58
-
vax #18 Bocsesz, hogy javítalak az első verziók 1x írtak. kb. 1,5 millió Ft volt és akkora volt mint egy normál Cd lejátszó csak PC-hez csatlakozott. Akkor ez az összeg egy két szobás lakás ára volt tárolóval, garázzsal. :(
-
Thrawn #17 Így van. Az első CD író, amivel találkoztam, a munkahelyemre vásárolt Yamaha CDR-100 volt 1997-ben, SCSI csatolóval, caddy lemeztartóval, négyszeres írási sebességgel. Újraírni nem tudott. Az árára pontosan nem emlékszem, de közel 300 ezer forint volt. -
#16 meg nehezebb is, meg ha véletlenül leejted, akkor esélyes hogy a kukába kerül... azért hátrányai is vannak -
#15 Egyszerűen azért drágább, mert otthon nemtudod megcsinálni, más cég sem adja olcsóbban, akkormeg minek vigyék le az árát ha ígyis megveszik. -
#14 Hát figyu én nekem egyelőre jo a 40 gb -os hordozható vinyom:D
ez tuti megbizható 3 réteg zacsko azt jolvan!!!!!
(ja és sokkal olcsobb és gyorsabb is) -
atomjani #13 Egy darabig biztos nem veszek blu-ray írót. Ha az árakat nézzük, akkor nem éri meg. Kérdés, hogy mennyire van biztonságban az adataink egy ilyen 35 Gb-os lemezen? Gondolok itt a sérülékenységre, ugye egyikünk se akar egy ilyen drága (35 GB annál nagyobb)lemezt ki dobni, ha komolyabban megsérülne?
-
szombi #12 Nem azért drága mert új, hanem mert sajnálják a jó cuccot a pórnéptől.
Például már régóta léteznek projektorok, és bár sokat esett az áruk, még mindig kib@szott drágák!
Az előállítási árakról ne is bezéljünk, mert minimális!
Egyszerűen sajnálják a fasza kis mozigépezetet tőlünk, de a nagypénzesek menőzhetnek vele... -
Abator #11 Hű de fáradt vagyok :D -
Abator #10 Az érdekesebb, hogy lenne mennyibe fog kerülni egy írható lemez hozzá ... -
viizo #9 Én sem értem miért kell csodálkozni az árán, minden újgenerációs hardvernek megkérik az árát, anno egy cd író volt 200e fölött, és akkor hol voltak még a fizetések a maiakhoz... -
Tiberius B #8 Sony=gagyi (nem mindíg, de nagyon sokszor)
Én speciel megvárom az általam felvázolt meghajtót, és amint 15 000 HUF-ra megy le az ára, meg is veszem:-)
márcsak ki kéne dobni egy ilyet -
#7 Hát sony meghajtót nem is szabad venni, mert eddig sem álltak valami jól az optikai meghajtókkal (elég gagyikat gyártott), nemhiszem, hogy most a blu ray-el ez meg fog változni. -
Tiberius B #6 aztán majd vki kidob 20 000 HUF-ért egy több rétegű, kétoldalú, CD-, DVD-, HD-DVD-, BR-író,-újraíró bizbaszt több fejjel -
#5 a Panától meg a Sonytól ne is várjunk occsó árat:P majd jön még az occsó jános :D -
dez #4 Szerintem fél év alatt igen sokat fog csökkenni az ár. A Samsung eredetileg 500 dollárért akarta adni a sajátját (az USÁ-ban), de úgy tűnik, ezek szinte egymásra licitálnak. Miért ne adjuk 2x annyiért, ha vannak elegen (egy darabig), akik ennyiért is megveszik... Persze így szokott lenni.
"A legfrissebb információk szerint az előállítási költségek valahol 400 dollár körül lehetnek, ami főleg az elektronikából, chipkészletből, illetve a H.264 technológiából és annak jogdíjaiból adódik össze."
Max. a jogdíjból, mert a PC-s olvasó maga nem dekódolja, csak küldi a PC felé. Mellesleg bizonyára nem csak a H.264-nek a jogdíját kell fizetni, hanem a Microsoft féle AVC-nek is. -
#3 Most gondoljatok bele... Pl. egy CRT monitort is jóval többe kerül előállítani, mint egy TFT-t, de mégis a TFT a drágább. Egyszerűen azért mert még új. Annó amikor vettem a DVD írómat az még 50k volt, és csak egyrétegűt tamogat. Ma már ennél jócskán olcsóbban lehet venni DL írókat is. 4-5 év múlva így lesz ez a BD-vel is, ha elterjed. Szerintem indulásnak nem drága annyira. -
#2 nyilván elöb cégek veszik meg az viszi le az árukat -
#1 CD és DVD íróknál is így volt. Az újdonságot mindig meg kell fizetni