Hitachi merevlemezek különleges ötvözetből
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A dologhoz hozzátartozik, hogy kb. 7 naponta megtelik és leürül a vinyó, és 24 órában mûködik, tehát mondhatjuk, hogy igénybe van véve.
Most két 160G-s SATA van a gépben (egyik Samsung, másik Seagate), és soha semmi bajuk nem volt, az adatcsere meg félelmetes sebességû (46000-50000 kbytes/sec), valamint meglepõen kussolnak, és nem is túl melegek.
Amúgy a betervezett amortizáció az valamilyen szinten nyílt üzleti titok, szóval soha nem ér túlzottan meglepetésként, ha a garanciához képest 2-4 hónapos átfedéssel elszállnak a dolgok, de hát erre való az adatmentés.
Amúgy jónak tûnik ez a Hitachi dolog, bár én is inkább a kivárás mellett vagyok (ha jó a széria, akkor csak kiforrottabbá válhat, ha meg alapban szar, akkor sokra nem mész vele úgysem).
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Most 1 80as PATA SAmsungom van, rendes hütéssel, de ahol vettem, ott már csak samsungot hoznak, semmi mást.
Ja és 3év garit adnak rá 😄
Én eléggé biztos vagyok benne, hogy az elégtelen szellõzés miatt hal meg sok.
Ráadásul már a számtek üzletekben is elõre mondják hogy nem ajánlják a Maxtorokat. De ha neked még nem volt ilyen jellegû problémád velük akkor gratula nagyon szerencsés ember vagy.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Nekem volt olyan, ami hûtés nélkül 10 perc alatt elérte a 70 fokot (másolás közben). 70 fölött meg lefagyott a gép.
Tévedsz. Nekem többségében Maxtor vincsim van (most épp 4 db), és az elõzõ cégemnél is volt vagy 100. Összesen 1 volt ami használat közben meghalt, az is évekkel ezelõtt.
"Szval nem kéne elhinni mindent."
Neked sem.
Folyamatosan szobahõmérsékleten tartotta az egész vinyót, és persze jó hangos volt."
Akkor lehet, hogy a rezgéseket nem szerette.
Mind a kettõ már vagy 2-2,5 éves és semmi bajuk!
A Seagate vinyó halkabb mint a Hitachi, de volt nekem még ezek elõtt egy 46Gb-os Maxtor és az 1.5 év után elkezdett adatokat eltüntetni, így aztán azóta is a szekrényem mélyén pihen.
Amúgy szintén pihen a szekrényemben egy 20Mb-os MFM csatolós Seagate HDD vezérõ kártyával és kb.2 éve még jó volt.
Ebben a vinyóban az tetszik a legjobban, hogy a felpörgési idelye olyan 5mp és a mikor eléri az üzemi sebességét akkor egy kicsit csilingelõsen csipog 😊
Mitmondjak jókora darab és van súlya 😊
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Bár a Samsungomnak kicsit ingerlõ süvítõ hangja van, de ha rajtavan a gép oldala ez nem hallatszik.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Viszont volt nálam egy másik, ami pár napig nem túl jól szellõzõ helyen volt, fel is melegedett úgy 45 fokra, és lassan elkezdett halkan sziszegni. (De ezt is csak közelrõl lehetett hallani.)
Van egy 2 éves Samsung is, az is halk, de remeg és mély hangon búg, és rázza is az egész gépet, nem is használom aktívan, hagyom, hogy kikapcsoljon.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Amióta thermaltake soprano házam van 550 wattal, és a winyók elõtt a ház elején egy 12 centis szívó ventivel (hátulján is 12-es, oldalán 8as) semmi gondom vele, hipp-hopp megjavult.
Vagy megfõt a régi házikóban vagy 300 watt kevés volt neki.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
A 160GB-os Seagatem (7200.7-es széria) alapból nagyából 10, terhelten 12°C al megy magasabb hõmérsékleten.
Mind 2 vinyó 2 tányéros, 7200-as fordulatszámú.
A Samsung halkabb, gyorsabb, hûvösebb (persze a Seagateem már nem tökéletes).
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Folyamatosan szobahõmérsékleten tartotta az egész vinyót, és persze jó hangos volt.
Amióta levettem, azóta semmi gond nem volt a vinyóval! Venti nélkül kb. 30 fokra melegszik fel.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Nekem van régebbi is. De azoknak az ára is sokszorosa volt a maiaknak, még akkor is, ha darabra számolunk, és nem a gigánkénti árral.
Meg ugye a nagyob sebesség és az adatsûrûség azonos minõség mellett is jócskán csökkenti az élettartamot.
Én barom hûtést tettem a 160 gigás Samsung vinyúm alá, és nem bírta sokáig!
Folyton újraindította a gépet, és sz*r volt!
Amióta levettem a hûtést, semmi gond..."
Ott valami nagyon izgalmas történhetett. Nem lehet, hogy egyszerûen szar volt a hûtés, és inkább csak tovább melegítette? Milyen hûtõ volt?
Nem tudom elképzelni, hogy melegebben jobban mûködött. Az elektronikának és a mechanikának is csak árthat a meleg (mármint a túl meleg, mert azért megfagyasztani se jó).
ezzel szemben még lehet, hogy nem kínai gyártósoron készül, és nem spórolják ki belõle az anyagot. Szóval néha az elsõ széria a jobb.
"Egy ma elõállított 80-120GB-os vincsi alig fût valamit, szemben egy 2 évvel ezelõtt gyártott ugyanolyan kapacitású és sebességû társánál."
Hát én nem ezt tapasztaltam. Mindenféle korú, méretû és fajtájú vinyóm van, és mind fût mint állat, kivéve a laptop vinyókat.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Én barom hûtést tettem a 160 gigás Samsung vinyúm alá, és nem bírta sokáig!
Folyton újraindította a gépet, és sz*r volt!
Amióta levettem a hûtést, semmi gond...
így már barátibb, bár az ára szerintem még mindig picit magas <#buck>#buck>.
Az szerintem egy kicsit sok. Vagy ennyivel biztonságosabbnak gondolják? (ha megbízhatóbb csak megkell várni míg elterjed és nekünk jobblesz).
A winyók tartóssága meg problémás, nekem a 7200.7-es 160GB-os Seagat-em szerintem kezd kikopni (szó szerint), mert fele akkora a sebbesége mit amikor vettem és ha forgatom a winyót a tengelye körül akkor "kopog" (ha csak lassan forgatom akkor is (ha megráznám szerintem szét is esne <#buck>#buck>).
Most vettem egy 200GB-osat az elöbb említett okokból a biztonság miatt (egyébbként a seagate kicsit több mint másfél éves). Sokat gondolkodtam, hogy melyik lehet a megbízhatóbb, igazán a Hitachi és a Samsung között válogattam, de mivel a Hitachinak a winyója már régi felálású volt, a Samsung meg nemrég újította fel a termékpalettáját, a Samsungot választottam. Nem hallottam még sok meghibásodásról velük kapcsolatban, bár igaz nincsenek nagyon régóta a piacon, de egész jóminõségûeknek tünnek. Hogy mennyire tartós, majd elválik (3év gari).
De a következõ remélem valami legalább 1TB-os szupergyors, szupertartós, szupergaranciás darab lesz. <#taps>#taps>
Szerintem már elmúlt. Nekem évek óta nem ment tönkre vinyóm, pedig 7 darabot nyúzok saját kezûleg (+1 a cégnél).
Szerintam az a gond, hogy most már a vinyóknak is kell a hûtés. Rosszul szellõzõ házban, komolyabb terhelés mellett simán elpusztulhatnak. Érdemes egy 8 centis ventit rakni a vinyók mellé, az akár 20-30 fokkal is csökkentheti a hõmérsékletüket, ami mindenképp jót tesz az élettartamuknak.
Nem az adatok, és nem egymásra. (Egy helyen ugyanúgy 1 bit van
Silányulnak a vinyók is. Most már a mennyiség kell a minõséget le**arják. Persze részben az is benne volt a pakliban hogy fizikailag is nagyobb igénybevétel jelentkezett ahogy a technika fejlõdött.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Next PC upgrade: 2022
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant