121
Utdíjat akarnak szedni BP fő utjaiért.
  • Marseille
    Felháborító! Bazz fizessenek azok, akik az MSZP-re és az SZDSZ-re szavaztak.
    Remélem ősszel is mindenki Demszkyre szavaz majd!! Micsoda gyík a pesti többség. Szégyen.
  • vizoo
    Azért a politikusok sem teljesen hülyék (jó, vannak kivételek), gyaníthatóan azok, akik a "körzeten" belül laknak nem fizetnének érte. Ilyenbe úgyse menne bele a pesti ember, és lenne nagy felháborodás.

Az autó pedig igenis ellenség... Pláne a belvárosban 10km/h-s sebességgel órákon át... 1x rádión hallottam, hogy egy a körgyűrű ellen tiltakozó "zöld majom" azt hozta fel érvként, hogy a károsanyag, meg a levegőszennyezés... Na ki találja ki melyik okoz nagyobb szennyeződést? A több száz/ezer autó, ami 5el közlekedik a városban, vagy az, amelyik 50-60-70-80as tempóval körbeautózza azt? És, ha az ember jól körülnéz, akkor az utak tele vannak olyan drága jóemberekkel, akik nem tudják a seggüket a lábukon odébbvinni 2 utcával, esetleg hárommal. Inkább beül a kicsi kocsijába és arrébb pöfög 2x annyi idő alatt, mint gyalog, de legalább 10 centisnél nagyobb mozgást nem végzett a lába (pedál nyomkodása). Egy nagyvárosban, mint Bp ilyen hozáállással nem is lesz soha javulás.
  • vizoo
    "...DE számuk drasztikus csökkenésével elérhető lenne a 1. kevesebb és kisebb áremelés..."

mintha én is azt írtam volna, amit te
  • vizoo
    Mint leírtam, ha megépülnek a kerülőutak, akkor csökkenhet a forgalom, gyorsulhat a tömegközlekedés, és máris nem 30percet vársz a buszra, tehát megveheted a jegyet/bérletet...
  • Botond #77
    Van autóm. Télen is vártam a buszt,metrót,villamost. Légkondis a kocsi. Persze most a jó időben is várom a buszt,metrót,villamost. Hogy miért? Egyrészt klaszisokkal olcsóbb. Másrészt 45perc beérni a melóbe,nem 1óra 45perc. Harmadrészt meg itt élek a városba nem pöfékelem tele a levegőt minden lehetséges alkalommal,hogy utána beszívjam a szmogot. Bár gondolom te vmi nehezet viszel magaddal minden nap,azért jársz kocsival, nem azért amiért a többség. A többség nem törődöm sznob. Nézd meg! 300forint a benzin,és kevesebb autó van? Á, a túrót.

Viszont az is igaz,hogy elkerülő útak nélkül ez a megoldás nem vezethető be,szóval a kérdés napirenden lesz még vagy 20 évig.
  • tigeroo
  • tigeroo
    volt valami ügyvéd az egyik tv-ben hogy pl. a kátyúkért stb-ért be lehet perelni az országot!!(persze ha kárt szenvedel miattuk)..ugyanis ha megveszed az autót, és az autó után adód fizetel akkor a magyar államnak biztosítani kellene mellé az utat is a jó utat...ami nem lyukas mint az ementáli sajt..
  • Mr Csé
    loál :) basebal ütő rulez
  • Vlala #73
    Minek külön hangadó? fizeti a TB-t, használtasd ki vele! :)
  • Mr Csé
    ja

felénk mindig egy olyan jár szerencsére nem reggel aminek nyikorog valamilye szerintem jobb nemtudni milye :)
  • tomo
    meg a szar kis robogo,m amit a suket szomszed 5 percig turaztat minden hajnalban ?
    ( amig a cigijet szivja )
  • akyyy
    na és az, amikor a geci kisteherautós kora reggel fél 7kor a ház előtt a parkolóba járatja fél óráig a motort, és az ékszijja úgy sipol hogy a saját gondolataimat nem hallom, és csak utánna indul el, de még nem ér fel pestre, addig hallom a hangjátborsodig.Ű

valamint mikor az 100 éves ladák amik "fel vannak tuningolva", de úgy zúg a motorja hogy áááááááhhh......
  • Mr Csé
    annak a gecinek aki minden nap a házunk elött bőgeti fél 6 kor a kocsiját annak
    hang adót kellene fizetni hogy rohadna meg
  • Vlala #68
    Lassan fizetni kell majd a:
    - Kerékadót
    - ajtóadót
    - tetőkárpit-adót
    - motorhang-adót is? Lassan több bőrt nyúznak le az autósokról, mint amennyi valaha is rajtuk volt.
  • Blasta
    Nincs autóm.
    De sokat vezetek.
    És komolyan gondolom.
  • Vlala #66
    Galy #2: Igen, de Londonban utak is vannak.

Mr. Csé #13: Csak politikamentesen, de szerintem ebből veszi a helikoptert.

Ch_Slater #15: Igen, vagy a parkolásért és a metróért fizetsz, vagy az útért, csak tejelj...

Komolyan, ha ebből nem lesz tüntetés, akkor nem normálisak a pestiek. Épp tegnap néztem, hogy a gyalogosok lezártak egy kereszteződést három percre, mert nem szeretik a kipufogófüstöt... Most kaptak belőle akkora dózist, mint máskor egy hét alatt.
    (Kíváncsi vagyok, ezt is kell-e majd mindenkinek fizetnie, vagy csak a "rászorulóknak".
  • Davidus
    olcsóbb mint a benzin
  • Davidus
    elöbb kellett volna
  • Sanyix
    Hát addig a bkv ne várja el, hogy ne blicceljek, amíg 30 percet kell várnom egy amúgy 10 percenként járó buszra, úgy hogy aztán 2 ugyanolyan jelzésű busz közvetlen egymás után érkezik, majd mögöttük jön a 3. busz ami már kicsit más útvonalon közlekedik, de nagyrészben ennek az útvonala is közös a másik buszjárattal... Vagy az is szép, amikor a villamos végállomása mellette buszmegállóba beérkezik a busz, leszáll egy rakás emberke hogy átszálljon a villamosra, és furcsamódon a villamos mindíg pont ilyenkor kap zöldet, azt lehet szobrozni míg a következő elindul... Na meg az is durva amikor néhány buszvezető biciklipedálnak hiszi a gáz és fékpedált, vagy azt hiszi hogy a fékezéshez pumpálni kell a pedállal a fékfolyadékot. Ja meg ott a menetrend is... dísznek. Na ilyenek miatt nemtudom mit várnak mit fizessünk ki?
  • ChevyG work
    igen , de az london (ERGO hüjjjék)
  • aaaaa
    Ti csak járjatok télen a -20 fokban is a jégen kerékpárral, meg várjátok buszt.
    Itt senkinek sincs autója ? És ha netán a belvárosban lakik valki, az költözzön a prérire, vagy flexelje darbokra az autóját, ha már nem akar mindennap azért fizetni útdíjat, hogy használni is tudja...
    Jó sok idióta van sajnos, aki még örül is egy ilyen elmebeteg ötletnek. :( Innen látszik , hogy ha valki jól kitalált hazug érveket talál ki, még követőkre is talál.
    Fogjátok már fel hogy az autós nem ellenség... De a dögöljön meg a szomszéd tehene elv, itt is remekül működik. Ha valakinek nincs, vagy nem telik rá, akkor ezer okos érvet hoz rá , hogy megmagzarázza miért is jobb a buszra várva fagyoskodni.
  • Sir Quno Jedi
    Budapestet SUGARASRA építették (Párizs mintájára) körutakkal, így minden a központban fut össze. Ez van, ezt kell szeretni.

Amíg nem lehet elkerülni a belvárost, addig én is autóval fogok járni a belvároson keresztül mindaddig, míg bírom fizetni a benzint/adót/útdíjat/biztosítást/vizsgát/zöldkártyát/szervízköltséget/jóégtudjamégmit.

Nekem nem opció a kerékpár, vagy a BKV. A város egyik végéből a másikba, minimum három átszállással, ritkítottan járó, tömött buszokkal/metróval/villamosokkal/hegyremászással/télen-nyáron/éjjel-nappal semmiképp sem.

Örülök, hogy vannak akik imádnak kerékpározni és sétálgatni, szívük joga, de ha én kifizetem mindazon horribilis költségeket amiket rámrónak (sarc), nekem is jogom van OTT áthaladni személygépkocsival, ahol akarok/tudok. Ez a nagy büdös democsokrácia.

Az államnak kéne biztosítani a pézemért(pénzünkért), hogy mind a belváros lakók, mind a belvároson áthaladó emberek joga sértetlen maradjon. Szívesen elkerülöm a belvárost, ha el TUDOM normális körülmények között (fenének sem hiányzik a belváros). Amíg ezt nem biztosítják, addig nincs miről beszélni.
  • 0Fritz0
    Na azt megnézem, hogy a közlekedési társaságok mikor fogják csökkenteni az árakat.
    Tegyük fel, hogy mindenki fizet, mint a kisangyal, viszont akkor meg jön a "karbantartás, fejlesztés" szlogen.
    Tehát olcsóbb nem lenne, max nem drágulna olyan gyakran.
  • vizoo
    építő hozzászólás...

Ténylegesen csak egy idő (sok idő)elteltével lehet elérni látványos változást. Amint vannak hazsnálható elkerülőutak szépen lassan az átmenő forgalom kiszokik a belvárosból, csökken a forgalom, gyorsul a tömegközlekedés. Viszont a BKV-nál is erős változtatásokra van szükség. Kezdjük a hatékonyabb fellépést a bliccelők ellen. Mindig is lesznek ez tény, DE számuk drasztikus csökkenésével elérhető lenne a 1. kevesebb és kisebb áremelés, 2. tömegközlekedés fejlesztése. Senki nem várhatja el, hogy előbb csökkentsék az árakat, és majd utánna rászokok a jegyvételre és a tömegközlekedésre. Az alkalmazottakat is fizetni kell vmiből, és így sincs pénze a cégnek. Ezek és nem utolsósorban a közlekedési morál javulása (Magyarországon lényegében ismeretlen fogalom a közlekedési kultúra) együttesen eredméynezheti azt, hogy csökkenjen a Budapestre nehezedő forgalmi nyomás! (Véleményem szerint)
  • iko
    drága a bérlet
  • alert
    Ez a kerékpárút dolog is eszméletlen. Móricz Zsk-nál a Karinthyn állandóan megállnak az autók a bicikliúton. De már láttam olyat, hogy bringás megáll mellette és ráírt egy tényleg teljesen korrekt üzenetet a szélvádőre alkoholossal vagy lakkal nem tudom :D
  • Sanyix
    Én pedig gondoltam rá, hogy pesten ugyanezt kipróbálom, mert eléggé fel tud idegesíteni amikor lejtőről lefelé 70-ről le kell lassítanom 20-ra, mert ott tötypörögnek az autósok kerülni meg nincs hely. Meg amúgy is még ha kicsit jobban beletekerek akkor is van, hogy az autósok tartanak fel :\ Lehet kapni ilyen palackos kürtöt, na azz kicsi is, rárakom a cengám kormányára, azt dádá :D A bicikliút közepén jobbra balra szédelgő öregasszonyok is kevesebb gondot jelentenének. :D Bár nem csak az öregek tudnak extrém mutatványokat végrehajtani a bicikliút közepén le se sz@rva mellettük pár milliméterrel elhúzó bicikliseket...
  • gordon 24
    Hát ez ku.va jó volt!!!!!
  • akyyy
    énmeg se szólalok mert itt még a parkolás is ingyenes :P
  • Huncolin
    mondjuk, ott nem száll ki a mercis, és esetleg megfenyít...., ha tudja, még félre is
  • Huncolin
    néha jó dolog,
    én olyat láttam, hogy zebrán tanulo vezető nem adott nekem elsőbbséget, és okató leordította a fejét

Németországtól, sztem sokat tanulhatnánk közlekedés szempontjából, itt főleg a bicikli, motoros, gyalogos forgalmat értem egy autósra vetítve
  • 0Fritz0
    Elképzelem, ahogy a biciklis a hátán cipel egy böszmeteg hajókürtöt, hogy az első alkalmas pillanatban ledudálja az útról szegény a merdzsókat...
  • gordon 24
    Kint Németországban a biciklisek dudálnak az autósokra(tapasztalat)!!
  • Huncolin
    mondjuk nem Pesten, de egy rendőr és egy biciklista (aki az uton mert bringázni) között lezajlott beszélgetés: (Mindkettőten 35-45 körül lehettek)
    R: Takarodj fel a járdára!
    B: Szabad tudnom miért is?
    R: Csak! Tilos az uton biciklizni!
    És ezután a rendőr bekapcsolta a szirénát és át ment a piroson.
    Gondolom ki találod, mit csinálkt a biciklis.

Másik, csak nálunk van az, hogy 20 cm-es ívben, hangos dudaszóval kísérve kerülnek ki.Más országban, még a kamionos is nagy ívben kerül ki. Meg egy-két apróság, hogy háttal is leléphetsz az utrol nem ütnek el. Én is örülnék, ha mindenhol sok biciklis lenne, mert sajna így egyelőre szenvedő alanyok vagyunk.
  • DanielT
    Ez nem a bevétel miatt van emberek, hanem, hogy élhetőbb legyen a belváros. Az állam jobban járna a dugóban elpöfögött üzemanyag után befizetett adóval. 5-6 éven belül ilyen nem lesz egyébként.
  • alert
    Kizártnak tartom, hogy túl sokan ki tudják fizetni a 2000Ft/nap-ot + az emelkedő benzinpénzt. Ha csak egy héten 2x menne is valaki a városban az kb 16.000 Ft plusz költség havonta + az emelkedő üzemanyagár. És ez csak 2 alkalom... De szerintem nem lenne hülyeség mégtöbbet kérni érte. Nyílvánvalóan a mozgáskorlátozottaknak és a feltétlen szükséges járműveknek (áruszállítás stb) + közfeladatot ellátó járműveknek nem kellene fizetni. Sokkal többen vennének bkv jegyet > bkv-nak több pénze lenne. Ebből automatikusan következik a többi. Több bkv jármű > gyakoribb járatok és jobb színvonal + olcsóbb is lehetne > kevesebb bliccelő > mégolcsóbb és jobb. Nevetségesen drágább lenne autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel és nem lenne olyan visszataszítő sem, mint amit Fleko említett.
  • Huncolin
    azt nem értem, hogy mért Londont hozzátok fel pl-nak.
    Tudom, ott is fizetni kell, meg lassu is auto, busz közlekedés, ahgogy irtátok, DE ott a buszon van plazmatv(-szerűség), más az utak minősége, kicsit jobban élnek, mint mi.

Ui: tigeroo-val egyetértek
  • Lacc
    Én is örülnék ha nem lenne annyi kocsi a belvárosban, de meg kell mondjam, szerintem egyáltalán nem csökkenne észrevehetően a számuk az útdíj bevezetésével. A magyarnak a kocsi státuszszimbólum is, körömszakadtáig fog ragaszkodni hozzá, ha beledöglik is. Ennél radikálisabb változtatásokra lenne szükség, hogy valami érezhető eredmény is legyen.

Jó lenne látni, ahogy egyre többen járnának biciklivel vagy valami hasonló tendencia lenne :)
  • tigeroo
    maradjunk annyiban hogy érdekes 4 évünk lesz..=)
  • Alexease