124
  • NintendoGC
    #124
    Szerintem sincs semmi értelme a fikázásnak és egymás leugatásának! Mellesleg nekem személy szerint (más téren ugyan) de már nagyon elegem van a fikázás-sorozatokból. A magyar ember manapság mást sem tud csak fikázni ezerrel mindent és mindenkint. Tényleg mintha jobban érezné ettől magát.... mintha nyugodtabban feküdne le aludni vagy nem tudom. Mintha a mai magyar ember életfeltételévé vált volna az örökös és szüntelen fikázás... tisztelet persze a kivételnek (de mintha az egyre kevesebb lenne)

    Valakinek a PS3... van, akinek az XboX360 és van akinek (nekem is) a Nintendo Wii jön be. Erről lehetne teljesen kulturáltan is beszélgetni!

    Eddig nem voltam konzol párti egyáltalán. De beszereztem egy Nintendo GC-t és a Resident Evil gammákat tolom rajta... nos nagyon megtetszett a dolog... és tényleg van egy különösen jó hangulata a konzolozásnak... bár én azt hiszem mégis megmaradok a PC mellett elsősorban... mivel nekem az már-már munkaeszköz is egyben.

    Ezt a két tesztet mindenképpen nézzétek meg... a PS2-t az XBoxot és a GC-t tesztelik mostoha körülmények között...

    Video 1
    Video 2


    Minden elismerésem a Nintendoé... és azt hiszem én is fogok venni jövőre egy Wii-t!
  • shogun1
    #123
    Ilyet 10000000000% hogy veszek, nagyon tetszik, pedig már nem vagyok 8 :) Én is inkább Ps3at veszek (bocs microfos) mellé, EGYSZER 2009ben, amikor talán lesz csipp vagy adja az isten lemegy a játékok éra 8-9 E alá. Van erre egyáltalán vajmi kevés esély??
    Viva Wii!!!
  • adam012
    #122
    asszem veszek wgy wii-t:)
  • lacek1
    #121
    maximálisan 1et értek!totál unalmas már fikázo beszolásokat olvasgatni,inkább annak örülnék ha a játék élményeket osztanánk meg egymással és kiléphetnénk már ebből az ovis köpködésből,emberek!ne erősitsük a tipikus magyar morált!peace :)
  • sirGalahad
    #120
    Egyet nem értek, mi a fenének kell anyázgatni, szidni ezerrel a "másik" gépet...
    Nekem 2 fexik a TV alatt; ha belefér, beszerzem ezt is...Mert a játék élmény a legfontosabb; tőlem lehet gagyi a grafika;lehet csilli-villi; az a fontos : hogy érzem magam game közben..
    Ez az egyetlen ami megkülönbözteti számomra egymástól a game-ket. Lehet FPS;TPS;RPG... lehet 10 éves game; lehet vadiúj; én azért játszom mert szeretek játszani !
    Ha veszek Nintendo-t; nem azért veszem, mert "high-tec" a kontroller; nem azért mert beveszem a marketinget... Kipróbálom; cikkeket,teszteket olvasok róla; aztán ha úgy érzem akkor belevágok.
    Azt ajánlom nektek "egymás gépét fikázók" , hogy inkább annak örüljetek ami nektek van... Semennyivel sem fog többet érni a te géped; ha szidod a másikét...Ugyanaz marad... A "multplatform" megjelenéseket meg úgyis a nagykutyák döntik el; és a döntésükben csakis a pénz játszik szerepet...
    Részemről reménykedem egy jobb világban; ahol nem attól érzed magad többnek; hogy fikázod a másikat....
    További jó játékot mindenkinek; géptípustól függetlenül!

    Ui: emléxik itt még vki a N64-es STARFOX-ra?
  • KDOG
    #119
    rühellem a konzolokat, tehát szabadidömben playstation-öket zuznék ;)

    DE ILYET VESZEK ! :)
  • Major
    #118
    A videót elnézve, veszek egy Wii-t :)
  • _xT
    #117
    Nintendo Controller
  • nenad
    #116
    azert egy dvdre mar eleg sokminden rafer, ez gyenge ervnek tunik. EGyebkent sincs annyi mem a gepben hogy hu de nagyon ficankolhatna textura ugyben. 512 MB - ok. EGyebkent meg valaki ugyis kitalal valamit, ugyhogy mind1.
  • Inquisitor
    #115
    "A játékok ára szvsz ugyanannyi lesz. 12-16 ezer..."
    Régebben azt ígérték nem csak a gép lesz ólcsó. Akkor 8-10e körül kéne lenniük. Persze majd kiderül valójában mennyire gondoltak. De mondjuk PC-re is van pár kiadó, aki 15-20e között ad ki játékokat. Pl. a Microsoft :)
  • vax
    #114
    A Ps2-t is mikor elöszőr kihozták 140-160eFt között árulgatták. Sőt Média Markt-ban a megjelénés előtt pár hónappal 250 eFt-ért adták a PSP. A PS3-nak is meg a XBOX360-nak is szépen lemegy az ára. Addigra meg lesz rá játék is meg nagy felbontású film is bőven. Sajnos (bár nekem meg vannak a Nintendo korábbi konzoljai) kevés játék jött ki összehasonlítva a többiekkel. Bár az is igaz, hogy amik kijöttek azért már érdemes megvenni a Nintendo gépeket persze ha valakit "megragadnak" ezek a játékok. Ezért én előbb utóbb a PC mellé szép lassan beszergettem a konzolokat is.
  • Ryo san
    #113
    Nos kedves microsoft,igen fogok venni Wii-t,de nem az x360 mellé,hanem a ps3 mellé...
  • jax
    #112
    A játékok ára szvsz ugyanannyi lesz. 12-16 ezer...
  • Ma2ska
    #111
    Ez pontosan igy van, de az előitélet erősebb mint az érvek, és pc s vérpityu ezután is azt mondja hogy izombrutál gépem mindent bealáz, a konzol meg fos. Most képzeljükel a brutális hw rel rendelkező x360 at mint célhardwert ha kezdik kihasználgatni a tudását. A példa itt van előttünk, ps2, xbox a mai napig versenyképes megjelenésü játékaival és nevetségesnek tünő vasával.
  • Sanyix
    #110
    Ja, ha nem alkatrészenként lehetne pc-t venni, és nem lehetne a főbb alkatrészeket módosítani (proci videokártya, memória típusa, alaplap), szóval 3-4 évig figz hardveres pc-k lennékek, akkor azokat is fullosan ki tudnák használni. De szép is lenne... mondjuk ilyenek a Mac-ek is, csak azokra nemnagyon írnak gémeket...
  • Sanyix
    #109
    Na igen ott a vmd, és mit tud? Ugyanazt mint a fos blu ray, csakhogy ezt is vöröslézerrel, úgy hogy néhány dvd-írónál csak firmware frissítés szükséges az irásához olvasásához, vagy enyhe változtatás a gyártósorokban. De nem fog elterjedni, és miért? Mert 2 másikat fogják orrba szájba nyomni a bazinagy cégek, és a birkák(emberek) azt csinálják amit ezek mondanak...
  • Inquisitor
    #108
    "X850 ma már elég karcsú, nyilván nem arra optimalizálják a legújabb játékokat. Szerencsére, mert így mindig egyre jobb grafikát kapunk."

    Ez megint nem igaz. Annak idején volt egy R8500-öüs kártyám. Mire vettem 9500-öst, addigra jöttek ki olyan játékok, amik kezdték kihasználni azt, amit a reklámok ígértek a 8500-ös tudásából (és tudta is, csak senki nem csinált olyat!), és mindezekkel együtt is az XBox elvileg gyengébb GPU-ja az optimalizálás, meg a nem túl lusta fejlesztők miatt iszonyat szép GFX-et produkált.
    Vagy nézd meg a PS2-re kijött Black c. játékot. Annak a videorésze se túl erős, még is hozott olyan grafikai szintet, amit egy sokszorosan erősebb PC-s VGA nem. De leírom mégegyszer, NEM azért, mert az ne tudná, hanem mert a PC-re írt játéknak el kell mennie "régi" VGA-val is. (Lásd egyre randább Harry Potter játékok esete.)
    Vannak kivételek, de akkor meg a gyengébb gépek tulajdonosai anyáznak.
    Na most a konzol fix. Ha Gipsz Jakabnak jól megy rajta egy játék, akkor mindenki másnak is.

    Egy GF7800-7900 vagy egy X1800-1900 szépen tudná hozni azt a rafikai szinvonalat, amit egy X360 vaygy egy PS3. De nem hozzák. Mire olyan játékokat ír valaki, addigra már piacon lesz a PS3 vagy 2-3 éve ...
  • Inquisitor
    #107
    Ugyan fikázta itt őket lentebb, de ez nem igaz.
    Az X360-as fejlesztők elég sokat anyáztak, mert elég nehéz részletgazdag, nagyfelbontású textúrákat használó ÉS érdemi nagyságú játékot írni, ami el is fér a DVD lemezen. Azért pl. PS2-re ami szebb játékok kijöttek, azokat se CD-n adták ki ...
  • Inquisitor
    #106
    Erről programozókat kérdezz itt vagy más fórumokon a megfelelő topicban. Azt hiszem a lényege az, hogy kifelé egy darab fájlnak látszik, de sok pici fájl va benne. Az, hogy tömörítve van e, az meg típúsfüggő, mert olyankor kisebb, de lasabban is lehet olvasni. Az Unreal fájlainál elég durva a tömörítés, van, hogy egy 20-40MB-os pálya tartalmaz vagy 300MB adatot.
  • rotator
    #105
    Első konzol életemben, amiben látok fantáziát.
  • Mardel
    #104
    Szerinted a sony miért hajtja annyira BRt? Sima vöröslézeres megoldással olcsóbban meglhet úszni a felhazsnálók részirűl lásd itt... De ezzel az a baj, hogy kevés lé jön be nekik, mert az írókban meg lejátszókban elég lenne egy frimware frissítés is. Bevezetik a BRt mert sony nagyon támogatja, mivel a saját fejlesztése, ezért külön író kell majd hozzá, külön lejátszó. NC!
  • Major
    #103
    Mind sszép és jó hogy a ps3 blue-ray-el érkezik. Nah de srácok, magyarországi emberek pénztátcájába belenézve, örülnek az emberkék ha az alapgépet megbírják venni. És ezután jön a probléma: játék is kellene hozzá :D Mire feltörik a blue-ray disckeket, mire sikerül csinálni a ps3hoz csippet. Ráadásul a warezes blue-rays játékokat ki is kellene írni :) ÉS persze a blue-ray írórol nem is beszélve, meg a nyers BR lemez áráról ;)
  • Tinman #102
    lol... use mozzila huh...
  • Tinman #101
    Nem sima X850 és nem "MA" vettem, hanem fél éve!
    Fél éve 95k volt...
    Mellesleg az összes game max graffal vígan elmegy a vason kivéve az Oblivion-t.

    A részleteket meg nem tudod, így könnyű ítélkezni.
    Te sem gondolhatod komolyan, hogy 300k volt egy VGA, ram, meg proci...
  • Tinman #100
    Nem sima X850 és nem "MA" vettem, hanem fél éve!
    Fél éve 95k volt...
    Mellesleg az összes game max graffal vígan elmegy a vason kivéve az Oblivion-t.

    A részleteket meg nem tudod, így könnyű ítélkezni.
    Te sem gondolhatod komolyan, hogy 300k volt egy VGA, ram, meg proci...
  • virs lee
    #99
    Fos játékra ott a konzol.
  • Ma2ska
    #98
    És mindenkinek a legujabb kártyája van biztos. Az tényleg megéri, fos játékokra.
  • virs lee
    #97
    Ha te ezért kiadtál 300k-t, meg is érdemled. X850 ma már elég karcsú, nyilván nem arra optimalizálják a legújabb játékokat. Szerencsére, mert így mindig egyre jobb grafikát kapunk.
  • Lazarus
    #96
    abszolút dettó
  • Sanyix
    #95
    Sztem az valami csomagolási módszer volt, nem kell konkrétan azt használni, de valamilyen hasonló csomagolót érdemes, ilyen fájlokban van az a rohadt sok kis fájl(modellek,textúrák,hangok, akármi), amit igénytelenebb programoknál lazán odacsapnak a telepítőbe, és ebből a fájlból tud vinyóra kicsomagolás nélkül olvasni a program. Doomban ott a wad, oblivionnál (meg morrowindnél is) a bsa, Operation Flashpointnál a pbo, IL2-nél az sfs, az EA Games-nek is van valamilye, amit a C&C, és az NFS játékoknál használnak.
  • virs lee
    #94
    Pont akkora élmény mint kifizetni az egészet a kasszánál.
  • roliika
    #93
    Ezekről a wad file-okról valami konkrétat tunál linkelni?:) Nagyon megköszönném /hogy ne írjak szar programokat/.
  • asysoft
    #92
    Engem általában hidegen hagynak a konzolok (nem igazán jön ki olyan játék, amelyik érdekelne, s nincs PC-n), de ez a Wii valahol megfogott. Ez az új kontroller rengeteg lehetőséget rejt magában, remélem a fejlesztők ki fogják használni, s nem csak fiatalabbakat megcélzó játékok jönnek ki rá.
  • Inquisitor
    #91
    Annyira nem érint, nem hiszem, hogy belátható időn belül lesz kedvem is meg pénzem is X360-ra vagy PS3-ra. Mire lenne, addigra biztos lesz mindkettőből 2-ik vagy sokadik kiadás, akkor lehet már benne lesz a HDDVD az X360-ban, vagy 250 dollár lez egy PS3.
    Igazából volt ami lenyűgözött a PS3-ban, azt hiszem nagy állejtős Eyetoy cuccok fognak rá kijönni, de szinte semmi érdemlegeset nem tudtak felmutatni egy 600!!! dolláros 5Kg-os betontömb mellé.
    Na nem mint ha X360-ra túl sok érdekes dolgot mutattak volna be.

    Viszont a Wii ólcsó, és érdekes dolgok jönnek rá. Lehet arra befizenék jövöre a PC mellé, mire több játék lesz rajta :)
  • dez
    #90
    A lemezen 1920x1080-ban lesznek a filmek, onnan butítják, ha kell. Több kiadó is nyilatkozott, hogy egyelőre hanyagolják a HDCP-t. (Persze másfajta védelem ettől még lehet.)

    Hogy gondolod azt a kiegészítőt? Honnan szednék a digitális jelet hozzá? Vagy szerinted nem csak egy HD-DVD olvasó lesz, hanem egy egész player? Úgy nem lesz túl olcsó...
  • Tinman #89
    Nem csak divatellenes vagyok. (értsd: unalmas a szavak kiforgatása+kötekedés).

    Peace.
  • barret
    #88
    Szerintem a konzolt a jatek fogja eladni!Lasd pc...Hiaba a bivaj vas,ha nincs ra semmi normalis game.Majd meglassuk,ki fog tobb jo jatekokat kiadni! :D hiaba a csilli-villi grafika,ha nincs a jateknak tartalma...
  • dez
    #87
    Nyugi. Túl sok kávét iszol? Csak megjegyeztem. Sokan nem tudják. Később majd néznek páran, hogy mi az a BD-R, meg a többi.
  • Inquisitor
    #86
    Na most natív 1280 vagy nagyobb felbontásnál átbuzerálva nem bizti, hogy szebb lesz a DVD-nél a 960x550.
    A másolásvédelmet majd meglátjuk, Japán volt az egyetlen, aki csúsztatná hivatalosan 2012-ig a HDCP ökörséget, de úgy is a kiadókon fog múlni.
    Ha X360-hoz lesz ilyen kiegészítő, akkor rajtuk múlik, hogy lesz e külön HDMI/HDCP benne ...
  • Tinman #85
    Aha és ezt ki nem tudja? Ha mindenki megérti így is, akkor téged mit izgat? Ezer+1-en írják az Xbox-ot simán X-nek, vagy Box-nak. Járod a netet és kijavítod a rövidítéseket?
    Éljenek az unatkozó nyelvtanárok.
    Sanyix meg "br"-nek írta... és akkor mi van? Remélem attól még jól tudsz este aludni Mr. Beremend