27
  • BiroAndras
    Sőt, az NT vonalon már jóval hamarabb, csak azt az átlag júzer nem ismerte.
  • Yv@n
    WinXP-vel már ezt sikeresen megtették, úgyhogy nem annyira nehéz elhinni.
  • M0rph3u5
    ...sokakkal ellentétben én nem tudom elhinni, hogy a M|CR0F0$ annyi vindóz után pont most lenne képes stabil op.rendszert csinálni... dehát az emberiségnek mindig is kellettek mindent elhisző személyek...
  • rotator
    A Symantec elmehet a PeCsába. Legalább 5 éve nem használok Symantec termékeket, mert kutyaütő mind!
  • Adenoma
    mondjuk a symantec meg írjon normális vírusírtót
  • Monkey
    Én is arra próbáltam rávilágítani, h. nem hiába aggódnak. Azt viszont nem tudtam, h. a MS-nak vannak már ilyen termékei. De hogy őszinte legyek, nem is érdekel. Még windowsom sincsen... :)
  • BiroAndras
    "Az eredetileg külön megvásárolható programot ma már senki nem venné meg, hiszen az a Win szerves tartozéka. "

Nem feltétlen. VAnnak jobb megoldások is, mint az integráltak. Pl. nekem a Diskeeper vált be nagyon (igaz, nem fizetek érte).
  • Benoke
    Az MS nek nem ez lenne az első lopási ügye ha valóban megtörtént, úgy is azt csinálnak amit akarnak, úgy is kénytelen mindsenki megvenni majd a következő generációs Wint akik erre a technológiára épül a rendszere. A sok egybe integrált cucc egyedül a hülye felhasználóknak előny, mindenki másnak hátrány. De erre felé halad a világ. Lassan oda fogunk jutni, hogy nem fogja engedi, hogy más lejátszót használj. Az ISA -t meg ne emlegessük, mert az sokminden csak nem jó :) Sajna mást nem használhatunk mert a cég eljárás nem engedélyezi.
  • Drawain
    Így van, ez lenne a legjobb megoldás! De nem fogják megtenni, mert nekik pont ezek a piacok kellenek...
  • Darth Sith
    és ez nekünk csak jó, egyre több dolog lesz integrálva, és ha rendesen használhatóak is lesznek, én felnem fogok rakni másikat. Csak végre azt megcsinálhatnák hogy telepítéskor kiválasztható legyen mit akarok felrakni. És akkor senki nem tudna beléjük kötni.
  • Kaadi
    Monkey: a MS már rég megjelent a felvásárolt biztonsági programjaival - Malicious Software Removal Tool (GeCad), Windows Live OneCare (Gecad alapú MS fejlesztés) és Windows Defender (Giant Software). Emelett vállalati szférába is fejleszti az ISA (2004) szervert - ami tűzfal és szűrőprogram, létezik az Antigen alapú email/sharepoint szerver antivírus, továbbá hamarosan megjelenik a Windows Client Protection antivírus, ami teljessé teszi majd a termékcsaládot, és így minden lehetséges biztonságtechnikai piac le lesz fedve.
    A Symantec nem hiába aggódik, hiszen a MS alapvetően ingyen kínálja a legtöbb alkalmazást (az ISA és az Antigen kivételével), és csak a frissítési előfizetésért kér pénzt. Mivel a Windows Client Protection része lesz a Open Volume Licence programnak, a MS helyzeti előnnyel fog rendelkezni minden konkurens alkalmazással szemben.
  • fako
    "amikor jó tizenöt éve a DOS-ba integrálták a lemez-töredezettségmentesítőt (nem jut eszembe a készítő cég neve, annak idején ők is nagyon kapálóztak az MS ellen) "
    Meg fogsz lepodni de pont a symantec licenszelte a speedisk-et, es azt adtak el defrag neven.
    Gondolom a licenszben benne volt hogy ne allitson maganak konkurenciat, ezert a defrag minden szempontbol rosszabb volt.
  • Sanyix
    Detto :) bár azért van bajom a vindózzal, de nem a biztonság terén.
  • Monkey
    Lol... Miből lesz a cserebogár?! Most akkor ki hajózik kinek a farvizein? Szerintem a MS rövid időn belül meg fog jelenni egy saját (felvásárolt) antivírus progival, amit majd gondosan integrálni is fognak. És remélhetőleg használható is lesz. Akkor majd egyel kevesebb dologért kell(ene) fiztnünk. Úgyhogy Symantec nyugodtan kapálózhat és védheti a bugos és memóriazabáló vackait.
  • Laci73
    Darth Sith:"Szükség lesz Symantec termékekre"

Nemigen. A cégek nagyon költségérzékenyek, ott faragnak le a kiadásokból ahol tudnak - az otthoni felhasználók többsége pedig nem fizet semmiért. A helyzet hasonlít ahhoz, amikor jó tizenöt éve a DOS-ba integrálták a lemez-töredezettségmentesítőt (nem jut eszembe a készítő cég neve, annak idején ők is nagyon kapálóztak az MS ellen) Az eredetileg külön megvásárolható programot ma már senki nem venné meg, hiszen az a Win szerves tartozéka.
    Az egész lényegében a máshol is megfigyelhető, multik által gerjesztett folyamat: benyelik a kisebb vállalkozások piacát.

A Vista-ról: lehetelen hogy a Symantec útjába álljon a Vista megjelenésének. A MS inkább kifizeti a büntetést, inkább bevállal egy vesztes pert, mintsem elhasaljon. Óriási pénz (főleg marketing) és presztízs hever már a Vistában, egyszerűen nem fognak visszalépni vele. Roliika írja, hogy ez egy trükk lenne a Vista halasztásának magyarázatára - kizárható ez is, szintén a fent említett okokból. A Vista be van harangozva, a piac és a MS részvényesek már várják (utóbbiak a bevételt természetesen).
  • DjDano
    A Symantec inkább normális cuccokat csináljon, ne önreklámozást és alaptalan követeléseket...
  • jzombi
    Dávidnak bejött Góliáttal szemben
  • Enlight
    "A Symantec beperelte a Microsoftot, mivel a redmondi óriáscég állítólag nem megfelelően kezelte szellemi tulajdonukat - beadványukban a Vista fejlesztésének leállítását kérik."

LOL, a kis Symantec csúzlival lő a Királytigrisre :D
  • roliika
    Izét....Symantecet.....bocs,még nem ébredtem fel teljesen. :D
  • roliika
    Vagy megkérte az MS a Nortont, hogy mondjanak már valamit, mert nem bírják időben elkészíteni az új oprendszert.
  • Gerygrey
    Én most sem használok Symantec termékeket, ezutás is megleszek nélkülük. De, ugyanígy a Win beépített cuccai nélkül is nyugodtan tudok aludni. Vírusra nod, tűzre zonealarm oszt' jóvan.
  • sonicXX
    Nem tudom, nekem XP-m van, egyszem vírusölővel, vírus mégsem jutott a gépemre lassan 1 éve. Alap XP-s tűzfal ON, oszt jóvan. Pedig én se az a viráglelkű webes vagyok :)
  • Darth Sith
    természetesen szükség van tűzfalra. Szükség is lesz a Symantec termékekre, csak sokkal kisebb mértékben sztem.

Amúgy az tény hogy az emberi hülyeség a leggyengébb pontja ezeknek a rendszereknek, és nem feltétlenül a kód. Lásd Kevin Mitnick miket használt ki...
  • izb
    Valami attól lesz biztonságosabb,hogy a kedves user is érti hogy miről is van szó,legalább alapszinten.
    A férgek és a többi nyalánkság bejutásának legnagyobb segítsége az emberi hülyeség.
    Ameddig ez van,addig Symantec is lesz.
    A vista meg egy csilivili op rendszer,amit jó ha majd 5 év alatt sikerül 90%-ra javitgatniuk.
    Lásd az xp mostani helyzetét.
  • waterman
    szerintem azért nem kell a symantecnek lehúznia a rolót. annyira komplex és túlontúl bonyolult lesz a vista, hogy nem figyelhetnek mindenre ott redmondban. lehet hogy jópár lukat befoltoznak a vistában, de szerintem bőven akad majd még rajta mit védeni egy célspecifikus programmal(tűzfal meg ilyesmik).
  • MhyCroft
    bla bla bla.....

De ismerős mintha egy hete lett volna az AMD és az INTEl, ki jön még? Ingyenreklám.:S
  • Darth Sith
    lol nap vicce. Félnek a Symantec-nél, hogy jön a Vista, jóvla biztonságosabb lesz mint az XP, és nem tudnak elég progit eladni.. Lehet hogy az emberekben megjön a felismerés, hogy ha biztonságosabb az OS minek nekik norton antivirus/internet security. Mostmár mindent mindenre ráfognak, csak valahogy megállítsák a M$-tot. :)