10030
  • TGWH
    Tényleg nem esett le, hogy a magyarítást a spam/off/warez topicban kérdezd? Ott a link a Sacred 2 banner alatt... ide - úgy tudom - csakis jóérzésű emberkék írnak, akik megtisztelték az Ascaront azzal, hogy megveszik ezt a tökéletes játékot :D
  • wedge31
  • TGWH
    Ez mi a jó ragyai rosseb rákja akar lenni? Csak tippem lenne, de hadd vicceljek, és írjam le helyette, hogy ,,ne legyél már ennyire zsidó, írj már kicsit több irományt is, nem kell sajnálni, nem csökken az aranyad ha nem játszol, hanem fórumba írsz''. :D
  • bgabor
    És a magyarítást hogyan kell használni?
    Mert én bemásoltam abba a mappába, ahol az azonos nevű fájlok vannak, de nem működött, a sacred2.exe hibát észlelt, és desktop.
  • Hegyirabló #1814
  • TGWH
    Na jó, mivel ráérek, ezért összedobok egy leírást, bárki használhatja, ahol akarja (pl. weblap), csak természetesen pénzt nem kereshet vele :D (csak nem írom le olyan túlbonyolítottan, ahogy a törvényeket szokás, ahol az a cél, hogy még véletlenül se értsed meg miről van szó, vagy csak nagyon nehezen...).

Mivel a gyik-ban az a cél, hogy mindenki megértse, ezért nagyon részletesen fogom leírni, aki tudja, az meg kibővíti. Bocsánat, ha hülyének nézek valakit, de inkább olvassa el, amit már úgyis tud, mint hogy mások megkérdezzék hogy ,,akkor most ez hogy is van ez???''.

Fraps. Azért ezzel kezdem, mert nagyon hasznos program. Megveszed (vagy warezolod), és máris lehet jpg-be menteni, videót rögzíteni (a benchmarkban nem vagyok biztos). A program végtelenül egyszerű, mégis nagyon jól használható. Négy füle van: General, FPS, Movives Screenshots.
    General. Ezzel nem is foglalkozok, 3 opció és a verziószám található itt.
    FPS. Két dolog miatt hasznos;
    1, látod játék közben, hogy mennyi fps-sel fut éppen a game
    2, benchmark, azaz egyfajta adatrögzítő, statisztikai célokra. Beállíthatod melyik gombbal indítod el, és melyikkel fejezed be az fps szám másodpercenkénti mentését a benchmark mappába (ahova a fraps-et telepítetted, ott van). Meg egy FRAPSLOG.txt-t is létrehoz, ebben lényegében majdnem ugyan az van, mint a benchmark mappában. Használata: két gombot állíts be (kezdés és befejezés) tetszés szerint, pipáld be a MinMaxAvg és az FPS opciót, és indítsd el a játékot. A két beállított gombbal kiválasztasz egy szakaszt (pl. városban kezded, kezdés gomb megnyom, réten átfutsz, barlangban meg leállítod a másik gombbal), és lementi hol mennyi volt az fps. Excel-ben ezután lehet szép diagrammokat készíteni, és mutogathatod, hogy is fut a game.
    Movies: Videót készíthetsz vele, miközben játszatsz. Mivel nem tömöríti a videót, ezért sok hely kell neki, és rendesen belassítja a játékot is (már ha úgy állítod be a grafikát, hogy épphogy csak ne szaggasson, lásd később). Hangot érdemes kikapcsolni, half-size méret elég (kb. youtube méret), és 25 fps is bőven megfelel majd. Ha kész a felvétel, akkor már csak pl. a 10 gb-ból kell készíteni 60-70-et (csak kb-re írtam, de azért látni mennyivel fog majd kevesebb helyet foglalni a videó). Vagy pedig a videóból gif-et készítesz, ez kisebb helyet foglal, és pl. egy jobbklikkes (harcművészeti) támadást remekül lehet vele szemléltetni, vagy egy bossharcot. Rad Video Tools a videókhoz kiválóan megfelel, a gif-ekhez meg számtalan gifkészítő program létezik. Ha érdekel valakit, kifejtem később (vagy más, aki még nem felejtette el, hogy is van), hogy s mit kell csinálni, bár próbálkozással mindenre rá lehet jönni. Mondjuk a tömörítést kisebb videóval kezdjük, mert 3-4 óra kell gb-onként, de ez is csak egy saccolt érték. 4-5 kísérlet után már tudni fogod, melyik az ideális beállítás, ahol még szép a kép, de nem foglal annyi helyet.
    Screenshots: a Sacred 2 esetében ajánlatos ezt használni, mivel a játék nem jpg-be menti a képeket, hanem tga-ba, amit egy nvidia progival (+ min. paint asszem, de ez sem biztos, régen volt már) lehet átalakítani jpg-vé. Kiválasztod a mappát, és oda menti a képeket, így: sacred2 2008-10-14 22-26-27-40.jpg. Nem kell törődnöd, hogy felül írja-e a régebbi képet az új.
    Kb. ennyi volt a Fraps nevű csodaprogram.
    Miért nem fut rendesen a Sacred 2 című rész jön. Megpróbálom összeszedni az ismert kórokat és gyógymódjaikat.
    Először tisztázzuk, hogy ha minden játék hibátlanul futott eddig a gépeden, csak a Sacred 2 nem, akkor nem az Ascaron-nal van a gond, hanem Veled Tisztelt olvasó. Ne tessék rossz néven venni, nem szidni akarok, hanem segíteni. Te legalább eljutsz odáig, hogy elolvasod ezt a gyakran ismétlődő kérdések részt, és így nem kérdezed meg a fórumon (csak ha nem segítenek az itt leírtak), ahol már előtted is sokan megkérdezték ugyan azt, hogy miért rossz a Sacred 2. Lehet szidni, de nekem nem tudja senki sem bemagyarázni, hogy a játék hibás (persze a kivétel erősíti a szabályt, de minden pc-s hiba visszavezethető valami másra a játékon kívül, persze játékból is van alapból hibás, de a Sacred 2 szerintem nem az, mert semmi gondja sincs).
    Kezdjük a legelején, általános tudnivalók:
    1, a windows ajánlatos évente vagy kétévente újratelepíteni, ugyanis egy idő után szörnyen belassul (minél jobban karbantartod, annál kevésbé lassul le a win, vele együtt a játékok is)
    2, lemezkarbantartó, lemeztöredezettség-mentesítő gyakori (havi egy alkalom sem túlzás) használata a minimum, ha van net, akkor meg rendes tűzfal, vírusirtó, és ennek megfelelően víruskeresés is bővíti a programodat. Vannak különböző egyéb programok, amik registry-t tisztítanak, meg felesleges fájlokat törölnek, ezek sem hülyeséget, csak ne vidd túlzásba. Pl. Ashampoo AntySpyware.
    3, attól hogy sok program van a gépen, még nem fog jobban futni, sőt inkább csak árt. Ha különböző driver-eket próbálsz ki, telepítés előtt mindig törölj mindent, ami nem kell, csak utána telepíts. Driver Cleaner nevű programmal töröld a drivereket, esetleg még start/futtatás/regedit, majd ctrl f (keresés), beírod, hogy pl. nvidia, és mindent kitörölsz amit tudsz. Ha elrontod, max nem tölt be többet a windows, de ahhoz hogy újra kelljen telepíteni, elég nagy baki kell. Ezt megelőzheted egyetlen aranyszabállyal: amiről nem tudod hogy micsoda, inkább ne töröld.
    Tehát egy fajta codec, egy fajta lejátszó bőven elég. VLC Player szerintem a legjobb, szinte mindent lejátszik. Mellé már csak egy codec pack kell, és nagyjából rendben is vagyunk.
    VGA driverek-hez még fontos tudnivaló, hogy a whql driver-t (nvidia oldalon) használj. Nem kell mindig a legfrissebb, mert lehet nem támogatja a vga-dat. Ki lehet próbálni, amelyiken jobban fut a játék, azt használd. Radeon kártyákkal nehezebb, mert noha igen jó kártyák, arról híresek, hogy nehezen készítenek hozzájuk jól működő drivert...
    4, a tálca jobb felén minél kevesebb program fusson. Pl. single játékhoz nem kell se tűzfal, se vírusírtó, bár szinte észre sem venni a különbséget hogy mikor fut mikor nem. Minden egyéb program csak felesleges hibaforrás (msn, torrent kliens, egyéb szuperkütyük hogy szebb legyen az xp).
    5, ha van net, telepítéskor kacsold ki a modemet, és lépj ki a vírusirtóból és a tűzfalból. A játék indításakor mindig engedélyezz mindent, amit a tűzfal kér (általában az exe elindítása után mindent engedélyezz), mert különben nem fog elindulni, vagy multinál lesznek gondok.
    Elérkeztünk odáig, hogy van egy géped, legjobb esetben friss windows-szal, a lehető legkevesebb program van feltelepítve, csak az fut ami kell, meg a fraps, hogy lássuk az fps-eket. Készen állunk, hogy elindítsuk a Sacred 2-t. Előtte természetesen legfrissebb patceket és hotfixeket feltesszük. Ugye tűzfalnak mindent megengedünk, és betölt a játék. Ezek után mit teszünk?
    1, ha szaggat a menü, lejjebb vesszük a beállításokat
    2, játszunk. Ha szaggat, megint lejjebb vesszük a beállításokat, egészen addig, amíg nem fut nagyjából fixen 25-30 fps-sel, vagy amennyit még elviselsz (főleg régebbi gépeknél muszáj elviselned). Ha néha leesik az fps, az nem gond.
    Ha nincs régi géped, vagy minden jól működik, akkor itt végeztünk is (ennek ellenére megnézheted a következő tippet, hátha még jobban és szebben fut a Sacred 2 ezek után). Ha gyenge géped van, és minimum beállításokon játszol, akkor mi legyen?
    1, nvidia vezérlőpult (ha radeon vga-d van, akkor nem tudom mit kell tenned, de hasonló beállításokat csak találsz a Catalisator-ban), 3D beállítások kezelése, Programbeállítások, Hozzáadás gomb, kikeresed a Sacred 2 - Fallen Angel\system mappát, majd a sacred2.exe-t hozzáadod. Ezek után a 2. lépésnél látsz ilyeneket, hogy Anizotróp szűrés meg hasonlók. A mellette lévő oszlopba, a Beállítás-hoz mész, majd kiválasztod a Ki opciót. Kényszerített kikapcsolás is lehet, a lényeg hogy mindent kikapcsolj amit lehet, vagy a teljesítmény módot válaszd.
    2, ez után biztos jobban fog futni a game. Ha még mindig szaggatna, futtasd ablak módban a játékot.
    3, ha nem megy, akkor tényleg gyenge a géped hozzá (mármint ha szaggat, de ha pl. bugos, fagy, akkor olvass tovább).
    Saját tapasztalat: geforce 6600-as vga-val simán fut a játék, igaz a jónak mondható 25 fps alatt, de legalább fut, engem nem is zavar hogy néha szaggat.
    Ha ezeket mind megcsináltad, és hibásan fut a játék, akkor is van néhány tipp, hátha segít valamelyik. Ha nem, írj a Sacred 2 fórumokba, vagy valamilyen hardveres/szoftveres fórumra. Hibának nem azt hívjuk, hogy szaggat egy 6 éves konfigon, hanem hogy gyakran fagy, szaggat, 5-10 másodpercekre, vagy még tovább megáll, és csak utána megy tovább. Tehát a végső tippek:
    Kérdés: Jól fut a játék, de néha beáll a kép és a hang. Vagy tovább megy, vagy lefagy, mit tegyek?
    Válasz: Start menü, futtatás, dxdiag, Hang fül, DirectX szolgáltatások, A hangok hardveres gyorsítási szintje: Nincs gyorsítás, kilépés. Ezt más gondoknál is megpróbálhatod, hátha segít.
    K: A fenti tipp után nem indul a game...
    V: Húzd eggyel jobbra a csúszkát, Alapgyorsításra, vagy addig, amíg el nem indul a játék, próbálgasd.
    K: Gyakran eltűnnek textúrák, lila kriksz-krakszok maradnak utánuk, összecsúsznak a textúrák, kitekerednek pl. a karakterek, stb.
    V: A vga driverrel nem stimmel valami. Esetleg a DirectX-szel.
    K: Melyik DirectX kell a játékhoz?
    V: Én nem tettem fel semmit, vagy a játék tette fel, vagy a windows telepítéskor tette fel automatikusan. Amúgy a legfrissebb 9.c vagy 9.d, vagy amelyikkel tökéletesen fut a többi játékod.
    K: Mennyi virtuális ram kell a játéknak?
    V: Nekem 1 gb ram mellett 2048-2048 mb virtuális van. Nem tudom mennyit segít, de úgy tudom, a legjobb, ha nem korlátot adsz meg (pl. 1024-2048), hanem fix méretet (pl. 2048-2048).
    Egyéb tapasztalat: windows xp-n - nyugodtan mondhatjuk már - gyenge gépen élvezhetően fut a játék.
    Huhh, kb. ennyi lenne. Jó hosszú lett, de ha ezek után sem működne valakinek, akkor vagy hardver hibája van, vagy túl gyenge a gépe a játékhoz, vagy elrontott valamit a beállításoknál. Nem ördöngösség, de próbálkozások nélkül nincs eredmény, ezt jegyezzétek meg. Továbbá azt is, hogy nem biztos, hogy a gép vagy a játékot készítő csapat a hibás, hanem a felhasználó, ha nem fut jól a Sacred 2. Nem a játékot kell okolni, hanem normálisan beállítani (a windows-szal együtt).

Ha ezek után nem működik v.kinek, kérem írja le konkrétan mi baja. Vagy ha más megoldás is van más gondokra, vagy a felsoroltakra, bővítsétek ki nyugodtan.
  • Hegyirabló #1812
    És joghallgató a pasi, érted! :D
  • Hegyirabló #1811
  • Hegyirabló #1810
    Nem baj, mi játszunk, ők meg csak szívnak.
  • bgabor
    A magyarítás merre található?
  • Nandusz
    Ennyi sok idióta és vissza nem olvasó, és érthetetlen a könnyen megérthető dolgok felé érthetetlen usert még nem láttam, amik itt produkálják magukat. (persze a warezolókra gondoltam)
  • Hegyirabló #1807
    Vicces kis játék.

• Föcsök
    Bocsi, csak mikor bejöttem nem figyeltem, hogy a Spam/off/warez egy link. Azt hittem ide lehet írni. Bocsi, hogy megbántottalak titeket.
  • wedge31
    Mennyé má ide.
  • Scouser
    Irány a Warez Topic! Csak 10 hozzászólást kellett volna visszaolvasni, hogy tudd ez nem ide való
  • Föcsök
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nekem a Sacred 2 Fallen Angel CloneDVD Warg-ban van meg a játék. Eddig nem volt vele semmi baj, remélem nem is lesz. A kérdésem az lenne, hogy most 2.02 a verziószám azt hiszem, és ha az angol 2.10-es patch-et letölteném nem romlana el? Tehát a DeleteSecuromReg, és a Delrom-mal ugyanúgy működne? Van aki így játszik a 2.10-el? Valamint mivel jobb az? Csak multis újítások, vagy van más fegyver is mondjuk a single-be vagy valami más?
  • Scouser
    Végigjátszás után már nem tudod továb tápolni a karaktered?
  • wedge31
    Inkább egy faq kénne...
  • TGWH
    Rabló, én asszem úgy mondtam, hogy egy 40. szintű gladival 100 hogy elakadsz az uw-ben. Egyszerűen túl kevés szintet léptem az előző végigjátszáskor (sima alapjáték, ezüst fokozat, 40 szintet léptem :D ). Most nem biztos hogy 40, de elég kevés szintet sikerült lépnem az első végigjátszáskor, pedig mellék küldiket is csináltam.
    Van egy ötletem. Készítsünk egy kis statisztikát, hogy kinek fut hibátlanul, és kinek van tele buggal és fagy le :D tényleg kíváncsi lennék.
  • DORSANAX
    Ez bizony,így igaz!
  • c3124c
    hali, vki tudna linkelni egy térképet amin a portalok is rajta vannak. Találtam 1et, de nem akarja mutatni, ha beállítom rajta :s . Thx.
  • Nandusz
    A kézikönyvben nem találtad meg ezt a részt? Csak mert benne van vastagon. Cirka 58 oldalon keresztül. Bár ezt te is tudod nem?
  • Lacc 88
    scátok vki tudna adni egy rövid leírást a játszható karikról? Legfőképpen azok érdekelnének akik tudnak idézni.
  • Kandurex
    én

de nekem akkor se tetszik, ha túl szexista akar lenni egy játék,...francnak van kedve arra figyelni, hogy mikor villan a tanga a karakteren-...már ha van rajta ;)
  • Sir Quno Jedi
    Mer ki az a látens buzeráns, aki pasiseggeket akar látni benne órákon/napokon át?!?!? :D
  • wedge31
    Ha azonosulni akarsz ott a cyborg terminátor feeling...
  • Kandurex
    igen? nekem eddig akkora kurvákat toltak itt képekben, hogy csak lestem :/
  • Sir Quno Jedi
    Őőőőő. Van benne 2.5 pasi is.
  • Kandurex
    na pont ezért nem játszom ezzel a játékkal, ekkora ribanc főhőssel nem tudok azonosulni :/
  • Sir Quno Jedi
    Ott a driádok erdejében egy lövéssel is meg tudnak fektetni, akármit csinálok, mert többnyire ők is íjászok és használnak különleges képességeket, akárcsak magam. Node ott ezé aztán sunyizni kell mocskosul.
  • Hegyirabló #1788
    Az igazság a, hogy mikor először kezdtem az UW-t, akkor is azt javasolták (azt hiszem pont TGWH), hogy ne goldon kezdjem, mert el fogok akadni, túl nehéz lesz. Ezzel szemben ott sem volt túl sok gondom, mondjuk mágussal, lehet, hogy gladiátorral tényleg elakadtam volna, a nehéz ellenfelek miatt.
  • tugyiti
    ha az uninstall nem tenné meg akkor igen
  • Nandusz
    Bár kicsit OFF-nak tűnik ezen témám folytatása, de be kell írnom.
    A Szeráfom annyira izgató volt a játék kezdetekor, amikor még nem volt rajta ilyen harci csizma, csak a szexi magassarkú szandáljában tipegett ide-oda, hogy azt fontolgattam, hogy feljelentem a fejlesztőket izgatásért:DDD
  • Morfi
    Van egy picivel újabb driver, megpróbálom azzal. De lehet hogy az xp-m adta meg magát, már nem egy mai telepítés :D

Ha újrarakom az operációs rendszert és következő telepítésnél aktiválhatom ugyan azzal a kulccsal vagy előtte kellene valamit csinálni a sacred oldalán?
  • Sir Quno Jedi
    Meg igaz, hogy elég egy képességre, meg egy-két skill-re tolni minden pontot, csak úgy meg nekem kicsit uncsiak. Szeretem kombinálni és a helyzethez igazítani a taktikámat, így az mindig változik és izgalmas marad a dolog. Inkább szenvedek egy kicsinység, de mindent szeretek kipróbálni.
  • Sir Quno Jedi
    Wood elf-nél jó az explosive arrow, ámde silverben az underworldben már harmatos, ha nem használok hozzá lövéstöbbszörözőt. Ha 5 nyíl egy ki, na az már tényleg tarol. Viszont így lassú, mert az irányzék azért nagyjából ugyanaz és csak 20sec-ig tart (ezt nem tudom melyik elmebeteg találta ki, hogy ez a buff nem növeli az időtartamát akármennyit is pakolgatsz rá). Ergó jobbak az eleve sok lövést lövő skill-ek még lövéstöbbszörözéssel. Sőt a penetrating arrow (ami ráadásul célkövető), amik többször is átmennek minden ellenfélen, míg tartanak a legjobbak, mert kilősz 5+5+5+így tovább belőlük és egy idő után az egész képernyő telisteli van röpködő és célkövető nyílvesszőkkel, amik több ellenfélen is át tudnak menni és jó ideig maradnak is. Ojvé.

Mondjuk a mérges pókos nyílvesszők is durvák feltöbbszörözve. Mikor százával mehzsiznek a kis pókicák, akkor mindenki fexik. Arról nem beszélve, hogy a területen maradnak egy jó ideig és mindenki próbálja irtani őket, tiszta nyereség, mert pl. addig sem engem gyaknak.
  • Nandusz
    Jahh..csak le kellett csökkententeni a 200 kbytos korlát miatt.
    Na de kiemeltem belőle a lényeget, elvileg minőség romlás nélkül (Tehát az eredeti 1280x800 felbontásból)
    Íme:

• Hegyirabló #1781
    Jó lenne megnézni, ha nem 800x500 felbontású lenne. :(
  • Hegyirabló #1780
    Én már többet biztos nem írom le, hogy nekem szuperül megy, még jobban mint előtte. :)
  • Nandusz
    Akkor valszínű a te gépeden van valami beállítási probléma, mert vagyunk egy páran, akiknek kifogástalanul megy. (persze az elhanyagolható hibákat kivéve