133
A playstation 2 optikai tuningolása
-
tukko #53 Na, elkészült a gépem, majd én is dobok képeket! :) -
Hy! Örömmel látom, hogy elkapott a gépszíj dinomano!
A sárkány és a felírat is zsír. A probléma talán ott lehet, hogy a PS tetejének felülete nem teljesen sima(kicsit érdes), lehet hogy alapozni kellett volna majd szépen felcsiszolni és úgy lefesteni. Ez persze saját vélemény
. Én maradok továbbra is a matricás verziónál ez működik, a festék és lakk áááá, az nem az én világom. Sok sikert, remélem lesz még folytatás.
-
felsö kép vaku nelküli, ilyen marad a gép, mar nem trükközök vele... fekete makettfestekkel kentem le; amin megcsillant a vaku - közelröl gáz picit, latszik hogy le van festve, de ennyi "tökeletlenseg" barmilyen kezzel festett cucc eseten jelentkezik - közelröl nem nez ki gazasan,messziröl meg franko, ugyhogy marad ilyen... :-) Meggyőztem magam; hogy jo... ;-) -
A felső képen faszányos, az alsón már kevésbé :D Vmi jó kis metálfeketével kellene korrigálni (legjobb lenne lekenni az egészet a figurán kívül- királyul nézne ki ^^) -
gőzöm nincs, probaltam minel egyszerübb karaktereket kivalasztani; lehet hogy az van odairva: "anyám egy bengáli tigris" vagy "kimentem a wc-re fokhagymat enni" stb.; de nem érdekel... :-P szoval halandzsa, de jol nez ki... :-) amugy milyen; jo vagy gázos? -
Mi a kínai szöveg jelentése? :D -
Halli, na ilyen lett, lehet szidni... :-P -
Victor!
Milyen fajta chip-pel dolgoznak? -
izééé, holnap nyomok képet, otthon hagytam a memocard-ot; holnapig vártok... :-P -
nah, nemsokááá küldök vegleges képet a PS-röl, ilyen lett+marad is; többet nem "jatszom" vele...ugy értem a kinezetevel nem jatszom, a géppel igen... :-P -
tukko #43 Ne ide írjtok a chippeléssel kapcsolatban! Van annak külön topikja! -
... igen, a környezete a sarkanynak nem lett a legszebb, azota lakkot nyomtam a gépre; most fényes az egesz, ezert nem latszik annyira a sarkany domboru, fényes környéke...picit tenyleg matrica hatasa van a sok festek miatt... :-| Kezdö vagyok és sokat fujtam, igaz a hiba ebben az esetben nem javithato, de hat ez van... :-)
16 megas memokartyammal semmi gondom sem volt eddig, minden game-hez jo volt+frankon müködik (se hibas mentes, se eltünt mentes se egyeb gond nem jelentkezett...) -
15000 huf volt.Szerintem jó minőségű bár néha nem olvassa be a játékokat de ez nagyon ritka.2 éve van bechippeltetve és idáig semmi baja nem volt. -
Mennyi volt a chip?
És milyen minőségű?
Úgyértem,hogy eddig bírja a PS? -
Király! -
Én ismerek!A Vörösmarty utcán nem messze a Szinvaparktól van egy UPC-Chello bolt.Én ott chippeltettem a gépet. -
PLS segítsetek!
Ismertek olyan chippelő helyet,ami Miskolcon vagy annak a környékén van?
PLS Help! -
Tök jó lett a sárkány szerintem:)Én is megpróbálkoznék ilyesmivel csak félknék hogy elrontom.Egyébként a ragadós papírra lehet lézeres vagy tintasugaras nyomtatóval nyomtatni?Mert cd-knek akarok a nero-ba borítást csinálni amiket utána rájuk ragasztok -
így elég ronda a környezete a sárkánynak, de maga a figura jó,domború hatása van (vagy csak 2 liter festéket fújtál rá?? :D)
te az a 16 megás memó mennyire megbízható?? -
...igaz, hogy senki sem latogatja/ill. ir ebbe a topicba; de én megint irok ide vmit... Vettem tennyap makettfesteket müveszboltban; atkentem azzal a sarkany környezetet, ill. dvd-nyitofelületet; egesz jo lett...500 píííz volt a "Pelikan Pack Lakk"(fekete)és vettem hozza 1 priosat is; azzal valami kinai irasjelet viszek fel a PS masik oldalara(szabadkezzel...)... Az eredmenyröl majd küldök kepet... -
allitolag megvan a megoldas: makett festekkel le kell festeni a feketere a gepet, oszt nem latszik a filc... :-P ..+ha ujra elkap a modolasi mania, ill. nem birok leallni, szerzek még egy szürke makettfesteket, és kinai irasjelet rajzolok a masik oldalra; pl. szürkevel, és májer lesz a kis gép... :-) Anyone, ötlet? -
nah, közben nezem hogy majdnem ugyanaz a 2 kép, egymas utan csinaltam; csak bekroppoltam gyorsan... Közelröl sajna nem lett tul szép, de hat ez van... :-| Amit tudtam javitottam rajt; a ragaszto levétele utan sokkal rondabban nezett ki, ez a max. amit ki tudtam hozni belöle...(sztem elsö fujasra sok volt a festek, az lehetett a gond...) -
Bocsi, melo van közben; késve megy a dolog..nappali fénynél jobban nez ki, itt a vaku tükrözödött az alkoholos filcen... :-P -
"itt" nincs semmi :D -
Nah, tennyap este leszedtem a PS-röl a matricat; hat szo mi szo; nem sokat ért a ragasztos lap(vagy én voltam bena...), elöször nagyon szomoru latvany fogadott; a festek befolyt a ragaszto ala, mindenfele pacak ektelenkedtek rajt; elkapott az ideg... A befolyt festek nagy reszet acetonnal szedtem le; ill. 1 kisolló segitsegevel kapartam le, a "hibajavitast" meg alkoholos fekete filccel oldottam meg... A szepseghibaja a dolognak az, h. a sarkanynak fényes "auraja" lett, hala az alkoholos filcnek; amugy szerintem jol sikerült... közelröl nem a legszebb, de messziröl nagyon jol mutat a sarkany..itt 1 kep,de vakuval csinaltam este; holnap küldök jobbat... -
pár papir-iroszerben lehet kapni, egy A4es meretü 27 ft volt (egyik boltban siman adtak, szo nelkül, a masikban meg neztek rám mint a hülyére, hogy mi a faxt akarok én?)...Allitolag 100-as pakkot is adnak a Metroban(gondolom joval olcsobban),de árat nem tudok...
Ha kedvet kaptal: Arra vigyazz, hogy kivagas és festés utan (az en esetemben a sárkány "gerince", vagyis közepen a papircsik olyan vekony lett, hogy atazott, feljött; és alafojt a festek.../alkoholos filccel hibajavitozom, ha tudom.../)
Akrilfestek spray-t ajanlok; kb. 700-800píííz, ha veszel mindenkepp olvasd el, hogy jo-e műanyagra is... pici papirvago olló, ill. körömvago olló maximalisan megfelel mintat vágni... :-P -
tukko #27 Nekem is teszik a dolog! Egész jó probálkozás! Honna szereztél "ragadós papírt"? -
Haha, az ötlet jo... Pici asszonka meg kicsinalna, ha a féltve örzött mosogephez hozzanyulnék, (szerencsere)kisajatitotta maganak a fürdöt (mosakodni még mosakodhatok... :-P); mosogeppel együtt...(nekem hozza se kell érnem, szerencsere...)..Örülök, h. tetszik a minta; de utana kell javitanom, felaztattam a sablont, sokat fujtam sajna... Talan alkoholos filc megoldja problemat... -
Kipróbáltad a mosógépen is?? tökjól nézne ki 
Mellesleg jó ez a nonfig sárkány, grat -
Nah, tegnap nekiestem a gépnek, rajzoltam+vagtam ki sablont, és lefujtam este a PS2-öt; fényes piros akril-spray-vel... A minta nagyon jol sikerült; a festessel voltak problemaim; valoszinü eleg domboru lesz a festes, mivel 2X kellett lefujnom; elsö alkalommal mintha picit elszurtam volna; tul sokat fujtam és 1-2helyen felazott a sablonkent szolgalo ragasztos lap... A ps-t jol becsomagoltam, hogy ne essen baja...Ma este, ill. inkabb holnap reggel kiderül, h. milyen munkat vegeztem... Valoszinü, hogy nem lett teljesen jo a minta; de talan tudok javitani picit alkoholos filccel, vagy talan leszedetem vmivel a fölös festeket...itt van2 kép a mintarol+ps2röl festes elött...
-
vmi sarkanymotivumot szeretnek kivagni... -
én akrillal akarom kifesteni a talcanyito-fedélt; vettem egy fényes piros akril spray-t, vágok sablont(vmi ragados papirt kell keritenem); raragasztom a gépre oszt fujhatom... :-P -
tukko #21 Én most készülök a közeljövőben "összeapritani" egy burkolatot, csak még nincs meg minden eszközöm hozzá. Ha kész lesz csinálok képeket! :) -
vki csinalt mar ilyesmit?
-
...Nah, moddingol vki PS2-re még? Én ehet h. raszanom magam egy ezüstfestekes; sablonos mokara lehet... Talan kifestem a talcanyitofedelet...(SLIM) -
A GT-set megrajzoltam(kézzel-lábbal), kivágtam, ragasztottam és láss csodát. Ez lett belőle!
A BMW-s az már más szitu, azt már tudatosabban előkészítettem. Több vázlat készült, és kombináltam a jobb ötleteket. Így készült a végső verzió. Sajnos azt nemtom mondani, vedd elő a PS-modding kézikönyvet és abban megtalálsz minden instrukciót. Neki kell ülni és próbálkozni, aztán vagy lesz belőle valami vagyse. Csak annyit tok mondani, sok sikert!
-
Egyszerű, matricábol vágtam ki az elemeket, és szép sorjába felragasztottam. Na igen, azé nem volt ilyen egyszerű. Felhasznált anyagok: matrica(több szín), penge(vagy szike), vonalzó, körző, olló, ötletek, és bazi sok türelem. -
eztetet hogyan csinnyááátad? Ill. hogy dolgozol+milyen cuccokkal? :-O -
Ja és még valami, ha valakinek 39004-es gépe van, és szeretné a GT-s fedelet, nagyon szívesen odaadom, persze egy szűzért cserébe(Budapestiek előnyben).
-
Hali! Ezeket sikerült kihoznom PS2-témában! (gyökér agyam szülöttei) Várom a hozzászólásokat: hideget-meleget egyaránt:))