LCD-nek áll a világ

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koppernikusz
Azért nem olyan rosszak ezek az LCD-k.
Amióta használom, sokkal kevésbé frasztja a szemem.
Persze az oled jobb lenne, de nem tragédia ez sem :)

[ helikopter ]

A DVD felbontása (720x576) megegyezik a jóminõségû tévéadás felbontásával.
Az LCD-TV-vel az a gond, hogy a nagyobbak túl drágák, a kisebbek (<25") meg nem érnek semmit (utóbbiakban elavult panelek vannak).

Egy fokkal kisebb a kontrasztaránya, mint a 910T-nek, és nem tud teljesen egyforma darabokat szállítani a Samsung (lásd itt). A kontrasztállítástól azért torzulnak a színek, mert a panel szubpixel-fényerõ értékei fixek, csak abból gazdálkodhat.

Én is vettem pár hónapja egy 214T-t. Jó, de nem vagyok teljesen elégedett vele. A régebbi 910T monitorom jobb. A háttérvilágítása sokkal egyenletesebb, és a színei is szebbek. A 214T-nél ha max-ra húzom a kontrasztot, akkor csúnyán torzulnak a színek.

Nem kellene fikázni az LCD monitorokat/tévéket
nekem egy Samsung 913N-es csodám van, ami nagyon tud. Szebbek a színei, mint bármelyik hagyományos kommersz (nem nyomdai célú) monitornak. A fekete is fekete. A fényerõt le kellett venni minimumra, mert kisüti az ember szemét. Az LCD tévékkel két fõ probléma van... Az elsõ, hogy lusták, azaz általában 8ms-nál lassabb a frissítési idõ. A második "gond" a HDTV felbontás, vagy egyszerûen a 16:9-es Pal. Az LCD panel natív felbontáson adja a legjobb képet, amit vagy DVD vagy HDTV adás formájában illik biztosítani. Az utóbbi az EU-ban elég problémás.
Évek óta ezt mondják... Persze majd bekövetkezik egyszer, de mikor? Szerintem már szándékosan tartják vissza azokat, hiszen még le lehet húzni pár bõrt az LCD-rõl. Cél a profit. (Nem, nem vagyok kommunista. Egy normális verseny-alapú piacgazdaságban rég megjelent volna pár gyártó az újabb, jobb technológiákkal. Itt meg ugyanazok a gyártók jelennek meg majd velük.)

BártfaiB
Az LCD már csak ideig-óráig bírja. Nemsokára elavult technológia lesz. Kiszorítja az oled, meg a többi.

www.bbs.hu

A jobb LCD-TV-kben is olyan (fejlett S-PVA) panel van, mint abban a 214T-ben. (Másik lehetõség a jóra az S-IPS.)

TV-krõl van szó, nem monitorról.
Azért szerintem LCD téren nem igazán az Auchan-Tesco-Cora bermuda háromszög által forgalmazott cuccokkból kellene kiindulni. 50-60e pénzért tényleg vackot lehet csak kapni. (Aki olcsón akarja megúszni, sztem TFT helyett vegyen nyugodtan használtan valami jó minõségû CRT-t. Pl. EIZO, Iiyama, ilyenek)

Egy igényes - és sokszor emiatt drága - LCD már sokkal kevesebb, minimális kompromisszumot igényel . Én két héttel ezelõttig ellenálltam az LCD-k csábításának, de most vettem egy Samsung 214T-t. Megérte. Talán újabb 6 év múlva majd megint megveszem az akkori élvonalbeli vagy ahhoz közeli cuccost, de addig ez nekem tökéletes.

(Megjegyzem eddig egy használtan vett, 97-es gyártású Hp Ergo1280-ast használtam, és nem cseréltem le, mert az eddig látott TFT-ken csak nevetni tudtam.)

cloud.strife
Gyerekek, nem kéne egyszer az életben pár normális LCD-t megnéznetek? Milyen szürke feketérõl, meg sivár színekrõl beszéltek, vazz? :)

www.digimomentsvideography.com

Kár, hogy a fizikai felbontása nem éri el az 1280-at sem. Plusz HD üzemben 50/60Hz-en mûködik.

Ja-ja szerintem is a crt messze a legjobb minõségû.És crt-bõl is van HDTV.

Ma2ska
A lcd,felbontásban és geometriában jobb mint a crt, összességében, lapos tv ide hi-tech oda, ha ránézek a képre , a crt a nyerõ.

Hát ja, apró kijelzõnek vannak még csak, az ha 1-2 éven belül elromlik, legfeljebb csere, de egy tévét nem ennyi idõre veszünk, és a legdrágább alkatrész a képernyõ.

Jobb, de már évek óta várunk rá, és még ki tudja meddig kell. Végén még elõbb jelenik meg a FED vagy a SED (leginkább nagyobb képernyõs tévének), az lesz a tuti pár évig, csak (elõször?) nem lesz túl olcsó.

És ráadásul egy év alatt dobhatod ki <#ejnye1><#zavart2>
scorpeeon
hát ja, nem sokáig lesz már LCD, hiszen az OLED válaszideje kisebb, erõsebb fénye van, szebb megjelenítése, és ráadásul olcsóbb!

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Ne a gyengébb képességû LCD-panel típusokból induljatok ki... TN: világos fekete, gyenge színek, kicsi szögek, stb. Régebbi MVA, PVA: lassúúú, de jó színek és fekete, és széles látószög. Újabb S-PVA, S-IPS: ezek már mindenben egész jók. (Nem a tökélyek, de elfogadhatók.)

Gerygrey
"Az elsõ negyedében majdnem két és félszer annyi LCD televízió került a boltok polcaira, mint egy évvel ezelõtt

Az hogy több kerül a polcokra, nem feltétlenül jelenti azt hogy többet is vesznek, legfeljebb annyit hogy több a bolt és hosszabbak a polcok <#mf1>

Tévézésre még egy jó darabig nem vennék se LCD-t, se plazmát. Elõbb legyen hozzá mûsor, amivel ki is lehet használni. Monitorból pedig a 19''-esek nekem drágák, a 17'-esek pedig 1280*1024-re vannak belõve és én azt nem szeretem ekkora méretben.
A háziszórakoztatás és multimédia így is, úgy is az LCD meg a plazmatechnológia jövõjében van.
Egyre többen néznek úgy tv-t, hogy akár monitornak is megfeleljen. A kategóriák egyre jobban össze is mosódnak.

A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing

Monitornak szinte tökéletes is lenne az LCD, ha a kisebb nagyobb hibáit számításba is vesszük még akkor is, de TV / FILMnézésre még mindig alkalmatlan, a plazmatechnológia nagyon elhúzott tõle képminõségben. Aki látott sötét szobában LCD-t az tudja mit várhat tõle... :S
Jó is hogy egyre jobban terjed el az LCD. Egyre többet nézünk tv-t monitprpkat stb és csak védeni kell a szemünket! És az LCD erre pont jó példa a szemvédéssel kapcsolatban .Nem rontja nagyon a szemet. És nem sugároznak!

Az LCD TV-k szerintem mar megfelelo minoseguek, de vannak hataraik.

"Normal" TV nezesre a nappaliban tokeletesek, de mozizasra nem es az elkovetkezo evekben arra nem is lesznek jok.

Szerintem egy LCD TV kell a nappaliba es egy projektor a moziszobaba.
Az oled nem most az tuti egy az hogy lcd miatt másik amig nem küszöbölik kih az élletartalmi problémáját addig storno.
Egyébként az új lcd-ék már elég jók sokat fejlödtek(szal nincs tragedia... :D)!

Az LCD-n horrorfilmet nézni is katasztrófa. Fekete háttérnél is világít az egész monitor. Úgyhogy jöhetne már tényleg az OLED

De mi van már az OLED monitorokkal?
Mikor jönnek már ki, már nagyon unom az LCD sivár színeit..meg rendesen szürke feketélyét.
FPS Játékok közben meg katasztrófa. :(
Valaki tud valamit az oled-ekrõl?
"Európa immár 46%-os szeletet tudhat magáénak az eladásokból, ami vélhetõen a foci VB elõtti vásárlói láznak tulajdonítható be - olvasható a TMC Net oldalán."
Nem az eladásokbóli részesedés a lényeg, hanem az az által elérhetõ "LCD penetráció". Ebben sajna Európa még mindig hátul kullog.