3
  • LowEnd
    szerintem kiegyenlítődik a piac. Ha mindent kiszerveznek egy országból, akkor felfut a munkanélküliség, olcsó lesz emiatt a munkaerő, az állam támogatni kénytelen különböző munkahelyteremtést ösztönző törvényekkel a vállalatokat, és máris ugyanolyan olcsók (és szegények) leszünk mint keleten.

De ez csak az én véleményem
  • pemga
    Hátigen, ez addig jó amíg van a Földön fehér folt :). Egyébként nekem nem világos teljesen, hogy ha már mindent kiszerveztek, mert olcsóbb, akkor ki fogja tudni megvenni? Mert azt azért látni kell, hogy pl. Kína is szépen zsebeli be a pénzeket, és nagyon durván fut fel a gazdagság, ugrálják át a technológiai lépéseket sorba. De ha mondjuk a PS3 eladási terveket (szállított darabszám) nézzük, akkor van: Ázsia mint első számú, US mint kettes, és valahol EU is ott kullog.
  • snorbi
    Annyira durva, hogy abból csinálnak pénzt az ázsiaiak, hogy leszarják az embereket.
    Aztán majd ha európa kezd még jobban lesüllyedni a sok kihelyezett munkahely miatt, akkor majd gondolom felébrednek a kormányzatok, de akkor már nagyon késő lesz.
    Aztán majd egyszer csak (mondjuk 50 év múlva) majd pl. Afrika is rájön, hogy náluk még olcsóbb a munkaerő. Hisz ott teljesen ingyen van az emberi élet, százezerszámra ölik egymást, a hadügyre hatalmas összegeket fordítanak, miközben az általember éhen hal.
    Nem akarok pesszimista lenni, de én egyelőre még csak halvány kiutat sem látok ebből a mostani mocskos helyzetből :\