28
-
greg971 #28 K0ZI .... az irídium rendszer még működik keményen !!!! az egész földet lefedi ... tehát a szahara közepén is tudsz telefonálni mobillal .. kissé lehetnél tájékozottabb is mielőtt konnektort vagy bázisállomást keresel ... a bázisállomás ott kering a fejed felett :D -
greg971 #27 Tisztelt SONANCE ... egy kis adalék a fejlődő afrikáról ... egy segélyszervezet embere kiment úgymond segíteni az afrikai júzereknek ... hosszú ideig nem értették meg hogy ő NEM pénzt hozott és NEM segélykaját , hanem más okból tartózkodik ott ... az afrikaiak úgy vannak hogy ha egy FEHÉR csóka jön , az adjon pénzt mert nekik nincs , a fehércsókának meg van miből adnia ... és adjon , mert nekik ez jár ... NO COMMENT ... -
#26 ... az "egy jópár" az azt jelenti nálam, hogy "több" ...
-=ZR=- -
#25 Némi adalék: Nekem van egy jópár régebbi CASIO / HP csokiszelet méretű számítógépem kb. 130x60-as kijelzővel (kell az ilyen az egyetemre), amelyek 2db Li-elemmel másfél évig mennek napi 1 óra használattal.
Az ötlet az, hogy úgy küldök SMS-t, email-t, hogy megirom az elemről / akkuról táplált számítógépen (ami másfél évig megy napi egy óra használattal), majd az ettől független tápellátású telefonrészt felkurblizva elküldöm. Olyan ez, mint az offline mód az emailozásnál. Az üzenetek fogadása is hasonlóan megoldható (csak említésképpen: érdemes utánajárni a régebbi nem GSM hálózatra szánt Nokia-knak: ott még volt olyan lehetőség, hogy üzenetek letöltése - asszem a 650-esnél)
Miért ne lépnénk visszafelé, ha az célra vezet? Az is irány, nem? Legalább kikerüljük a "nem látja a fától az erdőt" agyú mérnököket! (Micsoda képzavar, vazz!)
-=ZR=- -
galocza #24 ha újra lesz mobilom, ilyen lesz 8). -
k0zi #23 De most komolyan, ha nincs KONNEKTOR amivel feltöltsem a telefonom akkor mi a rákért lenne BÁZISÁLLOMÁS?
Ezt elmondhatná nekem egy motorolás mérnök. Bár az is biztos csak azt gondolta, "Kurblis telefon, vazze mekkora ötlet". -
Lordboxi #22 nem rossz ötlet. Bár én nem a szegényebb országokban tudnám elképzelni. Sokkal hasznosabb lehet, egy több napos úrán, vándortábor satöbbi, tehát igazából a természetbúvárok védőangyala lehetne.
-
sokadikgab #21 Nagyon szep. Nekem kellene. DE:
-a 25 tekerés/perc kicsit soknak tunik
-ha nem lehet smst kuldeni akkor minek a kepernyo? ezzel lehetne sporolni (arat is es akut is) -
djukel #20 Ezt a kibaszott morbid viccet! KOcsog motorola. -
chokeerigo #19 már mindent tudnak, csak telefonálni nem lassan -
Shogunrage #18 Igazad van...és kétlem hogy aki esetleg vezető pzicióban lenne ilyenre szorulna...sajnos nincs equilibrium sehol -
#17 Egy tál rizsnek vagy egy szelet kenyérnek jobban örülnek. Ekkora baromságot rég nem hallottam. Innen látszik, mennyire deformáltak bizonyos társadalmak... -
Alkarcsont #16 Nem az aku töltése a drága, hanem a percdíjak! -
#15 húú micsoda technika.
motorola rulzz,nekem csaki motorola mobilom van és volt és megvagyok vele elégedve.
szerintem evvel az új csucszuper alkotással megint korona elé állt nálam :_=) -
kukacos #14 Semmi értelme oda vinni mobilt, ahol nincs hálózat. Ha meg van háló, általában a fenntartó cégek el is akarnak adni hozzá mobilokat, szóval a mai rendszerben üzlethálózat nélkül elképzelhetetlen, hogy legyen térerő.
Az egésznek akkor lenne értelme, ha ad-hoc hálókkal párosítanák. Ezekben a rendszerekben nincs szolgáltató, mindenki mobiltelefonja egyben ad és vesz is, és az üzenetek a körülötted levők mobilján át jut el a címzetthez. Elvnek zseniális, egyelőre eléggé elméleti síkon van a dolog, rengeteg a technikai nehézség. -
roliika #13 Ezzel nem lehet sms-t, MMS-t, e-mailt küldeni...mst mi lessz? :DDD -
Duncan Idaho #12 ( ja és tényleg nagyon baró a design!!!) -
Duncan Idaho #11 Valójában ez a telefon nem a 3. világban élőknek, hanem a túristáknak a 3. világban készült.
Meg mindenféle túrázónak aki 2 napnál többet megy és nem akar 4 akkut venni, ami mellesleg annyiba kerül mint 4 teló...
Szóval erdei táborba csak ilyennel mennék!
de az ifjú Afgán benszülöttnek sose lesz ilyenje minvel se szüksége se igénye nincs rá. -
#10 Ez az design brutáljó, rég nem láttam ilyen stílusos és egyedi kialakítást. -
#9 Állat ez a telefon! Ezerszer merültem már le a legrosszabbkor. Kurblit a telókba ! -
Mberke #8 Szeerintem nagyon jól néz ki, és még telefonálni is lehet vele:)
Egyébként ez az olcsó telefon a 3. világba szerintem hülyeség. A laptopban még láttam valami kicsi fantáziát, de ebben??? Különben is van egyáltalán lefgedettség ezekben a térségekben? -
Rocko #7 érdekes lehhet ki próbálnám... -
torjoz #6 Ezek után már csak a szobakerékpárra kötött generátor+PC jöhet :D -
valaé valaé ná #5 No hát ez az. Miért kéne hogy érdekelje a gyártót az, hogy mennyi a telefonálási költség?
Vegye meg a paraszt oszt utána azt csinál vele amit akar. -
#4 De bakker nem a telefon a drága, hanem a telefonálási költség.
Havonta kifizetem egy olcsóbb (15-20e Ft.) telefon árát a szolgáltatásokért! -
Szeszmester #3 Szerintem nagyon tuti ez a teló, én tuti vennék ilyet ^^
A harmadik világban az a trendi, h aki szegény, az nem nagyon spórol, mert nincs mire. Kap fizut, aznap elveri. Viszont ezek a cuccok talán nekik is elérhető közelségbe kerülnek, szerintem van ráció a dologban. A nagyot meg úgyis a mobilszolgáltató kaszálja. -
FecaA #2 De ez a bill ultrakirályul néz ki! -
roliika #1 " harmadik világ szegény országain kívül más államokba is eljut-e a csodamasina. " Na ja. Komolyan mondom nem értem a gyártókat. Ezek nem a Földön élnek. Aki szegény az szegény! Se 100$-os laptopra, se mobilra nincs pénzük, mert egyáltalán nincs pénzük! Akinek + van az + nem ezt veszi meg.Nem értem.