121
Utdíjat akarnak szedni BP fő utjaiért.
  • Alexease
    Persze, hogy az igazat mondod, ami a kozlekedesrol, utakrol szol!
    De a #32-t mar nem kellene eroltetni - bar nem tudom milyen kapcsolataid vannak - de valszeg Te is csak a TV-bol, radiobol, gyulesekrol hiszed az "igazat", aminek igencsak semmi koze az egeszhez:)) Es ez partol fuggetlen!!
  • gordon 24
    Na jó igaz,de többet nem!!!
  • Alexease
    #32, #34
  • tigeroo
    csak az igazat mondom...üres az államkassza, jól jön minden plusz bevétel..:l
    ..amit aztán pestre költenek...egyszer majd nézzetek le borsodba vagy sz.sz.bereg megyébe...a tatooinera már nem ér el a birodalom keze..:(
  • gordon 24
    Nem politizálunk!!!!!
  • Alexease
    Nah mar megint a politika:( Ez meg szanalmasabb:(
  • tigeroo
    mondjuk ha meglenne a körgyűrű akkor azt csinálnának a saját városukkal amit akarnak...tavaly jttünk haza horvátból, 12 órás hazaútból 1órát tököltünk pesten... át a városon 10kmh átlagsebeséggel (pesten 3x voltam, ebből 2x este...húha sok autó mászkál akkor is az utakon)
  • gordon 24
    Igazad van!!!! Én nem vagyok köztük!!!!!
  • I.C.ram
    Én inkább elsórakozom, elpiálom azt a 3-4ezret, és hazasétálok gyalog :D
  • tigeroo
    hát, a sok pesti szavazta meg az MSZP-t, most egyék meg amit főztek..
  • gordon 24
    Szerintem is! Ez nem lenne rossz,de ehhez kell még vagy két metro , több elkerülő út stb.De ezt nem lehet megcsinálni egyik nappról a másikra! Én is osztom a véleményeteket hogy igy nem mehet tovább.De ezt nem lehet ugy hogy nem teszek semmit csk lezárom a várost aztán b..tok meg. Azért ezt komolyan meg kell szervezni épitenni kell utat,metrot, normális busz közlekedést.Sok sok pénzből.Mert he belegondoltok az igaz amit pl Alexease,Alent mond, hogy bicajjal és metróval gyorsabb mint autóval, de most a BKV-s buszok (külvárosi) 15-20 percenként indulnak ennyi idő alatt beérek a népligetig tőlünk, és ebbe még nincs bent az utazási idő. Szóval igy még mindig gyorsabb az autó. Szerintem az lenne a jó megoldás , hogyha a metro mellé mélygarázsokat parkolókat építenének az emberke elmegy a kocsival a metroig felszáll és bemegy gyalog a vározsba. Ezt egy csomóan most is igy csinálják(én is) de az is nevetséges hogy az ember megáll valahol a Hátáruton vagy Kökin vagy mitudom én és megbüntetik meg lebilincselik meg ilyesmi akkor igy hogy akarják a tömegközlekedésre nevelni az embereket.
  • alert
    Kizárt hogy ezt megszavazzák az elkövetkezendő 5 évben :) Szvsz a helyes megoldás több elkerülő, NORMÁLIS minőségű út lenne és aki a belvárosba akar hajtani, az fizessen érte. Mondjuk úgy 2000.-Ft/nap. > kevesebb autó > jobb környezet > jobb tömegközlekedés > olcsóbb tömegközlekedés > több boldog ember :)
  • KM
    Ez nagyon "egyszerű" álláspont, nem gondolod?
  • FLeK0
    en pl. inkabb fizetek 3-4000ftot taxira este, minthogy felszalljak egy bkv jaratra
    persze neha muszaj, ekkor jonnek a szep csoves/ittasember vs. buszvezeto fight elmenyek, osszeszart ulesek, kinyithatatlan ablakok.
  • Alexease
    Szanalmas ami Budapesten megy:( Aki mar megteheti hogy autot vegyen vagy kapjon (:D) az mar akkor is autoval megy meg ha gyalog is hamarabb odaerne:)
    nevetseges hogy mar minden 20 eves picsa vagy takony kolyok autoval tolja a segget A-bol B-be:( Szidjak a BKV-t, kozben meg fingjuk sincs hogy mi az.

Megoldast talalni ami igazsagos az nagyon nehez. De valamit kell csinalni, mert igy par ev es belerokkan a varos.

Gyors pelda:) Biciklivel ~25 perc, BKV-val ~35 perc (lehetne gyorsabb, ha nem pocsolnenek a "felesleges" autosok:D), autoval >70 perc:)

Ha csak kornyezetemben (munkahely) megnezem hogy mannyien jarnak "feleslegesen" autoval (BKV-val max 1-2 atszallas, menetidoben min. 2-3x gyorsabb) akkor 5-bol 1. Ha ezeknek csak a fele (10-bol 1) dontene a tomegkozlekedes mellett (es persze nagyatlagban:D) mar felszabadulna annyi hely, hogy gyorsulhatna a felszini tomegkozlekedes, ami miatt talan meg tobben valasztanak azt.

Nah, errol aztan lehetne beszelgetni, hagyom is mert felesleges...:)
  • I.C.ram
    Nem hinném ,hogy megszavazzák. Logikátlan lenne a képviselők részéről. Belvárosból származik a legtöbb parkolási bevétel, lehet, hogy ezt pótolná az útdíj, bár kötve hiszem, viszont az autósok fellennének háborodva, mert tényleg sok ember, csak a belvároson keresztül tud munkába menni, hála a fasza közlekedésnek.
  • gordon 24
    Reggel mondták be a tv-be.Ugyhogy sajnos jól tudom!!!
  • gordon 24
    Nem is ez azzal a baj. Hanem az hogy fizetni kel az autópályákért, fizetni kell a benzinben adót ebbe benne van az ut karbantartás is, most fizetni kell majd a városért is, a multkor kitalálták hogy a Kamionosoknak lehet hogy fizetni kell a közutakért is ,aztán parkolás, kötelező, sulyadó, lehet hogy fizetni kell majd közterület használatért is. Talán mindent leírtam. Ezek után csak az a kérdésem van: hogy a fa..om nem kéne?????
  • FLeK0
    Rosszul tudsz dolgokat, nem szavaznak ilyesmirol, es mostanaban nem lesz ilyen Budapesten.
  • Cat #22
    remélem hogy kell majd. Én a nagyköruton lakok, szóval borzasztóan örülnék neki, hogyha a nagykoruton belüli területeken egyáltalán nem lenne autó. Tiz perc alatt átszelhető az egész gyalog, szóval tul fogják élni az autosok.
  • gordon 24
    Neked nincs autód ugye? Mert azért ezt te sem gondold komolyan.
  • Blasta
    Fizessen...
  • Blasta
    Így is van!!!!!!!!!
    Fizessenek az a rengeteg autós ha már levegőszennyezés fejében vitetik a hájas seggüket Ából Bébe!!!
    AMúgy ha lesz is belőle valami, még évek kérdése...
  • [HUN]FaTaL
    hát hogy minden az túlzás mert ott pl. nem férsz fel a buszra, de jobb a tömegközlekedés meg a parkolás mint Budapesten az biztos
  • gordon 24
    Ez igaz!! De nálunk csak össz vissz 3 metró van, készul ugyan a 4-dik de az sose lesz kész. Azon kívül Londonban a Metro mellet parkolóházak,mélygarázsok vannak, és nem egy 120-éves orosz hulladékkal utaznak. És ahoz hogy eljuss egy metróhoz nem kell 30 percet buszozni. Azért London egy icipicit más mint BP.Ott minden müködik, itt meg semmi.
  • [HUN]FaTaL
    szerintem nevetséges ez az egész, amíg nincs normális elkerülőút se P+R parkolók a város szélén.

aham. Londonban van 12 metró BP-n 3:D
  • Ch_Slater
    Londonban is van Congestion Charge. Aki be akar menni fizessen. Ha nem akar fizetni szálljon metróra. Az úgyis gyorsabb.
    Ott pl. a belváros egyes részein alig 5-8 km/h-val halad a forgalom, tehát érthető hogy megszorítások vannak. Izgi, amikor egy buszra ülve 1km-t 20 perc alatt teszel meg.. :))
  • gordon 24
    Egyébként olyanról is szó van hogy a két-három sávos utakból, elvesznek egy sávot és helyette fákat és padokat raknak. Ezzel nem lenne baj csak elötte mondják meg mit csináljunk az autókkal. A fülünk mellé a polcra mégse rakhatjuk őket.
  • Mr Csé
    amig a demszki kocsival jár addig nem kell tartani ilyesmitől :D
  • Mr Csé
    nemazt mondtam hogy a főutakat is :D
  • 0ppika
    normális M0
  • gordon 24
    Margit KRT-re gondoltam.
  • gordon 24
    Azért talán, mert ezen a városon megy át jelenleg az összes főút. Gondold végig azt hogyha szeretnél eljutni pl Dunaújvárosból Esztergomba vagy Miskolcról Balatonra mind kétszer át kell menned a városon, jó az igaz hogy nem a körúton, de át kell menni.
  • vaaa
    sőt még azt se.
    mindenki egye meg a szemetét - lál
  • Galy
    én nem hiszem, hogy olyan hamar bevezetik ezt.
    ha meg szavaznak valamiről, az nem jelenti azt, hogy meg is szavazzák
  • Mr Csé
    mi a fasznak engednek belvárosba eggyátalán autót a kukás kocsin kivül?
  • gordon 24
    Ezt hittem én is. De ma szavazzák ezt meg, és rövidessen meg akarják csinálni.
    Ez nem lesz kis szoppancs!!!
  • Galy
    sehol
    az elkerülő utak kiépítése előfeltétele ennek a rendszernek, amig ez nincs meg, nem fogják bevezetni.
  • gordon 24
    Ott igen, de hol vannak Bp-körül az elkerülő utak, normális tömegközlekedés meg még sorolhatnám?
  • Galy
    Londonban működik ez a rendszer.