64
-
#24 http://www.mplayerhq.hu/design7/news-hu.html -
#23 intrex, egyet értek veled.
Mellesleg ms-től elég nagy bátorságra vall, h fel meri venni a kesztyűt egy ilyen elterjedtségű szabvánnyal szemben.
Persze majd sorra dobja el a fényképezőgéit és rohan egy ilyen gépet venni, amelyik már támogatja (írja/olvassa) ezt a formátumot. Szép jövő ^-^ -
avman #22 nyugodj meg, máshova is bőven fizetsz licenszdíjat. -
IStexI #21 Nagyon is számít a képméret... Nemcsak profi képek készülnek és 1 kép nemcsak azért lehet fontos mert profi a beállítás stb.. Én sok képet kapok és bizony vannak fél gigás pakkok. Ezeket küldözgetni már nem olyan eccerű. Az amatőr fotósok pedig leszarják a minőséget, sokkal fontosabb nekik, hogy 2xer annyi elfér a kártyán és utána is könnyebb boldogulni vele. 1ébként szerintem senki nem mondja meg a különbséget egy 15ös meg 3mas tömörítérű jpg között... Én a 20asnál látok különséget. Persze normális távolságról 1:1es mérteben... 20xoros nagyítással persze lehet látni, meg ha vonalak betűk éles kontúrok vannak a képen de fotónál szvsz elhanyagolható. Ha editálni kell akkor ott vannak a tömörítetlen formátumok. 1ébként profi képen amit ps-ben még fel is dolgoznak és megnézem a végeredményt kinyomatatva monyuk 1 magazinban, hát ember legyen a talpán aki megmondja, hogy az 1 raw-ból, tif-ből vagy 1 minimális tömörítésű (legjobb minőségű) jpg-ből készült... a kedvencem 1ébként is a png:) -
Shadow_THH #20 inkább csináljanak új paintot mert a régivel már nehéz dolgozni :c -
intrex #19 A következő mondtataimért előre is elnézést kérek, nyugodtan ki lehet tiltani, de akkor is beírom.
Egy nagy lófaszt fogok licenszdíjat fizetni a microsoftnak! És ugyanezt a lófaszt akár be is kaphajta ez a szánalmas cég, a büdös életbe nem fogok akár egyetlen fillért is fizetni a termékeiért! Mindent el akarnak nyomni, mindenbe beleütik az orrukat, mindenből pénzt csinálnak, mindenkit a hajánál fogva cibálnak, ha véletlenül leszerződött velük. Ez egy kiábrándító világ legundorítóbb példája. Na jó, nem fokozom. -
dez #18 Legálisan? -
Rocko #17 Mért kell kiszorítani a jpg??? Minek még egy formátum??? Mért fontos hogy minden szabvány vindózos legyen???? -
avman #16 mondjuk, ha alámennek a jpeg licenszdíjaknak, myílttá teszik és megkönnnyítik, h platformfüggetlen legyen, és valóban jobb tényleg ennyivel jobb a tomorítés/minőség nyeert ügyük lenne. de persze magam sem hisezm h ilyenek megtörténhetnének... -
#15 MPLAYER viszi linuxon, solarison is egész szépen, de az mindentől teljesen független megoldás. -
#14 Nehogy már a gigás adathordozók fénykorában, a majdnem terrás vincsesztereken az a pár 5-10 százalék legyen kritikus, csak azért hogy felrúgjanak jól bevált dolgokat?
Elsimerem hogy ráférhet újítás a képtömörítésre, hiszen mikor kidolgozták jóval gyengébb gépteljesítményhez készült, így sokmindenben lehetne javítani, viszont attól mereven elzárkózom hogy az ms gondozza.
wma-t és a wmv-t sem szeretem, csak a problémákat hozza elő, szerkesztés, feldolgozás során, programok sora nem kompatibilis velük, winfoson kívül pedig majdnem értelmüket vesztik. -
dez #13 Btw, a WMA és WMV nem csak Windowson támogatott véletlenül? Akkor már az nem is számít, hogy hw-es gyorsítás csak ott van hozzá. -
#12 MWV=WMV -
#11 Nemsokára már az helyett is WM Ászok-ot fogunk kortyolgatni, ha ez így megy tovább.
Én rühellem a WMA és MWV formátumokat is, sok bajon volt már ilyen fájlokkal. Inkább legyen egy zene 2x akkora méretű, csak legyen a jól bevált MP3 formátum. Ugyanígy vagyok a képekkel is. -
#10 igyunk sört ! az még szakít! -
dez #9 Értelmetlen agyontömörítésnél? ;) Azt mutogassák, hogy értelmesnél is ennyivel jobb a ráta. -
Caro #8 Pontosan erről beszéltem a múltkor.
Nemsokára megjelenhetnek a DRM-es képek, és akkor majd nagyon örülhetünk :(
-
#7 a .wmv-t inkább hagyjuk..... -
avman #6 1. mondjuk mindekit, aki valmelyest is kapcsolatba kerül a képfájlokkal (fogad, de főleg küld neten, aki fényképez és amatőr, azt azért, aki meg profi, azért, satöbbi) persze, ha nem ms szárnya alatt lenne, már rögtön üdvözlendő lenne és hallelújáznának egyesek...
2. az ms-t ismerve (ki)zárt
3. valszeg épp annyira megfizethető, hogy néhol érdemes legyen elgondolkodni benne
4. szerinted?
remélem vkinek eszébe jut vmi free ellenlábas, az ms meg elhúzhat vele a sunyiba... és persze nem jár úgy mint a 7z
-
dez #5 4 kérdés:
1. Kit érdekel, hogy jobb rátát biztosít értelmetlen agyontömörítésnél?
2. Zárt v. nyitott szabvány?
3. Mennyi lesz a licencdíj?
4. Mindenkinek biztosítják a licencelést? -
#4 ha kisebb, mint a jpg, jöhet.. -
Tiberius B #3 És újabbat és újabbat...:-) -
#2 Én nem bánom, a wma, meg a wmv se sült el rosszul. Sőttttt. -
#1 ujabb halacskát akarnak a vízből...