22
-
abzu #22 Szerintem a Mac-gépek gyönyörűek. -
abzu #21 A mac-ek nem olyanok, mint a többi gépek, ugyanis a többi törékeny műanyagból készülnek, de ezek fémből, és mint egy hűtő bordaként is viselkedik így még hangja sincs tehát azért jobbam megéri, meg a macOS nem mondom, hogy mindeki számára barátságos, de ha valaki komoly munkát akar akkor úgyis az a legbiztosabb. -
GHost82 #20 Mondjuk minden viszonylagos és gondolom a 17" os macbookprot akarod hasonlítani a subnotikkal.
Azért kivéncsi lennék arra a notira ami teljesítményben odaveris a 15" vagy 17" os macbookprot, vagy mondjuk szebbe :) -
virs lee #19 Prescott procitól örülhetsz az 1 órának is. :) Ezért kell mobil procis gépet venni. Azonban 4 órát egy 1 magos Dothan procis, integrált videós IBM is csak kizárólag képernyővédő futtatással tud elérni, egy dupla magos, x1600 videós Mac erre pláne nem képes, max a reklámban. Ha használod, olyan 1.5 óra a reális amit kibír aksiról. Az áram ugyanúgy folyik OSX és Windows alatt is. :) -
virs lee #18 "Csak"? Legalább nem zabálja le az aksit 1 óra alatt. -
virs lee #17 A MacBook Pro egy teljesen átlagos notebook, csak az előző generációs Apple notihoz képest számít előrelépésnek. Bármelyik notebook szegmensben (sub, T&L, DTR) találsz jobbat. -
Athlon64 #16 Én szoktam nézni a fix.tv -n a maces műsort már csak azért is mert ott is lehet jó ötleteket látni és ezeket általában win-re is kiszokták hozni bizonyos fejlesztők.
Pl.: ilyen a Dock!
Szerintem nagyon jó, én az ObjectDock -ot használom és nagyon tetszik!
Na persze idönként fellángól bennem a Linux mánia és akkor berakom a 3Gb-os kis HDD-t és felnyomok valami új linuxot (most a SuSe Linux 10.0-t HUN)
Viszont ha állást kéne foglalni akkor PC!!!! -
the Godfather #15 Én asszem megvárom a duál-Turion AMD-s laptoppokat, és arra dobom fel a macOS-t....teljesitmeny-ár arányban sokkal jobbak. -
fishguy #14 na sziasztok!
nem igazán értem hogy egy ilyen hirböl hogy lett windows mac csata meg miért hogy jön ide a win egyáltalán?...na mind1 szoval nekem is laptopom van hp pavilion zd 8000-es sorozat zd zd 8369 ea tipus a barátomnak 17" es mac book pro ja van(Írországban élek) én nem ismerem a mac-eket behatóan de nekem nagyon tetszenek és tényleg baromi gyorsak mondjuk az én gépem 3.4 intel IV ht procival meg 2 giga rammal olyan gyor mint az övé.. a os-ről meg annyit hogy nekem xp prof van neki meg tiger osx-e és kb 6 olyan program fut 1 idöben amiböl nekem 3 már beszaggat meg a design-ja is sokkal szebb és hipercsendesek a lefagyásrol nem tudok nyilatokzni mert nekem miota xp-m van nem fagyott le soha neki meg csak 2 honapja van osx-e és avval se volt gond... szerintem a mac gépek azoknak a felhasználoknak valok akik tényleg (ki)tudják használni az osx elönyeit. az árak miatt elképedt sg-társaim figyelmébe ajánlom a sony vaio gépeket van olan ami majdnem megegyezik a mac-ekkel és kb annyi is, ja és minöségbe és akku idöbe is egy szinten vannak.Igen az akku élettartam hát ez rázós nekem 105 percet bir teljesen töltve a barátom powerbookj meg 4 órát, hát nem ugyanaz...
Ja és hogy felkorbácsoljam mind a osx mind pedig a win userek indulatait NEKI FENT VAN A WIN XP IS A POWERBOOKJÁN ehe ehe ehe hát szó ami szó a az o2 boltban nagyot néztek mikor bemondott 1 olyat hogy kéne valaki aki tud segíteni xp-t teni a mac-jére -
TH448 #13 Kedves "önjelölt szakértő" társam! Ott tényleg enyhén félreérthetően írtam le, de érdekes mód mégis mindenki érti, hogy mit akartam. Tehát korrigálás: nem mondanám, hogy a macek nem lennének jó gépek... Na mind1, éljen a kötekedés... :) -
RedStorm #12 TH448: Ha már egy önjelölt szakértő lettél akkor csak jelezném,hogy a Mac nem egy gyártó hanem egy márkanév mégpedig a Macintosh rövidítése. A gyártó neve Apple. Csak ,hogy minden tiszta legyen. -
DKm #11 Nos, ez attól is függ, hogy milyen teljesítményű gépen dolgoztál. Az egyik ismerősöm is egy 700mhz-es eMacin dolgozik. Az néha tényleg lefagy, de én nem hasonlítanám mondjuk egy full jó wines pc-hez, mert nem egy kategória. Ezt csak azért írtam, hogy szerintem írd le, hogy milyen gépről van szó. -
endale #10 Szerintem szar a Mac. 3 évig használtam (azóta munkahelyet váltottam) és egyszer lefagyott! Ilyet a Win sosem tenne -
intrex #9 Mi, OSX rajongók, minden teszkós oprendszert lenézünk. :)
Van benne valami, de a lényeg hogy nem az win júzeren, hanem magán az windowson röhögünk. Az MS fanok pedig nem az OSX-et, hanem az Apple rajongót nézik le.
Aki pedig pártatlan, az röhög mindkét táboron. Ez így van rendjén.
Ahogy a cikkben idézett autós példában is szerepel, kinek a Merci, kinek a BMW a tuti. Minden más ember az ő szemükben ócska szuzukis. -
TH448 #8 Jah, még annyit hozzá, hogy nem mondom, hogy a mac nem gyártana jó gépeket, vagy, mielőtt nekemesnének 20-an, hogy esetleg gond lenne az osx-szel (leszámítva, hogy abban is vannak hibák ugye, csak kevesebben használják), és örülök neki, hogy olcsóbb, nekem sosem a gépeikkel vagy az oprendszerükkel volt gondom, hanem a probléma emberi eredetű... -
TH448 #7 Először is azzal kezdeném, hogy békével jöttem erre. :D:D (Ezt most csak azért, hogy nem fikázódni akarok.)
Max Damage: szerinted egy full ugyanolyan intel proci jobban teljesít egy mac-ben, mint egy akármilyen pc-ben, vagy laptopban? A marketing szöveg szerint igen. A gyakorlat szerint már kevésbé.
Annyit megintcsak leszögeznék, hogy MAC-eket a hasonló árkategóriájú, felsőkategóriás PC-kkel tessék hasonlítgatni.
Troll: sufniPC? Utálom ezt a szót. Ha ennyire a sznobéria szól belőled, és megteheted, akkor vagy vedd meg az áhitott MAC-ek, vagy vegyél MÁRKÁS, minőségi alkatrészekből összerakott PC-t.
Ezt most azért emeltem ki, hogy márkásat, mert követtem a mac filózifiát: kifizetsz rakat lét, kapsz egy komplett gépet, amit azonnal tudsz használni, és nem kell egyáltalán értened hozzá, a garancia meg jó mindenre, nem kell azal foglalkozni, hogy mi baja lehet, pont mint a márkás komplett PC-knél. Érdekes mód egyébként aki ért hozzá, az otthon is tud jó gépet összeállítani, csak nem mind1, hogy csinálja, és mennyiből.
Jah, és még valami: nem kell lenézni azt, akinek nincs 200e Ft-ja gépre, az olcsónak az a lényege, hogy a szomszéd Pistinek is legyen gépe, aki nem ért hozzá. -
#6 Az 1100 és az 1099 dollár mondhatni egyenlő... -
#5 Én azért nem rohanok a boltba, mert a 13 incses MacBook-ban csak Intel GMA950 video van, ami nagyon harmatos manapság. A 15-ör Pro meg már drága. Vagy marad az iMac, vagy egy újabb sufniPC. -
#4 apró megjegyzés a cikkhez: ha már úgy vannak a képek, hogy ott vannak alatta az árak, akkor a szövegben is azok az árak szerepeljenek. -
#3 Én nemtudom. Most fogok venni gépet a közeljövőben. Úgy néz ki MacBook Pro 15" lesz belőle, egyrészt a teljesítménye kegyetlen jó a mai laptopokhoz képest, sőt még a mai pc-hez képest is.
Amúgy meg, ezek a 60e Ft-os cuccok egy év alatt megdöglenek, vagy pár év után, az alaktrészek sorra felmondják a szolgálatot, és többe kerül ezeknek a cseréje évente, mintha venne még1 ilyen 60e Ft-os vackot :) A drágább cuoccok amiket már hasonlítgattak azok márkásabb, jobban összeszerelt, komolyabb alkatrészek. Persze a laikus ezt nem látja, logikus hogy az olcsóbbat veszi. Én maradok annál amiről tudom, hogy jól megy és kegyetlen erős, mind géplieg, mind támogatottságilag, s mind alkatrészileg is csak a legjobbak kerülnek bele :)
Szerintem az Apple már bebizonyította sokszor, hogy nem selejtet dob a piacra, bár azt is, hogy nem a nagy átlag meghódítása a célja. De szerintem ne is legyen az! Aki az átlagot akarja meghódítani az selejtet gyárt a legtöbb alkalommal, mert a vásálók a legolcsóbbat keresik, nem pedig a minőségit. (aki nem hiszi menjen ki a Kínai piacra, vagy vegyen Maxxxor pendrive-ot (direkt írtam így, tökjó miket nem találok néha mikor bemegyek egy nagy hipermarketbe, ami egyéként megint ezt a célt szolgálja: "olcsó, igénytelen vackok árusítása") :D) -
#2 Miért nem rohanok a boltba, kérdezhetnétek... -
Tripax #1 MacDöbbentő!