A hardvergyártók ellenzik az internet semlegességét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Öö most mivan?😄<#dumcsi>#dumcsi><#nemtudom>#nemtudom><#confused>#confused>
Istenem, de szép idõk voltak még régen, amikor szabad volt az internet. A jövõben nem fogsz tudni megmozdulni sem. Én mindig azt hittem, hogy az internetnek nincs központja ahonnan irányítható, de ez addig fog fajulni, hogy bizony centralizált lesz. Ez a sötét jövõ.
Az igazság az, hogy ez a dolog tényleg a szívatásról szól, de nem úgy hogy a mezei felhasználót kezdik el azzal szívatni, hogy nem engedik bizonyos tartományba be vagy ki, hanem pl. a Skypet meg a hasonló szolgáltatásokat csak plusz pénzért érhetik el a szolgáltatók felhasználói.
Neki nem, de neked igen. És fizess érte még, még, még... Az ilyen geci szolgáltatókat guantanamora kéne küldeni.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
ott a pont 😊
szerintem ez kb olyan lenne (elsõre) mint az elsõbbségi küldemény a postán. az olyan cégeknek lenne fontos, akikek mondjuk több kontinensen van telephelye stb. Ha mondjuk behal valami akkor a tartalék rendszereken õ mehet elõbb. Vagy ha mondjuk a legjobb trace szûk, akkor õ benne lesz tuti, te nem. De lehet, hogy neked nem is számít hogy a pinged 50ms vagy 250ms. Vagy hogy két pont közötti átvitel sebessége 300k/sec vagy 800k/sec. Ilyenekre gondolhattak a gyártók. Persze a jogalkotó meg attól fél, amit ti is mondtok. Majd meglátjuk 😊
Ez denagybaromság! Ha most nekem a UPC azt mondaná hogy holnaptól nem látogathatok egy t-oldalt sem, hát istenem. De miért akarná ezt a UPC? Neki sem lenne érdeke hogy a t-sek ne látogassák az õ lapját (és vice versa) hiszen mirõl is szól a t-onlány portálja? Vegyél t-dslt mer az neked jó.Kinek szól ez az üzenet ha nem más szolgáltatók elõfizetõinek?Ésha õk nem látogathatják az oldalt,akkor kinek?
Na ja. Én egy nagyszerû Téonlány elõfizetés büszke tulajdonosa vagyok, de néha nagyon fel tudják baszni az agyamat. Megjegyzem, kedves komám a UPC-nél is hasonlóképpen nyilatkozott, a Datanet meg gyakorlatilag T-Systems... mit csináljak, lõjek fel egy mûholdat?😊
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
moralisan persze hogy nincs erre joguk. szeretnem en is, ha a jovoben se lenne. jo ez az internet ugy ahogy van, egyszeruen adatcsomagokat tovabbit egyik helyrol a masikra, ha lassan akkor a kapacitas keves ha szakadozva akkor meg a muszaki hiba a sok. mindenesetre technikai lehetoseg van, jog meg gyakorlatilag csak azon mulik, mennyire ugyes az emberuk aki ertelmezi a torvenykonyvet.
elhiszem hogy ez az egesz elvileg nem errol szol, de sajnos szkeptikus is vagyok a nagy cegek tisztessegessegevel kapcsolatban.
arrol van szo, hogy magasabb aron kinalnak valamit. most az van, hogy a magasabb ar nelkul elfogadhatoan mukodik. a felhasznalonak latnia kell a kulonbseget, mert kulonben minek fizetne magasabb arat. hat csinalnak neki kulonbseget.. es az a nem mindegy hogy hogyan, de ugy erzem leginkabb ugy, ahogy mondtam.
persze van masik oldala is a dolognak, van sok szolgaltatas ahol leginkabb valos ideju osszekottetes kene, ezert jo lenne ha az adatcsomagoknak nem kellene kivarni a sorukat a tovabbitasnal (ld pl voip) es altalaban ez nem is olyan nagy mennyisegu adat, hogy igazan zavarja a tobbi forgalmat. itt pl a routerek megfelelo beallitasaval hatalmas minosegi ugrast lehet elerni a szolgaltatasban.
elhiszem hogy ez az egesz elvileg nem errol szol, de sajnos szkeptikus is vagyok a nagy cegek tisztessegessegevel kapcsolatban.
arrol van szo, hogy magasabb aron kinalnak valamit. most az van, hogy a magasabb ar nelkul elfogadhatoan mukodik. a felhasznalonak latnia kell a kulonbseget, mert kulonben minek fizetne magasabb arat. hat csinalnak neki kulonbseget.. es az a nem mindegy hogy hogyan, de ugy erzem leginkabb ugy, ahogy mondtam.
persze van masik oldala is a dolognak, van sok szolgaltatas ahol leginkabb valos ideju osszekottetes kene, ezert jo lenne ha az adatcsomagoknak nem kellene kivarni a sorukat a tovabbitasnal (ld pl voip) es altalaban ez nem is olyan nagy mennyisegu adat, hogy igazan zavarja a tobbi forgalmat. itt pl a routerek megfelelo beallitasaval hatalmas minosegi ugrast lehet elerni a szolgaltatasban.
tomcs, amit te írsz, az személyes korlátozásnak minõsül. Az tényleg k*rva nagy gáz lenne. Hogy miért is?
Van egy Mergád. A Mercedes-Benz mondhatja azt, hogy a Shell kútnál ajánlja a tankolást, de a Shell nem mondhatja azt, hogy merciket nem tankol.
Magyarán egy szervernek megvan a joga ahhoz, hogy téged kirekesszen/lassítson/elutasítson, de a te szolgátatódnak nincsen joga ahhoz, hogy korlátozzon téged a szolgáltatásuk használatában.
Megtehetik, de ezt épelméjû PR-politikát folytató szolgáltató még lehetõség szinten sem veti fel.
Van egy Mergád. A Mercedes-Benz mondhatja azt, hogy a Shell kútnál ajánlja a tankolást, de a Shell nem mondhatja azt, hogy merciket nem tankol.
Magyarán egy szervernek megvan a joga ahhoz, hogy téged kirekesszen/lassítson/elutasítson, de a te szolgátatódnak nincsen joga ahhoz, hogy korlátozzon téged a szolgáltatásuk használatában.
Megtehetik, de ezt épelméjû PR-politikát folytató szolgáltató még lehetõség szinten sem veti fel.
szvsz pont forditva, a te szolgaltadodnak nem erdeke hogy a konkurencia szolgaltatasat hasznald nagy megelegedessel. mig a masiknak meg igen..
egyebkent meg eleg nehez megoldani hogy a sajat "premium kategoria" szolgaltatasok a normal internetszolgaltatas minosegenel sokkal jobban menjenek. nehez barmi javulast elerni, es ha sikerul is varhatoan nem lesz jelentos. sokkal latvanyosabb az eredmeny, ha az ellenfelet akadalyozzak..
egyebkent meg eleg nehez megoldani hogy a sajat "premium kategoria" szolgaltatasok a normal internetszolgaltatas minosegenel sokkal jobban menjenek. nehez barmi javulast elerni, es ha sikerul is varhatoan nem lesz jelentos. sokkal latvanyosabb az eredmeny, ha az ellenfelet akadalyozzak..
Nem egészen, mert az 3 dolgot is sértene:
1. a versenytörvényeket
2. a szabad információáramoltatási törvényt
3. az OECD-t
Annyit jelent, hogy ha Téonlányra elõfizetsz, de olyan oldalakra tévedsz, amit az Ivitel szerverál (hogy a te példádnál maradjunk), akkor az Invitel szervere kib*szik veled, és azt mondja, hogy te várhatsz, másodlagos felhasználó vagy. Szóval az a szolgáltató cseszik ki veled, akinek a "területén" netezel, nem az, amelyik szolgáltat. Persze ezt lehet játszani vica versa.
1. a versenytörvényeket
2. a szabad információáramoltatási törvényt
3. az OECD-t
Annyit jelent, hogy ha Téonlányra elõfizetsz, de olyan oldalakra tévedsz, amit az Ivitel szerverál (hogy a te példádnál maradjunk), akkor az Invitel szervere kib*szik veled, és azt mondja, hogy te várhatsz, másodlagos felhasználó vagy. Szóval az a szolgáltató cseszik ki veled, akinek a "területén" netezel, nem az, amelyik szolgáltat. Persze ezt lehet játszani vica versa.
A kurv* anyátok!
Ezután ha tonlányra fizetek elõ, akkor nem látogathatom az Invitel oldalait?
Vagy ha GTS-dataneten fizetek elõ, akkor nem tudok freemail-ezni?
ez szopás! le velük!
Ezután ha tonlányra fizetek elõ, akkor nem látogathatom az Invitel oldalait?
Vagy ha GTS-dataneten fizetek elõ, akkor nem tudok freemail-ezni?
ez szopás! le velük!
Úgy is az lesz a vége, hogy lesz egy halom külön hálózat (nemzeteké, kontinenseké, nagy cégeké), és egy bazinyag átjáró lesz csak a mostani Internet köztük.
cenzura
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.