72
-
den777 #32 Hát nem tudom.
Én tegnap néztem meg, de nagyon nem tetszett.
Az egész olyan TV-film színvonalra hasonlított.
Nagyon gyengén lett megírva a forgatókönyv, főleg a párbeszédek.
Néhány jelenetnél komolyan már mosolyogtam, hogy ezt most komolyan gondolják?
És a színészek se a legmegfelelőbbek a szerepre.
Ha már ilyen típusú film, akkor inkább az Utolsó kereszteslovag, vagy még talán a Bíbor folyók... -
Loverman #31 mindig szólnak hozzá hülyék egy témához... -
Radnix #30 Csak ajánlani tudok neked 1 másik könyvet is az is nagyon jó és Dan Brown által íródott:Angyalok és démonok.elég izgi, szerintem nem volt kiszámítható de lehet hogy csak én vagyok a lassú felfogású:D
(sry a szenvedő szerkezetért tdom magyarban nincs ien de ha már leírtamnem szeretem kijavítani ien vagyok :D ) -
pero #29 Én ma néztem meg a filmet!Nagyon jó tudom ajánlani mindenkinek!Elégé érdekes már tudom mért szeretné az egyház be tiltani,érdekes kérdéseket tesz fel az emberben tényleg,(bennem legalább is)!Nagyon tedszett a film,ahoz képest hogfy nagyon rossz kritikát olvastam róla,és a könyv is vagy 40millió példányban kelt el vagy valahogy így(egész jó példányszám)!Az a gond hogy azok az emberek mire nem képesek hogy el töröljenek valamit a föld felszínéről!
A szereplőkról meg nem is beszélve,nagyon jók benne,és átt is élik szerintem!
Igaz a könyvet nem olvastam,de lehet hogy a film hatására el fogom!!! -
#28 hehe-... -
Venom1986 #27 Akkor azért lett kettes az irodalmam.. -
Inquisitor #26 "... valakit pedig a történelmi háttér is érdekel."
Már régen rossz, ha valaki ebből a "mű"-ből akar ileneket "tanulni" :) -
lyesmith #25 Nem az várom egy könyvtől, hogy izgalmas legyen. Azt várom, hogy érdekes legyen. Az a baj, hogy minden nyomorul tárgyat körülír az író. Azt feltételezi hogy az olvasó nem tudja mi az a Mona Lisa, vagy az Utolsó Vacsora, vagy a Smart. -
winnie #24 azért nem feltétlenül, mindenesetre tény, hogy az utóbbi idők magasan legnépszerűbb könyve és éppen ezért ilyenkorra lesznek olyanok, akik kijelentik, hogy bár a reklámok és hírek hatására elolvasták a könyvet, de nem tetszett nekik (mert ők nem azonosulnak a tömegízléssel:)
valóban, valaki csakis az eksönért olvas, valakit pedig a történelmi háttér is érdekel. -
#23 Szvsz a legtöbb könyv 50 oldalig unalmas, csak a Romana és Júlia féleségek indulnak be addigra...
-
winters123 #22 hehe összeesküvéselmélet: Mi van ha az újságírók az egyház kérésére vagy erős vallásosságuk miatt fütyülték ki a filmet és nem is azért mert mondjuk rossz? :)
Egyébként tegnap néztem meg a filmet hát sok csattanó csak úgy laposan, lassan előjön nem valami izgalmas a film annak aki már olvasta a könyvet. -
Thufirhawat #21 Umberto Ec_H_o biztos nem... -
lyesmith #20 Sajnos nem olvastam a könyvet. Elkezdtem és az 50. oldalig jutottam. Az egyik legunalmasabb könyv amit valaha a kezembe vettem. Olyan körül- és leírások vannak benne, mintha az író azt feltételezné, hogy az olvasó vak és soha életében nem mozdult ki a lakásból. -
SniperWolf #19 Egyetértek, én is várom,h megnézhessem... -
loryb #18 De azért egy kicsit más hozzáállást vártam volna a kritikusoktól. Ha nem tetszik megmondja, hogy nem jó és kész, de nem röhög rajta, mint a hülye gyerek. -
loryb #17 Mindenki a sajátját ideológiáját védi. Az egyház a sajátját, az egyházellenesek meg a magukét. Nincs ebben semmi rossz, mindig is voltak ellentétek. -
#16 mitgondolszacímadásról :o
megnézem maj, vmikor, ha nagyonsok a szabadidőm -
Radnix #15 Szerintem a könyv nagyon jó volt, a filmet még nem láttam de nem lehet olyan xar ahogyan az újságírók mondják. -
Venom1986 #14 UMBERTO ECHO?Hmm nem az volt az érettségin? -
winnie #13 ez is összeesküvés elmélet, mint ahogy a vallásosság is. ki az egykben hisz, ki pedig istenben. -
gepida #12 Sajnos az a baj, hogy az egész egy fikció, semmi tudományos alapja nincs. De a legtöbb ember bedől neki, mivel azt gondolja, hogyha könyv jelent meg róla, és megfilmesítették, akkor valami biztos van benne valami. Pedig hasonló ez, mint egy összeesküvés elmélet! Agyrém az egész! Érdemes tudományos szemszögből is megvizsgálni!!! apológia -
winnie #11 az vitán felüli, hogy a film elég magas nyitást fog produkálni, egyes jóslatok akár 70-80M dolláros amerikai hétvégét is emlegetnek - mondjuk a negatív újságírói kritikák lehet, hogy elriasztják az embereket. -
SniperWolf #10 Nem,hülyeség,hogy számítanak arra 40 millióra is aki olvasta. Én elolvastam, és már várom az élményét,hogy felevenítsem a storyt semmi eröltetés nélkül,hisz a moziban még csak elképzelni sem kell,mert a vászon elédtárja a történetet. Nem tudod ,mi bajotok van a Da Vinci-kóddal, engem teljessen magával ragadott a story, kérdéseket tett fel bennem az elmélet,amit mondjunk a mozi nézők aligha fognak sztem megérteni, mivel 2,5 óra elég kevés idő a boncolgatásra. Egyébként olyan részeknél, ahol a női szimbólumokról van szó a könyv kitér a keresztény vallás sovinizmusára, és elég sok fájó pontra rátapint. Szóval sztem nem csoda,hogy nagy port kavart. De mind1. Javaslom,hogy olvassátok el , tényleg jó.... -
rolika #9 eco -
greg971 #8 Annyit szeretnék még hogy olvassátok szorgalmasan UMBERTO ECHO műveit :D .... ott is van elég izgalom. -
greg971 #7 Egy kis tévedést szeretnék eloszlatni : A Da Vinci-kód nem thriller, hanem kalandfilm kategória .Én is hozzá szeretném fűzni sok regényíró műve megvalósult . Talán erre is figyelni kellene, és nem azonnal elitélni a különböző írásokat .
-
#6 letölt. megnéz. töröl.
A könyv se volt hú de nagyon nagy dobás, a film csak rosszabb lehet. Ennyi. -
#5 mert az embert érdekli, hogy 2D-ben hogyan néz ki az Ő elképzelése egy sztoriról.
Amúgy sztem jóval többen lesznek azok a nézők akik nem tudnak semmit a regényről, csak azt, hogy létezik és hires. -
Cat #4 érdekes élmény volt amikor megnéztem a Gömb cimű thrillert, mert már előtte olvastam a könyvet. A sztorija - regényhez híven - hasonlóan bonyolult, persze témájában teljesen más. Ami érdekes, hogy a mellettem ülő haverom végigizgulta a filmet, én meg kijövet totál nem értettem mi volt ezen annyira jó. A másik fontos amit kiemelnék, hogy utána nekem kellett elmagyaráznom hogy mi miért volt a filmben, mert persze 2 orában nem lehet minden részletet megmutatni.
Szóval mivel olvastam a könyvet, semmi nem motivál, hogy megnézzem a filmet is... éppez ezért érthetetlen számomra, hogy miért számítanak a forgalmazók arra a 40 millió emberre, aki már tökéletesen ismeri a sztorit. -
#3 A stigmátáról eszembejutott, hogy én úgy hallottam ilyen fajta sebek tényleg előfordultak embereken, hogy igaz-e vagy nem, nem tudom. Ez alapján csinálhatták meg a filmet, egyébként tény, hogy nagyon durva. -
TommyGun #2 Én meg azt mondom röhej ez az begész hercehurca ami itt megy. Ez egy regény amit nem a történelmi könyvek között keresel a könyvesboltban hanem a regényeknél, fele fikció fele áltudomány áltörténelem, arra van hogy szórakoztasson...nem ez lesz az első film ami történelem kuszálással vagy vallási képek idolok felhasználásával akar kitűnni. A Stigmata film is erősen egyházi kérdéseket boncolgatott és még lehetne sorolni az ilyen jellegű könyveket és filmeket...röhej ami itt megy.
Nincs itt semmi baj csináltak egy meséből egy filmet ami lehet hogy több igazságot mond el mint hazugásot lehet igaz az egész vagy tök hülyeség lényegtelen úgyse tudjuk meg soha hogy mi volt itt 2000 éve...de lehet nem is kell tudnunk -
winnie #1 korrekt thriller, semmi több. a lényeg, hogy a majd két és fél óra simán eltelt és szórakoztató volt, de aki nagy durranást vár vagy valami egyházellenességet, az nagyot fog csalódni.
szimpla, élvezetes thriller, sajnos a fordulatok valóban kissé kiszámíthatóak - mondom ezt a könyv olvasása nélkül, de azért a kincskeresős-kódfejtős műfajból jöhetne a nemzet aranya 2 is.
azért a 150milliós készítési költséget pár ét alatt vissza fogja hozni:)