107
  • fapapi
    #107
    HEHHEEEE

    Na látod Te is birka ember vagy :))))

    Állami támogatásból épít javarészt! És még matav volt akkor is allami pénzből épített!
    Mikor az első modemes kapcsoltatot létrehozta már rég kész volt a rendszer az adsl fogadására! vagy nalad cseréltek a falakban is vezetéket ????
    A központban cseréltek egy adaptert hogy bejöjjön a szobámba ez a sebesség!
    Kapjad össze magad mielött valaszolsz valamire hogy bödületes hülyeséget ne írj!
  • Ronny
    #106
    "És mit gondolsz ezt miből fejlesztette? Hmm? Elárulom, abból ami nekik plussz haszon bejön a fejlesztésekre"

    amit mi fizetünk meg:D Hálásak lehetünk nekik tényleg, még szerencse, hogy állami támogatást is kapnak
  • drizzt1666
    #105
    Én Szombathelyi lakos vagyok (ha ez számít)

    Chello classicra fizettem elő 2 éves hűséggel (2560/512) eléggé meg vagyok vele elégedve, a 30 giga korlát meg ne zavarjon senkit se, 5 perc alatt ki lehet játszani. A szolgáltatás minősége jó, egyedül az zavar, amikor ip rotáció van. Na az egy rémálom. Mivel upc statikus ip cím kiosztást használ, ezért havonta cserélgetik csak az ip-t de akkor az legalább 3 óráig szokott tartani, ami t-vedésnél kb 30 sec. Amúgy nem dolgozom egyiknél se, tanuló vagyok ;)
  • szgege
    #104
    Nem kérlek ez már egy régi(Budapesten) céges előfizetés,jó pár email címmel és saját weboldallal,meg domainnel. Végülis nem kis összeget fizetünk nekik,de sebaj majd beérik a szolgáltató váltás ideje aztán majd ..I. nekik.
  • szgege
    #103
    Nem kérlek ez már egy régi(Budapesten) céges előfizetés,jó pár email címmel és saját weboldallal,meg domainnel. Végülis nem kis összeget fizetünk nekik,de sebaj majd beérik a szolgáltató váltás ideje aztán majd ..I. nekik.
  • Max Damage
    #102
    fapapi: Nézzél már körbe, akárhányszor írsz Zsíroskenyér válaszára, annyiszor hülyét csinálsz magadból! :)

    Vedd már észre, hogy akármennyire akarod lenézni a T-Com-ot illetve T-Online-t hülyeség amiket állítasz! Bár tényleg vihetnék lejjebb az árakat, de megvan az okuk arra is hogy ne tegyék... Arról meg a T nem tehet, hogy te még mindig mennyit fizetsz havonta, az ország fejlődésben levan maradva, ez van! :)

    Amúgy meg, ha nem lenne a T, még mindig ugyanennyit fizetnél a keményen 4x lassabb netért!!!!!! És mit gondolsz ezt miből fejlesztette? Hmm? Elárulom, abból ami nekik plussz haszon bejön a fejlesztésekre... És most mit csinál ugyanezt, gondolkodj... A T fejleszt, ha olcsóbban adná, soha nem lenne gyorsabb neted, mert nem lenne miből kiépíteni :) Aztán mondatnád, hogy akkor előfizetnél drágább csomagra de értsed meg nem lenne gyorsabb csomag, mert nincs miből fejleszteni....

    Amúgy meg lehet én vagyok a hülye meg ilyenek, meg a vak, de bocsi... Az érveid semmit nem érnek!
  • Max Damage
    #101
    Nem Veszprémi vagy? Egyik haver T-éknél dolgozik, és egy ilyen problémán röhögtünk több órát tegnap, hogy panaszkodik a megrendelő, hogy gond van, nem megy az outlook, nem megy ez meg az... belett köttetve, a beállítás jó, még a wint is újrahúzták, még mindig nem megy... erre kiderült, hogy 1 nappal előtte rendelte meg, és akár 1 hét is lehet az átfutási idő, míg bekötik a netet! :) Vazz, mekkorát röhögtem :D
  • szgege
    #100
    Jaja. Hihetetlen ,hogy ennyire nyomulnak,de az internetszolgáltatáshoz nem igazán értenek. A céges területen mail serverrel gond van,szólunk a supportnak. A átnéztem már 6X a beállításokat(amik jók) és nem megy,azt adja kiszolgáló hiba a gyp-s supportos,meg azt szajkozza rosszak a beállítások és hiába adom meg hiba kódot. PEdig az arra lenne,hogy jobban utána tudjon nézni:). Láma banda az egész.
    Ahogy látom mások is szívnal Datanettel,nah ja az is szép banda,szarnak rá hogy mi van az előfizetőjikkel és nagy arccal mondják az akciót,amiben ugyanazért még többet kell fizetnem. Hol itt az akció??? MEg azt nem értem,milyen üzletpolitika az ahol nem arra törekednek,hogy náluk maradjanak az ügyfelek. Elég ha egy országgal arrébb megyek,ott az ilyen cégek feldobják a talpukat.Bár ha jobban látom a Datanetnél is voltak érdekes dolgok.
  • Ronny
    #99
    amire itt kihal a telefonhoz szokott társaság addigra az adsl2 csak egy homályos emlék lesz.
  • fapapi
    #98
    "Most persze mégegy okot adtam az utálkozásra, de szerintem ha nagyon jár a pofája mondjuk az externet-nek akkor építsen saját internet/tlefonhálózatot."

    Te olyan dolgokat írsz sírok rajt!

    Matáv menniy ideig volt monopol helyzetben és mikor is járt le a monopol joga?

    Ha rendszerváltáskor nincs a matávnak egy ilyen lehetősége lehet most nem ott lenne munkád hanem az externet nél! De ami késik nem múlik mivel lassan de biztosan a kábeltv atveszi a nagyvárosokban az utalmat,(bár a kicsikben is 60.000 városban lakom és rengeteg imerősöm váltott nem hiába) ennek jelei már látszódnak is. Igaz egy kicsit bírkák mert a sávszéleég kiosztásuk rossz most nem a chello rol beszélek van ezen kivül még több lehetőség!

    Hogy alá is támasszam TV nem fog kimenni a divatból de a vezetékes telefon igen kihal az a réteg akik ehhez vannak szokva! Akkor mi lesz az adsl 2 vel? kábelon 10 évvel ezelött a adsl2 sebességeket tesztelték és működik.

    És nem kell 10 felé számlákat fizetni!

    Jaaa és a T-kabel is ezért van!






  • troc
    #97
    ma 14:07 | Privát | Válasz | #1

    cégen belüli infó, hogy év végére 600 000 adsl előfizetőt akarnak maguknak. ha törik, ha szakad, nem számít hogyan, ki van adva parancsba. nonszensz, már a mostaniakat sem tudják kiszolgálni, a hibákat kijavítani, a reklamációkat megoldani...

  • fapapi
    #96
    Kedves T-com os barátomnak beírom még ezt a pár sort mivel az SG operátorai kirörölték.

    Tehát ha tudnál olvasni leírtam hogy nem érdekel ki hogyan használja fel az adataimat nem foglalkoozom vele. Ezmiatt nem vagyok paranoiás.
    És igen van bennem egy adag igazság érzet azzal a kicsi külömbséggel hogy én hangoztatom is!

    És szerintem te leszel paranoiás hogy tudod hogy hazudnak a szerződésekkel és ezt még el is ismered :) milyen érzés mikor ügyféllel kell beszélned ?

    Az sg Operátorának meg külön köszönet! Hogy eldöntötte kit bírkázhatok le hozzászólásomban!
    Ez a személyes véleményem de ugylátszik nincs szólásszabadság az SG hírportálon!

    És ha már önkényuralomba kell irogatnunk akkor kérem minen olyan hozzászólás törlését az SG rendszerében amiben káronkodás is szerepel mivel engem és még több 100 felhasználót zavar.
    Véleményem szerint ez a fórum arra van hogy megvitassunk ezzel kapcsoaltosan minden oldalt és ha valakit a hozzászólőásai miatt lebírkázok az már legyen az én szólás szabadság jogom!
    És talán had védje meg magát az akinek szántam nem hiszem hogy egy kisgyermek akit pelenkázni kell.

    Ezt az üzenetet is lehet törölni de azt hiszem akkor már nem egy ilyen fórumban teszek hangot ami holnapra elévül hanem feljebb lépek.

    Ennyit az igazság Érzetről!





  • kbupdate
    #95
    "Mellesleg a T-Online vezére megtalálta gimis szerelmét az iWiWen.2

    EHH, mekkora egy IDIÓTA EZ! Ki a FA**T érdekel?

    Büszke magára a T-online? Akkor értem miért ilyen FOS az egész! "Kicsit" le van adva a "színvonal".
  • ZsirosKenyer
    #94
    ezt hol hallottad? csak mert jó nagy ökörség.
    A Magyar Telekomnak nem feltétlenül érdeke hogy mindenáron a T-online-nal köss szerződést, mivel ahogy írtad is, az összes t-com területen szolgáltató internet-service partner tőlünk, mint t-comtól veszi az ADSL csomagokat, nekik meg eladjuk mint nagykereskedelmi (wholesale) dsl pack-ot. Tehát a nyereség nagyrésze mindig a t-comnál csapódik le

    Most persze mégegy okot adtam az utálkozásra, de szerintem ha nagyon jár a pofája mondjuk az externet-nek akkor építsen saját internet/tlefonhálózatot. Nekik még mindig könnyebb megvenni a t-comtól. Ha neked bérelnék a vonaladat nyereségszerzés céljából te inygen adnád?

    ezt csak azért írtam le hogy megelőzzem a további flame-ket :P
  • Ronny
    #93
    így csinálják máshol is, persze ettől még nem helyes:)
  • Sanyix
    #92
    És nekem minek az a rohadt 3mbit???? Mert nemkell 512 is elég lenne letöltésben. Azt fizessek 5 ezerrel többet azért hogy kőkemény 256kbittel több legyen a feltöltésem, közben az a 3mbit letöltés nem is kell?
  • Ronny
    #91
    szerintem nálunk ugyenez 11500-12000 körül van.
  • Ronny
    #90
    hát a feltöltés tényleg sovány, de ha nagyobbra vágysz ott a 3mbites csomag ~350-es uploadja.
  • Sanyix
    #89
    Azért az adsl-nél említsük meg a fos feltöltési sebességeket is, mert azok annyira nem jók...
    És igen, hihetetlen módon nem csak a fájlcserélőkhöz kell feltöltés, hanem bizonyos multis játékokhoz is... Nekem pl nem elég a 128 kbit amit az 1 mega letöltés mellé adnak, főleg hogy külföldre ez a fos 128kbit se 128 kbit már...
  • gomb2
    #88
    Nos, úgy látom T.fórumozók () kissé eltértek a témától. Ennyit én is hozzátennék:
    GPRS Datanet 512/128 5220Ft/hó 1 év hűségszerződéssel, 24 óránkénti megszakítással (felcsatlakozástól számított 1440. percben ) - én ezt használom, még nem volt vele gond. Pls fikázást mellőzni, én ezt infónak szántam.

    Mindenesetre T-szarnak felelseleges döngetni a mellüket, germán hátszéllel persze, hogy van pénzük felvásárolni MINDENT amit akarnak. Én csak attól tartok, hogy tele lesz az összes honlap ezzekkel az idegesítő nem pop-up reklámokkal (btw nem tud valaki valami hatásos adblock-ot ellenük?). Részemről az adatokon már túlléptem, igazat adok valamelyik előző felszólalónak, hogy igazán a nagy tömegű statisztikákhoz kellenek és a célzott marketing áldozatává válunk.

    Elgondolkodtam azon, hogy mostanában (uccsó 5 évben) a monopolizáció és oriáscégek időszakát éljük. Mindenki fúzionál, felvásárol, gigaprojekteket visz véghez abszolút nemzeti határok nélkül. Mi lesz ha a folyamat a csúcspontjához és megáll? Utána ismét szétbontás következik? Darabjaira hullik? Vagy ha csődbe megy őt is felvásárolják és utána oda jutunk, hogy minden egy kézben lesz? Vagy ez már most így van?...
  • sathinel
    #87
    Ez egy gyükér multi méghozzá akit a fogyasztóvédelemnél már elég jól ismernek. A sok gyükér aki kiáll melettük, azok meg inkább diktatúrában élnének mint demokráciában.. elég csak a hozzászólásaikat elolvasni. Az meg hogy nem érdekel ki használja fel az adataidat, az nem azt jelenti hogy neki joga van mindenki adataihoz mert pl én nem akarom akkor jogom van hozzá vagy nem?? demokráciában eldönhetné az ember hogy mi legyen az adataival de ezek xarnak mindenre.
  • Chriss745
    #86
    Azt hallottátok mit csinált a T-Offline?

    Ha veszel más szolgáltatótól ADSL-t, nem kötik be a központban. Ugye felhívod a szolgáltatódat, hogy nem jó a net. Az leadja a FATÁV-nak az infót (mert ugye csak ők kezelhetik, nesze neked nem momopóium), mire ők felhívnak telefonon, hogy azért van a probléma, mert rossz az Internet szolgáltatód. Nincs-e kedved átállni T-Offlinera? És ha átálsz, bepatchelik a végpontodat, és megy a net!

    A jóbüdösku....jkat!!!
  • lexor
    #85
    kit a f***szt erdekel tenyleg a multik megakarnak szerezni mindent remelem mindenki lelep onnan....
  • mesor
    #84
    Üdülő helyen az ember ne netezzen hanem üdüljön! :P
  • fapapi
    #82
    Valahol az origón olvastam egy cikket írtozatos számot olvatam a T-com és a t-online bevételéről 5 hónap altatt milliárdokról volt szó!
    Sajnos tényleg nem találom már de a cikk a tiszta nyereségről beszélt tehát minden amit fizetnie kell ki lett fizetve.
    ha 5 hónap altatt ekkora a nyereség akkor miért nics már adsl2+.
    Persze igazad van abban is hogy kellenek ezek az árak hogy ki tudjanak építeni egy ilyen rendszert ezzel sincs semmi probléma de azzal lesz hogy az adsl2+ szerintem ott fog kezdődni hogy 20.000 és akkor hurré de jó is az az új technológia.
    Aztán várhatunk 5 évet mire azt mondják tessék már megkapod 10.000 éert is plusz telefon előfizetés.

    Az hogy mennyi ügyfeletek van és a számlázást nem tudjátok lezárni időben nevetségesnek tartom nem egy ember hanem gépek végzik a számlázást.
    És az is szemétség hogy 9 én megkapom a számlát 10 én meg már be kell fizetnem persze be is fizetem de már jön a felszólító levél hogy te bírka ha mar előfizettél fizess rendesen vagy kikapcsolunk címszóval.

    Egyébként már szerintem is meddő a vitánk.
  • Sir Quno Jedi
    #81
    2900??? Az engem is érdekel!
  • ZsirosKenyer
    #80
    na, dejót vitáztunk, kösz mindenkinek a részvételt, én megyek is
  • ZsirosKenyer
    #79
    Nektek nem feltűnő hogy pont magyarország legnagyobb internetszolgáltatója nem tudja helyrehozni az iwiw-et?
    Az origo is t-online tulajdon és képzeljétek el hény száz terrabyte-nyi adatot tárolnak, mégsem hal meg az oldal. Aki egy kicsit is ért hozzá rájöhet hogy nem a T-online szarozik, hanem egyszerűen szarul van megírva az IWIW kód. Egyelőre a kódot kell átírni, utána mehet a szerverbővítés.
  • ZsirosKenyer
    #78
    éreztem hogy most az iWiW jön elő. Nálad csak a paranoia megy úgylátom, meg a hatalmas igazságérzet. Menj el remetének, ott nem fog követni a titkosszolgálat. Amúgymeg nem hinném hogy oylan hatalmas ember vagy hogy kellene bárkinek is a személyes profilod.
  • ZsirosKenyer
    #77
    No igen, ebben igazad van. A sebességnövelés az érvényes a hűségidősökre is, de pl. a nyugdíjas akinek elég az 512kbps, és minél olcsóbban szeretné megúszni ,mert lófaszt nem ér a nyugdíja, ő már ilyenkor veri a fejét a falba, hogy minek írta alá 2 évre, amikor már csak 2900 Ft az 512-es net.

    Az a baj ezzel a vitával hogy nagyon sokféle felhasználó van sokféle igényekkel.
  • Komolytalan
    #76
    Elsősorban nem az volt a bajom, hogy a T-* lenyúlja az adataimat. Megvette az iwiwet, és ugyanolyan sz.r tetű lassú mint volt. Pedig ha valaki, akkor ők aztán tehetnének alá vasat. Aztán nyilatkozik a jóember, hogy majd 1-2 év múlva nézzük meg, milyen über oldal lesz. Hát köszi, én meg 1-2 évig nem akarok azzal napi fél órát eltölteni 5 perc helyett, hogy megnézem ki jelölt be, meg esetleg elolvasom a 3 üzenetet amit kaptam. Mert ugye mivel ismerősök, ezért elvárják az embertől, hogy reagáljon vmit. Nem lehet "csak úgy" megtartani egy iwiw reget, mert semmi perc alatt bunkónak néznek az ismerőseid, ha minimálisan nem foglalkozol velük. A sz.r tetű lassú iwiw miatt ez meg kb 5x annyi időt vitt el az életemből mint amennyi indokolt lett volna. Ezért inkább töröltem, és átmentem egy gyorsabb oldalra, akkor is ha az egyelőre szolgáltatásaiban nem tud annyit (kevesebb szolgáltatás, kevesebb napi gond:-)
  • ZsirosKenyer
    #75
    nem hajtom a T-com malmát, nem szimpatikus a cég. Rengeteg beetetős akciója van, részletes tájékoztatás nélkül, és sokszor nem csökkenti a díjakat pedig megtehetné. De melyik multi nem ilyen? erről szól a világ. Ettől függetlenül pl. az ADSL ára leírtam hogy miért ennyi. Megtehetné azt is a T-com hogy leviszi az árakat 3 ezer forinttal, viszont akkor a büdös életben nem lenne magyaroszágon pl. ADSL2+ technológián alapuló hozzáférés, mivel nem lenne miből fejleszteni, döntsd el mit akarsz.

    Ha valóban felező díjcsomagod van akkor msot csak a te kedvedért elmondom hogy számold ki a kedvezményedet, de előre tudo mhogy úgysem fogod megértni , mivel NEM AKAROD.
    Szóval az okozhatja a félreértést hogy mivel töbmillió előfizetőnek kell lezárnunk számlát, ezt nem tudjuk megoldani ugyanazon a napon, éppez ezért mindenkinek máskor van a számlazárás. Emiatt a kedvezmény több részre bomlik. Alul a számlán van egy "Forgalmi díj kedvezmények" rész., ott van levonva az 1605 Ft, tehát a lebeszélhetőség. általában 2 hónapra külön van mindig szedve, ezért megkérlek rá hogy több havi számlát rakj egymás mellé, ésha mindig összeadod adott hónapokra a lebeszélt kedvezményt akkor kijön a havidíj fele, tehát NEM átverés. És ne felejtsd el hogy ez egy lebeszélhetőség, tehát ha nem beszélsz 1605 Ft-ot akkor nincs miből levonni a kedvezményt.
  • fapapi
    #73
    Számold már ki, napi 1 giga, aki dolgozik az hol tud ennyit összenetezni?

    Én dolgoztam látványtervezőként ftp nyomtam fel az adatokat volt olyan kép ami 500M KÉP!
    ezért nem választottam Pl a chelló szogáltatását!
    Bár az átlagember nem a neten dolgozik.
    De ha már netezek akkor ne keljen arra várnom hogy a honfoglaló 5 percen keresztül töltsön be.

    A IWIW hez is hozzászolnék nem nagyon érdekel hogy tudják mi a nevem mikor születtem msn számom és a munkahelyem így is ugyis tudják maximum ha annyira dontos senkik rajzolják körbe!
    Nics mint titkolnom a banszámla adataimat ugy sem kérhetik le!
  • Gerygrey
    #72
    " minden épeszű tudja, hogy a díjak folyamatos csökkenése miatt nem érdemes 2 évre aláírni szerződést, mivel 1 év múlva elképzelhető hogy már a z 1024 kpbs fog ennyibe kerülni mint a chellonál a light."

    Igen, 1 év múlva elképzelhető hogy a Chello Classic 8000-be fog kerülni és 3.5 megabites lesz. De a két éves hűségszerződést én a Chello Classic szolgáltatásra kötöttem, nem a "2.5 megás net 9600-ért" kombóra, ne legyél már hülye :) Ha változik a Classic sebessége vagy ára, az rám, hűségszerződéses előfizetőre is vonatkozik, csak éppen jobban járok mert a mindenkori díjból 2000-el kevesebbet fizetek havonta mint aki nem köt hűségszerződést. Annyira meg csak nem g**i a UPC hogy ezt megváltoztassa, mert akkor ki a tököm fog hűségnyilatkozatot tenni.
  • Gerygrey
    #71
    Nem a 3-4 gigásra értettem (amúgy 5 gigás a Chello Light, és átlagos használatra - ami nálam mail + böngészés - ez is elég) hanem a 30 gigás Classicra. És ez kijön egy tizesből. Számold már ki, napi 1 giga, aki dolgozik az hol tud ennyit összenetezni?
  • fapapi
    #70
    Egyértelmű volt hogy a T-com nál dolgozol ezt le sem kellett volna írnod és persze a saját malmodat hajtod vagyis nem is a tiedét hanem a t-com ét és ezért vagy bírka!!!! Mert a hülyeséget papolod a drága árakat mikor abszolút nem reális! És persze hívjam fel az 1212 igen jó szöveg a birka betanult szöbeget hajtani azt tudjátok de mikor hiba van a számlában vagy a kiskapukat elhalgatjátok.Persze most már nincs időd válaszolni mert sajnos semmi nincs a kezedbe ajánlasz itt egy fos netet egy fos előfizetős telefont. És kiváncsi lennék te mint t-com os dolgozó menyiért kapod a netet mert 1000x biztos vagyok benne hogy nem annyit fizetsz mint mi sőt asszem számotokra biztosítanak ingyen netet .Bár eben nem vagyok biztos de van nekem is T-com os rokonom és annak van ingyen net.
  • ZsirosKenyer
    #69
    de ennek meg nincs értelme.

    A t-online-nál most májustól teljesen eltűntek a 2 éves hűségnyilatkozattal kötendő csomagok, ugyanis minden épeszű tudja, hogy a díjak folyamatos csökkenése miatt nem érdemes 2 évre aláírni szerződést, mivel 1 év múlva elképzelhető hogy már a z 1024 kpbs fog ennyibe kerülni mint a chellonál a light. CSak a laikusokat lehet beetetni a 2 évvel.
  • ZsirosKenyer
    #68
    "Emiatt nálunk hamarabb kiépült a telefonhálózat"

    látjátok, idegességemben már össze-vissza beszélek én is. tehát ez a nálunk németroszágra vonatkozott
  • Gerygrey
    #67
    "Kicsit lassúcska, de átlagos használatra tökéletes" - átlagos használatra bőségesen elég az 5 gigás Chello Light is. És lehet hogy párszáz forinttal drágább (de emberek, ne legyünk már ilyen szarrágóak, hogy juj 500 forint különbség havonta) de inkább a korlátozás minthogy havi 3 ropiért feleslegesen T-rágya vezetékes vonalat kelljen fenntartani. Ez a tipikus magyar hozzáállás: egyesek képesek átautózni a várost mert a 10 kilométerre levő Teszkóban 4 forinttal olcsóbb a tej, az mindegy hogy mennyi benzint pöfög el eközben...

    Egyébként pedig ugyanez az összehasonlítá kicsit másként:

    UPC Chello light 512 kbps = 2 éves hűségidő: 5.250 Ft

    T-Online ADSL START+ 512 kbps = 1 éves hűségidő, mivel kétéves nincs: 5900 Ft
  • ZsirosKenyer
    #66
    "a modemes internet már így is ingyenes, csak percdíjat kell fizetned, mivel használod a telefonvolnalat, és ez a tel.szolgáltatónak sincs ingyen"

    ebből te hogy szedted ki azt hogy ingyenes a percdíj? tanulj meg magyarul.


    Te vagy nem figyelsz vagy tényleg gondok vannak a nyelvtudásoddal. Megint leírtál 10 sort arról amit már rég megbeszéltünk. Mégegyszer leírom:

    Tehát baromság arra hivatkozni hogy a valóban fejlettebb országokban ahol a GDP is 2x ekkora mint nálunk, mennyibe kerül a net, és mennyi az ezzel arányos béreloszlás. Különböző köztudott okok miatt, amit úgyis midnenki tud, szegény kis országunk lemaradt gazdaságilag nyugat-európához képest. Emiatt nálunk hamarabb kiépült a telefonhálózat, hamarabb leváltották az analóg központokat digitális (EWSD) központokra, így jóval hamarabb elindulhatott az árak csökkentése. Mivel nálunk a digitalizálás még csak most 2005 évén fejeződött be, valamint a folyamatos adsl lefedettség biztosítása még csak most zajlik, a központok kiépítésének a többtízmilliós kölcségének valahol vissza kell térülnie. És emiatt sajnos párezerrel még mindig drágább mint németországban ahol már 10 éve ki van építve minden kis tanyán az adsl..JÉÉÉ milyen meglepő!