Da Vinci-kód - Lehull a lepel!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"EGyszerü gyülekezet? pont a gyülekezet lényege az hogy felélik a tagok vagyonát"
Ha ilyen van, hát úgy kell nekik.
Nem ismerek papot, oké. Tanárt se kell ismernem ahhoz, h fiatal kölykök beszédébõl következtessek az oktatási rendszer hatékonyságára. Ebbõl nem lehet megítélni, pontosan ki hogy végzi a munkáját, de lehet sejteni, h valami nem oké és lehetne jobb is.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
EGyszerü gyülekezet? pont a gyülekezet lényege az hogy felélik a tagok vagyonát, és azért baj hogy nem ismersze papot, mert igy nem tudsz érvekkel beszállni a vitába. Egy pap lemond a nõrõl, lemond a családról, lemond a vagyonról, lemond szinte minden addigi hobbijáról, lemond a kényelemrõl.
nyilván hogy odateszik, mert jogilag meg kell tenniük, szerintem egyébként jo film ez, szivesebben néztem mint a tipikus rozsaszin amcsi filmeket.
Nem ismerek papot, de a munkaköri elvárások alapján még az átlagosnál való rendesebbséget is feltételeznem kell róluk. Azonban minden egyház nagy szervezet, és így teljesen másképp viselkedik, mint az egyes emberek. Talán jobban elõtérbe kerülnek hosszútávú és nagyon is világi érdekek ilyen szinten, mint egy egyszerû gyülekezetben. Tudja fene.
Vmelyik Da Vinci kódos topicba beírtam egy kedvenc észrevételemet:
Ha megnézed egy amerikai film legvégét, ott az áll, h a filmben szereplõ személyek, szervezetek és események egyezõsége bármely való életbelivel csak a véletlen mûve. Következetesen ott van minden film stáblistája és soundtrackja után, Alien, Shrek, Kojak: mindegy.
Fikció. Gondolkodjatok el a filmen, élvezzétek, de ne akarjatok felelõsségre vonni, csak a munkánkat végezzük a kies Hollywoodban. Ha gondolkodtok, legyen a tietek a felelõsség. Persze ezt tehetnék a filmek elejére is 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
azonban a papok tagjainak jorésze nem álszent, sok a rendes ember, aki tényleg feláldozott minden ami addig az életet jelentette neki.
Valszeg kevés helyen ez az istentiszteletek célja. Azt próbálom mondani, marha nagy különbség van a vallások hirdetett alaptételei és az emberek mindennapi viselkedése közt.
Van az ismerõsi körben szinte szájtépõ vallásos (v legalább is õ vallásosnak hiszi magát), hát, mit mondjak jó, h csak munkatársi kapcsolatban kell lennem vele, mert idegesít az álszentsége. Ráadásul üzletkötõ😊
Persze van ellenpélda is, akinek az életébe elválaszthatatlanul beépült a vallásnak nem a betûje, hanem a szellemisége. Jó ember, jó humora van és toleráns, segítõkész.
Ha jól olvastam, ez a Dan Brown fölvetett egy lehetõséget, miszerint Jézusnak Mária Magdolnától gyermeke született, és utódai ma is élnek.
A felháborodást nem értem. Na jó, értem, de túlspilázottnak tartom. Miért lényeges, h volt-e gyerek v sem? Nem természetes, h egy jó dumás, 32 éves zsidó értelmiséginek felesége és gyereke van? Miért sértené ez Jézus emlékét, szellemiségét és a milliárdnyi hívõt?
Na persze ez is egyszerûsítése a dolgoknak, nem csak vallási különbségek miatt bántjuk egymást.
Érdekes egyébként, h ha valaki egy meglévõ vallás alapjait csiklandozza színes kis pávatollakkal, milyen hamar egy véleményre kerül a fenti három + még a hindu.
Máskor is aktivizálhatnák magukat, biz' isten jobb lenne ezen a bolygón élni.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Nincs meg valakinek véletlenül a digitális erõd szgépen olvasható formátumban?
dobjon már meg vele legyen olyan jó!
köszke
Találtak 1-2 dolgot, amin fennakadhat az ember szeme, pl ez a kép
Az utolsó vacsora
De ezen kivül semmit nem tudnak felmutatni, és a fele hülyeség is sajnos. A fenti képen pl átmozgatni Jánost a másik oldalra tök nagy baromság volt, meg a V alak is..mondjuk tényleg õ a legfiatalabb tanítvány és tényleg lányos a kinézete+a rózsaszín köpeny is fura. De a jobb oldalon van még egy másik fickó aki elég "lányos" szóval ez inkább az akkori festészetnek tudható be.
Mindenesetre mindenképp élvezetes a film, és leköti az embert, jobb idõtöltést megnézni, mint a többi sablonos amerikai filmet..ez legalább szól valamirõl
kb ennyi😊
igazából egy olyan élmény a film, hogy "újra átéltem a könyv olvasása alatti érzéseket".
mellesleg nem is az alapfeltevés az, ami igazán megfogott eben a könyvben, hanem da vinci utolsó vacsora c. képe. az, hogy ez a multitalentum, aki évszázadokkal megelõzte a korát, megfestette ezt a képet, amin valóban egy nõi alak ül jézus jobbján, és valóban egyetlen kehely vagy kupa sincs a képen. tehát da vinci is valószínûleg tudott vagy hitt valamit, ami nem egyezik a "hivatalos" egyházi állásponttal és a bibliával. számomra igazából ez a momentum a legrejtélyesebb.
meg azért a templomosok történetében is mindig volt valami, ami arra utal, hogy nem véletlenül lettek a keresztesháborúk alatt annyira hatalmasok, és nem véletlenül számoltak le velük olyan brutálisan. ezek történelmi tények. és soha nem került napvilágra az a "kincs" sem, amit a templomosok álítólagosan jeruzsálemben, dávid templomának a helyén találtak elásva, elrejtve.
és az is tény, hogy a bibliában azért az a 4 evangélium szerepel, mert a IV. században egy uralkodó és néhány tudós így döntött. úgyhogy függetlenül attól, hogy a hit a lényeg, nálam az egyház álláspontja már itt megbukott. és hangsúlyozom, nem a hitrõl beszélek, hanem az egyházról.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Khm. Egy indiai vallási fanatikus 100 ezer dollárt kínált a fejéért. Csupán a könyv miatt ... 😊
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Hát most beszélnek Jézusról, a bibliról, meg a hozzájuk tartozó legendákról. Ennél nagyobb potyareklámot nem is kaphatna a katolikus egyház. És ngyon profin kezelik a dolgot. Ha lapítanának, akkor gyorsan lecsengene a dolog. Ehelyett tiltakoznak, meg cáfolnak ezerrel, így az is megnézi, hogy miért a nagy kiabálás, akit nem is érdekel az egész.
Aki pedig érdeklõdik, az potenciális vásárló (ebben az esetben hívõ) lehet.
Ezért a könyvért Dan Brown megéredemelne egy boldoggá avatást, ha szent Dan nem is lehet belõle.
Ki az a hülye aki ilyennek utánanéz...
Továbbá az egyházat sem értem. mire fel pattognak ennyire, kb a könyv 3. oldalán kivan emelve hogy fikció, ergo nem valós. Kivan emelve hogy tényaz Opus Dei létezése, mg hogy élt jézus, ennyi. A többi fikció. Ezek után nem tudom mire pattognak a vatikánban. Ha fikció, ergo nem valós, akkor uygebár senki sem kezeli tényként. És ha senki sem kezeli tényként, akkor mire pattognak?
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Még szép hogy nem minden igaz benne,de azért nagyon jó,és akárki akármit mond én tudom ajánlani mindenkinek,max egy jó ki kapcsolodás!(szerintem)
Régen nem kötött oda így mozi a vászonhoz ;-). Haverom, aki a könyvet olvasta, szintén velem volt, és hasnoló véleményen volt!
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Egyházi tiltakozás ide vagy oda, tök felesleges ezen a filmen kiakadni. Ilyen alapon a Frigyládán ill. az utolsó kereszteslovafon is ki borulhatott volna az ember ...
A medve nem játék.
Én tegnap néztem meg, de nagyon nem tetszett.
Az egész olyan TV-film színvonalra hasonlított.
Nagyon gyengén lett megírva a forgatókönyv, fõleg a párbeszédek.
Néhány jelenetnél komolyan már mosolyogtam, hogy ezt most komolyan gondolják?
És a színészek se a legmegfelelõbbek a szerepre.
Ha már ilyen típusú film, akkor inkább az Utolsó kereszteslovag, vagy még talán a Bíbor folyók...
(sry a szenvedõ szerkezetért tdom magyarban nincs ien de ha már leírtamnem szeretem kijavítani ien vagyok 😄 )
A szereplõkról meg nem is beszélve,nagyon jók benne,és átt is élik szerintem!
Igaz a könyvet nem olvastam,de lehet hogy a film hatására el fogom!!!
Már régen rossz, ha valaki ebbõl a "mû"-bõl akar ileneket "tanulni" 😊
valóban, valaki csakis az eksönért olvas, valakit pedig a történelmi háttér is érdekel.