11580
Europa Universalis III
  • I.C.ram
    Az lehetek bárkivél :P
  • atomanty
    amugy velence elég fejlett,de az elején azért nehéz,megtámad egyből ausztria,és szembesülni fogsz azzal a ténnyel hogy spo és fro-val ellentétben itt 7000emberrel kell visszaverned a 12000res osztrák sereget és velük ellentétben te csak zsoldosokat tudsz toborozni, mert a manpower elég lent van
  • atomanty
    -4stabiltiért változtathatsz rajta :) és még német római császár is lehetsz
  • I.C.ram
    Németekkel nem akarok lenni. Valami itáliai kéne, de egyk rosszabb mint a másik :( Velen még a legesélyesebb csak ne lenne merchant rep.
  • atomanty
    szászország? sok core provincia is van kezdetben elég nehéz, és még vallást is válthatsz :D
  • I.C.ram
    hm mégsem :D

Most látom csak, hogy Aragon vazallusa :D
  • atomanty
    nem olyan gyenge ország pedig,de télleg nem olyan jók a köztársaságok
    ne ess bele abba hibába mint én és csak olyan országot támadj aminek csak 1 vagy minimum 3om tartománya van
  • I.C.ram
    Na hosszas keresgélés után megtaláltam az én országomat :) Szicillia lesz az :) Nem túl erős ország, viszont nagyon jó területeket foglalhat el. Latin tech groupba tartozik. Egyedül a címere nem tetszik nagyon. Jobban tetszik Genova Savoya vagy Velence címere, de ezek mind merchant republicok. Én mg a kereskedelmet nem szeretem ebben a játékban. Inkább a kolonizálást :)
  • a.carkey
    Sajna ez csak elvileg van úgy ezek szerint ... :(
  • I.C.ram
    elvileg úgy van, hogy háborúban a szövetségesek közt a legnagyobb presztizsú, vagy legerősebb állam kapja a vezetőszerepet, tehát ő köthet békét az egész szövetség nevében.
  • a.carkey
    Nincs opció, hogy ne tudjon a marha külön békét kötni?
  • a.carkey
    Ez nem igaz. A hülye szövetségesem volt a ludas. Ez valami hihetetlen baromság ...
    Már majdnem legyőzöm a törököt, erre a baromállat szövetséges white peace köt és ez vmi módon rám is vonatkozik, mert én vagyok a királya. Ez de el van cseszve! (Megjegyzem a királyom Konstantinápoly falait ostromolta ...)
  • I.C.ram
    De akkor tényleg baromira nem éri meg vallást váltani. Mire átkereszteled az egész országodat, addigra csődbe mész, és a játéknak is vége.. Egy átkeresztelés olyan 130-ba szokott kerülni lakosságtól függően. Időben pedig olyan 600-900 nap. Arról nem is beszélve, hogy egyszerre csak 5 misszionáriusod lehet, tehát, ha elnyomtamd az 5-öt, várhatod, hogy újra legyen, ami nem töltődik azért olyan gyorsan...

Haszna pedig nem sok van, ahogy látom.
  • Muki100
    Előző részekbe se váltottak veled, nem hinném hogy akkor most váltanának. Ennyi erővel a reformációt "resetelhetnéd" azzal hogy áttérsz protira aztán vissza katolikusra, és így olyan mintha nem álltak volna át tartományok ide-oda mert megint mindenki egységes egy kis stability árán.
  • a.carkey
    Gondolj bele> kibeleztem a törököt, elveszítette az összes EU tartományát, Kisázsiában is kb. a 70%-át, már azon voltam, hogy szétszivatom, csak nem akartam kiejteni, még, erre béke, minden az övé, a seregeim meg az ő területein állnak és béke van. Na ez durva ...
  • I.C.ram
    Ha vallást váltok, annak mi a következménye? Gondolom stability csökken, de a területeim áttérnek autómatán, vagy nekem kell áttéríteni mindenkit?
  • Muki100
    EU2ben is mindenkivel meg tudtad alakítani, gondolom akkor itt is.
  • I.C.ram
    Ez szerintem bug. Nekem ilyen soha nem volt. Nekem olyan volt, hogy egyszercsak valamiért átcsatolt pár gyarmatot az angoloktól, úgyhogy nem is háborúztam vele... Csak látom, hogy enyém lett Manhattan meg Massachusetts minden előjel nélkül...
  • a.carkey
    kötni=indítani
  • a.carkey
    Azt mi alapján csinálja, hogy szétcseszem a törököt az egész Balkánon, betörök Kisázsiába, és békét kérek tőle, amire van esély, hogy elfogadja. Erre nem fogadja el, aztán hipp-hopp minden területe visszakerül hozzá, mert csak úgy azt mondta, hogy: béke.

Milyen hülyeség az, hogy nem akkor ér véget egy háború, amikor én akarom. Nehogymár úgy viselkedjen a játék, mint a Matáv, hogy csak akkor lehet lemondani a szerződést náluk, ha bemutatom a szül.a.k. kivonatot (itt lófasz is kell, ha háborút akarok kötni), míg a szerződés kötéshez meg elég ha egy 4 éves gyerek veszi fel a telefont (simán béke lesz) ...
  • I.C.ram
    Valami ruszkiban gondolkodom most.

Azt nem tudjátok, hogy melyik ruszki fejdelem (Muscovy vagy Novgorod) kaphatja azt az eventet, hogy Oroszország születése? Imádom az orosz sast, tök jó lenne, ha olyan lenne a zászlóm :D
  • I.C.ram
    Ráadásul csomó olyan event van, hogy csökken a kereskedelmi szerepe Kínának, ezért -15 a fejlesztésekre...
  • I.C.ram
    Mégsem fogok nyomni kínával. Tök unalmas :P Messze a legerősebb ott keleten, viszont olyan tetves a fejlesztés, hogy azt nem lehet kivárni.. :(
  • I.C.ram
    tradició akkor nő, ha harcolsz. Ha háborúban vagy, de a katonáid max festményekről láttak csatát, akkor csökken.
  • I.C.ram
    Milyen néppel vagy te?

Amúgy a legtöbbet a vallás dob rajta. Katolikusok +2-t kapnak/év, Orthodoxok asszem 1-et. Többiek +0-át.

Kínával 1.6 jön évente egy 5 és egy 4 csillagos kolonizáló tanácsos miatt. Ugyanezzel a két tanácsossal a spanyolokkal kb 6-7 jönne évente :)
  • Darkon
    Asszem land traditon erodok ostromlasaval no meg meg egy par dolog de alt. nekem is csokken. Nemtudom ennek a fuggvenye e de en ha magas gyorsan kinevezek tabornokokat gondolom magasabb erteknel jobb tabornokokat kepeznek.
  • Darkon
    Amugy nemtudom hogy van ez de Svajc mar egy elvesztett haboru utan a megmaradt egy taromanyaval hadatuzen nekem (Hungary,Lithuania,Sicily szovetsegnek) egyetlen szovetseges nelukul nem tudom mit kepzelt a kis meregzsak A.I-n meg van mit javitani
  • zorrobomber
    ja egyébként az hogy lehet hogy a land traditionon békében és háborúban is csökken???
  • zorrobomber
    oO nem semmi...

a kolónisták számát hogyan lehet növelni, azon kívül, hogy tradicióval, tanácsossal, illetve a free-trade felé irányitott csuszkával... :)

megvan a new world idea, de kell min. 1 kolónista hogy tudjak konkvisztádort venni, lecseréltem két advisoromat, ez +0,6, -0,4 van a csuszka miatt, igy 5 év múlva lesz 1 draab kolónistám. national idea-t is vagy 2-3 év mulva tudok cserélni... :S
  • Darkon
    Jaa es Velence
  • Darkon
    1528: Uj hoditasaim, beerett az 5os goverment szoval irany az uj vilag india, afrika vegre maaaar!!! Meg lehet nekiugrok a torokoknek is most pillanatok alatt felszaladt a manpower 32E-re, textilgyarat is tudok epiteni 1300penzert :O
  • I.C.ram
    Elhatároztam ,hogy kezdek egy új játékot a Ming dinasztiával :) Elég jó kis országnak néz ki. Gondolkoztam japánban is, de annak olyan rosszak a csúszkái, hogy inkább Kína mellett döntöttem.
  • Darkon
    Nalam volt egyszer ketszer hogy mentesnel kidobott sokasos osszeakadas a hitelesites hibauzenet uh. eloszor arra gondoltam a ceg csekkolja eredeti jatekod van e uh. kihuztam az ethernet kabelt es mukodott, kicsit paranoias vagyok tudom:P (apropo nincs valakinek ip cim elrejto programja nekem volt regen de mar nem tudom honnan szedtem) de szerintem csak valami szokasos xp szarsag lehetett mert mostmar megy mindenhogy.
  • Valesar
    Nekem csak megáll,és nemtok csinálni semmit.Nálam is csak a reset segít,de van mikor bejön a feladatkezelő.
    De leggyakrabban,mikor zenét hallgatok pl.Media playerrel,v. Winamppal.
  • Devids Pro
    Valaki tapasztalt már olyat hogy fagyott a játék?
    Kb 1 perc játék után vagy még annyise megáll egy kicsit, majd eltűnik a kép és fekete lesz minden, iylenkor néha még visszajön, de 1 mp után megint eltűnik a kép és késsz. Nemtudok semmit csinálni, csak a reset segít :(
    Konfig: AMD athlon xp 2800+, Ati Radeon 9600 xt 128MB
    Legújabb ati driver, directx, stb fenn van
    Ha valakinek van ötlete, hogy miért lehet ez, ne tartsa magában :)
  • Schabee
    Figy ezt egy perc alatt meg tudom cserélni :)
    Holnap megcserélem, jó?
  • I.C.ram
    Miért az angol nyelvet írtad át? Miértnem a lengyelt mondjuk?
  • Schabee
    Szóval elkezdtem a honosítást, még nagyon kevés van kész időbe telik de jó lenne ha próbálgatnátok h a hibák minnél előbb szűrhetőek legyenek!
    THX!

Honosítás
  • zorrobomber
    most mar nem jar levonasokkal ha pl protestans orszaggal katolikust tamadsz meg
  • zorrobomber
    (nah, 2es lett a vizsgam :D)az elso fincsiseg amit kihamoztam a patch leirasabol az a Deus Vult nemzeti idea(az 1. keresztes hadjaratban volt a lovagok csatakialtasa, kb annyit tesz Isten akarata), amivel casus bellit kapsz mas vallasu orszagok ellen