11580
Europa Universalis III
 • Oltred
  #11580
  Ha esetleg valaki olvassa, megköszönném az infót. :)
 • Oltred
  #11579
  Sziasztok!

  Lentebb már leírtam a problémám, esetleg tudna valaki segíteni?
  Egy másik érdekesség ami talán titeket is érdekelhet: régebben el tudtam foglalni egy teljes nemzetet úgy, ( mindegy mekkora is volt az ) hogy fellázítottam egy trónkövetelőt az ellen területén és hagytam, hogy elfoglaljon egy tartományt, a többit elfoglaltam. Ezek után egy kevés idő elteltével automatikusan megköttetett a béke úgy, hogy a fellázadt ( általam támogatott ) trónkövetelő elfoglalta az ellen trónján, én meg kaptam az összes tartományt amit elfoglaltam. Tehát mondjuk francia országból maradt egy tartomány, a többi az én birodalmamat gyarapította. Volt nektek is ilyen vagy ehhez hasonló tapasztalatotok?

  Még mindig az EU3 DW 5.1-ről beszélek.

  Köszönöm előre is a segítséget!

  Oltred
 • Oltred
  #11578
  Sziasztok!

  Régi kedvenc amit újra elővettem. Kérnék egy pici segítséget.

  Steppe Wolf modot hogy a fenébe tudom működésre bírni? Olvasgattam, de konkrét megoldást nem találtam. Bemásoltam mindent oda ahova való, de a játék 1-2 év után egyszerűen kidob. Régen megoldottam valahogy, de nem emlékszem már rá. :/
  Másik kérdésem az lenne, hogy a Crusade King2-vel csak az EU4-be tudom átkonvertálni a mentést és folytatni? ( remélem valaki ezt a játékot is próbálta már ) Biztos át lehet írni meg ilyenek, de nem vagyok informatika zseni, nem értek a konkrét programozáshoz.

  Hát így ennyi, remélem tudtok segíteni.

  Jó játékot és Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!

  Oltred
 • Felaldozhato22
  #11577
  Hello kedves felebaátaim !

  Szeretném megkérdezni hogy lenne valakinek kedve egy EU3 Divine Wind multihoz? (v5.1) akit ez érdekel az keressen meg e-mailbe: [email protected] a többit e-mail-be (kivel játszunk vagyis melyik nemzettel stb) :D :D :D
 • Felaldozhato22
  #11576
  Nem hinném hogy régi lenne...lehet máshol van valami gond, meg játszok vele 1-2 órát akkor fogja és kidobja
 • Lysandus
  #11575
  Huuuu, én játszottam vele régen, de nekem nem volt az... Lehet, hogy régi a géped?
 • Felaldozhato22
  #11574
  Helló!

  Egy fontos kérdésen avagy kérésem lenne , azzal kapcsolatos hogy letöltöttem a steppe wolf modot , de van egy kis gond: LASSÚ nagyon LASSÚ , ezért kérem a ti segítségeteket kedves FELEBARÁTAIM úgyhogy pls pls pls pls HELP ME
 • Felaldozhato22
  #11573
  Helló!

  Azzal a kéréssel illetve kérdéssel járulok nagyságotok elétek hogy letöltöttem a steppe wolf modot megy is meg minden , de egy baj van: lassú , eszméletlenül lassú tudnátok segíteni?????
 • Tank16
  #11572
  Üdv!
  Kb 2-3 hónapja játszok az Europa Universalis III - Divine Wind- dal. Magyarországgal vagyok és szeretnék csatlakozni a Német - Római Birodalomhoz. Hogyan tehetem meg? Mert az elektorokkal és a NRB császárával is 200- as a kapcsolat de így sem tudok csatlakozni.
 • Solyom2
  #11571
  Ismeri valaki rajtam kívül a Magna Mundi modot?

  Vagy már teljesen háttérbe szorult ez a rész?
 • DasIsFuck
  #11570
  hát tény, hogy az elején amíg a timruidok komoly téynezők addig kemény és ugye a kasztíliok imádják felzabálni anatóliát(legalábbis nálam szinte mindig ezt csinálják)
  Addig tény, hogy baromi nagy inflációt halmoztam fel mert különben csődbe mentem volna és nem bírtam volna a hadsereg költségeit a folyamatos háborúkkal.

  Viszont ahogy felzabálod a kis vazallusaidat utánna kezd a játék angyon könnyűvé vállni, hisz baromi jó a productionje azoknak a területeknek.
  Én lazán bementem adminisztratív monarchiára, iszonyatosan magas productionom volt az adókat le is szartam.

  így is visszafogtam az európai és indiai terjeszkedést,e gyfajta indiai iszlám terjesztést tűztem ki amgam elé, de ha elkezdem inkább annektálni őket még nagyobb területi nyereségeim lettek volna, így is kb az orosz sztyeppéken kínáig értem el,indokínát kezdtem felzabálni és a indiai iszlám államok is azért nem az én zöld színenmbe díszelegtek mert inkább pü-be kényszerítettem a 2 nagyot amit mondanom sem kell én adogattam és foglalgattam nekik területeket.
  még így is volt 3 kissebb vazallusom ott.
  Arról már nem is beszélek, hogy európába direkt nem terjeszkedtem és a magyaroakt is simán felzabálhattam volna ha európa lett volna a célom.
  Mondjuk a pápát így is annektáltam Rómástól eggyütt:D

  ha csak az elején velence,casztília,timruid 3-as nem hejez rád annyi nyomást, hogy súylosan beszorulj akkor eléggé könnyű helyzetbe vagy.
 • tobibaby
  #11569
  Sziasztok! Nem tudná valaki a EU 3 hoz a magyar nyelvi fileket átküldeni nekem? Nagyon szépen megköszönném. [email protected]
 • dogab93
  #11568
  Sziasztok!Haverommal játékos társakat keresünk multizáshoz.Ha valakit érdekel akkor dobjon egy mailt a következő címre: [email protected]
 • csabikácska
  #11567
  Sokszor baromi hülyén fejezem ki magam. :) Szóval egyszerre támadtak meg.
  Pedig nem is magas az infamy.A Timuridokkal már volt pár csörte,arra számítottam is hogy jönni fognak. Arra már nem hogy a Horda pont akkor kerül a szomszédságomba a Kaukázus felől,és Kasztília is ilyenkor indít keresztes hadjáratot.
 • kissssss
  #11566
  "Timurid-Horda-Kasztília támadó kombót."


  :-DDDD taníts mester ezt hogyan csináltad.
 • csabikácska
  #11565
  Hááát nem tudom... 1430-ban járok de eddig szinte csak negatív eventeket kaptam,nem is keveset.Mondjuk a legeleje tényleg nagyon könnyű volt,de mostanra alaposan benehezedett.Most kaptam egy Timurid-Horda-Kasztília támadó kombót. Ezek közül csak a Hordának háromszoros túlereje van,és nem nagyon akarnak békét kötni eddig. Azt hiszem örülhetek ha ezt túlélem valahogy :)
 • Kilop
  #11564
  Hali! Eltűnt a HRE gombom :DD ez mitől lehet?:) mert sajnos így nem tudok provinciák kiléptetni a HRE-ből, aztán így mindig beszólogat a Császár hogy adjam vissza ezt meg azt a tartományt...
 • DasIsFuck
  #11563
  Ottománokkal hihetetlenül könnyű a játék..
  op ideák és eventekkel vannak tele...
  plussz körülveszi őket egy rakás gyenge fos ország amit piszok könnyne be elhet kebelezni..
  sőt az ottmoán teleránciának köszönhetően még a vallással sem kell törődni mind1 hogy milyen vallású a provncia,református,protestáns,katólikus,síta vagy szunita semmi büntetés nincs rajta...
 • ACi000
  #11562
  futtatás regedit parancs és meg kell keresni az eu-t már nem emlékszem holvan
 • Angyali Érint12
  #11561
  Áhá. És ezt hol lehet törölni? Bocs, hogy ilyent kérdezek, ezekben nem vagyok jó.
 • ACi000
  #11560
  A legutóbbi törlés nem jól sikerült és a windows registri-ében benn van még az eu vagy valamelyik kiegje, általában az in nomine okozza a gondot.
 • Angyali Érint12
  #11559
  Hello!

  Felakartam rakni europa universalis 3 chronicles kiegészítőt, de nem ment. Mikro telepítésre kattintok, két opció van, repair vagy törlés. Ez mitől van? És ha repairra kattintok, sem történik semmi.
 • ACi000
  #11558
  Sziasztok!
  Végre sikerült működésre bírnom a meiou-it, de néhány dolog zavar Magyarországgal kapcsolatban: szláv tartomány nevek szlovák lakosság stb.
  Azokat a provinciákat amiket a historyprovinces-ben megtaláltam kijavítottam (kultúra főváros név) de a tartomány név maradt hiába írtam át és neveztem át a fájlt pl: Trencín-Trencsén.
  Ötletek?
 • DasIsFuck
  #11557
  Tengerentúli terülekről tarifában részesülsz a a bevételekből elsősorban, de egyébként részesedsz közvetlen adóból is ha eléggé kiépíted az adóbevételeket növelő épületeket és vagy magas az aktuális provincia alap adója(base tax)+az adót növelő módosítók.

  a vazallusaid is hozzájárulnak a bevételedhez, a költségvetés képernyőnél ha az adó fölé viszed az egeret akkor ott kiírja hogy a vazallusaid mennyi adót fizetnek neked.
 • menyus87
  #11556
  Üdv!

  Nemrég kezdtem el jászani az EU3-mal,lenne pár kérdésem hozzátok.
  Magyarországgal kezdtem,nemrég kiruccantam Afrikába és elfoglaltam Etiópiát,teljesen.
  De amikor rámentem a provinciára,hogy megnézzem,mennyi adót fizet és mennyi a termelés,mindenhol 0-t írt.
  Rávittem az egeret és valami oylasmit írt,hogy "tengerentúli bevételekből nem részesedünk" vagy hasonló.
  Ez hogy van?

  Ezután hűbéressé tettem őket,de nem tudom,hogy ez miylen előnyökkel jár nekem?Kapok ezért valami bevételt? Ha igen,meglehet nézni,hogy mennyit?

  Köszi előre is
 • kissssss
  #11555
  cöhh :-D wáó ilyet se látni minden nap legfőképpen az osztrákoktól nem.
 • DasIsFuck
  #11554
 • DasIsFuck
  #11553
 • DasIsFuck
  #11552
 • DasIsFuck
  #11551
  Nos egy igen érdekes játék alakult ki, Brandenburgal kezdtem.
  Bohém mocsadékokkal lányegébe végig harcoltam, mert ők már a legelején kizártak a német római birodalom választó pozíciójából.
  No de főképp kelet felé terjeszkedtem a birodalom miatt, ám 1-2 kolóniát sikerült szereznem,Porosz Mali-ban virágzik a rabszolga kereskedelem,Van egy Dél ameriakai kikötőm is, illetve egy görög városállam perszonál unió által lett az enyém, később aztán a Nápolyi királyságot is így sikerült bekebeleznem.
  Antwepeni Hercegséget is megszereztem és magamhoz csatoltam, amivel sokáig jelentős kereskedelmi bevételeim száramaztak.
  A Hansa ligával is nagy harci múltunk van, egészen amíg aztán a vazallusommá tettem.
  Sokáig a Svédek voltak szövetségeseim, ám Miután mindketten érdekeltek voltunk a keleti térségek megszerzésében végül a viszony megromlott és éles politikai rivalizálás alakult ki közöttünk.
  Dinasztiám évszázadok óta körbehálózza európa nagyhatalmait, mígnem Perszonál unióba kényszerültek az osztrákok is.
  Azok az osztrákok, akik úgy döntöttek felfalják a mongol hordát és egy hosszú kígyó birodalmat megalkodva keletre menetelnek, ám ez nekik nem volt elég, hisz Norvégia perszonál uniós bekebelezése által elindultak észak amerika irányában is és Kanada területén szereztek gyarmatokat.
  Észak amerikát főleg a hollandok gyarmatosították, illetve egy nagy adok-kapok volt az angol-portugál-spanyol-francia királyságok között akik egymás közt rengetegszer csatolták el az észak amerikai gyarmatokat.
  Így végül a franciák egész dél amerikából kiszorultak és a spanyol és velencei erők a fő tényezők délen.
  Velence is rendkívül széttagolt,szigetei vannak az olasz csizmából,birtokolja a görög területek nagy részét,szigetek skóciában,észak amerikában és egy masszív kolónia Dél-Amerikában.
  No de a spanyolok is inkább észak-afrika és anatólia területében láttak fantáziát,sőt Granada(igaz az én közben járásom által) szerzett magának karibi gyarmatokat,japán parti szigeteket!!! és egy nagyobb csonkot dél ibériából.
  Nemsokkal Poroszország létrejötte után a Porosz király megelégelte a Bohém uralkodást és egy nagy háborúban sorra vazzallusá tette a választó országokat és így a kép pillanatában már Császár lett.
  Sőt itt már francia szövetségben vagyok és pont perszonál unióba kerültem az osztrákokkal...
 • NyilasGugu
  #11550
  Sziasztok!
  Játékostársakat keresnék. EU 3 In Nomine kiegészítővel szeretnék multizni. Ha van érdeklődő kérem keressen a [email protected] címen.
 • xpek55
  #11549
  A francba!

  A kép kimaradt.

  http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_1_18_iwe8u0zqfr.bmp
 • xpek55
  #11548
  Na kedves fórumtársak!

  Itt egy kis AAR... Kicsit szokatlan fogalmazással, és nyelvezettel. Élvezzétek. :)

  Kasztília After Action Report

  A Föld időszámításának 1399-ik évében járunk, ahol élt egy ember, aki egy különös kor következtében túl élte a 100-ik életévét is. A neve Tomusz Nadusz volt. Ő egy érdekes ember volt, aki abban látta élete értelmét, hogy ide-oda utazott a nagyvilágban, és a technológiája segítségével megfigyeléseket hajtott végre és leírásokat készített a különböző korokról, és az akkori kori nemzetekről, amelyeket meglátogatta az űrhajója segítségével.
  Volt egy királyság melynek neve a Földi időszámításban 1399-ben Kasztíliai Királyság néven létezett. Ez a királyság érdekes volt a számára, mert egyszerűen csak az érdeklődést váltott ki Tomuszból, hogy az egyszerű földműveseket, vagy a nemeseket is megfigyelte hetekig-hónapokig, hogy mit csinálnak. Mik a szokásaik, és a különböző helyzetekből mit tudnak a maguk, vagy mások javára is kihozni.
  Tomusz mindenkiről külön-külön naplót vezetett számtalan megjegyzéssel, és szinte emberfeletti türelemmel, amiről a Föld felszínén élő emberek, ha tudomást tudtak volna egyáltalán venni, akkor egyszerűen ledöbbenten néztek volna csak ki magukból a szavakat egyáltalán nem találva.
  Na, de vágjunk is a közepébe. Kasztília egy érdekes állam volt érdekes emberekkel. Mindenki más, és más szokással, gondolkodással, beszéddel, illemmel, és még számtalan a mentalitáshoz hozzátartozó tulajdonsággal.
  1399: Kasztíliai Királyság: A királyságban élők nagyon sok nyelven beszélnek, és látható kétféle vallás is, ami nem képes a félsziget déli peremén elfogadni egymást. Ezek egyike a félhold vallása, amit maguk iszlámnak, és azon belül szunnitának is hívnak. A másik maga a kereszt vallása volt, amin egy ember volt kifeszítve. De, hogy mi szándékkal azt magam is csak találgattam. (Megjegyzés vége)
  A király, akinek neve III. Enrique volt. A királyságának déli peremén élőknek megparancsolta, hogy álljanak fel szolgálatra. Maga a szolgálat egy hatalmas tömeget jelentett, akik csak azt csinálták, hogy egymásnak rohantak, és egymást ütlegelték addig, ameddig fel nem adták, vagy pedig egyszerűen átmenetileg ki nem feküdtek.
  Maga egy szolgálatba vonuló hatalmas fémet viselt magán, ami több részből is állt, és kitehette a méréseim szerint teste tömegének, akár felét is. Az eszköz, amit ütésre használtak puszta fém volt, és elég nehézkes technikával készült, amit még magam is csak évtizedek óta tanulmányozok.
  Összes létszám, ami fennállt a déli vidéken, és annak határán, ami a Granadai Szultánságot is magában foglalta összesen 19.000 főt számlált. Granadaiak 6.000-en, addig a Kasztíliaiak 12-13.000-en voltak. Főbb összecsapásuk, ami ezt a hangoskodást magában foglalta Cadíz tartományban zajlott. A többi tartomány városai is rémületben, és jajveszékelésben voltak tapasztaltak, ami engem személy szerint elszomorított. Szerencsére nem történt bántás senki részéről sem, mert végül csak ez a két érzés is csak nagyon rövid ideig tartott az alávontak körében. 2 évig zajlott ez a hangoskodás, de figyelemreméltó volt mégis a viselkedésük a fölöttük állóknak. Nem bántották a lakosságot, de sajnálatosan a kereszt eltörölte a félholdat a területről, ami igaz, hogy évekig ment az eltörlés. Szerencsére készítettem a közösség vallásáról egy külön írást, tehát megmaradt az utókornak a félhold.
  A béke is, ami beköszöntött úgy is elment, ahogy jött. Mert a vezető ismételten szolgálatba szólította teljes épp kéz láb lakosságát, aminek teljes ereje 42.000 fő volt. Ők a szomszédos, de megegyező kultúrájú és tradíciójú Aragóniai Királyság ellen is felvonultak, ahol csodálat csodálatára senki sem sérült meg, de mindenkit különböző zárt helyekre tereltek, és csak a zaj végén engedtek el. A városok külön-külön adták át a zászlóikat, hogy kitűzhessék a Kasztíliaiak zászlaját. Sok-sok idő telt el, és az ország minden tartománya átvétel alá került. Ebből is csak kettő viseli még az Aragóniai Királyság zászlaját, és uralkodójának címét. A zajoskodás 1429-30 között fejeződött be. Ezzel is kemény 10 év van a Kasztíliai Királyság mögött, ahol már a béke is honol, és a városok ékessége csak terebélyesedik. Templomok, kereskedő, és még más számtalan épület épül fel.
  Az ország legtávolabb eső területe, ahol egy szokatlan nép. Szokatlan szokásokkal, nyelvvel, és kultúrával él. Ők Szardíniaiaknak nevezik önmagukat. Önként olvadtak be a Kasztíliai államba, ahol most kissé jelentéktelen autonómia leledzik, de remélem rövidesen teljes lesz a létük autonómiája.  A területek zöme elfogadja a vezetőségét III. Enriquenak. De a másik népek, akik szintén más, és más állam alakulatokat alkotnak, és a nyelv, a szokás, és még a mindenség is más. Csak a kereszt fogalma közös. Nagyon nagy hírhedtségre tett szert, ami csak hosszú idő múlva fog kezdetleges elgondolásaim szerint normalizálódni. (Megjegyzés vége)
  A korszak ideje Földi időben 1432 volt. Vége a napló bejegyzésnek.
 • DasIsFuck
  #11547
  jesszusom Brandenburgal milyen egy kínszenvedés a kezdés:(
  komolyan milyen az, hogy bohémia,lengyelország,ausztria közül eggyik sem akar szövetségre lpni velem.
  pedig mind ausztroa mind a lengyelek eléggé rivalizálnak bohémiával vagy épp magyarországgal.
  de persze rám basznak, mikor hungária burgundiával meg egy rakat európaival jön, elég logikus lenne mondjuk a lengyelek részéről főleg h jóval erősebb mint hungária, de nem ő nem..
  se ausztria,se bohémia..pedig mikor a magyarokkal vagy akkor bezzeg mind szövetkezik ellened meg támad amikor csak lehet...

  kis szarokat tudok magahoz venni, de elég reménytelen a hatalmas bohémia szomszédságába erős szövetséges nélkül..

  mondjuk az is vicces volt, hogy magyarország rögtön a játék elején beperszonáluniózta pomerániát, ahova én kaptam a cunquest casus beliket...de szerencsére a magyarok gyengék mint a lepke:D
 • kissssss
  #11546
  lefizették a velenceieket ha jól tudom.
 • Lysandus
  #11545
  A kémkedés menűben van olyan, hogy "beszivárgás az adminisztrációba". Ez csak a fővároshoz tartozó tartományra ráklikkelve jön elő. Ha sikerül, akkor akkor felszáll a FoW az országáról vagy két évre. Tehát látni fogod a seregeit.

  Még egy dolog: a Boszporuszt zárd le flottával, hogy ne tudja az ázsiai seregeit átvinni a Balkánra. (ui: ez volt a terv anno Hunyadi téli hadjárata idején, csak Velence valamiért nem tartotta fenn a blokádot végül.)
 • Balfars
  #11544
  HI!
  Itt egy link Steppe Wolfhoz:

  http://air.000space.com/index.php/en/

  A downloads alatt találod, csak annyira figyelj, h van amelyikhez csak 5.1 és van amihez már 5.2-es patch kell.
  Jó szórakozást! :)
 • medve54
  #11543
  Szia,
  Régen játszottam az EUIII-mal, az IN kiegészítővel meg még régebben. Szóval lehet, hogy hazudni fogok.
  Van egy könyvecske elméletileg, ahol statisztikai adatok szerepelnek. Ott meg tudod nézni, például hogy egy adott országnak mekkora a serege, elég hasznos dolog. A másik amit tudok ajánlani, hogy egy állam fővárosában tudsz olyan kémakciót végrehajtani, ami mutatja az ország seregeit, mintha a szövetségesed lenne, valami administration a neve.
  A későbbi kiegészítőkben volt egy olyan, hogy infamy vagy reputation vagy badboy, nem tudom az IN-ben van-e. Ez mutatta, hogy mennyire rettegett az országod. Ha területet foglaltál el, akkor nőtt, az idővel csökkent. A tanácsadó is csökkentheti pl, de csökken akkor is, ha elengedsz egy vazallust. A legjobb természetesen, ha mértékkel terjeszkedsz. És ha terjeszkedsz, akkor próbáld meg Aquileiát, meg Itália északi részét elfoglalni kezdésként, mert elég gazdag vidék.
  Az ottómánok ellen nem nagyon harcoltam, és ezt ajánlom neked is. Ez ellenük a legjobb taktika: Az elkerülés. Mivel ők előnnyel indulnak technológia szempontjából, és lassabban fejlődnek, a legjobb, ha vársz. Addig meg próbáld őket nem provokálni, ha meg neked jönnek, és nem vagy erősebb náluk, minél gyorsabban küldj békeajánlatot, mégha rá is fizetsz. Egy idő után pl Kasztília jellemzően nekitámad, és általában győz is, ezt megvárod, és mész te is. De biztos van, aki használhatóbb tanáccsal is elláthat, nekem ez vált be.
 • KON
  #11542
  Sziasztok, az In nomine kiegészítővel játszok, lenne néhány kérdésem :D. Hoi2 (Hearts of Iron II) -ből jövök, és ezért természetesen mániám a világuralom, és a totális háború :D. Erdélyt aránylag gyorsan el tudom takarítani, és a kisebbeket is akiket nem nagyon védenek. De az ottomán birodalommal már tele van... mindenem, idegesítő, hogy egy darab seregét nem látom a közelemben, megtámadom majd 2 percen belül 6 szor erősebb seregekkel jelenik meg majd újabb 2 perc alatt a balkáni szövetségeseivel együtt elfoglalja az országot. Európa felé meg nem nagyon tudok támadni, mert kb mindenki szövetségben van mindenkivel. Kicsit idétlen, hogy egy európa közepén lévő ország fogja magát hadat üzen nekem majd az osztrákokon keresztül megtámad, én osztrák földön verem el, pedig Ausztria nem is szövetséges vele, és hadban sem állunk. A szövetségi rendszer is érdekes, mert amint háborúba keveredek a törökökkel, egyből kihátrál mindenki a szövetségből. Ja amúgy Magyarországgal vagyok. Szóval, első kérdés, hogyan lehet eltüntetni az Ottomán birodalmat a föld színéről, második, hogyan tudom közép európát úgy elfoglalni, hogy ne akarjon a fél világ meglincselni. 3. 1480 környékén a franciák mi a jó búbánatot kerestek az országban???
 • szekhely
  #11541
  Sziasztok,

  EU3 steppe wolf módhoz ha tudna vki egy működő, free letölthető linket adni azt megköszönném.