11580
Europa Universalis III
-
edem101 #10460 Hosszú szünet után folytattam az EU3 játszását, és folytattam a távol-keleti hadjáratot Magyaro.-al, a következő áldozatom a Novgorod-i és a Wu-k támadása után meggyengült Mingek és szövetségeseik, az északi gyarmataimra veszélyt jelentő Manchu-k voltak. Nem volt nehéz háború, 1 év alatt megszálltam egész Kínát (1 Indokínai tartomány kivételével), Japán-ban nehezebb dolgom volt
Következő célpontom Novgorod lesz, akiket muscow kiszorított az Urál túloldalára, és egész gazdag gyarmatokat építettek ki
De előtte beiktatok valahogy egy újabb Japán hadjáratot, ezúttal észak felé, ne csak Minamoto és Tachibana-nak jusson ki a jóból (őket már szinte teljesen befoglaltam 2-3 tartományuk maradt)
A magyar hadigépezet újra beindul
Képek hamarosan :)
-
baph #10459 tudja vki, hogy mi a különbség a
Steppe Wolf és a Vsemirna Vlast mod között?
-
Kikinator30 #10458 leginkább attól függ, hogy hogy vazallizálhatod, hogy mekkora különbség van közöttetek bevétel és méret tekíntetében. egy 2 tartományos országot nem tudsz annektálni ha szintén 2 tartományos vagy. Hollandiánál jöttem rá erre, mondjuk az diplo annex volt, 2 tartományom volt Friesland meg 1. Nem akart vazalizálódni, létesítettem egy koloniát és máris megváltozott a véleménye. miután eladtam a koloniát, újra megmakacsolta magát... -
Róka815 #10457 Tényleg, diplomatic skill. Felvettem egy tanácsadót, és máris jobb lett az esély :) Kösz a választ. -
pecaboy #10456 Csak annyi kell, amit írtál: 10 év és 190+ viszony. Az esély az más téma. Szerintem függ a vazallusállam uralkodójának diplo képességétől, a saját uralkodó diplo képességétől, meg valszeg még pár dologtól, amiket nem ismerek. Vallás, infamy, presztízs, trust? Lehet, nem tudom. -
Róka815 #10455 Azt meg tudja valaki mondani, hogy mitől függ, hogy mikor annektálhatom a vazallusaimat? Mármint azon túl, hogy legalább 10 évig a vazallusom kell hogy legyen, és 190 feletti viszony. Mert jó régóta várom, de mindig unlikely-t ír, azt meg nem kockáztatom meg. -
kissssss #10454 ez tényleg jó kérdés, énszerintem automatikusan meg kéne szűnnie a hre-nek az általad felvázolt helyzetben, vagy ha nem szűnik meg akkor értelmét veszti az egész elit klub, ettől függetlenül a negatív és pozitív bónuszok megmaradnának ... szerintem. -
Kari91 #10453 ilyet még nem csináltam -
pecaboy #10452 Értem.
És mi van, ha császárként mindenkit annektálok (vagy inheritelek) a meglévő HRE-n belül? Megszűnik a HRE, vagy továbbra is kapom az emperori bónuszokat? Ha nem szűnik meg, akkor már esélyem sincs "nem-emperornak" lenni, mindig nálam marad a császári cím? -
Kari91 #10451 Vallás meg magas infamy miatt nem, és igen, az is jó ha a vazallusod. -
pecaboy #10450 Tehát ha egy választó a vazallusa, akkor az is elfoglaltnak számít?
Hogyhogy nem ő volt a császár? Vallási különbségek? -
Kari91 #10449 A választófejedelmek kb. fele a vazallusa volt, aztán kezdett egy oylan háborút, hogy az összes többi választófejedelemmel és a császárral is háborúba került, és voilá. -
pecaboy #10448 A "porosz játékos" hogyan oszlatta fel a HRE-t? Gondolom, más volt a vallása (református vagy protestáns), mint a választófejedelmeknek, így nem ő volt a császár. De hogy keveredett háborúba mindegyikkel plusz az emperorral is? Vállalta a stab hiteket és mindenkit megtámadott CB nélkül? Vagy azzal az ideával, amelyikkel minden hereticet meg lehet támadni? -
pecaboy #10447 902 bevétel azért befigyel -
Kari91 #10446 mecklenburg a helyén van, 1 tartományos, és kereskedik:D -
Róka815 #10445 Köszi a választ! Majd ha legközelebb ilyesmi lesz, tudom majd használni a tanácsot, most már nem, mert azóta Burgundy mégiscsak betámadta Hainautot szerencsémre :) Annektálta, úgyhogy lett saját királyom. :)
-
pecaboy #10444 Köszi! Jól kenitek.
Mecklenburg hol van egyáltalán és hogy lett ennyi bevétele? -
pecaboy #10443 Az elsőre tudok válaszolni:
Jaja, küldj neki insultokat és várd meg, míg meghal az uralkodó. Másik megoldás: engedd meg az egyik trónkövetelő lázadódnak (pretender rebel), hogy elfoglalja az országodat. Ilyenkor egy-két év elteltével ő lesz az új királyod. -
Kari91 #10442 Egy komplett AAR-t azért nem tudnék írni, annyi screenshotom nincs, de nagyban felvázolom a helyzetet. Olyan izgalmas se lesz, mintha a krónikások írását olvasnátok:) Igyekeztem úgy csinálni a screenshotokat, hogy akkor készüljenek, mint a történelmileg fontos kezdő időpontok, hogy lehessen mihez viszonyítani. Sajnos az 1506-os időpontról lecsúsztam, helyette csináltam egyet 1530-ban.
A játékunkat 3-an játsszuk:
Gol000(a játékban Hulibuli): Brandenburg(Poroszország)
Petiii94(Peter von Oranje-Nassau:)): Anglia(Nagy-Britannia
Kari91: Moszkva(Oroszország)
A játék első 10-20 évében nem volt haverkodás.
Szépen Peti legyőzte a franciákat, majd még a 15. században teljesen be is annektálta őket.
Én Oroszországot egyesítettem, Gol000 pedig Brandenburggal csinálta a vazikat és a PU-kat, célja Poroszország, majd pedig Németország.
Anglia és Brandenburg szövetséget kötöttek, az angolok segítettek Brandenburgnak kiterjeszteni a hatalmát. Közben a Moszkvai Nagyfejeledemség egymaga alakította sorsát, szépen adót fizetve a Hordának.
Itt, egy az 1453-as állapotokról egy kép:
Az elkövetkezendő évtizedekben a brandenburgi-angol együttműködés még szorosabbá vált. Anglia(illetve ilyenkor már Nagy-Britannia) után Brandenburg lett a legerősebb nyugati állam.
Én közben egy fontos háborúban megtörve a Hordát(azért a törökök is segítettek:)), elkezdtem visszaszerezni a "jogos örökségem":D
1492-ben a kép:
Illetve az income állapotok:
Kb. ekkortól kezdve Nagy-Britannia elfordult végleg az európai politikától, és erőteljes gyarmatosításba kezdett Észak-Amerikában.
Brandenburg - mivel nem tudta megszerezni a császári címet - egyszerűen feloszlatta a Szent Római Birodalmat. Ezek után hamarosan megalakult a Porosz Birodalom, amely megörökölte Ausztriát, Bajorországot és Észak-Itáliát. Sajnos azonban ennek az ára is megvolt: Az Overextension.
1530-as helyzetek:
Ui.: Remélem nem rontottam el a képek beágyazását, ahova feltöltöttem, eléggé idiótán adja a linket... -
Róka815 #10441 Tudna valaki segíteni? Hollandokkal kezdtem játékot, csak PU-ban vagyok Hainaut-tal, hogyan tudnám minél hamarabb lerázni magamról az uralmukat? Küldjek neki insultokat, és meg kell várnom, míg meghal a királyuk? Régebben játszottam már velük, akkor jó volt, mert Burgundy rögtön megtámadta Hainautot és el is foglalta, csak most más országokra kapott conquest mission-t, háborúzik folyton fél Európával, csak Hainauttal nem.
MÁS: Kipróbáltam a Death and Taxes nevezetű modot, csak mindig befagy és kilép kb 6 év játék után. Játszik valaki ezzel a moddal? Találkozott valaki ilyesmivel? -
pecaboy #10440 Képeket, sztorit (AAR-t) tudnátok róla csinálni? Ki melyik állammal volt, mit csinált, hogy haladt stb., engem érdekelne, néhány képpel, ha lehet.
Brandenburg->Poroszországgal nemsoká létrehozom Németországot, Európa nagy része már vazallusom vagy PU-ban van velem, szóval valszeg pár napon belül befejezem ezt a játékot unalom miatt, utána lehet, hogy csatlakozok. -
#10439 Kezdünk lassan. -
Kari91 #10438 Itt az ip-címem: 188.143.20.153
Várunk mindenkit a multira, a host készen van! -
Petiii94 #10437 Remélem eljöttök minél többen!!!MÉG most is lehet csatlakozni aki kedvet kapott!!!!
SKYPEM:petiii.94
Minnél többen leszünk annál jobb:P !!!Nem baj ha kezdő vagy gyere! -
Petiii94 #10436 Akkor du:) -
Kari91 #10435 Milyen este?:D 15:00-kor van a találkozó! -
Petiii94 #10434 REmélem tényleg eljöttök este!!!:) Nagyon jó lenne egyi lyen nagy csoportos multi!!! :)
én skypem :petiii.94
-
Kari91 #10433 Van. Akkor már hatan vagyunk:)
Skype-om:
kari911 -
tttttom #10432 Helló!
Én is szeretnék részt venni az EU3 multiban. :) Van még hely? :D -
Kari91 #10431 Figyelem, a multihoz már 5-en megvagyunk:
-tomi0304
-LSSAHPAUL
-Gol000
-Petiii94
-Kari91
Holnap(vasárnap) 3 órától kezdődik a játék!
Én fogok hostolni, mivel dinamic ip-m van, ezért mondjuk háromnegyed 4-kor megadom az ip-m.
Aki akar még jönni, az vegyen fel skypon (lentebb látható) vagy írjon privátba vagy itt a fórumon.
-
#10430 Egésznap ráérek, felőlem hamarabb is kezdhetünk! -
pecaboy #10429 31 inherit:
http://steamcommunity.com/profiles/76561198031567635/screenshot/577828205219368232
-
Kari91 #10428 LSSAHPAUL te mikor leszel holnap? Szerintem délután van értelme. Mondjuk 3-4-től. -
Kari91 #10427 A játék holnap kezdődik! -
Kari91 #10426 Unod már, hogy az 1600-1700-as évekre mindig elfogy a játékból a kihívás?
Úgy érzed, az egész játékban csak te vagy képes előrelépni, az MI vezérelte országok bénáznak?
Újonc vagy, szeretnél tanulni?
A Multiplayer partyhoz már 4-en vagyunk:
-Gol000
-Kari91
-LSSAHPAUL
-Petiii94
Aki szeretne csatlakozni, az jelezzen a fórumban, privát üzenetben, vagy skypeon.
-Hulibuli
-Petiii.94
Teamspeak szobája is van a csapatnak, aki jön, azzal privátba rendezzük. -
pecaboy #10425 Hopsz...
Először nem értettem, milyen szlenget használsz :D Utána láttam, h "megváltozott" a kép.
Lényeg a lényeg, itt van eredetiben, 23. hozzászólás.
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?600419-Multiple-inheritance/page2 -
kissssss #10424 + egy pohár és egy jó szeszes ital. nyam nyam. -
#10423 +jégkocka :D -
#10422 béka -
pecaboy #10421 ...legalább egyet kivéve (Personal Union ended) :)