139
Te hogy tanulsz?
-
gergelyanevem #99 pedig én most pont ebben a cipőben járok, csak én reggel amikor hagyok egy vagy másfél órát hogy átnézzem nem alszom tovább mert az lebeg a szemem előtt hogy 1-est kapok, ami nem valami bíztató, de azért próbálom este megtanulni a dolgokat, ha nem megy csak akkor reggel -
#98 ..hey dude!:DDDDDD -
#97 Ezt mintha én írtam volna...pont így vagyok énis a tanulással még a jegyeim is ugyan ezek szinte :D -
#96 most ne vedd személyeskedésnek.komolyan ne!!!! de már volt nemegyszer,hogy nem tudta valaki (Magyaro.) hogy hol van Szerbai.. Na azért már.... -
#95 redoxi egyszerű:D két ötöst kaptam belőle anno
-
#94 háth matekból 2-es vagyok, fizikából szintúgy:D
földrajzból is 2 vagyok..
irodalom 3, nyelvtan 4 ,töri 4, angol 5, német 3, kémia 3...
földrajz kurvára nemérdekel, kőzetek meg miegymás...földrajz = tudjam hogy holvan amerika, európa, ázsia azt kész:D kémiából is mól%-t számolunk, keveréses egyenletek stb....persze ha egy kitűnő ránézne mittomén egy sziliciumra, vagy nátriumra asse tudná hogy miaz
nekem fizikai fájdalom leülni a könyv elé + tanulni.)
ami érdekel azt megtanulom órán, matekot otthol gyakorolom, és kész:)
szal napi 0-10perc tanulás
irodalomtanár kérdezte az osztályt hogy ki mennyit tanul:D
2 kitűnő kis könyvmoly picsa meg du. 3-tól este fél 8-ig tanul, loool,hát kinembírnám, mondjuk gondolom egész nyáron bennt döglenek a szobában egy kötelező olvasmány melett (még mielőtt valaki leszólna, szeretek olvasni)
#90 : tavaly tök ígyvoltam, főleg a némettel...(akkor még nemvolt angol)hazamegyek, óó fél óra gépezés, megtanulom...óóó majd fürdés után átnézem...óó majd reggel megcsinálom... aztán "Ménem tanultál? 1-es!!"
mondjuk az irodalmat szerettem..nemtanultam semmit 5-ös voltam belőle...feleléskor mégha alig tudod akkor is szépen folyamatosan...és 5-ös...szal nem kell megakadnod , megállsz, tanár kérdez, aztsemtudod, és szorul a hurok... és hülyeség olyanba belekezdeni amit nem tudol befejezni :D -
#93 -
#92 hát én word és a nyomtató segítségével szoktam legtöbbször tanulni -
Nuki #91 egyből hazaérés után ha szükséges tanulok, de nem probléma én útközben is simán abbahagyok bármit, amit CSAK ÉN játszom ^^ -
#90 Még 1 valamit akartam füzni a témához ne legyetek beteges halasztók annál rosszabb nincs amit kb igy tuok leírni...hazaérsz..gépezek egy kicsit aztán tanulok.....na még fél órát játszok aztán télleg..najo mostmár mind1 akkor elkezdek tanulni 5-től..nah majd 6-tól 7-ig tanulok és a végén az lesz hogy 8 óra és nem tanultál semmit..aztán azt mondod majd reggel átnézem..reggel emg azt mondod szarok bele inkább alszok még egy kicsit......ebbe ne essetek bele mert nagyon nehéz visszaszokni.Mondjuk én ugy szoktam ogy hazaérek 2-re 4-ig pihenek szabadfoglalkozás..4-kor elkezdek tanulni amig mindent tudk és utána ha van idő játszok egy kicsit+egyéb 9-ig aztán kaja meg egyéb... -
#89 LOL,ti is most tanuljátok az Oxigén tartalmu szerves vegyületeket?:D Az peig könnyű anyagrész csak az ezüsttükör próba meg a Fehling próba a nehéz,mármint megérteni meg a sav-bázis +redoxi reakcióik.Holnap írjuk a TZ-t belőle:D " órája tanulom egyfolytába de még van :D Megyek is..vár a kémia juheeeeee :D -
#88 én közepes tanulok vok, bár angol most elég húzos a bukás közel van pedig félévkor még majdnem 3-ast kaptam most meg itt szenvedek, hogy meglegyen a 2-es! Valahogy nem vagyunk a tanárral szimpatikusak egymásnak és a nézet eltéréseinket ő 1-esekkel honorálja. -
#87 irodalom, töri?
legkönnyeb tantárgyak:-)
Történelemből, mindig felolvasom a fogám:oO
Irodalomból, meg mindig szerencsém van, ha valami prózát, vagy ilyesmit kell megtanulni, mert (nemtudom miért) ehhez olyan érzékem, van, hogy kétszer-háromszor elolvasom, és szórol szóra visszamondom. Én a Bioszt nem szeretem. -
Nuki #86 inkább levonni kellett volna
de azért -
#85 Nekem meg 50Centes logom van és 3-5 vagyok (5: Matek, Fizika ; 3: Irodalom, Töri :S) -
donoki #84 hát ja :S -
#83 -
#82 Egyszeru. Nem kene ejjel-nappal a szamitogep elott ulni es jatszani. Ha nem szeretnel semmit az eletben akkor ne is tanulj. Fogalmad nincs mit szeretnel csinalni felnott korodban es utana meg szopod a f*szt... -
Ben C #81 nagyon könnyen, de sajnos semmennyit. :| -
#80 persze -
#79 Nyolcadikos kémia az semmi :D
Majd nyögsz mikor a fehérjékről és a diszacharidokról tanultok -
#78 A reál-humán ellentétbe nem érdemes belemenni. De itt egy nagyon tanulságos idézet: The Two Cultures and: a Second Look -
#77 én már sehogy mert már dolgozom... -
gergelyanevem #76 nekem a legtöbbször nincs kedvem nekiállni és olvasgatni a könyvet vagy füzetet, nálam ez a legnehezebb...mindig tologatom, fél órával egy órával odébb, aztán rájövök, hogy már kezdeni kéne magammal valamit, és végül kénytelen vagyok megtanulni, mert nem akarok kudarcot vallani,
aztán a legtöbbször meg is tanulom, de sokszor űzök szerencsejátékot is(töri felelésre nem mindig készülök, bízva abban, hogy nem én felelek)
mindegy...megyek is (holnap fizika doga meg töri felelés :D -utóbbit lehet h csak felületesebben nézem át) -
Nuki #75 akaraterő öcsisajt =)
én rohattul utálom az irodalmat, de arra az egy hétre amire kell, megtanulom, értelmezem 1-2 emberkének az életrajzát munkásságát, majd érettségin rátanulok, hogy előkaparjam a rejtett zugokból.
szvsz. fizika-matek-kémia: megtanulsz 1 képletet az összes többi jön belőle, vagy ha tudsz egy mértékegységet, osztájtársaimat mindig így segítem: mondom:mol/dm3 leírom:n/V. ugyanez fizikával is, matekkal egy kicsit elő kell kaparni hogy sinus-cosinus hogy jön, utálom a tanárt, de a matek is aránylag jól megy :p
ez is attól függ kinek mi a beállítottsága. pontosabban attól hogy MIT AKAR a beállítottságának (tapasztalatok, emlékek stb) -
Khamwasss #74 Ez így van.
Az egyetlen baj, hogy képtelen vagyok koncentrálni egy olyan doogra amit leszarok magasról, és kurvára nem megyek vele semmire ha tudom, ha meg megtanulom, úgyis elfelejtem jövőre. Semmi gond nem lenne pl. a kémiával ha olyan dolgot kéne tanulni, aminek közvetlen kihatása van az életre, mondjuk hogy a kénsav erősen maró hatású, stb. De mire megyek a karbonsavak savmaradékionjával meg az alkadiének molekulaszerkezetével, pföh... Tanulja az, aki ezzel akar foglalkozni.
Én nem tudok tanulni. Próbáltam, hogy leülök a könyv fölé, és elkezdem olvasni. Aztán 10 perc múlva magamhoz térek, és észreveszem hogy az első mondatnál megakadtam, és teljesen máson gondolkodtam. Aztán belekezdek megint, leállok a második mondatnál :D Annyira faszság, legfőképp a reál tantárgyak, hogy nem veszi be a gyomrom.
És ne mondja senki azt, hogymegtanít logikusan gondolkodni... Azt már megtanultam általános 7-8-ban, amikor jöttem-láttam-nyertem matekversenyeken. Most 2-es vagyok matekból. Olyat képleteket stb. tanulunk, aminek a büdös életbe nem veszem hasznát. A probléma az esetek 90%-ában nem az egyénnel van, csak rendszerrel. -
#73 Nekem is az... vót valamiko, még miko kellett tanulni. 6-10. -
#72 Hát, ez egyetemen vagy főiskolán már édeskevés. -
donoki #71 no comment -
donoki #70 én 5ös vok kémiából :D -
j4n3k #69 hát, tudom mindenki azt mondja hogy nem a tanárokkal van a gond...
év elején kémiából valami táblázatot kellett megtanulni egy bizonyos sorrendbe. és kb 2hónapig úgy gyakoroltuk, a tanár mondta hogy ezt nem kell megérteni csak bemagolni... aztán doga előtt azt mondta hogy ugyanazok a feladatok lesznek mint amiket órán vettünk. a faszt, dogánál teljesen összkeverte a sorrendet, direkt hogy szivasson, és 37emberből 35nek egyes lett, 2hiányzott ;)
ezért votl is egy szülői, de persze az volt hogy mi nem tanultunk... -
#68 nekem egyikkel se lenne gondom. Lusta vagyok
-
#67 szerintem a legjobb módszer az anyag megértésére/megtanulására, ha egyszerűen az órán figyelsz a tanárra.
nem érdemes elb*szni egy-egy fizika órát levelezéssel, mert utána megszívod, hogy nem érted az anyagot -
#66 4-es vagyok, bár nemtudom, hogy...
-
#65 Kinek hogy megy.Valaki könnyemben tanul, valaki nehezebben.Lehet, hogy neked elég 1 óra megtanulni valamit, másoknak 3-ba is beletelik, ammire megértik.Meg az is számit, hogy mennyire érdekel a dolog és mennyire tudod felfogni.Például a kémiát akárhányszor elolvasom nem értem meg, irodalmat, vagy az angol házit elég egyszer is elolvasnom, hogy megértsem.Nem mindegy ki ül a könyv elött. -
#64 Szánalom vazze én általánosban végig kitünő voltam ugy hogy egy büdös szó nem tanultam...most gimi elsőbe 4.7 lett az évvégi átlagom napi 1 óra tanulással néha több,most másodikba nemtom mennyi lesz évvégén kb 4.5-4.6 de idén se tanultam sokat.Annyi az egész hogy teljes harmoniában kell tanulni,minden kikapcs,becsukod a szmed és 2 percig megpróbálsz összpontosítani..szivsz egy kis friss levegőt egyéb..utána elkezdesz tanulni...elolvasod amit tudni kell ha egy mondatot nem tudsz azonnal ne olvasd el mégeccer azonnal mert csak rosszabb lesz,próbálj meg vázlatszerűen tanulni..egy-egy kulcsszót jegyezz meg és ahoz kapcsold az eseményeket..nomeg az ismétlés a tudás anyja,óra előtt olvasd át egyszer...és ha egy nap tanultál akkor utána ne játsz számitógépen mert eltereli a figyelmet.Ja meg te janek amugy is nagy kocka BF"-es vagy..azt is be kéne fejezni mert ha nincs diplomád még az átlagkeresetet se fogod elérni a büdös életbe... -
moralosan #63 Évvesztes omg.
-
Khamwasss #62 én is így vagyok vele nagyjából.
Annyi különbséggel hogy reggel nem nézem át.
Szedegetem az 1-es 2-eseket, aztán egyszer ráveszem magam hogy tanuljak, egy-két 4-es 5-ös bejön, és biztosítva a hármas átlag :D -
#61 Csak nem főiskolán/egyetemen. -
Nuki #60 kiváncsi lennék hányan mernék fölvállalni hogy a kémia a KEDVENC tantárgyuk? :DDDDD
...mert nekem az ^^