139
Te hogy tanulsz?
  • Zero 7th
    Ezt az orbitális faszságot...
  • Regiujzenek
    Csak így érdemes:

Hagyományos tanulás helyett

• GVG
    nekem az van, hogy elkezdek tanulni olyat ami nem érdekel...és egyszer csak arra gondolok, mennyi időm lenne más dolgokra ha nem vesztegetném az időm arra aminek úgysem veszem hasznát:S

(jameg én is halasztós vagyok...:( tavaly ment, de mostmár nem. jövőre megpróbálok óráról órára tanulni.
    Igaz hogy van idő a tanévből még, de már nem tudom felhozni annyira a tantárgyakból a jegyeket. Remélem a 0adik éves gimnáziumnál nem annyira számít be a 10edik a továbbtanulásba)
  • 2XP
    Inkább nem is minősíteném az ilyen helyeket... Aztán csodálkoznak, hogy nem lehet diplomával elhelyezkedni...
  • j4n3k
    up :)
  • Braveheart
    Én fősuliban úgy lettem 4.0, hogy csak és kizárólag vizsgák előtti éjszakán tanultunk, de ezt komolyan mondom! Persze majdnem megdöglöttünk, az igaz. Jövőre máshogy fogom csinálni.
  • gordonmail
    én sajnos Wirless LAN építés fóbiában szenvedek, midnne percben az antennákra gondolok. Meg a másik, a csajokra.... ez nem vicc
  • gordonmail
    sok szerencsét barátom!
  • j4n3k
    Én buktam töriből, de nekem adtak lapot hogy mit kell tanulni,és az egész éves anyagot, úgy ahogy órákon tanultuk, cska most 1hónap alatt kell megtanulni. habár még 2 hét van a suliig, én most állok neki a 3 tantárgynak :S
  • gordonmail
    tejles* -:@
  • gordonmail
    izééé.....valaki már bukott meg töriből?
    Nemtudjátok miket kérdeznek, csak összefoglalásból, vagy telejs anyagokat is kérdezhetnek? PLS
  • katalány
    Hallottatok már a fotolvasásról?
  • akyyy
    és privátokra direkt nem válaszolsz.... netikettet kéne még tanulnod:)
  • j4n3k
    phphez, htmlhez, css-hez értek, meg photoshophoz is. csak 1évig kell majd tanulnom.
  • ThisZip
    webhez nem kell suli???!! pont hogy oda is kellenek a mindenféle exponenciális, meg pöcsömtudja milyen egyenletek,
  • j4n3k
    AMit én akarok dolgozni(weblapszerkesztés, webdesigner) ahhoz nem kell iskola.. ha betöltöm a 18at, hagyom a sulit, és csak ezeket tanulom.
  • gergelyanevem
    nálunk jó volt a kémia, a tanár lediktálta az anyagot rendszerezve(pontokba szedve) és csak be kellett vágni, máshogy nekem sem ment, 5ös lettem, de szinte semmire nem emlékszem abból amit vettünk, törit meg érteni kell és el kell képzelni, vagy nem tudom, én elolvasom prszor, megértem és kész(mondjk nekem németül van ráadásul, de 4es vagyok)
  • TomBond
    A kémia az engem is érdekelne. :-)
  • la1ce
    He, nem tudtok vmi jo tanulasi modszert kémiához és törihez????????
  • j4n3k
    már csak kémiából bukok lol
  • Pharolas
    Látom bono, osztod az észt :)))

Na csak erre a 7%-ra egy kis reagálás. Először is nem az alapján fognak csak megítélni, hogy tudod-e azt a 7%-ot (márha ez igaz, de a statisztikák már csak ilyenek), hanem, hogy hozzá tudsz-e szólni valami értelmeset a maradék 93%-hoz.

Ezt hívják alapvető ismeretanyagnak. Amúgy meg tanúljatok fokozatosan, mert akkor nem csak a rövidtávú memóba pakoljátok az anyagot, hanem talán főiskolán/egyetemen is hasznát veszitek.

Peace
  • LuluBono
    Sehonnan ez igaz,a legjobb ha mindent megtanulsz amit csak tudsz ami meg több hét után se tudsz megtanulni azt hagyd a francba.Statisztikák szerint az iskolában leadott anyag 7%-ra van szükségünk felnőttkorunkban a munkánkhoz,de ezt ne értelmezd félre nem azt jelenti hogy a lecke 7%-át tanuld meg,mert ha többettanulsz annak egyértelműen nagyobb a 7%-a mintha kevesebbet..látta valaki a Good Will Hunting c. filmet?
  • LuluBono
    Mi is megírtuk a kémia TZ-t,,csak sztem szar lett mint az egész osztálynak hiába tanultam rá 3 órát,reggle felkeltem 5-kor hogy átnézzem utoljáraOlyan kiabszott nehezen megirja a feladatsort.Az ország 2. vagy 3. legerősebb gimije,a tanárok kibaszott kemények.Tavaly pl egyik oszt társam elment különtanárhoz mert nagyon szar volt fizikából,szintén középiskolai tanár és megmutatta neki miről tanulunk fizika órán,azt mondta hogy ő ezt egyetemen tanulta és sokkal kevesebbet kér az ő diákjaitól.
  • God of War
    én pl nagyon szarul tanulok:D
  • Brolly
    Hát sztem pl. mi most első félévben matekból vettük az exponenciális egyenleteket... hát sztem ilyen nem tom hogy hova kell de gondolom már iyen idős korban tudja az ember hogy mi akar lenni, és ha tudja hogy pl. személyi edző akar lenni, ahhoz 100% hogy ilyen faszság nem kellesz.
    Meg aki pl. matektanár akar lenni, az meg tanulja mint állat mert annak kellesz, bár erősen kétlem hoyg te az akarsz elnni.
  • Sir Quno Jedi
    A szemmemel szoktam olvasni, a fülemmel hallgatok, az agyammal meg megtanulom amit kell!
  • PyRex
    "ha tudod valamiről, h soha az életben nem fogod hasznát venni"

ezt egy gyerek honnan a p*csából tudhatja, már bocs...
  • bens
    nem feltétlenül. ha tudod valamiről, h soha az életben nem fogod hasznát venni, és még csak nem is érdekel, azt érdemesebb sztem kipuskázni, mert az értelmetlen tanulás helyett tudsz foglalkozni olyan dolgokkal, amik érdekelnek.
  • iko
    semmi sem nehéz, csak akarni kell ^^
  • iko
    puska, lol :) többet árt mint használ.
  • CattiBrie
    az igazat (és bármit) ki lehet fejezni normálisan is
  • Khamwasss
    Nah igen, ez az én sulimra különösen igaz, a kivételezéssel együtt. Én már sikeresen megutáltattam magam a tanáraim 50%-ával, mert bunkó, pofátlan, neveletlen és szemét vagyok, de mindig igazam van :D Ez nagy mértékben befolyásolja a jegyeimet is. Mondjuk X gyerek kapott egy 4-est a feleletére töriből, én ugyanazt elmondom, 2-est vagy jóesetben 3-ast kapok. De erre csak annyit mondok, hogy leszarom =)
  • Khamwasss
    Amúgy nem szoktam puskázni, egyszerűen nem tartom tisztességesnek.
    Jópár kis bliccelős osztálytársam van, akik 4-es 5-ösök, mert mindig sikeresen kipuskáznak mindent. Én életemben most puskáztam talán harmadszor :D
  • Khamwasss
    Mi már megírtuk.
    Mit kell rajta megérteni? Sikeresen kipuskáztam xD
  • Brolly
    Áh ez nagyon komoly, sztem is tökre így van ahogy írod, én is így vok vele.
    Amúgy 3-vok gimibe. Arany középút.:))
    de még annyit hogy a tanárnak ís nagy szerepe van a tanulásodban, nem csak neked, mert akárhogy is tanulhatsz, ha oylan a tanárod... Én pl. az ircsivel vok így, mert elsőben 4-es voltam, qrva jó tanárom volt, elment majd jöt egy öreg vén fasz nő, akir azt hisz higy még a rendszerváltás előtt vagyunk, és egyből 2-es lettem év végén, most is ő van most is éphogy 2-es megvok.
    Sztem
  • dtk1985
    Haat sajna en a notorikus halasztok koze tartozom meg lusta is vagyok, nem tudok koncentralni arra amire keene. Annyira utalok tanulni hogy barmit csinalok helyette csak tanulni ne kelljen. Gimiben meg ez bejott, harmasnal nem volt rosszabb jegyem, igaz abbol volt a legtobb :) Velem az a gond ha elkezdek olvasni egy olyan szoveget ami qrvara nem erdekel akkor par perc elteltevel azt veszem eszre hogy tok mashol jar az eszem es mindossze az elso mondatot olvastam el, esetleg azt is tobbszor. Szornyu ez igy.
  • Dying Soul
    #79 Második fele. Az a jó téma :D
  • Nuki
    instrumentális zene pl engem nem zavar, de ha konkrét tanulás van azt este nézem át ha másnapra kell =)
  • gergelyanevem
    ja és a zenehallgatás sem valami király,csak az jár a fejembe...ha nem hallgatom akkor is
  • tigeroo
    a gimis tanulmányok nem tartoznak az általános műveltséghez...
    aki akar az otthon is leül, nézegeti a könyvet/térképet/stb
    valaki csak bejár a suliba hogy ne basztassák otthon, mind1