13
-
dez #13 Lehet, a korai CnQ végülis ennyiben merült ki. -
oneman #12 szerintem meg csak halt állapotba nyomják egy interruptig :P -
dez #11 Gondolom, lekapcsolják a tápfeszt azokról a részekről (plusz gondoskodnak róla, hogy a részek közötti kapuk ne sérüljenek ettől). -
#10 Nem tartom magam egy műszaki analfabétának de a témárol a véleményem ez:?????????????????????
télleg valaki magyarázza már meg hogy hogyan teszi magát takarékra a 4 magos proci? -
dez #9 Mivel multitasking környezet, a processek, threadek amúgy is egyenként x ms-ig futnak (hacsak előbb vissza nem adják a vezérlést, mert pl. nincs user input, stb., legalábbis ha normálisan van megoldva Winen process szinten, ill. a threadben), majd jön a csere. Így nem nagy cucc legközelebb nem a másik magra tenni, ha kicsi a terhelés, és ha így megy x ideig, le is kapcsolni a másikat. -
Anotino #8 Azert ennel intelligensebbek az oprendszerek. Mindenfele okos algoritmus letezik a szalak elosztasara.
Amugy most toltogetek, levelezgetek, zenet hallgatok, pdf-et olvasgatok, webezek, tele a taskbar. Cpu load 0-10% kozott maszkal. Pedig ez egy szereny kis 3000-es egymagos gep. Meg a freki is csokkentett a felere..
Egy ilyen szituacioban el is varom egy hightech sokmagos prockotol, hogy pihizzen. Ha kozeleg mondjuk 80% fole a terheles indithatja a masodik magot, stb -
hetti #7 hol láttad a cikkben az intel szocskát? :D -
#6 Csak igy tovabb
-
muerte2 #5 Már hanyadszor is látok AMD, v INTEL tervekről szóló cikket az utóbbi 2hónapban? Pfff
-
Chriss745 #4 Ezt nem teljesen értem:
"Az energiatakarékosság jegyében pedig akár le is állíthatjuk az éppen használaton kívül lévő processzormagokat"
A operációs rendszerek alapból nem úgy használják a több procis/magos gépeket, hogy lehetőleg minden process-t külön egységen indítanak?
Akkor hogy lehet majd leállítani? Nagy piros kapcsolóval? Vagy ezt hogy akarják leprogramozni?
Mikor kell a számítás a processek külön magon futnak, mikor meg nem átrakják a processeket az egyik dedikált magra, a többit meg kikapcsolják?
-
#3 -
bakterrier #2 az eddigi egyprocesszoros gépemnél is így volt, mikor nem használtam, kikapcsoltam:D -
#1 "Az energiatakarékosság jegyében pedig akár le is állíthatjuk az éppen használaton kívül lévő processzormagokat"
on/off
kikapcs/bekapcs, ez tetszik :)
főleg ha tényleg ilyen is lesz