61
  • hmarci
    A légifénykép az légifénykép. A műholdfelvétel az műholdfelvétel.
    A katonai műholdak műszaki adatait , felvételeit sehol sem teszik közzé. Léteznek kereskedelmi műholdak: LANDSAT, SPOT, IKONOS, QUICKBIRD
    Lehet vásárolni. Itt 45 fokos dőlésü légifelvételekről van szó.
  • Emmegki
    Az légifelvétel.
  • Morden23
    Mert ha a Föld minden pontjára merőlegesen műholdat akarsz rakni, akkor vagy nagyon sok kell belőle, vagy a jelenlegiket kell igen sokáig lökdösni odafennt.
  • Möci
    Miért 45 fokos szögben készülnek a felvételek, miért nem függőlegesen? És ha már oldalról, akkor hány oldalról?
  • Lazarus
    Fiatalság, bolondság
  • Morden23
    A titkos létesítményekre nyilvánvalóan gondjuk van azoknak, akik intézkednek. Egyrészt, ha amcsi műhold fotózgat az USAban, akkor az amcsi hadsereg tudja, hogy hol vannak a titkos létesítményeik, magyarán kiszelektálják a fotókról (szóval nekik nem kell átnézni az egészet, tudják, hol keressék saját magukat:)). Amúgy az ilyen feltérképezés csak és kizárólag az adott ország beleegyezésével készülhet, tudtommal. Nem lehet csak úgy fotózgatni, utána meg közszemlére tenni, még az űrből sem.
  • pasy01
    uhhh...de királyul néz ki :o :o :))
    szerintem nem kel hogy ezek a képek hamisitottak legyenek. mindösze közétesznek egy töb éves képet. mint a googleeart is tette az. ez még szebb. gondolom hogy a katonai 100%osan titkositott. :)
    gondoljatok bele. ha ijen képeket teznek közzé, ilyen részletességgel. hol az is...be tarthat egy katonai fejlesztés :)) uh
  • Vorpal
    Bár nem tudom, hogy a google milyen forrásokból szedi össze a képeit, de a kommerciális szektor ilyennemü térképezése kissé máshogy müködhet véleményem szerint.

A katonai müholdak 25 - 30 cm es tárgyak észlelésére képesek - tehát ujságotnem olvasol velük, és kifelyezetten pályakorrekcióra van szükségük, ha mást akarnak látni, ezért nem hiszem, hogy egy forrásból származnak a képek.
    Inkább sok forrás ollózása.

Valóvan, lehet, hogy egyikmásika nemzetbiztonsági okokból meghamisit rajta dolgokat, nade, ha a WTC koordinátái precizen rajta vannak, nem kell más mint egy jó autopilóta a csontnélküli landoláshoz.
    Egyébként, ami pedig nem katonai forrásokból lehet, az tele lehet titkos létesitményekkel.
  • Morden23
    Lehetetlen. Mondj egy olyan hülye államot, ami a katonai potenciálját ilyen nevetséges dologgal terítené a világ elé. "Tessék, a high-tech felderítő műholdjaink éppen ilyen képet csinálnak, 30 napig ingyenesen kipróbálhatod őket"
    Ez kicsit erős..
  • wanek
    Ne kábíts. Több hír is szólt arról, hogy egyes felvételeket meghamisítottak. Másrészt a katonai műholdak jobb felbontást adnak, mint amiket a gugli és mások közzétesznek, harmadszor: egy katonai műhold komminikációja finoman szólva is erősen titkosított, tehát reménytelen egy halandónak a képekhez hozzáférni. Ha viszont vannak "milláid", akkor csak próbálkozz szorgosan :)
  • rigidus
    "Maradjunk annyiban, hogy a katonai szervezetek a saját (kém)műholdjaikat használják, nem pedig az internetről elérhető, esetleg meghamisított és mellesleg régi felvételeket."

Maradjunk annyiban, hogy a google az Egyesult Allamok katonai muholdjait hasznalja erre a celra. Egyebken nagyon nincs mit hamisitani a felveteleken, ha van vevod (5-6 millaert mar egesz jot kapsz), egy laptopod meg egy telepitet DatCom, aztan te magad is keszithetsz ilyen kepeket.
  • szombi
    De jó! Csonkahegyhát is rajtavan! Ezt már szeretem!
  • wanek
    Maradjunk annyiban, hogy a katonai szervezetek a saját (kém)műholdjaikat használják, nem pedig az internetről elérhető, esetleg meghamisított és mellesleg régi felvételeket.
  • Vorpal
    "Őszintén... Mi az internet? Egy hatalmas információs forrás."

GPS vezérelt fegyverek számára preciz megbizható és naprakész információk.
    Bár sokat azt hiszik, de pl. Amerikának nem elsősorban csak a terroristáktól kell tartania.
    Pl Kina szerintem értékeli az ilyen hirszerzési adatokat.
    Ezenkivül senkinek sem kellemes amerikával szemben.

Békemegőrzési célok közt szerepel a létesitmények transzparenciája. Nincs is jobb mint ha egy egész társadalom kutatja a kartográfiai jelentéseket a védelmi minisztériumnak, és még fizet is érte.
    Bár a műholdak mindent látnak, de csak nagyon szük keretek közt, és irányitott módon. Egy ilyen széles spektrumu térképezés isteni dolog a seregnek, a sok kis hirszerző otthol keresgéli a gyanus dolgokat.

Nem utolsó sorban : Több szem többet lát
  • roliika
    Sin City. :D
  • icewolf
    Őszintén... Mi az internet? Egy hatalmas információs forrás... mindíg is voltak lehetőségek hogy valami információt megszerezz. Például egy emberről... Vagy egy épület tervrajzáról... Csak most ezt kapta fel a média! Ennyi.
  • Morden23
    Elvileg pont ezt célozza most ez a nagy "nézzük a földet műholdról" mánia. Magyarán nem olyasmit szerenének, mint a gugliföld (ahol pl. a Bp-i képek némelyike vadiúj, másik X éves, pl. amikor én megnéztem, feltűnt, hogy a nincsen rajta az A38, pedig már évek óta ott kempel az is), hanem egy állandó frissítésű, magasszázalékos lefedettségű cuccot. Persze realtime és 100% sosem lesz, többek között üzleti és technikai/biztonsági/személyi jogvédelmi okok és megfontolások miatt, de azért feszegetik a határokat, ahogyan tudják.
  • asgard
    én meg nem.
    Szóval, sosem tudhatod (kivéve ha nem ta vagy az amerikai katonai hírszerzés) hogy mikor jár fölötted az a műhold ami pl a guglinak fotóz, hogy frissítse annak adatbázisát...
  • Morden23
    Békemegőrző = erőszakos cselekmények elhárítása.

Ugye egy megfelelő hadseregnek elég jó a hírszerzésük ahhoz, hogy ne kelljen a Goggle-t használniuk:) Ellenben a mostnaság divatos terroristának nincsenek ilyen lehetőségei.
    Ha egy ilyen sokoldalúan felhasználható programot nyomon tudsz követni (kik, mikor, mennyit és főleg mit csekkolnak), akkor sokmindenre tudsz következtetni, amiről máskülönben nem, vagy csak nehezen tudnál értesülni.

Pluszban nagyon hasznos lehet civil szervezeteknek, mentéseknek, rendezvényszervezőknek, közlekedésinformosoknak, szállítmányozóknak, túristairodáknak, satöbbi:)
  • Gerygrey
    Én meg második.

Csak azt tudnám, hogy szolgálhat "békemegőrző" célokat mondjuk egy Google Earth szerű progi?
  • RoliSoft
    első vagyok!