57
  • Tomalak
    Magyarorszagon is volt ilyen rendszer tehat az aki nem lazadt meg nem irt biralo konyveket az mind gerinctelen?
  • Tomalak
    Annyival tobb bortontoltelék lenne illetve halott amennyivel tobb lenne az ilyen ember, '56 stb? nem europaban élsz?
  • Tomalak
    Ja sajnos és sokszor magunkat buktattuk meg...
  • Tomalak
    Ja a kis szemét kinaiak nem akarnak meghalni.... A dicso amcsik persz kialnak szabadsagukert kész gerincoszlop az a nép. Teljesen jo az osszehasonlitas a két orszag hasonlo dolgokon ment keresztul.
  • Inquisitor
    Azért a magyarok arról híresek, hogy ki tudnak állni magukért? Az összes forradalmat bebuktuk :D
    Nem volt egy olyan strike vagy tüntetés, ami bármit elért volna!

Nézd meg a németeket vagy a franciákat! Például az utolsó "diáklázadást", na AZ valami ...
  • Inquisitor
    Hát már ne haragudj, de ez elementálisan nagy hülyeség.
    Az rendben, hogy átlagamerikait a bölcsitől arra nevelik, álljon ki a maga igazáért (bár éppen ezért hajlamosak sokan hülyét csinálni magukból!), viszont ott meg is tehetik!
    Miből gondolod, hogy a kínaika nem képesek kiállni magukért? Csak széllel szemben nehéz pisilni, meg mondjuk hiába áll ki valaki Brüsszelben vagy New Yorkban Kínáért, az kb. l*f*szt se ér.

Azért elég nehéz lenne egy demokráciára való átállás, szerintem 30-50 év kéne és még akkor is a lakosság tetemes része rokanna bele anyagilag ... másrészt ha ez idő alatt tényleg valaki-valami aláássa a kínai állam tekintélyét, az olyan összeomlással és polgárháborúval járna, amihez képest a két világháború csak gyerekzsúr volt.
    (Bár gondolom a gazdasági ereje miatt a jenkik ennek a megoldásnak örülnének.)

2004 májusában(?) arra ébredtem, hogy a reggeli hírekben bemondták, X.Y. (nem emlékszem) kijelentette, hogy kína törekedni fog az emberi jogok betartására ... késöbb nappal sehol nem hangzott el mégegyszer, de megkérdeztem pár embert és nem álmodtam. Jó lenne enek valami halvány jelét látni azért.
  • Tomalak
    Nem, Te minositesz engem ennyi. Alairom hogy "szemétség" de ez van. Annyira azért nem nyomjàk el az embereket csupan az hatalmat kell bekenhagyni. Nem hinném hogy elveszik mindenkinek a nojét stb. éhen azért nem halnak és belathatjatok nem egyszeru egy ekkora nepessegu és hatalmas orszagot megfelelo szinvonalon tartani. Gazdasagi mutato meg igen csak sokat nyom a latban.
  • TommyGun
    Ezért undorodom a kínaiaktól jobban mint az amcsiktól, mindkét állam tetvedésk de az amcsik mindig is kifognak állani a szabadságukhoz való jogukért....a kínaiak erre sem képesek.
    Asszem mi magyarok is elég sokszor fellázadtunk már az elnyomás ellen legyen az külső vagy belső erő...lehet hogy most szar az élet nálunk de ez a mi szarunk és inkább ezt szagolom mint az a rózsát ami megszúr...
  • Ronny
    tényleg nem volt okos dolog, de az ilyen mindíg tiszteletet érdemel.
  • Ironka
    Csak önmagukat minősítik ezzel a hozzászólással. Okádnom kell az ilyen emberektől.
  • Robko
    Szerintem, meg úgy kell látni a dolgot”Andris" meg Tomalak" hogy elveszem a nődet és a pénzedet, ha meg szólsz jól pofáncsaplak. úgy sem fogsz lázongani, mert én vagyok a törvény és a hatalom.
  • fade2black
    Csak gratulálni tudok "Andris" meg Tomalak" hozzászólásához....

Tudjátok ti mi az kiállni az elveidért azért amibe hiszel akkor is ha azért bántódásod eshet?
    Megértem nem gerinc kell hozzá.
  • Duncan Idaho
    Ezért nagy gáz hogy Kína olyan erős!
    Elnyomáson alapul és ezen nem változtat semmilyen jó gazdasági mutató!
  • DjDano
    Szerintem meg ha többen meg mernék ezt csinálni, már régen nem lenne kommunizmus kínában... a hallgatás csak konzerválja a rendszert
  • Andris
    Tényleg tudhatta, hogy mik a játékszabályok... ő kereste magának a bajt. Mindig vannak ilyen újító kedvű emberek..."forradalmárok"
  • Tomalak
    Így járt, nem olyan bonyolultak a játékszabályok hogy ne lehetne őket betartani.
  • vttomi
    "tevékenységével aláásta a hatalom és a kínai állam tekintélyét"

szerintem saját magükat ássák el ezzel az ítélettel