11580
Europa Universalis III
-
Swarczi #9740 Lenne két kérdésem a DW-vel kapcsolatban:
Az első az hogy jelenleg patchmentes DW-vel játszom, és ha most telepítem a peccset akkor az kompatibilis lesz az eddigi mentéseimmel?
A másik az hogy a patch javítja-e azt a kolonizálásnál felmerülő hibát, hogy ha egy gyarmatot mondjuk angolokként hozunk létre, de britanniaként válik önállóvá, akkor a játék úgy értelmezi hogy a kolóniát egy más nemzettől loptuk és beindul a nacionalizmus. Elég bosszantó tud néha lenni. -
kissssss #9739 ennek nagyon bug szaga van(szerintem), úgy tűnik van amit még nem javítottak ki a fejlesztők. -
kissssss #9738 én úgy tudom hogy a saját kolóniát nem lehet felszámolni, ezt csak kiskapukkal lehet megoldani, pl: ellenség elfoglalja vagy a bennszülöttek rakoncátlankodnak stb stb. -
Jence #9737 A problémám lényege az hogy amit lementek azt nem tudom betölteni , egyik nap játszottam a mingekkel megcsináltam a Chinese nation eventet ,a noble republic-ot, 3 westernize-t , lementettem , és nem tudtam másnap folytatni. Mert az állás betöltése közben összeomlik az eu.exe , de csak ha a manchukat választom , ha másik nemzetet akkor nincs baj betölti . Megpróbáltam ujra játszani , mihelyst meglépem az eventet Mingből megyek Manchuba , bukom az állást visszatölthetetlenné válik , egyszerűen nem tudom folytatni. Minden más müködik csak a ming állásom nem a manchura váltás után.
@Lysandus
Ha csak egy kolóniát akkor nem tudom de egyszerűen húzd le a coloniák fenntartási költségeit és akkor asszhem előbb utóbb tönkremennek -
Lysandus #9736 Nekem meg egy olyan problémám van: hogy lehet megszüntetni kolóniát? HttT-ben? Van erre valami külön döntés? És milyen feltételekkel? Saját kolóniáról van szó, nem idegenről. -
Lysandus #9735 Hát ezt most nem pontosan értem. Mármint, hogy mi a gond. A mentett állásba egyébként sima wordpaddal lépj be, és keress rá az uralkodód nevére. És ott editálj, ha kell. -
Jence #9734 Próbálkoztam Save Editorral is de be se tudom tölteni az állásaimat(csak eggyet a ming korszakból :) ). Most azon agyalok hogy simán újrakezdem de nem tudom hogy ez a hiba újra jelentkezni fog-e(vagy meghackelem azt az egy állást és folytatom tovább valahogy)
Előre is kösz -
Jence #9733 Sziasztok
Nemrég kezdtem ujra EU3-azni bemelegítésnek Ming-ekkel , Eljutottam a manchu eventig 1600-as évek közepén és az event után nem tudom visszatölteni az állásomat , a játék az aktuális DW steamről ,legálisan nem buherált.Előre is kösz minden segítséget mert szívesen végigtolnám , a Litván határon vagyok addig ütöttem a nomádokat, készen a noble republicra , és a nyugati tech groupba való csatlakozásra. Ha nem élsítem az eventet és maradok ming akkor nincs baj az állásomat is vissza tudom tölteni , de így nem boldogulok(alacsony az adminisztráció skillje az uralkodóimnak :D) -
Swarczi #9732 Először is B.U.É.K mindenkinek :) Ahogy a fórum aktivitását nézem mindenki próbálja kiheverni a szilvesztert :P
Másodszor pedig HengerR: Minamotoval én úgy oldottam meg h sikerült vazallizálnom a keleti területen lévőket(asszem sárga színűek). A másik fontos dolog: alakíts egy háborút úgy, hogy vessz egy tartományt: ezzel kapsz cb-t az adott nnemzetre, így stability hit nélkül lehet terjeszkedni. Fontos h a vazallust csak a legvégén annekteld. Ja meg egy jó diplomata alap, nekem szerencsém volt, az örökösömnek jó diplomatic skillje volt, meg volt egy -0.20as diplomata talonban akit rögtön felfogadtam. Japánoknál még az insult lehet megoldás, oda-vissza szokás inzultálni egymást. fontos viszont hogy csak az innovatív és centralizáció vonalon mozogj, meg lehetőleg egyesítsd japánt legkésőbb 1470-80-ra, különben lemaradsz, és a nagy nyugati hatalmak szétcincálnak. -
tttttom #9731 B.U.É.K. :P -
Lysandus #9730 BUÉK! :-) -
Kikinator30 #9729 meg kell csinálnod a kritériumokat amiket a zöld törvényeknél ir ki, a negatív az a 50% stability cost ami 10000-nél +5000et jelent ami sok egy kissé, ha nagyon le vagy maradva és nem boldogulsz a nyugati hatalmakkal akkor érdemes bevállalni... -
HengerR #9728 A keleti államok, hogy lehet nyugatizálódni? Előbb olvastam, hogy japánnal elérte Swarci.
Azon kívül japánnal kapcsolatba: Ha elkezdek minamotoval játszani a gép bead majd a szomszédokra casus belit? Mert nélküle elég nehéz egyesíteni a birodalmat. Sőt... Utóbbi próbálkozásom csúfos kudarc lett :D
-
#9727 Ja jól van, akkor én teljesen félreértettem az egészet :P Kösz, hogy elmagyaráztad, így már minden világos :D -
Kikinator30 #9726 minden év végén kapsz extra pénzt elméletileg ebből kell építkezni, meg ezt azt csinálni. ha van infláció csökkentő "képességed" akkor nyugodtan töltheted a kincstárt, a csuszkán kijelzi, hogy hogy is állsz infláció terén. Valamint ha fölviszed az egeret a dukátjaidhoz (legfelül) akkor ki irja, hogy mennyit fogsz kapni év végén, ill. hogy +-os e az éved vagy sem... ki kell tapasztalni, adónál számít, hogy core-os-e vagy sem egy tartomány, valamint a kultura is számít "no accept" -30% -
#9725 De a kincstárba pénzt csak a treasury csuszkával lehet szerezni, vagy van olyan bevétel, ami közvetlenül a dukátjaimhoz adódik hozzá? -
Kikinator30 #9724 szerintem kell az infláció :) ha gyengye nemzettel vagy az elején kell egy idea + az a csóka :), nagyon hasznos tudd lenni, hisz más nemzeteknél is pörög, nem ritka a francia, spanyol, angol triónál a 20-40%, ami azt jelenti, hogy ök ennyivel többet fizetnek és lassabban fejlődnek, így behozhatóak pl. a magyarokkal... ha meg nagyra nőnek, ekkora inflacióval tutti 1700-re szétesnek... -
Swarczi #9723 Ja és elnézést a helyesírásért 2 óra alvás nem tesz jót a szókészletnek :D -
Swarczi #9722 Egyébként kezd nagyon irritálni a játék meg a gép. Kezdtem egy játékot minamotoval, na mondom, most távol leszek eu-tól hátha lesz valami szék kis birodalom, mire kiépítem a keleti hegemóniámat. Ez szépen is haladt nagyjából 1550ig(ekkorra fejeztem be kb. a westernize-t). Az egy dolog hogy innentől kezdve nem volt ellenfelem keleten, de őszintén szólva a nyugatiak viselkedése volt a legidegesítőb: a kemény 8 hajóval rendelkező litvániával kezdve Kasztílián keresztül a franciákig mindenki hadat üzent 7-8 évente. Ez még nem is lett volna baj, ha vége nem mindíg white peace lett volna. Erre bedühödtem, minden kutatást a flottára állítottam, meglettek a galleonok 1600-ra és a következő háborúnál szétvertem a francia flottát(azóta csak litvánia üzent hadat nekem :))
Nyílván nagyon megéri ám a kis semmirekellő nemzeteknek hadat üzenni, minden nyomorult keleti nemzetnek akit csak látnak a térképen... Mondanom sem kell h ezek után a franciák, akik 1600 ban jó eséllyel bedaráltak volna bárkit nyugaton 1650re olyan kis apró darabokra szakadtak, hogy az valami hihetetlen. Másik dolog 1650 ééés inkákmaják-aztékok szinte sértetlenek :) Biztos nehezebb egy benszülött nemzetet lezúzni mint egy 100000 fős sereggel és 60 big shippel rendelkező japán birodalmat... Tehát konklúzió:konkrét küldik nélkül az AI hülye a háborúhoz :D -
Swarczi #9721 Ha az infláció nagyon magas akkor valamit nagyon benéztél és magasan tartottad a treasury csúszkát: ezt csak nagyon ritkán kritikus időpontokban mozgasd, ha nagyon muszáj. Csökkentéshez még annyit teszek hozzá h később építhetsz épületet is ami csökkenti(a végén eventként is sűrűn adogat ilyet), de ha 1550-re 20nál nagyobb az infláció akkor sztem hagyd a fenébe az egészet. Presztízst a controllált kardinálisok után(katolikusoknál)is kapsz, emellett ha irányítod a kúriát, elfoglalod júdeát(muszlim+keresztény) és mekkát(keresztény), Rómát(nem-katolikus) illetve ha jól emlékszem a pentrarchy is ad presztízst(ez csak ortodox). A császári cím szintén presztízzsel jár, sikeres gyarmatosítás szintén, emellett asszem van császári döntés, ami szintén ad presztízst. Sajna nem muszlim-keresztény nemzetnél csak róma van, meg a háborúk(meg ugye a gyarmatok). -
tttttom #9720 Háááááát...Az inflációt a játék opcióiban kilehet kapcsolni még mielőtt elkezdesz játszani az általad választott nemzettel. :)
Tudom. Kissé csíter módis, de, ha nem akarok agyfaszt kapni a folyamatos drágulás miatt akkor inkább kikapcsolom a francba és akkor hepi vagyok. :)
Persze a leigázott népek nem lesznek hepik, mert leütöm őket a térképről. Mint az idegbeteg utas a taxiban kiszállva a taxiórát. :P -
HengerR #9719 A presztízs csökkenését nyert csatákkal és háborúkkall tudod megakadályozni. Ezen kívül van advisor is ami max 3 presztízst tud évente növelni az országodnak.
Az inflációt: ugyanúgy advisor mint a fentebb említett esetben
Van idea is ami csökkenti az inflációt. Ezen kívül az idő is megoldást jelent rá.
Ha valami kimaradt javítsatok ki. Nem túl sok ideje játszok én az EU3-al. -
#9718 Fontos kérdések:
Hogyan lehet megakadályozni az infláció növekedését, és a mpresztízs csökkenését? Én minden egyes országommal abban megyek tönkre, hogy a presztízs lemegy mínusz, az infláció meg fel plusz negyvenre -.- -
Lysandus #9717 Meglátom! :-)))
Egyébként szemét módon csal a gép. Épp üldögélek, és várom, hogy a mexikói CoT forgalma meghaladja a 400 aranyat, 350-nél tart, amikor kiírja, hogy a huronok Ontarióban csináltak egy saját CoT-ot. És már be is ültettek oda egy saját kereskedőt. Mondom WTF?! nulla trade tech-hel kereskedőt sem lehet küldeni. Erre bedühödtem, elfoglaltam Ontariót, és beszántottam a CoT-ot. Erre abban a pillanatban csinál egy másikat Ottawában. Visszatöltöttem, megnéztem, és nem is volt 500 aranya, csak 175! Mindegy, dühömben elfoglaltam az összes tartrományát, na most csináljon CoT-ot 175 aranyból, és 350-es forgalomból! :-) -
JLH Fans #9716 Sok cseresznyét:) Remélem, a portugálokkal találkozol, ha igen, akkor összejöhet szerintem a dolog:P
Ha nem... -
Lysandus #9715 Kezdtem egy újat, megint Kríkkel. Most is very hardon, de az AI agresszivitását most low helyett high-ra állítottam. Kíváncsi vagyok meddig jutok! Uff, én beszéltem! :-))) -
JLH Fans #9714 Boldog karácsont mindenkinek:)
P.S: Már 1550 re enyém Orleánssal játszva a mai Franciaország, Belgium, Hollandia meg Olaszország teljes területe, pápa vagyok, és nemsokára császár is, ha minden igaz:) -
pecaboy #9713 Aki legalább egyszer megpróbálta Magyarországgal, annak boldog karácsonyt!
Aki meg nem: annak is! :) -
kissssss #9712 köszi viszont neked is. -
Lysandus #9711 Békés, Boldog Karácsonyt minden kedves szuverénnek! :-) -
#9710 Hi, kuldj neki "warned"-okat, dolgozz azon hogy megromoljon a ket orszag kozti kapcsolat. -
PanzerRommel #9709 sziasztok
van egy nagy problémám: Angliával vagyok és meghalt a királyom örökös nélkül és vazallusa lettem Burgundiának perszonálunióban. aztán lett királyom, de még mindig függő vagyok, és ha rámegyek más országoknál h declare var-azt írja ki h először ki kell harcolnom a függetlenséget, de amikor a burgundokkal harcolnék azt írja ki h dissolve alliance először de azt se lehet. kérdés hogy tudnék végre megszabadulni
előre is köszönöm -
Kikinator30 #9708 egy új eu3 kieg nem lenne rossz, komolyabb MI-vel :) -
ganges #9707 olyasmit olvastam, hogy a vevők kérésére az EU3-at és nem az EU:Rome-ot fejlesztik, és az egyik ismerősöm is azt mondta, hogy lesz egy új kieg. -
kissssss #9706 milyen pletyka? -
ganges #9705 igaz a pletyka? kijöhet egy új kiegészítő?? -
kissssss #9704 ilyen problémám nekem még nem volt. -
Skorzeny8814 #9703 Na jó, pontosítok egy kicsit a problémán, mert szerintem félreértettetek. Más fórumokon is láttam boncolgatni ezt a dolgot és az nem ugyanaz mint az én bajom. Szóval amikor azt mondom, hogy nem tölti be az elmentett állásokat, akkor nem úgy értem, hogy a single player-ben a saved games-nél kijelölöm és kattintok a play-re, majd ezután fagy meg a dolog. Már ott elakad, amikor csak magát az elmentett térképet kell betöltenie, tehát amikor a saved games-nél csak rákattintok a mentett állás ikonjára. És aztán meg is áll az egész. Forog a homokóra, de a gép nem dolgozik.
Így sem ismerős a probléma valakinek? -
Skorzeny8814 #9702 Akkor mi lehet a probléma? -
kissssss #9701 bőven elég.