Sötét jövőképet festett három német szervezet

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szomorú, ha valaki így gondolkodik a hazaszeretetrõl. Persze lehet, hogy az mond ilyet akinek nem is ez a hazája csak itt lakik.
Jut eszembe ha már terrorizmus ... van egy 700Mb os dokumentum filmem Szeptember 11. támadásról. Angolul, de magyar felirattal. Nagyon sok adat van benne és a csattanó az, hogy nem azok követték el akikre a média 10 újjal mutogat. Ha valakit érdekel küldjön egy e-mailt [email protected] ra. Mondjuk az lenne a legjobb ha valahova fel lehetne tölteni ahonnan bárki letölthetné.

panther112
Elég furcsa, hogy a terroristák (gondolom, most az iszlamista terroristákra gondoltál) szabadságmániás emberek😊, ez annyira otromba eltérés a tényektõl, hogy csak egy smile-t érdemel.

A hazaszeretõ már kicsit komolyabb kérdés, mivel feltehetõen 100-200 éven belül (de lehet, hogy sokkal hamarabb) felbomlanak a nemzetállamok, mivel egy ilyen méretekben már tarthatatlan struktúrát jelentenek. Ennek biztos lesz sok ellenzõje, sok ember érzi majd úgy, hogy valami 'természetest' levált majd valami 'mesterséges', ám mielõtt belelovallja bárki is magát az ilyen, és ehhez hasonló nemzeti gondolatokba jó, ha végiggondolja, hogy a nemzetállam létezése, fogalma... maga is egy történelmi faktum. Kb. 300, max 400-500 éves társadalmi képzõdmény, fénykorát egyértelmûen a 19. században érte el, és mára már gyakorlatilag szûnik meg. Persze azt mindenki tudja, hogy a változásokat a tömegek általában gyûlölik, ezért tüntetnek sokan ma is a globalizáció ellen.

Csak igazából az a probléma, hogy azt, hogy milyen társadalmi berendezkedésben élünk nem mi magunk döntjük el, hanem a természettörvények. Aki ezt felfogja, az látja a váltások szükségszerûségét (természetesen csak az adott perspektívában, hioszen ha még távolabbit választanánk, akkor az egész történelem is esetlegessé válna) és azokat bizonyos ideológiák miatt nem hátráltatja, hanem hagyja bekövetkezni.

Másik hozzászólásra csak annyit reagálnék, hogy annyian vagyunk, amennyien, egyenlõre ez a populáció bõvel stabil.

A megfigyeléshez pedig csak annyit írnék, hogy gondolom épeszû ember nem gondolja azt komolyan, hogy az msn... rögzítése, figyelése azt jelenti, hogy azt valakik olvassák. Olyan mennyiségû adatot állítunk elõ, hogy ha azt valaki, akár a Föld teljes lakossága is el akarná olvasni, le akarná hallgatni, akkor is kevés lenne rá az idõ, és alatta szépen mindenki éhen is halna. Igazi rémhír ez, és semmi más.

A szórakoztatóiparhoz pedig annyit tennék hozzá, hogy most minden ingyen elérhetõ, zene, film... Ez hagyott az emberekben egy olyan beidegzõdést, hogy ez márpedig ingyen van. Hiába látja tehát a megfigyelõ, hogy az állampolgárok letöltenek... ha ezt a túlnyomó többség így teszi, akkor a törvények fognak változni.

Más kérdés persze, hogy vannak olyan emberek, akik annyi zenét, filmet szednek össze, amit egész életükben meg se tudnak hallgatni, meg se tudnak nézni- pl. nekem is van egy csomó felesleges file-om. A jövõben inkább az információk egyéni szelektálására lenne igényem, és enm pedig az ingyenes, de ömlesztett anyagra. Az idõ sokkal drágábbá fog válni, mint a termék, akik ezt korán felfogják, és kitalálnak erre valamiféle szolgáltatást, azok nagyon komolyan meg fognak gazdagodni.

Mellesleg egy másik reális kérdés, hogy a filmletöltéssel érdemes-e kiirtani a mozi intézményét? Valóban privát élménnyé kell-e alakítani a filmnézést? A zenét nagyrészt privát élménnyé alakították 40-50 éve, a koncertezés háttébe szorult, de természetesen nem halt ki- akinek igénye van rá, semmivel se kap kevesebbet ma, mint ezelõtt a változás elõtt. Az ottani folymatot csak üdvözölni tudom ezért, viszont a mozi akár ki is halhat.

Na ezt rögzitsétek szemét parasztok!<#boxer><#gun><#violent><#mf1><#mf2><#bdead><#gunyos1>
Mennyire igazságtalan lenne ez a rendszer,hol marad a mágánszféra és a szabadságjog.Bárkirõl lenne adatuk,aztán meg aki korrupt,az szépen felhasználná az adatokat mások ellen.Na b******* meg a *******!Köszönöm csak ennyit akartam <#banplz>
Tinman
Abban meg igazad van, hogy sokan vagyunk, túl sokan... de nem lenne egyszerûbb és elegánsabb azokat támogatni, akik 1 vagy nulla utódot szeretnének?

(mellesleg az iwiw-rõl baromi sok adat nyomozható le egy emberrõl, és mégis félmillió ember csatlakozott önként, és dalolva...)

----><#lama><#taps> /nem rád vonatkozik!/

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
"hogy az ideológiáik olyan életformákat jelenítenek meg, amik nem élhetõek."

1. Nem lennének terroristák, ha nem lenne rá nyomós indokuk. Gondolhatod, hogy nem azért robbantja fel magát, mert nem szereti a mekis kaját...
2. Jelenleg tudod milyen életformát jelenítenek meg?
A fanatikusan hazaszeretõ, szabadságmániás embert.

A baj itt csak a fanatizmussal van :-(

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

panther112
Nem gondolom, hogy ilyen extremitásokban kell gondolkodni, mint wc-kamera...

Amúgy a terroristák nem az effektív robbantásaikkal jelentik a fõ veszélyt, hanem azzal, hogy az ideológiáik olyan életformákat jelenítenek meg, amik nem élhetõek. De ilyen veszélyt nem csak a terroristák jelentenek, pl. egy demokratikusan😊 népszerûvé váló, de egy valamiféle nem megvalósítható utópiát tartalmazó eszme is lehet ilyen veszély forrása, feltéve, ha ezt mindenképpen meg akarják valósítani.

Azt kell megcsinálni, amiért lerohanták irakot, és jelenleg baxogatják iránt. Õk ugyanis hivatalos EURO alapú olajtõzsdét akartak 8és akarnak most is) létrehozni teheránban. Ez a dollárért - olajat jelenlegi állapot végét jelenteni. A dollár a béka s**e alá zuhanna, és amerikának vége mint a botnak. Nah ezért rohanták le irakot, és csesztetik iránt. Errõl szól ez a történet, nem a terroristákról. Az csak ürügy.
persze másokban lehet felmenne a pumpa, de nem kell melléülni 😄
bár mondjuk engem nem zavarna egy kamera a wc-ben, leszarnám 😄
panther112
í

asszem ebben tévedsz: DE
panther112
Az, hogy a törvények mennyire fognak korlátoznimég egyáltalán nem eldönthetõ. Én egy jól átlátható, és ellenõrizhetõ, de ugyanakkor az egyén mozgázterét nem beszûkítõ társadalmat tartok a legvalószinûbbnek.

BCS CORPS
csak hogy ha akarja bármikor eladhatja az információt a multiknak is meg az államnak is

http://www.bcsinfo.hu/forum

BCS CORPS
a terrorizmusról meg csak annyit , hogy akik mögötte vannak szintén csak a pénzre hajtanak,
mert ha elõre tudod, hogy hol és mit és mikor robbantanak fel akkor pár napig baromi nagyokat lehet kaszálni a tõzsdéken

panther112
Hülyeségeket beszéltek. Semmi baj nincs az ilyen jellegû megfigyelésekkel. Egy társadalmat szabályozni kell, különben felbomlik. Azt pedig, hogy milyen eszközökkel, és milyen mértékben kell ezt tenni a benne élõ emberek száma, a gazdasági helyzet stb. szabja meg. Azt az életformát, amit a legtöbb ember él az szabja, hogy az a populáció milyen életforma mellett stabil. Nem lehet 6 milliárd embert középkori földmûveléssel (biokertészek...) és közigazgatással fenntartani. Szerencsére nem is így van. 10 milliárdot pedig nem lehet úgy, mint a 60-as években, vagy pl. mint most.

Egyébként szerintem a legvalószínûbb, hogy az úgynevezett magánélet telejes felvállalása a közösség elõtt elterjedt és természetes lesz a jövõben. Nem hiszem, hogy társadalmi, kultúrális okokon kívül bármiféle más dolog is belejátszik abba, hogy ez ma nem így van. Abban pedig nagyon gyorsan, 1-2 generáció alatt tud váltani az ember. Amúgy az egész magánszféra... viszonylag új dolog. Pl. egy dzsungelben lakó törzsnél nincs ilyen, vagy sok más társadalomban, kultúrában nem volt. Hol van, hol nincs. Nem kell sem az állandóságához ragaszkodni, ugyanakkor valamiféle fejlõdéselméletet sem építenék rá.

(mellesleg az iwiw-rõl baromi sok adat nyomozható le egy emberrõl, és mégis félmillió ember csatlakozott önként, és dalolva...)

érdekes érzések támadtak, az egyébként jól megfogalmazott hozzászólásodat olvasván:
"Felkészült, felfegyverzett emberek, lemészárolnak felkészületlen, fegyvertelen embereket."
az a baj, hogy nekem elsõre inkább ugrik be erre egy amerikai vagy egy izraeli katona, mint egy arab merénylõ

szerintem a korlátozó törvényeket nem az emberek fogadták el, hanem a politikusok (nekik vegülis mindegy), nem a terrorizmus veri a szöget a demokrácia koporsójába, hanem a tünetkezelõ harc ellene
Tinman
"pl: a freemail fõ rendszergazdája is akkor olvassa el bármely freemailes levelét amikor csak akarja, és ehez meg sem kell erõltetnie magát"

"A freemail fõ rendszergazdája" nem = a multi cégekkel (zenekiadók, filmipar stb.) Azért nem mindegy...

BCS CORPS
ugylátom itt mindenki nagyon el van tévedve
aminek köze van a hálózathos email msn hogy honnan és mit töltesz, a nagyválalatok , meg közvetlenebül a rendszergazda azt mindíg is pontosan látja és látni fogja a log fájlokban meg minden benne is marad, pl: a freemail fõ rendszergazdája is akkor olvassa el bármely freemailes levelét amikor csak akarja, és ehez meg sem kell erõltetnie magát

BCS CORPS
mármint a totális megfigyelés

Ugye ,hogy ugye. Pár cikkel ezelõtt mikor ilyeneket emlegettem kiröhögtek. A...szupersütis cikkben.<#crazya>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

BCS CORPS
szerencsére ez még messze van

HöfEE
Nem csak ennyiról szól de sajnos ha a magyar viszonylatot nézzük tul sok mindent nem értünk a drága EU val csak annyit hogy most már mindenki tudja hogy gazdaságilag mi kullogunk az EU legvégén és ahogy más is mondta mi vagyunk az unió szemetese.Mondjuk ez eddig is igy volt csak a drága politikusaink nyomták a rizsát hogy igy fel vagyunk készülve meg ugy fel vagyunk készülve , és
hát a gondolkodni nem annyira képes többség ezt simán be is veszi, ha azt mondják menjen fejjel a falnak nekimegy.És persze a csatlakozás után majd eljön a kánaán és minden jobb lesz, tényleg jobb lett, szlovéniában 2007 ben euró lesz magyarországon 2013 ról tárgyalnak , az is enyhén röhej ami a minap volt a hirek ben hogy 5 FT ba kerül 1 db 1 Ft os elõállitása . Hát itt tartunk! éljen az Európai Unió

Tinman
Ott a pont

Nem, persze hogy nem véletlenül. A terrorizmus hátterében óriási, nemzetközi politikai érdekek húzódnak meg. A cél az emberijogok eltörlése és a teljes kontroll bevezetése. Én utálom a terror szervezeteket és ha tehetném kiirtanám mindet. Mondjuk az is érdekes hogy a kormányok simán el tudnák törölni ezeket a terrorista szervezeteket de mégsem teszik. Na, vajon miért?

Tinman
<#eljen>

Tinman
"Wake up Neo!"

Az okokat nézd. Te mit szólnál hozzá, hogyha mindenféle külföldi cowboy betenné a bakancsát a házadba?
Robbantottak Madridban, robbantottak Londonban?
Miért is?
Szerinted véletlenül?

Tinman
Naná, hogy nem csak errõl szól...
De minket magyarokat ez miért kell, hogy érdekeljen?
Muszáj mindig valakinek a fenekében tövig benne lenni?
Sajnálom, hogy a sok bekötött szemû, megvezetett ember nem látja, hogy pár év múlva már azt is elemezni fogják, hogy mit végeztél a mellékhelyiségben.
Arról már nem is beszélve, hogy olyan ellenségeket szerzünk magunknak, akikkel pár éve még semmi bajunk nem volt.
Most meg a terrorizmus zászlajét lengetve minden szabadságodtól szépen lassan megfosztanak. Grat.

Ami engem ebben az egészben zavar, egyrészt, hogy milyen terrorizmusról beszélünk? Miért kell ezért mindenféle naplófájlt, msn, emil stb. rögzíteni? Ez simán levéltitok sértés, nem baj, majd mennek postán ezentúl az információk! Ezzel még akár egyet is érthet az ember, ha valamelyik diktatorikus államban él, de európapában nekem kicsit sántít a dolog! Az biztos, hogy sokaknak nagyon jó pénz! De azt, hogy egy iparág, hangsúlyozom iparág hozzáférhessen állami, vagy közösségi pénzbõl, ergó a tagországok befizetéseibõl ergo a tagállamok állampolgárainak, ergo az általunk befizetett adókból egy iparág juthasson informáciokhoz Rólunk, az egyszerüen szembe köpése a népnek!
Amit meg nem értek, hogy miért kell az uniónak is kinyalnia az amcsik seggét, mi közünk van nekünk hozzájuk, miért jó ez nekünk?!
A terrorizmust meg ezek a hírek, és ezek az intézkedések sokkal inkább genrálják a terrorizmust, mint bármilyen politikai lépés, ami ellen nem így kéne harcolni, mert ez nem vezet sehova, csupán oda, hogy abból is üldözött lesz ,aki esetleg roszkor ír rosszról rossz helyen, de messzemenõkig nem rosszindulatú szándékkal!
Tinman
Ahogy mondod baromira nem vagy képben...

Akkor nézd csak meg milyen termékeket használsz... mi vagyunk az EU szeméttelepe.
És azt is megnézheted, hogy mennyi mindent exportálunk az EU-ba... légy erõs, nem sok dolgot! Viszont a többszörösét hozzuk be!
Azt hiszitek nekünk volt szükségünk az EU-ra? Nekik volt szükségük ránk!
10 millió bégetõ, fogyasztó birka <#lama>
Mennyire szeretné az EU, hogy a horvátokat is az únióban tudja? És mennyire nem szerenék ezt a horvátok?! Nem véletlenül...

Szépen meg is kezdõdött a már régebben sem elhanyagolható tendencia, hogy kitettük a "For Sale" táblát az országra és viszik mind a cukrot.
Abban a nagyvárosban ahol élek bizony nagyon meg kell magam erõltetnem, hogy olyan nagyobb céget mondjak, mely nem külföldi kézben van.
Ez kellett nektek? Hát hajrá!
Alig várom már, hogy a hátam mögött tudjam ezt a kétfelé húzó, mások fenekét nyaló bandát.
Régen büszkeség volt magyarnak lenni, ma már inkább eltitkolom, ha külföldön járok.

/Emlékezzetek csak az osztrák szupermarketek ajtaján díszelgõ feliratra: "Magyar, kérlek ne lopj!"/

Hat, szerintem ne drukkolj a terroristáknak.
Hiszen mi is az a terrorizmus? Ha áttanulmányozunk néhány merényletet közös nevezõk után kutatva, akkor meglehetõs gyorsasággal ugrik elõ az, amit keresünk. Ez az elsõ, ami szembeötlik. Hiszen éppen ez az, ami kiváltja a felháborodásunkat. Felkészült, felfegyverzett emberek, lemészárolnak felkészületlen, fegyvertelen embereket.
Ez a közös nevezõ az összes terrorista merényletben. A terrorizmus tehát szervezett fegyveres harc a civil lakossággal szemben.
Magányos pszichopata felszáll egy buszra, táskájában házilag barkácsolt pokolgép. A busz elindul, a bomba felrobban. Tizenöten meghalnak. Az ilyesmi valóban nehezen kivédhetõ. De ez nem terrorizmus. Azért nem, mert a terrorizmus szervezett. A terrorizmus folyamatos fenyegetés, folyamatos zaklatás. Nem pedig egy egyszeri eset.
Azt mondják: van gyógyszer a terrorizmus ellen, de nagyon keserû.
Le kell mondanunk a demokráciáról.
A biztonságunk érdekében. Már most olyan törvényeket vezettek be, amelyek elfogadhatatlanok egy demokráciában, de az emberek mégis elfogadják, mert meg lettek félemlítve. Tegyük még azt is hozzá hogy a média meg pont a kezükre játszik és legendát csinálnak belõlük. Mi volt a londoni merénylet célja?
Csak a szokásos. Ez is csak egy újabb szög, melyet belevertek a demokrácia koporsójának fedelébe.

rosszra gondolsz😄
Vagy valamilyen oldalra állunk és jönnek azt megszállnak😄
A kurva annyukat nekik! De azért erre is van megoldás!! Már elég rágen alkalmazzák is ezt!! A megoldás: Veszel egy kesztyût, egy kendõt, egy sapkát! Lehet símaszk is! Felveszed a kesztyût, sapkát arcod elé kötöd a kendõt és fogsz egy üveget. Teletöltöd benzinnel rongyot bele, öngyujtó...
CSak figyelni kell hogy jól célozzz!!
az amerikai államról elég nehéz legjobb szándékot feltételezni😄
mégha csak katonák haltak volna meg, de maradjunk abban, hogy nagyon sok civil áldozata van a háborújuknak és ezt csak innen a fotelból lehet ilyen dumával megindokolni.

kezdek a terroristáknak drukkolni
Hát nem egészen erre gondoltam. 😄 Egy ilyen társadalom nem azért fog létrejönni mert Orwell megírta. Akkor is megcsinálják ha nem írja le, csak így legalabb tudod mi lesz ha kész lesznek vele. Amúgy a másik tanulságos anyag ebben a témában az Equilibrum címû film amit valamilyen oknál fogva nem vetítettek több európai országban sem. Még a média is megszólta és értetlenül állnak a jelenség elõtt.

Sir Quno Jedi
Akkor elõtte halt volna meg... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hat igen ... ahogy azt George Orwell írta az 1984 címû könyvében: "nagy testvér szemmel tart".
Sajnos rohamosan közeledünk Orwell könyvében leírt társadalom megvalósításához. Pont azon gondolkodtam a minap hogy Orwell tényleg tüdõbajban halt meg a könyv megírása utan?!

Új Médiák Hálózata Egyesület.. a média többesszám, egyes számban médium, de minegy. Ilyetén médiákokról van szó..hehe..
A másik, hogy Saddamnak és a diktatúrájának semmi köze ahoz, hogy az amerikaiak ott vannak. Úgy tudom van még pár hely ahol szintén diktatúra van és az amcsik nagyívben tojnak rá. Kicsit átlátszó nem? Na de ez már úgy gondolom lerágott csont, de nem szabad róla megfeledkezni.

Amúgy nem kell rajta vitatkozni. Nyilvánvaló a képlet. Az amcsik direkt hagyták, hogy 11-edikén végrehajtsák a merényleteket, mégpedig azért, hogy legyen indokuk odatelepülni ahol a "víz" van. Amerika olaj nélkül összeomlik. Nagyjából ez áll a háttérben. Persze nem számítottak ekkora veszteségekre de ez még így is bõven megéri nekik, mivel vagy olaj van vagy nincs semmi...

Az a poén, hogy az amcsik már kivonulni se tudnak. Csak igen komoly veszteségekkel. 😊

Szerinted ki a faxomnak tudnánk eladni a termékeinket ha nem állunk be az EU-ba? Igy is a németek könyörültek meg rajtunk amikor az oroszok fizetõképtelenné váltak. Kicsit egyszerûen gondolkodsz nem ártana tudni valamit a gazdaságról mielõtt hülyeségeket írsz.

"éppen ezért csinálták a terror-hullámot mert ugye senki se hiszi el hogy ezeknek a szerencsétleneknek a aivatagos közelkeleten az az elsõ gondolatukl hogy "Sz*r az élet nálunk, megyek és felrobbantok pár akárkit akárhol hogy sz*r legyen ott is""

Úgy hívják, hogy vallási fanatizmus. Akik konkrétan robbantgatnak, azok valószínûleg teljesen meg vannak róla gyõzõdve, hogy a népükön segítenek (és persze a túlvilágon meg lesznek jutalmazva jól). A vezetõik motivációja már más kérdés. E tekintetben én elég bizonytalan vagyok.

"ezek a srácok irányítva vannak."

Az biztos. De hogy kik állnak a háttérben, és mik a céljaik, azon már órákat lehetne vitatkozni.

"És a csúnya ( de logikus is) hogy ezek ellen az emberek ellen katonaságot küldenek, és nem a helyzetüket segítik javítani..."

Nem olyan egyszerû ám a helyzetüket javítani. Pl. Szaddam elkergetése elvileg az Iraki népnek nagyonis jó. Elvileg lehetne ott is demokrácia, fejlett gazdaság és magas életszínvonal 10-20 év alatt. Ez még a hátrányaival együtt is messze jobb szerintem, mint szegényen éhezni, egy brutális diktatúrában.
De nem megy a dolog vallási, kultúrális, és történelmi okok miatt.
Ezzel az amcsik lehetetlen helyzetbe kerültek. A legjobb szándékot feltételezve sincs jó megoldás. Ha kivonulnak, akkor véres polgárháború lesz, utána meg egy új diktatúra, esetleg még rosszabb, mint az elõzõ. Ha maradnak, akkor meg õk a "gonosz idegen megszállók", és folyamatos harcra számíthatnak akár évtizedeken keresztül.

HappyBoy
Muhaha!
Ezek szerint az adattárolásra kell alapozni az új cégemet. Mert lesz mit loggolni, de még nincs hova. 😄
Nekünk pedig nincs más választásunk. Mindig valamilyen oldalra kell állnunk mert kicsik vagyunk és gyengék ráadásul földrajzilag a lehetõ legrosszabb helyen... Vagy valamilyen oldalra állunk vagy jönnek azt megszállnak. Akkor már inkább az elõbbi.

Na ja Eu meg NaTO többek között arra is jó, hogy ne jöjjenek ide mondjuk megint a ruszkik ha kicsit megerõsödnek és támad egy hasonló öteletük. Azért azt ne felejtsük el, hogy kizárólag azért húztak el innen 91-ben mert összeomlott a gazdaságuk és elfogyott a cash... De ez csak 1 példa.

"A terroristáktól annak van félnivalója, aki katonákat küldött oda ahol semmi keresnivalója nem volt."

Én se értek egyet az USA külpolitikájával, de ez erõs leegyszerûsítése a dolgoknak. Rengeteg konfliktusnak történelmi gyökerei vannak.

"Na akkor tegye fel a kezét a sok EU-ra, NATO-ra voksoló korlátolt barom..."
szerintem meg az a "korlátolt barom", aki azt hiszi, hogy az EU meg a NATO csak ennyirõl szól.