11
 • Gerygrey
  #11
  Én pusztán kényelem miatt nem írok kézzel. Egy időben leveleztem egy csajjal, mindketten szövegszerkeszrőt használtunk és szépen megformáztuk a leveleket, keretet, képeket raktunk rá, stb. Szerintem egy nyomtatott dokumentum is lehet ugyanolyan személyes és igényes, mint a kézzel írott (persze szigorúan magánlevélről beszélek), pláne az én "szépírásom"mal... :)
 • combat
  #10
  Attól függetlenül nem tart 10x tovább (mármint kézzel írni a levelet). Még 2x se nagyon. Főleg ha igényes és kulturált megfogalmazással ír vki.

  Biztonsági szempontból jó ötlet a kézírás teljes kerülése grafológiai elemzések miatt...

  De néha nagyon jól tud esni egy kézzel írott levél, nem olyan személytelen, összedobott vacak, mint az e-mailok többsége. Ha meg nyomtatott levelet küld valaki, aki nem jogi személy (cég), arról az érzésem, hogy azért küldi, mert nem tud olvashatóan írni.
 • Gerygrey
  #9
  Mi az a toll? Ja az a hosszú fekete valami amivel az írható DVD-kre írom rá hogy mi van rajta? :D

  Persze, valóban, erre nem gondoltam. Nem vagyok olyan nagyon fiatal, de nekem elég régóta a hagyományos levelezés = word + nyomtató, nem is tudom mikor írtam utoljára kézzel két sornál többet (talán az érettségin... 3 éve)
 • yves
  #8
  A cikkben főleg a munkahelyi/céges levelezésről van szó. Ott már az őskorban is (én is fiatal vagyok :)) minimum írógépet használtak.
 • Zoliz
  #7
  Majd rájön mikor ínhüvelygyulladást kap a sok gépeléstől mint sokan.
 • stremix
  #6
  Te ugye még nagyon fiatal vagy? És fogalmad sincs róla, hogy milyen dolog tollal megírni egy levelet egy darab papírra. Ugyanis ezt nevezik hagyományosnak, meg pedig azt amikor gépelés után megnyomod a "nyomtatás" gombot.
 • SymbioC
  #5
  Nem. Mert azzal, hogy megírtad a levelet, még nem végeztél: hajtogatás, boríték címzés és eljuttatni azon személyhez, aki majd ténylegesen feladja a postán (vagy neked kell). Ez már sokszorosa a "küld/fogad"-nak
 • pemga
  #4
  SpamAssassin egy másik portja, van benne plugin OE-hez és Outlook-hoz is.
 • pemga
  #3
  Annyival gyorsabban lehet gépelni :). Pláne, ha valami komplexebb írásképű nyelvet használsz (pl. japán, kínai). Az okfejtés több ponton hibás:

  1. A spam-eket, vírusos leveleket nem "írják", pontosabb nem úgy mint ahogy ő gondolja :). A küldő általaban nem is tud róla, hogy a gépéről tucatszám indulnak ki levelek.

  2. A nagy(obb)vállalatok általában saját béreltvonali hálózatot alakítanak ki telephelyeik (akár országok, kontinensek) között. Tehát ha látszólag az internetet is használják körlevelezésre, az mindvégig belül marad.

  A spam-ek, vírusok ellen tökjól lehet védekezni, a spamassassin (+egy OE plugin vagy a crm114 nagyon durva védelmet nyújt (99% feletti).
 • Gerygrey
  #2
  "Egy elektronikus levél megírása energiában és időben körülbelül a tizede egy hagyományos levél megírásának, míg a két megoldás között jelentős különbségek vannak a kézbesítés idejében is."

  A kézbesítési időben a különbséget aláírom, de miért tart 10x tovább megírni egy sima levelet mint egy e-mailt? Annyival messzebb van a "küld/fogad" gombnál a nyomtatás?
 • wanek
  #1
  Ezt a vélekedést már 10 éve is olvastam. Most valaki n+1 -edszer is feltalálta a spanyolviaszt...