10050
  • TGWH
    Nem csak a vga-n múlik, hogy szaggat-e, vagy sem. Ezt eddig is tudtuk, de hivatalos fórumról másolok be két hsz-t:
    all high, no aa, 1680*1050

[email protected]
    2G DDR800
    7900GS 256mb

It runs smooth, looks like I don't need to upgrade my video card

I had no problem launching the game and it seems like it's default graphic setting is Med.
    ...
    My spec's short list:

AMD X2 5600+ (2.8 GHz)
    G.SKILL 2GB DDRII 800
    eVGA 8800GT 520mb
  • TGWH
    Ennyi különbség van a két vga között. Én két éve vettem a 6600ast, kb. középkategória volt akkor, és örülök, hogy így elmegy. Amúgy ha pont egy gyengébb 8600ast fogtál ki, akkor meg örülj, mert olcsó volt, és a játék is fut.
    Nekem meg sp3mam nincs, mégis megy.
    Esetleg a legfrissebb whql driver segíthet, amit még a kártyádhoz ajánlanak. De frissebbet is feltehetsz, talán jó lesz. Vagy a driver menüjében keress egy olyan részt, ahol játékcímek vannak, add hozzá a Sacred2.exe-t, és húzz le minden minimumra. Lehet simán fog futni, és nem is lesz randább. Én pl. megnéztem maxon, hát különbség az van, de még a minimum is szép.
  • Reggaester
    Hétfőn lesz US demo.
  • Avenger
    Nekem tetszett a demo, pedig nem sokat tudok németül :) És teljesen jól ment maxon, E2140, 2 giga, 8800Gt. Egyébként 8600gt jóval lassabb a 8800-as sorozatnál, és a játékok 90% inkább az erős videókártyát igényli.
    Hangulattal is minden rendben van. Főleg a kerti törpére hajazó koboldok jöttek be :D Persze ha értem is a questeket az még sokat dobhat a dolgon :) Egyedül az a robot zavar a játszható karaktereknél :D De legfeljebb a maradék 5 közül választok majd.
  • Reggaester
    Ne érts félre, nekem az nagy csalódás, hogy egy olyan vason ami közel van az ajánlotthoz így fut. Nem tartana vissza a közepes beállítás sem, de akkor menjen normálisan, ne érződjön se az egéren se a játékon a lassulás. Lehet, hogy a demoban most sokan azt hiszik, milyen jól megy, de ugyan, mindenhol szinte alig 3-4 ellenfél jön rád, kivéve néhány kobold meg főleg a csontázas résznél. Annyi ellenfélre lehet számítani majd a teljes játéknál is 90%ban, gondoljon csak az 1re, akinek megvan. Ha ott laggzik, akkor van gáz. A rendszer követelmény meg a Wolf's lair-ről van. De kb úgyteszek, mint te, letöltöm a teljeset, kipróbálom, aztán ha úgy érzem megveszem, ha nem akkor marad a pénzem és senkinek sem fog fájni.
  • tomcsa4
    Nálam már előjött az a helyzet, hogy karcsú az 1GB Ram. És ez a full verzióban is meg fog látszani. De nem baj, már előrendeltem, tuti cucc.
  • TGWH
    A grafika szerintem meg ahhoz képest, hogy minimumon nyomulok, piszkosulnagyonnagyon szép, és igaz néha röcögve, de viszi a p4es a gef 6600-zal (amúgy nem tudom honnan szedted azt a gépigényt, de nem a hivatalos oldalról, az biztos, ott egy sima 2,4-es cpu-t írnak minimumnak), szal ennyit arról, milyen szarul van optimalizálva kedves Reggaester ;) Ha maxon játszok, akkor diavetítés, ha minimumon, akkor épp hogy elmegy, szerintem ezt hívják optimalizálásnak (és jé, tényleg a minimum konfignak felel meg a gépen :) ). A mindenhol 30 fps ennek alapján csak úgy jöhet ki, ha kb. mindannyiszor ugyan úgy állítod be, egy-két apró eltéréssel.
    Majd a teljesben kikapcsolom a füvet (v.hogy csak meg lehet oldani), és máris simán fog futni.
    Hangulat az kicsit furcsa, talán nem kellett volna belekeverni a robotokat, de ha olyan jól el lesz találva a sci-fi aránya, mint pl. a Morrowindben (dwemer vagy milyen romok), akkor semmi gond. De a részleteken látszik, hogy nem csak a tökeiket vakarták a fejlesztők az elmúlt 4 évben, és ez alapozza meg a játék hangulatát, nomeg az, hogy Sacred, meg utána a kettes.
    Még másodikra is furcsa a 3d, de határozottan nem nagyon idegesítő. Viszont a sok ellenség már az első részben is idegesítő volt, és most vagy az egerem kezd elromlani, de néha nem tudok ütni, és másfele lövi a varázslatot, mint amerre irányítom... vagy pedig bugos, másnál is volt ilyen? Amúgy az egér sebességét szerintem is feljebb kell majd állítani, minden 3ds játéknál van ilyen opció, durvaság lenne ha kihagynák.
    csgj, nekem a program files/ascaron mappában van a játék.

Tehát a hivatalos oldalon lévő gépigény:

System Requirements

Minimum System Requirements:

* 2.4 GHz processor
    * 1 GB RAM
    * Graphics card 256 MB, from nVidia® GeForce™ 6800 or ATI® Radeon™
    * DirectX compatible sound card
    * DVD-ROM drive
    * 20 GB free Hard Drive (HDD) space
    * Windows XP, XP64, Vista, Vista64 • DirectX 9.0d (included with game)

Recommended requirements for a fast, smooth-running game:

* Dual Core 2.0 GHz processor
    * 2 GB RAM
    * Graphics card 512 MB, ab nVidia GeForce 8800 GTS oder ATI Radeon HD 3870
    * DVD-ROM drive
    * 5.1 surround sound card (EAX 5.0 compatible, DirectX 9.0d [for XP] or DirectX 10.0 [for Vista] compatible), with surround speakers or headphones
    * Mouse with mouse wheel
    * 25 GB free Hard Drive (HDD) space
    * Microsoft Windows XP (32 / 64 Bit) with Service Pack 3 / Vista 32 / 64 Bit) with Service Pack 1
    * DirectX 9.0d (included with game)
    * Optional: DSL modem or network card for multiplayer game

Maradok annál, hogy ezt meglessük magyarul, majd megvesszük magyarul, ennyi órányi tiszta játékidőt sehol nem kapsz 10ezerért...
  • xido
    Demot csak lekaptam,függetlenül attól,hogy német és nem is tudok semmit a Sacred címről...szép...meg fogom próbálni majd a teljest,a grafika tetszik,még közelre zoomolva se csúnya,de szeretek minél távolabb lenni a kamerával..az inventory-t és társait találom túl aprónak,de átláthatónak néz ki...jó lesz egynek..
  • wedge31
    Egy szóval király a demo szerintem.
    Kiprobáltam én is teljesen hozza az elsö rész szinvonalát és hangulatát egyszóval nálam biztos vétel.
    A grafika eszméletlenül szép és már a demoból is látszik hogy a bejárható terület meg tényleg oriási / a térkép egyik végétöl a másik végéig öt óra gyalog /
    A sacrednek mondjuk mindig is az volt az erössége hogy oriási szabadon bejárható területe van rengeteg városal és faluval nem egy csöben vagy szük ösvényen kell menni hanem tetszés szerint barangolhat az ember.
    A történetröl egy szót se tudok mert a német nyelv nem az eröségem de mondjuk a single kampányt tölem ki is vehetnék mert a hack&slash játékokat csak multiba érdemes tolni hosszu távon.

Akit ez nem fogott meg az valszeg nem játszot az elsö részel nem érdemes szenvednie a teljesel mert ugyanez lesz.

• Reggaester
    A játékélmény ki minek találja az egyéntől függő, én nagyon vártam és teljesen biztos voltam benne, hogy ezt még meg is veszem. Ez lenne a hivatalos rendszerkövetelmény:

System Requirements
    * CPU with at least 2.6 GHz (Dual Core 2.4 GHz for onboard graphics cards [Intel® Integrated Graphics])
    * 1 GB RAM (main memory)
    * Graphics card with 128 MB RAM, DirectX®-9.0d compatible with Pixel Shader 2.0 support (nVidia® GeForce™ 6200, ATI® Radeon® X1300, Intel 945GM or better)
    * DirectX-9 compatible sound card
    * DVD drive
    * 20 GB free HDD space
    * Windows® XP with Service Pack 3 or Windows Vista™ with Service Pack 1
    * DirectX 9.0d (included with the game)
    * Internet or email connectivity (required for Online Key activation)

For smooth and fast game play with maximum performance we recommend the following configuration:

* Dual Core CPU with at least 2.4 GHz
    * 2 GB RAM (main memory)
    * Graphics card with 512 MB RAM, DirectX-9.0d compatible, with Pixel Shader 3.0 support (nVidia GeForce 8800GTX, ATI Radeon HD 3800 or better)
    * Sound Blaster® X-Fi™/ 5.1 surround sound and DirectX compatible sound card
    * DVD drive
    * 20 GB free HDD space
    * Windows® XP with Service Pack 3 or Windows Vista™ with Service Pack 1
    * DirectX 9.0d (included with the game)
    * Network card and high-speed internet connection (DSL or better) for multi- player games

Az ajánlottól 2 dologban különbözik a gépem, erősebb procim (amd 6000+) van de csak 8600gt a 8800 helyett. Erre teljesen mindegy milyen beállításon, tényleg, 30 fps az amire átlagban képes, a nagy tömegben meg egyszerűen érződik hogy lassul, az egéren pedig folyamatosan, nem gördülékeny a játék. Igaz ez demo, de ha ilyen lesz a gém optimalizáltsága (röhejes), akkor egy vevőt elvesztettek.
  • McFrost
    Nagyon szép!
    Igényesen kidolgozták a részleteket.
  • CalebJoe
    Igen engem sem fogott meg elsőre mint anno a TQ, de majd a teljesnél meglátjuk.
    A grafika szép bár a gépigény szerintem kicsit magas, a szeráf meg kurvásabb mint valaha:)

Néhány kép (maxon minden)

• csgj
    Nem tudjátok, hogy a telepítő hova csomagolja a telepítésre használandó fájlokat? Csak mert egyszerűen elveszett kb 2 gigám "-.- És nincs meg törlés után sem, szóval vhol még vmi sacredes cucc fent van. (registry cleaner progival is hiába törölgetek)
  • csgj
    Hát... kipróbáltam, nemtok németül, de nekiálltam :P Nos, izé... Kövezzetek meg, de nekem nem nagyon tetszik. Nincs semmi hangulata (bár lehet, hogy a borzalmas német nyelv is számít ebben :P), és olyan tipikus egysíkú mai game-nek tűnik. Persze, persze ez csak egy demó, meg hát nem egy komoly rpg, hanem hack&clash, ahogy az első része, na meg a diablo... De akkor is, ebben nincs semmi izgalom! Hihetetlen, de a gyengébb minőségű Legend Hand of God-nak is sokkal jobb hangulata volt. (Mondjuk az hamar véget is ért, és monotonná vált) A gépigény meg gáz. Szép, igen, nagyon szép grafikája van maxon. De a max maximum szaggatással jár nálam, szóval gyengébb beállítások melett ez sem dobja fel a gamet. Történet majd kiderül a teljesben. A demóban a nyelv nemértése miatt csak arra jöttem rá, hogy a seraphim vezérnéni (vagy vki) haldoklik, a szőke csaj meg jön, megbámulja, végignézi amíg kiszenved, és hörög néhányat, aztán elmegy. :D
  • McFrost
    Letöltöttem a demot, 2 óra alatt és van benne egy hibás file :|
  • TGWH
    Én inkább kikapcsolnám a füvet, meg a maradék árnyékot, eléggé szaggat 1024ben is min beállításokkal.
    Kriszta, csak azért kell aktiválni, mert van warez. Ha nem lenne, vagy csak nagyon minimális mértékben, akkor nem kéne aktiválni, kb. ennyi.
    Amúgy piszokjó a demó, ::itt:: írtam róla egyet, akit érdekel, olvassa el :D
  • dante3
    Lehet, hogy állítható, csak német nyelvü, és nem vágom mi micsoda, alapbeállításon próbáltam! Annyi biztos, hogy 1440x900.

• Gear
    Szép de hamar elfogy a fű :) remélem ez állítható (részletesség max távolsága).
  • dante3
    Képek a demóból:

• krisztajo
    Azért én ezt felháborítónak találom!!!
    Nem csak itt, az összes játéknál!
    Tudom, hogy nyugaton ez nem tétel, de miért alapfeltétel egy játék telepítéséhez (ami akár multival nem is rendelkezik) a net???
    Akinek meg nincs az szív???
    Vannak olyan helyzetek, amikor az embernek nincs a netre lehetősége!
    Ez lehet egyszerűen pénz szűke vagy olyan hely ahol nincs szolgáltató. Sajnos ilyen is van sok helyen!
    Szomorú, hogy a játékgyártók egyszerűen nem gondolnak erre!!!
    Profit kiesés egy dolog, de szégyentelen ennek az egésznek az üzenete! Akinek van net annak háleluja akinek meg nincs az dögöljön meg???!!! (Bocsi, ha kicsi erősen fogalmaztam, de nagyon bosszant ez a egész! Nekem is volt idő amikor nagyon sokáig nem volt netem, úgyhogy maximálisan átérzem ezt a helyzetet!)
  • RaveAir
    Nem hinném, hogy csúszni fog a megjelenés, mert már aranylemez. Elvileg jövő hét pénteken már a boltokban lesz. A németeknél már másodikán, mert 3-a náluk ünnep.
  • Newfronter
    Végülis ha beaktiválod, utána már nem kell net: aktiválás
  • McFrost
    Azt nem hinném, hogy ha valaki megveszi és nincs nete az nem tud majd játszani. GOndolom lesz valami offline mod, mint HL2-ben.
  • Newfronter
    Egyébként a külföldi fórumon a teljes játék csúszásáról beszélnek, valami novemberi időpontra tolják el a megjelenést. Egyelőre csak a konzolost, de már van olyan oldal ami szerint a PC-s időpont is csúszik. Reméljük nem így lesz....
  • Newfronter
    Ha nem indul akkor az a gond hogy nincs fent a legújabb driver, mindennek frisnek kell lennie a gépeden! Vagy lehet nem elég jó a géped a játékhoz.
    Pár órát tudsz a demóval játszani, de nem időkorlátos, hanem csak egy demó. Örülhetsz hogy órákat játszhatsz vele, van amelyik játéknak csak 15 perces a demója. Egyelőre csak német demó van, más nyelvű nincs, majd lesz, talán ezen a héten.
    Akinek nincs Internete az vagy bekötteti vagy nem játszik a játékkal.

Ha netán valamiben hiányos az infóm, egészítsétek ki légyszi!
  • TGWH
    Ha v.kinek nem indul a demó, mit kell tennie? Nem kérdeztem konkrétan, vagyis nem írta mi a baj, csak hogy nem indul.
    Igaz, hogy pár órát lehet csak játszani? Akkor meg? Németül is, és magyarul is, aztén majd más nyelven is, ha működik. Egy újratelepítés nem oldja meg az időgondot?
    Még egy kérdés felmerült az egyik fórumon. Ha v.kinek nincs internet, hogyan fogja feltelepíteni?
  • RaveAir
    Magyar felirat és (vélhetően) angol szinkronhangok.
  • Newfronter
    Most ez full magyar nyelven jelenik meg, vagy csak feliratos lesz?
    Mert a neten is más infók vannak...
  • RaveAir
    Inkább várjatok még egy pár napot, mert hamarosan jön más nyelven is (többek között magyarul is).
  • ProEvoFan
    én is most töltöm a demot...visszaolvasva nem is tűnik vészesnek a gépigénye:)
  • TGWH
    Most szépen lehiggadtam, és hogy az a jó .... mi a franc történt ki tudja, de elighogy kikapcsoltam a monitort, megállt a letöltés, 11%-nál... most kezdhetem előről, de legalább gyorsan szedi, 180-cal, az a max nálam. 2 óra, addig alszom egy kicsit, rámfér.
    A demót nem tudom hogy csinálták, majd Raveair megmondja.
  • tomcsa4
    Bocsi, átfogalmaztam a mondatomat és ott maradt egy szó. Helyesen az első mondat:

Nem hiszem, hogy a demót a Master lemez elkészülte után készítették volna el.

De ha mégis, és az alap is ilyen lesz, semmi baj. Baj max az első rész problémájával lehet (ahogy felfedezed a területeket, annál több ram kell), de javításban megoldható később.
  • tomcsa4
    Természetesen nem hiszem, ogy a demót a Master lemez elkészülte után készítették volna el. Megszokott dolog (és jó húzás), hogy egy külön csapat foglalkozik evvel. Ráadásul eddig kevés buggal találkoztam (és az is a beakad a mob kategória).

1950GT = Geforce 7900GT kb. Nem, a processzorom egymagos. S939-es San Diego (Pentium 4 volt akkro még). Ez kb 2004-2005-ben jelent meg a piacon. Azért nem irányítom billről, mert egérrel is megoldható. Demóban csak w=előre és S=hátra, oldala nem tudom mivel kell, mert az A és D a kameraforgatás. A kameraforgatást viszont sűrűn használom, nagyon kényelmes így irányítani. Hiányoltam belőle azt, hogy mondjuk a képességeket számbillentyűkkel lehessen eltolni (WoW, Hellgate, Loki), de mivel nem beszélem a németet, elképzelhető, hogy lehetséges csak én nem jöttem rá.
  • TGWH
    Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy aranylemezre került a game, tehát ha ezután kezdték el a demó készítését, akkor nem fog semmi sem változni. Mint ha úgy olvastam volna, hogy készül a demó, még az aranylemez előtt, de fogalmam sincs hogy ez mennyire biztos.
    Radeon 1950GT az nvidiába minek felel meg? Az amd-khez sem értek nagyon, ez ugye még az első kétmagos, tehát nem mai darab a gép?
    Billentyűről hogy hogy nem szoktad? Lehet, vagy csak nem próbáltad?
    Sacred 2 demó helyzetjelentés: jelentem 11%, kb. 10 óra van hátra, ami nem nagy gond, mire reggel megjövök munkából, már lent is lesz a cucc. Remélem... de ha nem, akkor max egy kiadós alvás után fogok nekiesni, nem egy napnyi ébrenlét után.
  • tomcsa4
    karakterfejleszthetőség*, vannak*
  • tomcsa4
    Kipróbáltam. A gépem Athlon64 4000+ San Diego (2400MHz@2700MHz), 1GB ram (egy modul), Radeon 1950GT. 1280x1024, minden totál max, élsimítás off. A játék élvezhetően fut, 20 FPS felett maradt. De semmi pánik, az alapjátékon szerintem optimizálnak még. És ahogy derítettem fel a területeket, nem éreztem akadozást még (ugye a memória mérete miatt).

A játék: grafika gyönyörű, a cuccok szépek, jól ki vannak dolgozva. Gondolom a settek egyenesen odabaszósak lesznek. Találkoztam pár buggal, de nem vészes. Küldetés bug eddig nem volt, de ez egy demó csak. A karakterfejleszthetősé jó, ugye vanak az alapértékek (erő, stamina stb) melyekre tehetünk szintlépés/1 pontot. Akkor szintlépés során még skillekre is pakolhatunk, illetve van egy képességfa is, mely független a karakter szintlépéseitől. Egérrel jól irányítható, billentyűről nem szoktam (w=előre, s=hátra). A GUI nagyon ízléses, nem foglal sok helyet és minden megvan rajta, ami kell. A küldetéseknél ha rámész, akkor a térképen egy szürke nyíl jelzi az utat, hogy merre kell menni. Kérdőjel jelenti, hogy küldit lehet felvenni, felkiáltójel pedig, hogy a kész küldit le lehet adni. Jobb egérgombra lehet tenni a kombókat. A játékban megvannak a napszakok, gyönyörű a váltás is (naplemente pláne). Ha meghalsz és nem hardcore-on tolod (mivel ekkor a halál = a game over) feléledsz a legközelebbi állomásnál úgymond és megnéztem - remélem jól láttam - semmi büntetést nem kapsz. Ilyenkor a mobok újraélednek, illetve egy időközönként mindig. A demóban egyedül a szeráf játszható.

Soha nem tanultam németet, sem iskolában, sem autodidakta módon, így sajnos nem írom le, hogy milyen képességek vannak. Kiszótározni mindet meg, nem akarom, elnézést. És a nyelvtudás hiánya miatt előfordulhat, ohgy valamit rosszul értelmeztem.
  • Reggaester
    Aki kipróbálta a német verziót annak mi a véleménye a játék teljesítményéről? Értem ezalatt, hogy milyen gépen milyen beállítással megy. Én kissé csalódtam , amd6000+, 2g ram, 8600gt-n közepes beállításon ad 35 átlag fpst, de ha eldurvul a helyzet és 8-10en rám jönnek -ami 1 hack'nslashben mitagadás előfordul -, már érezhetően is belassul. Ha maxra rakom vagy még kisebbre akor sem nagyon változnak az értékek, valahogy dehogy nem érzem gördülékenynek, az is lehet én képzelődöm, de az fps annyi amennyi. Ezért érdekelne mások tapasztalata és ha lehet kíméljenek az nvidia, ati, amd ilyen-olyan xar/fasza kommentelők.
  • csgj
    Én képes vok kipróbálni a német demót, már csináltam ilyen a Drakensang-al, ami egy rendes rpg, még több szöveggel :P És semmit nemtok németül xD De így is egész jól eljátszottam vele :D
  • RaveAir
    Nyugi, néhány nap és jön a magyar demó is.
  • wedge31
    Remélem angol is lesz még a héten.