16
  • winnie
    #16
    nem a mi szóhasználatunk számít, sajnos:)

    inkább az általános szakértői vélekedés (nem, nem az enyém, az csak véletlen egybeesés, hogy szerintem is bukott, vagyis meglehetősen az elvrások alatt teljesít)
  • winnie
    #15
    Az MI3 egyáltalán nem bukta! Ilyet csak egy nagyon szűk látókorű ember ír le.

    hozzáértő. éppen az a szűklátókörű, akinek tetszett a film, de nem ismeri el, hogy mást nem érdekelt.

    nekem is tetszett, de látom, hogy mekkora érdektelenség kísérte.

    attól, hogy még neked tetszett, nem kell siránkozni, hogy bukta vagy nem, ha nem értesz hozzá. (olvass el pár BO-elemzést, minden hozzáértő leírja, hogy elhalast a film)

    A nemzetközi bevétele lassan 300 millió lesz

    leírtam, hogy nem ez számít. sokkal többet vártak.

    amerikában is hasalt (150M sem lesz), mivel világpremir volt, szint minden eredmény megvan. nálunk nagyopn besült, a németeknél is, a franciáknál is, stb.

    olvass vissza.

    még példát is hoztam fel. ha siker lenne, akkor nyilván nyomulnának a folytatásra (lehet, hogy lesz, passz.) de ha egy másik kémfilm, egy matt damon-nal már eleve jobban nyit, több embert érdekel, mint egy tom cruise akciófilm, az elgondolkoztatja a producereket, hogy tom cruise-ba fektessenek 150M dollárt, vagy egy bourne-filmbe 80M-ót, ami ráadásul többet is hoz.

    a producerek matt damon ellet fognak dönteni, és ezért is bukta a film.

    ne menjünk le dedóba. érveket, ha kérhetem. adatokat, ne pedig a nemzetközi bevétel levegőbe kiáltott számait.

    tavaly is kétszázegynéhány milliót hozott ridley scott kingodm of heaven-je, mégis az egyik legnagyobb bukás volt az évben.
  • kandeláber
    #14
    Nem tudom, hogy ez most nekem szól-e, meg azt sem, hogy a MI3-ról szól-e, hisz az az első hétvégén világszerte 118 millió dollárt hozott, eddig összesen pedig 267 milliót, nem pedig 20-at. Jó, ha tudod, hogy a filmek nagy többsége nem nyereséges a mozikban, de ettől még a filmipar elműködget valahogy. Méghozzá pont a DVD és TV értékesítéseknek köszönhetően még nyereséget is termel. A MI3 pedig pont azért került ennyibe, mert "nagy múltja van". A készítők szépen elszámolták a busás hasznukat. Gondolj arra, hogy A gyűrűk ura egy-egy epizódja hosszabb volt, nem volt kevésbé látványos, és mégsem került 100 millióba sem.
  • SirLord
    #13
    bocs szvsz: 150 milla us dolcsi---30 milliárd forint
    én ha beleáldozok 30 milliárdot egy filmbe és az visszahoz elsö héten potom 20 millát, öngyilkos lennék..."jah hogy majd évek mulva ez visszajön ilyenolyan dvd-s meg tv-s jogdijakbol? jah az már mindjárt más, kurvára boldog vagyok. de hát azt vártam hogy 30 miliárdbol 50-60 miliárdot tejeln 1-2-3 hét alatt, hisz nagy multja van a "sorozatnak". jah de csak 20 jött össze, sebaj...majd jönnek a filmes meg dvd-s jogdijak mint a kurva mentötöv... én ha beleáldozok 30 miliárdot és monnyuk akár 40-t hoz vissza még akkor s eérte meg kurvára...
    mindamelett már azért is hivhtjuk buktának mert ami a vártnál kevesebbet hoz vissza, kevesebbért veszik meg a tv, dvd-s jogdijakat...ami már ugye bukta...
    szvsz
  • kandeláber
    #12
    Az én szóhasználatomban a "bukta" azt jelenti, hogy veszteséges, úgy látom, nálad pedig azt, hogy nem felel meg az elvárásoknak. Így értelmezve mindkettőnknek igaza van
  • argento
    #11
    Az MI3 egyáltalán nem bukta! Ilyet csak egy nagyon szűk látókorű ember ír le.
    A nemzetközi bevétele lassan 300 millió lesz
    és sok moziban még nem is volt. Jah, és persze még jön DVD-n, na meg a TV jogdíjak stb. Tehát ez a film igencsak jól hoz a konyhára. Na persze a kritikusok tuti biztos olyan filmet csinálnának ami nem lenne bukta, hiszen ők aztán tudják mi kell a népnek.
  • winnie
    #10
    olyannal már nem is példálózom (de), hogy

    németországban az ice age 2 a premier hetén 17M dollárt hozott - az MI3 2,8 milliót.

    franciaországban még csak nem is tudott a film 1. helyen nyitni.

    stb, stb.

    ennél többet vártak, vagyis bukta. ennek ellenére nagyonsok pénzt fog hozni.

    igazából az a lényeg, ha matt damon-nal egy 75M-ba került bourne-rejtély 2 52M dollárral tud nyitni amerikában, akkor a tom cruise-os 150milliós MI3-nak a 47M dolcsi elég égő... (a bukta fő oka, hogy a fiatalokat nem tudták berángatni a mozikba. amerikában az első héten 56% 25 év fölötti nézte meg, ami nagyon nagy idős-arány)
  • winnie
    #9
    srácok, ezen ne vesszünk össze. aki ért a témához, arra kell hallgatni. el kell olvasni pár külföldi box office tudor elemzését.

    az MI3 csúnya bukta.

    nem azért, mert megtérül vagy nem térül meg, pláne nem olyan (sorry, de) baromságok, hogy kétszer annyit hoz meg kevesebbet.

    hollywood nem nyereségre megy, nem az számít, hogy pluszos vagy mínuszos lesz a film, hanem, hogy mennyire pluszos.

    az mi3-ra SOKKAL több pénzt kalkuláltak és azt a sokkal több pénzt már rég előre belefektették más projektek költségvetésébe.

    az 1. rész: 180M+275M-ót hozott
    a 2. rész: 215M+330M-ót.
    a 3. most tart: 103+163M-nál. (ez amerikában 150M alatt, a világon meg 255M alatt eredményre utal) - sehol sincs az elvárásokhoz képest. sehol.

    az MI1 a 3. héten 130M-nál, az MI2 158M-nál tartott - az MI3 103M-nál.

    az MI1 32%-ot, az MI2 36%-ot, az MI3 54%-ot esett a 3. hetén, vagyis a nézőknek sem tetszik annyira.

    azt most nem számoljuk, hogy mennyivel több pénzből készült, mint az előző részek.

    itthon is bukta, a szánalmas 25M nem áll azzal arányban, amit egy ilyen filmtől várni lehetett volna pesti nyitásnak, pedig aranyos, élvezhető mozi volt.
  • TH448
    #8
    Részben off-topic, de az Xmen3 már nem Bryan Singer...
  • kandeláber
    #7
    Mármint több mint kétszer annyit hoz a jegypénztáraknál, mint amennyibe kerül :).
  • kandeláber
    #6
    Ne ferdíts. Egyrészt nem igaz, hogy minden film összeszedi a mozi+egyéb bevételek összességeként a költségeit. Nagyon sok nem szedi.

    Kasszasiker az, ami több mint kétszer annyi thoz, mint amibe került a jegypénztáraknál. Komoly bukás az, ami kevesebbet hoz a jegypénztáraknál, mint amibe került, mert ezeknél elég jó esély van arra, hogy sosem térülnek meg.
  • Bandee1987
    #5
    Hogy lenne már bukta? Ezek az első heti adatok, csak az első héten jött be ennyi lóvé. A következő hetekben még további tiz-száz milliók folynak be a kasszába, és akkor még nem beszéltünk a dvd-bevételekről...
  • 5i
    #4
    Tehát összegezzük!

    Ezek szerint a Filmtörténelem során még egyetlen egy film sem bukott meg. Ha minden filmnél összeadjuk a dvd-s bevételeket + a tévés vetítési jogokat, minimum nullszaldós mind.

    Így a Poseidon sem bukik meg. Amcsiknál eléri az 45-50 millát, világszerte kb. 80-at, dvd-eladásból minimum 85-öt és akkor a tévés jogdíj!

    Nem akarok okoskodni, de sztem te eléggé elfogult vagy Tom Cruise irányába.
  • kandeláber
    #3
    A MI3 nemzetközi bevétele a múlt heti nemzetközi bevételek nélkül 231 millió dollár, a nemzetközi bevételekkel valahol 250-300 között lesz, e hét végére biztosan átlépi a 300 milliót, vagyis nagyjából ekkor lesz nullszaldós. Mivel továbbra is moziban tartják, tovább termeli a hasznot, DVD-n hoz még majd ugyanennyit+TV jogdíjak stb. Ez nem bukta. Ha buktára vagy kíváncsi, nézd meg a Posseidon adatait. Na az tényleg bukta.
  • 5i
    #2
    Kasszasiker?

    Amerikában tuti bukta! 150 millából keservesen 100-at nyomott eddig vissza.

    Ha olvastad volna a premier hetében írt elemzést, láttad volna, hogy ott még királynak, bomba filmnek mutatta be. De apránként kiderült, hogy bukta van!!!!

    Méghozzá lekváros!
  • kandeláber
    #1
    Kedves Tibor! Lehet, hogy utálod Torm Cruise-t, de ettől még lehetnél korrekt. Csúfos bukásnak titulálni egy kasszasikert meglehetősen khm...