14
  • cSuwwi
    #14
    a verseny utcai piacra szoktam járni, középen egymás után vagy 20 standon ugyanazokat kínálják, aki dvdt akar venni, az fog is...
    írható dvd-t meg vettem már úgy, hogy előttem 2 zsaru is épp bevásárolt, ha nem pattognak ezek a jogvédők, nagyívben szarnak rá... :]
  • cSuwwi
    #13
    az egyik ilyen bezáratott rádió az enyém volt -.-
    ~8-10 rugóra levágnának havonta, hogy amúgy ingyenes, és itthon legálisan nem beszerezhető livesetek mehessenek 24 órában. (semmi bolti albumok vagy trackek) :|
  • intrex
    #12
    Amennyiben fent nevezett jogászok képesek lennének aláírni az iTunessel az online zenebolt üzemeltetéséről szóló szerződést, hülye lennék illegális forrásból legálisan beszerezni a zenéket, 1 USD-t minden további nélkül kifizetnék számonként. De ez a csürhe még nem fogta fel ezt ép ésszel. De az is lehet hogy még nem csúsztatott vastag borítékot a jogvédő úr zsebébe az Apple.
  • AgentKis
    #11
    Egyébként meg ezzel az erővel mindenen, aminek felülete van, mivel alkalmas illegális képek, pl CD borítók tárolására, lehetne szerzőijogitakonyadó. Ijenek a papír és nejlon termékek, valamit a forgácslapok, vakolatok, síküveg, fémlemez, szövetárúk stb. Hova jutna a világ... Ez az egész egy agyrém, amit a pénzes kiadók a fogyasztóik ellen végeznek pénzért vásárolt törvényekkel jogilag megkérdőjelezhetetlenül.
  • AgentKis
    #10
    Próbálnának meg "próbabliccelni" a Metrón, vagy "próbalopni" a teszkóban a köcsögjei!
  • HappyBoy
    #9
    Én 5 perc alatt több illegális letöltő oldalt találok. :D
  • GodBadka
    #8
    Nem hogy ítélet nem született, hanem ügy se lett belőle pontosabban, ugyanis büntett hiányában a vádemelések elmaradtak (egészen véletlenül).
  • GodBadka
    #7
    Ennyi kamuzást. Különösen a décével kapcsolatban. Csak az derül ki, hogy azt se tudják, mi a décé. Magyarországon soha, egyetlenegyszer sem született elmarasztaló ítélet egyetlen décés hub ellen se. A lefoglalások nem mások csak megfélemlítési próbálkozások.
  • wmatyi
    #6
    Magyarországon az a baj, hogy mindenki 5 perc alatt akar meggazdagodni. USA-ban miért tudják adni a frissen kiadott CD-ket max 10-15 $-ért?
    Esetleg mert ennyiért már ciki lenne hamisat hallgatni?
    Nem abból kellene kiindulni, hogy mindenki lop, csal, hazudik...
  • BlueGold
    #5
    Igazuk van aki csak úgy letölti fizetés nélkül a csengőhangokat azt minimum 3 év várfogságra kell itélni :-).( Akinek meg van képe 3-400 ft elkérni 1-2 perc midi zenért azt fel kell terjeszteni pofátlansági Nobel díj-ra ).
    De most már döntsék el, hogy mi francért fizetem a "matrica" adó, ha utánna megba...nak a rámásolt tartalom végett.


  • mozesapo
    #4
    Probaletöltést végeztek, lol, akkor el is követték a törvénysértést, mert ugyebár visszaosztani is kell. Ja nekik szabad. Inkább a gyilkosokat, rablókat és az évi 1000 milliárdot elsíbolókat kapnák el.
  • avman
    #3
    végre vmi adat arról, h a bolhapiacokon a hamisítók ellen is nyomulnak, nem csak az internetes köztörvényes letöltő/megosztó bűnöző kalóz rablóhordák ellen folytatják Szent Háborújukat a Becsület és Tisztesség zászlaja alatt.
  • ropi21
    #2
    "A köztudat továbbra sincs tisztában a letöltés és a fájlcserélés közti különbség mibenlétével."
    inkább a "jogvédők" nincsenek ezzel tiszában,amíg azt hangoztatják görcsösen,hogy minden letöltő bűnös...

    "Ugyanis a fájlcserélő hálózatokban nem lehet "csak letölteni"
    de,lehet

    "ha egy dvd kerülhet ezer,kétezer forintba,az audio cd miért nem?"

    akárhogyis, bontsunk vitorlát, húzzuk fel a zászlót és tüzeljünk az ágyúkból :)
  • totya4
    #1
    Korrektül megírt cikk.

    Szvsz jobban járna mindenki, ha az eredetit annyiért lehetne megvenni mint a "kalóz"-t, mert akkor egyrészt mindenki eredetit venne, másrészt meg nem kéne annyi "jogvédő" szervezetet eltartani (és ezek fenyegetőzéseit nap mint nap hallgatni), és a rendőrségnek is nyilván van más dolga is...