JPEG rivális a Microsofttól
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Undorító amit az MS mûvel, de az a legundorítóbb, hogy be is jön neki a sok birkának köszönhetõen...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
De, az MS ebbõl a szempontból pont a legrosszabb. Hiába van n+1 video/audio formátum akkor is jön az õ sajátjával és ha még ha nem is olyan jó, a kibaszott nagy marketinggel lenyomja a hülye felhasználók torkán. Ez még így nem is volna gond, mert ugye ez a piacgazdaság (sarkítva), de, hogy más platformokon nem lehet (egyáltalán / jogtisztán) lejátszani, az már egyértelmûen a monopolisztikus hozzáállás bizonyítéka. Linuxon pl. akkor sem tudok megnézni egy DRM-es videót, ha van hozzá kulcsom (játszunk el a gondolattal, hogy fizettem érte), mert nincs lejátszó ami egyáltalán meg tudná nyitni. Szerencsére az Mplayerrel le lehet játszani a nonDRM wmv-ket (win32 dll-ek segítségével), de ez sem az MS érdeme.
Ha szerinted jó cég az MS, akkor használd egészséggel a termékeiket, de a blõd hozzászólásoktól kérlek kímélj meg. Kösz.
bár attól nem félek, hogy pár éven belül ez megtörténne. a wma meg a wmv se váltotta meg a világot, de fizetõs szájtokon fõként wmv-k vannak, fõként a másolásvédelem miatt. ha ezt a wmp-be is belerakják, akkor csomó weboldal át fog térni rá.
ha meg fokozatosan megszüntetik a windowsban a jpeg támogatást, akkor mindenki át fog állni rá. gondoljunk csak a png-re, egész jó kis szabvány, de a kutya nem használja..
<...>
amit átneveztek WMP-re, meg a file elejnél lévõ JFIF betûsport átírták GECI-re."
Ez jó, nagyon jó :-D
ON:Ha a minõség megmarad és nem torzul a kép akkor van esélye hogy elterjedjen ez a képformátum. Valaki tud dobni egy linket wmp-re ahol nagyfelbontásban lehet látni a képet? érdekelne a torzulás mértéke 😊
jpg szabvány jó, jpg2K még jobb. Igaz 15 ill. 5 évesek, tehát lehetne az új lehetõségeket (mem, proci sebesség) kihasználó új szabványokat csinálni. Persze figyelembe véve azt, hogy digi fényképezõkben nem PC procik vannak, és pl sorozatképnél igen fontos nem csak a tömörítés mértéke, hanem a sebessége is.
Összehasonlító tesztben nem hiszek. Aki ismeri a jpg szabványt tudhatja, hogy elég sokféle tömörítési metódust ismer, ráadásul ezek nem olyan tömörítési algoritmusok, amelyeket csak 1 féle képpen lehet elvégezni. Jpg optimizer programok nem véletlenül születtek. Jpg optimizerrel, ha az ember hajlandó rászánni idõt hogy mindenféle téglalaponként külön-külön adja meg a tömörítési módszert/arányt baromi kicsi képeket lehet kihozni jpg-bõl is. Szerintem egyszerûen az történt, hogy microsoftnál csináltak egy fika, tök automata, gagyi módszeres tömörítésû jpg-t (mondjuk amit a digi fényképezõgépek csinálnak az már csak a sebességkényszer miatt is ilyen), és ezzel szemberaktak egy jpg optimizerrel kézzel/terület felismerõ automatizmussal 2-3 óra alatt betömörített, optimalizált jpg-t, amit átneveztek WMP-re, meg a file elejnél lévõ JFIF betûsport átírták GECI-re.
A MS ne akarjon ebbe is belefolyni! Akkor meg plánen ne, ha ezt már a Vistába be is építi! Mindamellett nem hinnám, hogy a gyártók olyan könnyen átálnának egy új formátumra, fõleg akkor amikor már a flash és társai memóriakártyák évrõl évre egyre gyorsabbak, és egyre nagyobbak, õk is ennek megfelelõen a minõségre mennek rá, mivel sokkal nagyobb méretû adatokat is tudnak tárolni! Meg különben is, a winyók, a szélessáv folyamatosan nõ! Akkor nekem nem az a fontos, hogy bármi kisebb legyen, hanem az, hogy ami eddig jó volt, az legyen még jobb, mert a méret már abszolute kidzorult a fontossági sorrendbõl! Vegyük már észre, hogy a minõség a lényeg!
Ami meg ugye a helyet foglalja, az nem a kép, hanem a video, meg a zene, meg a progik!
Probálkozzon az Ms, ha neki az kell, csak ne legyen kötelezõ használni! Nekem meg speciel mindegy, hogy milyen formátum, de ha képet nézek az jpeg, ha zenét hallgatok, az mp3,ogg, ha meg filmet nézek az avi, mpg!
Most is fizetsz a jpeg, mpeg2, mp3, stb után, csak más cégnek.
"Mindent el akarnak nyomni, mindenbe beleütik az orrukat, mindenbõl pénzt csinálnak, mindenkit a hajánál fogva cibálnak, ha véletlenül leszerzõdött velük."
Melyik cég nem ezt csinálja, ha teheti?
Szerintem ez MS messze nem a legrosszabb cég, csak az õ ügyeik mindíg szem elõtt vannak.
A sávszél az embereknek általában nem azért kell, hogy weblapokat nézegessenek, hanem hogy letöltsenek (nyilván nem jogtiszta) filmeket, zenéket, stb.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
A teljesség igénye nélkül: Formátumok
Mert én csak arra céloztam, hogy a Micsosoft egyre több területet akar lefedni, szeintem mellesleg ezzel az a legfõbb baj, hogy össztámadást indítottak és nem sunyiznak, vagy belerokkannak, vay meg sem érzik a terjeszkedés bukását, de a legmeglepõbb az lenne, ha bejönne nekik.
Egyébként szerintem a terjeszkedés egyik fõ oka a több lábon állás, nem mennek olyan gyorsan teljesen csõdbe:-)
Mondjuk én inkább annak szurkolok, hogy feljöjjenek (még jobban) az "alternatívok", mind minõség ("eladhatóság") és elterjedtség szerint, mert a konkurencai versenyt jelent, az meg fejlõdést.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
mindenkitõl 1 ft, és meglesz ez a szabvány is fizetve.
csak mostmár kiváncsi vagyok mit fognak szólni az új sávszélességnövelések a visszaesõ keresztmetszethez, ha még egyáltalán lesz mérete egy weboldalnak.
Main image = 1kb = 0.0001 sec on 55,6kbmodem
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
tényleg szánalmas már ez a Microsoft ellenes mizéria ami itt megy! bezzeg ha ezt a Novell találja ki, akkor "váá,dejó" stb menne..
Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...
jpegbõl az alpha csatornát hiányolom..
hi
Mellesleg ms-tõl elég nagy bátorságra vall, h fel meri venni a kesztyût egy ilyen elterjedtségû szabvánnyal szemben.
Persze majd sorra dobja el a fényképezõgéit és rohan egy ilyen gépet venni, amelyik már támogatja (írja/olvassa) ezt a formátumot. Szép jövõ ^-^
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Egy nagy lófaszt fogok licenszdíjat fizetni a microsoftnak! És ugyanezt a lófaszt akár be is kaphajta ez a szánalmas cég, a büdös életbe nem fogok akár egyetlen fillért is fizetni a termékeiért! Mindent el akarnak nyomni, mindenbe beleütik az orrukat, mindenbõl pénzt csinálnak, mindenkit a hajánál fogva cibálnak, ha véletlenül leszerzõdött velük. Ez egy kiábrándító világ legundorítóbb példája. Na jó, nem fokozom.