Fizetni a belvárosért?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
( amig a cigijet szivja )
valamint mikor az 100 éves ladák amik "fel vannak tuningolva", de úgy zúg a motorja hogy áááááááhhh......
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
hang adót kellene fizetni hogy rohadna meg
A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam
- Kerékadót
- ajtóadót
- tetõkárpit-adót
- motorhang-adót is? Lassan több bõrt nyúznak le az autósokról, mint amennyi valaha is rajtuk volt.
De sokat vezetek.
És komolyan gondolom.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Mr. Csé #13: Csak politikamentesen, de szerintem ebbõl veszi a helikoptert.
Ch_Slater #15: Igen, vagy a parkolásért és a metróért fizetsz, vagy az útért, csak tejelj...
Komolyan, ha ebbõl nem lesz tüntetés, akkor nem normálisak a pestiek. Épp tegnap néztem, hogy a gyalogosok lezártak egy keresztezõdést három percre, mert nem szeretik a kipufogófüstöt... Most kaptak belõle akkora dózist, mint máskor egy hét alatt.
(Kíváncsi vagyok, ezt is kell-e majd mindenkinek fizetnie, vagy csak a "rászorulóknak".
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
Itt senkinek sincs autója ? És ha netán a belvárosban lakik valki, az költözzön a prérire, vagy flexelje darbokra az autóját, ha már nem akar mindennap azért fizetni útdíjat, hogy használni is tudja...
Jó sok idióta van sajnos, aki még örül is egy ilyen elmebeteg ötletnek. 😞 Innen látszik , hogy ha valki jól kitalált hazug érveket talál ki, még követõkre is talál.
Fogjátok már fel hogy az autós nem ellenség... De a dögöljön meg a szomszéd tehene elv, itt is remekül mûködik. Ha valakinek nincs, vagy nem telik rá, akkor ezer okos érvet hoz rá , hogy megmagzarázza miért is jobb a buszra várva fagyoskodni.
Amíg nem lehet elkerülni a belvárost, addig én is autóval fogok járni a belvároson keresztül mindaddig, míg bírom fizetni a benzint/adót/útdíjat/biztosítást/vizsgát/zöldkártyát/szervízköltséget/jóégtudjamégmit.
Nekem nem opció a kerékpár, vagy a BKV. A város egyik végébõl a másikba, minimum három átszállással, ritkítottan járó, tömött buszokkal/metróval/villamosokkal/hegyremászással/télen-nyáron/éjjel-nappal semmiképp sem.
Örülök, hogy vannak akik imádnak kerékpározni és sétálgatni, szívük joga, de ha én kifizetem mindazon horribilis költségeket amiket rámrónak (sarc), nekem is jogom van OTT áthaladni személygépkocsival, ahol akarok/tudok. Ez a nagy büdös democsokrácia.
Az államnak kéne biztosítani a pézemért(pénzünkért), hogy mind a belváros lakók, mind a belvároson áthaladó emberek joga sértetlen maradjon. Szívesen elkerülöm a belvárost, ha el TUDOM normális körülmények között (fenének sem hiányzik a belváros). Amíg ezt nem biztosítják, addig nincs mirõl beszélni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Tegyük fel, hogy mindenki fizet, mint a kisangyal, viszont akkor meg jön a "karbantartás, fejlesztés" szlogen.
Tehát olcsóbb nem lenne, max nem drágulna olyan gyakran.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Ténylegesen csak egy idõ (sok idõ)elteltével lehet elérni látványos változást. Amint vannak hazsnálható elkerülõutak szépen lassan az átmenõ forgalom kiszokik a belvárosból, csökken a forgalom, gyorsul a tömegközlekedés. Viszont a BKV-nál is erõs változtatásokra van szükség. Kezdjük a hatékonyabb fellépést a bliccelõk ellen. Mindig is lesznek ez tény, DE számuk drasztikus csökkenésével elérhetõ lenne a 1. kevesebb és kisebb áremelés, 2. tömegközlekedés fejlesztése. Senki nem várhatja el, hogy elõbb csökkentsék az árakat, és majd utánna rászokok a jegyvételre és a tömegközlekedésre. Az alkalmazottakat is fizetni kell vmibõl, és így sincs pénze a cégnek. Ezek és nem utolsósorban a közlekedési morál javulása (Magyarországon lényegében ismeretlen fogalom a közlekedési kultúra) együttesen eredméynezheti azt, hogy csökkenjen a Budapestre nehezedõ forgalmi nyomás! (Véleményem szerint)
Est Sularus Oth Mithas
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Üdv: Huncolin
én olyat láttam, hogy zebrán tanulo vezetõ nem adott nekem elsõbbséget, és okató leordította a fejét
Németországtól, sztem sokat tanulhatnánk közlekedés szempontjából, itt fõleg a bicikli, motoros, gyalogos forgalmat értem egy autósra vetítve
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
R: Takarodj fel a járdára!
B: Szabad tudnom miért is?
R: Csak! Tilos az uton biciklizni!
És ezután a rendõr bekapcsolta a szirénát és át ment a piroson.
Gondolom ki találod, mit csinálkt a biciklis.
Másik, csak nálunk van az, hogy 20 cm-es ívben, hangos dudaszóval kísérve kerülnek ki.Más országban, még a kamionos is nagy ívben kerül ki. Meg egy-két apróság, hogy háttal is leléphetsz az utrol nem ütnek el. Én is örülnék, ha mindenhol sok biciklis lenne, mert sajna így egyelõre szenvedõ alanyok vagyunk.
Tudom, ott is fizetni kell, meg lassu is auto, busz közlekedés, ahgogy irtátok, DE ott a buszon van plazmatv(-szerûség), más az utak minõsége, kicsit jobban élnek, mint mi.
Ui: tigeroo-val egyetértek
Jó lenne látni, ahogy egyre többen járnának biciklivel vagy valami hasonló tendencia lenne 😊
De a #32-t mar nem kellene eroltetni - bar nem tudom milyen kapcsolataid vannak - de valszeg Te is csak a TV-bol, radiobol, gyulesekrol hiszed az "igazat", aminek igencsak semmi koze az egeszhez😊) Es ez partol fuggetlen!!
..amit aztán pestre költenek...egyszer majd nézzetek le borsodba vagy sz.sz.bereg megyébe...a tatooinera már nem ér el a birodalom keze..😞
Downhill!!
persze neha muszaj, ekkor jonnek a szep csoves/ittasember vs. buszvezeto fight elmenyek, osszeszart ulesek, kinyithatatlan ablakok.
nevetseges hogy mar minden 20 eves picsa vagy takony kolyok autoval tolja a segget A-bol B-be😞 Szidjak a BKV-t, kozben meg fingjuk sincs hogy mi az.
Megoldast talalni ami igazsagos az nagyon nehez. De valamit kell csinalni, mert igy par ev es belerokkan a varos.
Gyors pelda😊 Biciklivel ~25 perc, BKV-val ~35 perc (lehetne gyorsabb, ha nem pocsolnenek a "felesleges" autosok😄), autoval >70 perc😊
Ha csak kornyezetemben (munkahely) megnezem hogy mannyien jarnak "feleslegesen" autoval (BKV-val max 1-2 atszallas, menetidoben min. 2-3x gyorsabb) akkor 5-bol 1. Ha ezeknek csak a fele (10-bol 1) dontene a tomegkozlekedes mellett (es persze nagyatlagban😄) mar felszabadulna annyi hely, hogy gyorsulhatna a felszini tomegkozlekedes, ami miatt talan meg tobben valasztanak azt.
Nah, errol aztan lehetne beszelgetni, hagyom is mert felesleges...😊
Downhill!!