Katonai célokat szolgálhatnak a webes térképtechnológiák
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Maradjunk annyiban, hogy a katonai szervezetek a saját (kém)mûholdjaikat használják, nem pedig az internetrõl elérhetõ, esetleg meghamisított és mellesleg régi felvételeket."
Maradjunk annyiban, hogy a google az Egyesult Allamok katonai muholdjait hasznalja erre a celra. Egyebken nagyon nincs mit hamisitani a felveteleken, ha van vevod (5-6 millaert mar egesz jot kapsz), egy laptopod meg egy telepitet DatCom, aztan te magad is keszithetsz ilyen kepeket.
Maradjunk annyiban, hogy a google az Egyesult Allamok katonai muholdjait hasznalja erre a celra. Egyebken nagyon nincs mit hamisitani a felveteleken, ha van vevod (5-6 millaert mar egesz jot kapsz), egy laptopod meg egy telepitet DatCom, aztan te magad is keszithetsz ilyen kepeket.
De jó! Csonkahegyhát is rajtavan! Ezt már szeretem!
Maradjunk annyiban, hogy a katonai szervezetek a saját (kém)mûholdjaikat használják, nem pedig az internetrõl elérhetõ, esetleg meghamisított és mellesleg régi felvételeket.
"Õszintén... Mi az internet? Egy hatalmas információs forrás."
GPS vezérelt fegyverek számára preciz megbizható és naprakész információk.
Bár sokat azt hiszik, de pl. Amerikának nem elsõsorban csak a terroristáktól kell tartania.
Pl Kina szerintem értékeli az ilyen hirszerzési adatokat.
Ezenkivül senkinek sem kellemes amerikával szemben.
Békemegõrzési célok közt szerepel a létesitmények transzparenciája. Nincs is jobb mint ha egy egész társadalom kutatja a kartográfiai jelentéseket a védelmi minisztériumnak, és még fizet is érte.
Bár a mûholdak mindent látnak, de csak nagyon szük keretek közt, és irányitott módon. Egy ilyen széles spektrumu térképezés isteni dolog a seregnek, a sok kis hirszerzõ otthol keresgéli a gyanus dolgokat.
Nem utolsó sorban : Több szem többet lát
GPS vezérelt fegyverek számára preciz megbizható és naprakész információk.
Bár sokat azt hiszik, de pl. Amerikának nem elsõsorban csak a terroristáktól kell tartania.
Pl Kina szerintem értékeli az ilyen hirszerzési adatokat.
Ezenkivül senkinek sem kellemes amerikával szemben.
Békemegõrzési célok közt szerepel a létesitmények transzparenciája. Nincs is jobb mint ha egy egész társadalom kutatja a kartográfiai jelentéseket a védelmi minisztériumnak, és még fizet is érte.
Bár a mûholdak mindent látnak, de csak nagyon szük keretek közt, és irányitott módon. Egy ilyen széles spektrumu térképezés isteni dolog a seregnek, a sok kis hirszerzõ otthol keresgéli a gyanus dolgokat.
Nem utolsó sorban : Több szem többet lát
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Sin City. 😄
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Õszintén... Mi az internet? Egy hatalmas információs forrás... mindíg is voltak lehetõségek hogy valami információt megszerezz. Például egy emberrõl... Vagy egy épület tervrajzáról... Csak most ezt kapta fel a média! Ennyi.
Maradok Zsoc! A pajszer legyen veletek! http://www.zsoc.net | www.runatabor.com
Elvileg pont ezt célozza most ez a nagy "nézzük a földet mûholdról" mánia. Magyarán nem olyasmit szerenének, mint a gugliföld (ahol pl. a Bp-i képek némelyike vadiúj, másik X éves, pl. amikor én megnéztem, feltûnt, hogy a nincsen rajta az A38, pedig már évek óta ott kempel az is), hanem egy állandó frissítésû, magasszázalékos lefedettségû cuccot. Persze realtime és 100% sosem lesz, többek között üzleti és technikai/biztonsági/személyi jogvédelmi okok és megfontolások miatt, de azért feszegetik a határokat, ahogyan tudják.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
én meg nem.
Szóval, sosem tudhatod (kivéve ha nem ta vagy az amerikai katonai hírszerzés) hogy mikor jár fölötted az a mûhold ami pl a guglinak fotóz, hogy frissítse annak adatbázisát...
Szóval, sosem tudhatod (kivéve ha nem ta vagy az amerikai katonai hírszerzés) hogy mikor jár fölötted az a mûhold ami pl a guglinak fotóz, hogy frissítse annak adatbázisát...
Békemegõrzõ = erõszakos cselekmények elhárítása.
Ugye egy megfelelõ hadseregnek elég jó a hírszerzésük ahhoz, hogy ne kelljen a Goggle-t használniuk😊 Ellenben a mostnaság divatos terroristának nincsenek ilyen lehetõségei.
Ha egy ilyen sokoldalúan felhasználható programot nyomon tudsz követni (kik, mikor, mennyit és fõleg mit csekkolnak), akkor sokmindenre tudsz következtetni, amirõl máskülönben nem, vagy csak nehezen tudnál értesülni.
Pluszban nagyon hasznos lehet civil szervezeteknek, mentéseknek, rendezvényszervezõknek, közlekedésinformosoknak, szállítmányozóknak, túristairodáknak, satöbbi😊
Ugye egy megfelelõ hadseregnek elég jó a hírszerzésük ahhoz, hogy ne kelljen a Goggle-t használniuk😊 Ellenben a mostnaság divatos terroristának nincsenek ilyen lehetõségei.
Ha egy ilyen sokoldalúan felhasználható programot nyomon tudsz követni (kik, mikor, mennyit és fõleg mit csekkolnak), akkor sokmindenre tudsz következtetni, amirõl máskülönben nem, vagy csak nehezen tudnál értesülni.
Pluszban nagyon hasznos lehet civil szervezeteknek, mentéseknek, rendezvényszervezõknek, közlekedésinformosoknak, szállítmányozóknak, túristairodáknak, satöbbi😊
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Én meg második.
Csak azt tudnám, hogy szolgálhat "békemegõrzõ" célokat mondjuk egy Google Earth szerû progi?
Csak azt tudnám, hogy szolgálhat "békemegõrzõ" célokat mondjuk egy Google Earth szerû progi?
elsõ vagyok!
← ElőzőOldal 2 / 2