorú, ha egy hasonlóan kreatív ember elmegy :(
  • Mr Csé
    #16
    autóutat ?
  • Macc
    #15
    R.I.P

    Galaxis kedvenceim egyike, es miutan olvastam nekem a film is tetszett, de ha nem olvastam volna, akkor kevesbe jott volna be:)

    Amiket ajanlgattok meg nem olvastam, de bepotolom:)
  • aDannyBoy
    #14
    Én egész nap stoppal közlekedtem és a vállamon volt végig egy törölköző, este pedig részt vettem az egri megemlékezésen, ahol nemcsak gégepukkasztót ittunk, de megnézte a kb. 100 törölközős arc közösen a tavalyi filmet. :)
  • HNR
    #13
    Szerintem Douglas Adams-et olvasni kell. A Galaxis Útikalauz nagyságrendekkel jobb könyvben, mint a belőle készült / készíthető film.
  • 1hengeresVmotor
    #12
  • galocza
    #11
    a könyveken kívül mást is köszönhetek neki. nyaranta dől rólam a víz és korábbi éveimben a pofatörölgetésre használt pzsk számlája az egekbe szökött.
    halálával váltott meg: az első törölköző napon jöttem rá, hogy ha kissé bolond benyomást is kelt, a törölköző a vállon az izzadós ember legjobb barátja. úgyhogy amint kijön a jó idő (másoknak: én a telet szeretem 8) aszeszoár a vállra oszt kész...

    Zedas: melegen ajánlom a többi harry harrison könyvet is (technikolort évek óta most olvastam először újra - miután kölcsönadtam nagyanyámnak 8). a bill sorozat nem annyira, de a rozsdamentes sorozat rohadt jó. angolul netről hozzáférhető.
  • mrgenya
    #10
    Kedves Douglas!
    Csak röviden: "Viszlát, és kösz a halakat!"

    písz
  • Godefroy
    #9
    Nem rossz a technicolor de a galaxis sztem jobb.
  • Godefroy
    #8
    Dojcsák Dani kicsit későn ugrott rá a témára nem?
  • Zedas
    #7
    Nekem a Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája lényegében jobban tetszik mint a Galaxis Utikalauz. Nagyon beteg :)

    Egyébiránt, nem tudom olvasta e valaki (nem Douglas regény), de nekem az űberkedvencem a Technicolor időgép. Na én még annyit életemben nem röhögtem mint azon :)
  • trident
    #6
    Viszlát!
  • enkido
    #5
    Legjobb tudásom szerint igen. Legalábbis itt nálunk :)

    Bár nekem megvan az összes kiadott regénye, eredeti kiadásban. Az előttem szólóhoz csatlakozva, valóban egy nagyszerű Gently regényt kaphattunk volna a mestertől, melyet sajnos már nem volt ideje befejezni. Ha valaki olvasta Douglas Adamset és tetszett neki, annak csak ajánlani tudom a Kétség Lazacát.

    Hihetetlen, hogy már ennyi éve nincs köztünk... :(

    És éljenek az orrszarvúak ;)
  • Szefmester
    #4
    vajon könyvtárakban vannak könyvei?
  • enkido
    #3
    Respect.

    and

    So long and thanks for all the books!
  • reaper4
    #2
  • Hmuda
    #1
    Fenébe, előbb is felkerülhetett volna a cikk! Az idén teljesen elfelejtettem az egészet.

    Egyébként: Köszönjük Douglas, hogy ennyi könnyfakasztóan szórakoztató órát adtál nekünk a műveiddel, köszönjük, hogy megmutattad az élet értelmét, köszönjük, hogy éltél. Egy nagyszerű emberrel lettünk szegényebbek 2001-ben...

    Aki még teheti az szerezze be A kétség lazaca könyvet. Telis tele van post-mortem szövegekkel és egy befejezetlen Dirk Gently regénnyel, amit a mester már sajnos nem tudott befejezni.