Biztonságos és környezetkímélõ a hidrogénüzemû EU-busz
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És a metanolt/etanolt hogyan állítják elõ (elég olcsón)? Talán sörélesztõvel erjesztik a kukoricát?
Én amúgy inkább a sûrített levegõben hiszek. A 100bar nyomásra összesûrített levegõ
akár 5-szörös mennyiségû hõenergiát is le tud adni, amivel (táv)fûteni lehet,
és ezt a felhasználás alatt a környezetétõl vonja el. Vagyis az energia negy részét nem a sûrített levegõ hordozza.
Amúgy meg ki kell rúgni az összes busszofõrt, akinek dízeles kocsija van...
Én amúgy inkább a sûrített levegõben hiszek. A 100bar nyomásra összesûrített levegõ
akár 5-szörös mennyiségû hõenergiát is le tud adni, amivel (táv)fûteni lehet,
és ezt a felhasználás alatt a környezetétõl vonja el. Vagyis az energia negy részét nem a sûrített levegõ hordozza.
Amúgy meg ki kell rúgni az összes busszofõrt, akinek dízeles kocsija van...
Még ha nem is megújuló energiával állítanák elõ a hidrogént, az is jobb lenne. A városokban rendesen csökkenne a légszennyezés.
Röpke 50-60 év múlva biztos nálunk is lesz már 1-2 ilyen busz.
Röpke 50-60 év múlva biztos nálunk is lesz már 1-2 ilyen busz.
Valószínûleg metanolból/etanolból, amit valamilyen növényi alapanyagból állítottak elõ: "A kísérleti program alatt töltõállomások is épültek, az üzemanyag több mint fele pedig megújuló energiaforrásból származott."
Nem biztos hogy annyi idõ, mert pl az EU elrendelheti, csak kérdés hogy ez az újraválasztott pénzszóró alkalmatlan kormány meg tudja-e valósítani.
Lesz az több is. Itt szhelyen 10-20 éves buszok mászkálnak még <#szomoru1>#szomoru1>
Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!
Ezeket a híreket miért nem olvassák a magyar közlekedési vállalatok???
Örülnék, ha csak ilyeneket látnék az utakon, de ez kb. 50 év...nálunk...
Örülnék, ha csak ilyeneket látnék az utakon, de ez kb. 50 év...nálunk...
ból 😊
Szegény buszsofõrök gutaütést kapnak ha ezt megtudják, mert így a saját kocsijukba nem tudják kilopni a naftát a buszbõl 😊