53
  • Diver
    #53
    Vazze!! En meg most vettem iPodot :(
  • Morden23
    #52
    Ha egyszer életemben rájövök arra, hogy miért divat a Microsoftot fikázni, akkor k*rva boldog ember leszek. Nem védem, mert nekem aztán tökmindegy, de állandóan azt látom, hogy a fél világ programozózseni és odamondja egy óriáscégnek, hogy hogyan is kell OPrendszert csinálni. Sima XP-t használok, érdekes módon nem szokott lefagyni, belassulni, nem követeli a Microsoft a további termékeinek a használatát (az tényleg igaz, hogy sosem jutna eszembe MediaPlayert, meg Explorer-t használni, de ez inkább megszokás kérdése).
    Amúgy a termékkapcsolás teljes mértékben legális, ha más kitételt nem károsít a versenytörvény szerint. Lehet akármilyen jó a Microsoft Vista keresője, a fél világ ezek után is Google-n fog keresni, mert azt szokta meg. Ha pedig tényleg jobb lesz a keresőjük, akkor pedig azt fogom használni. Ilyen egyszerű.
  • h4x0r
    #51
    adam012#42: Kozlom, hogy a Google-nak mar van sajat Linuxa, sajat filerendszerrel (GFS), sajat web-szerverrel, szkriptnyelvvel, stb. Hazon belul hasznaljak, es azt akarjak kiadni talan. Ez inkabb jo nekunk.

    #43: A turosretest konkurencia az MS a keresoknel. A Google erosebben fejleszti a netes szolgaltatasokat, tobb szakembere van a teruleten (majdnem az osszes), mig az MS masfele szakertelemmel rendelkezoket tart. Meg sokat kell fejlodnie, mig a PageRank-ot pl. utolerik. Ha utolerik.

    Live: Ez jo otlet, de nem uj. :)
  • droland
    #50
    Hidd el, mindíg vannak önjelöltek, aki önként portolnak dolgokat egyik rendszerről a másikra, hogy aztán elmondhasság, hogy "BIBI ITT IS VAN!" fordítva meg verik a mellük, hogy "ELLOPTÁK TŐLÜNK!"
  • Extraboy
    #49
    en pld nemsokaig :)
  • adam012
    #48
    lehet, de most tulajdonképpen ez a jelentős kereső, nagyon sokan használják ezt.
  • Dj Faustus #47
    A Google előtt is voltak jelentős keresőszolgáltatások - mint például az Altavista.
    A Google eddigi pályafutásáról pedig az alábbi művet tanácsos elolvasni.
  • lammergeyer
    #46
    na jó,ez lehet hogy bunkóság volt a részemről,ez a te véleményed,és tiszteletben kell,hogy tartsam.
    én a magam részéről nem fogom erőltetni az m$ keresőjét,amíg lesz más.
  • lammergeyer
    #45
    inkább ezt kéne használnod : http://www.kitchen-universe.com/detail.aspx?ID=2692
  • risp
    #44
    1) a grafikus felületet az apple megvette a xeroxtól, az ms pedig lopta.
    2) a google nem dolgozik linuxon, nem akar saját oprendszert.
    3) hasonlítsd már össze hogy mely területeken van jelen az ms és melyeken a google.
  • adam012
    #43
    ja amúgy sztem google azért volt olyan "jókisfiú" mert eddig nemvolt jelentős konkurenciája yahoo-n kívül. Most jön microsoft is ami azért elég kemény ellenfél szal kezdenek félni.
  • adam012
    #42
    közlöm veled, hogy nem ms lopott apple-tól hanem mind2 ellopta a grafikus oprendszer ötletét...

    Ja amúgy google is akar saját oprendszert(linux) szal nemondjátok hogy google nem akar mindenhol ottlenni...
  • Extraboy
    #41
    Es ennyi erovel a Mac-bol miert nem irtatjak ki a Quicktime-ot? Semmi torvenysertot nem talalok ebbe... a sajat programjaba mindenki azt rak AMIT AKAR, nehogymar mas mondja meg mit rakjon bele... maximum, ha nem tetszik kicsereled a prgit hisz van ra lehetoseged. Amugymeg mondtatok, hogy "sok ember nem tud telepiteni" - na most ezeknek az embereknek szerintetek segitseg az, hogyha media playert is maguknak kell felrakni, ahelyett, hogy bent van egy alapbol? Amit opcionalisan hasznalhatnak?
  • Extraboy
    #40
    Media Player teljesen eltavolithato.
  • fflx
    #39
    asszem arukapcsolasnak hivjak ezt a tevekenyseget, ami nem szep es talan meg torvenyserto is.

    egyebkent nekem az a lenagyobb bajom ezekkel, hogy eroszakosak es nem igazan irthatoak ki az oprendszerbol. (vagy epp egyaltalan nem)
  • MetaMórfózis
    #38
    Teljesen igaz.
  • MetaMórfózis
    #37
    Be is baszna:D Ms maradjon csak a sajat terfelen. Google forever
  • MetaMórfózis
    #36
    Szanalmasan naiv:)
  • h4x0r
    #35
    Google egyeduralomra tor? Nem nagyon hiszem. Windowsosok nem valoszinu, hogy hallottak, de vagy egy Summer of Code nevu rendezveny, ahol pl. opensource projekteket tamogatnak azzal, hogy egyetemistaknak fizetnek ki egy nagyobb osszeget (4500 USD), hogy megvalositsanak egy adott szolgaltatast/feature-t. Mellesleg a mentor is kap 500-at. Ez szerintem sokkal jobb megoldas, mint az MS-e. A Google segiti azokat, akikbol o is profitalhat, nem pedig implementalja hazon belul.

    Mellesleg a Google cuccai meg joval igenyesebbek, mint az MS-e, legalabbis netes teruleten. Es nem tudom, hogy hallottatok-e, hogy a Google projektek nagy resze a dolgozok otletein alapul (minden Google alkalmazott a munkaideje 20%-at sajat projektre hasznalhatja)?

    Szoval ennyit arrol, hogy egyeduralomra hajt.
  • strogg
    #34
    Én? Linuxon fut?
    :)
  • kbupdate
    #33
    én is google-t használok, de ha majd jobb lesz a Live akkor már azt fogom ÉS TE IS!
  • risp
    #32
    A gond az, hogy ha az ms úgy dönt hogy valamit belerak az oprendszerébe, akkor azon a területen minden más céget kidöntött.

    Ha mégsem, akkor felvásárolja.
  • Extraboy
    #31
    #28 - egeszsegedre :) azt hasznalsz amit akarsz :)

    #29 - eredeti, igen. Jelenleg google / Live search kombinaciot hasznalok.
  • Extraboy
    #30
    Ertem, bar ettol nem valtozik az allaspontom, ha valaki csinal egy OP rendszert, alap, hogy Ő mondja meg, mit rakjon bele, es nehogymar mas cegek javara kelljen kivennie a sajat termeket... senki sem kotelez windowst hasznalni, vagy nem?
  • Szefmester
    #29
    megkérdezném a m$ pártiakat.. eredeti Winfosuk van? és milyen keresőt használnak jelenleg? mert nem csak a Google van a világon..

    mert ugye míg valami /MP/ gyárilag ott van az orrod előtt addig e google-t neked kell "megkeresned" persze nem kötelező.. van más is, és nem hiszem hogy egy pisztollyal a tarkódon kényszerít a google hogy az ő keresőjüket/mail fiókjukat/műholdas térképüket használd.. mert ha egy kicsit elvonatkoztatunk akkor az M$ azzal hogy beleépíti az OPrendszerébe a keresőt gyakorlatilag arra akar kényszeríteni hogy használd azt mert az nekik jó...

    és amíg vannak olyan emberek akik nem tudnak feltelepíteni valamit a gépükre /és nagyon sokan vannak/ addig ők azt fogják használni ami van... kipróbáltam már a bátyámon a kezdeti számgépes próbálkozásainál.. volt egy windows és ami abban volt azt használta ha meg kellett valami a netről és nem volt meg a fellelhetőségi helye akkor jött segítséget kérni hogy keressem már meg.. ostanra ez már nem így van mert tanítgattam de akit nem tanítanak meg arra hogy mit hogy és mivel? az nem tud mást tenni csak használni az alapokat..
  • intrex
    #28
    Szerencsére van élet az ablakokon kívül is. Aki windowst használ, az azt hiszi hogy övé a világ, windows, msn, xbox, media player, office, stb.
    Mi meg innen röhögünk rajtuk. :) Kívül tágasabb és szebb mint az ablakok mögül. :)
    Nem használok MS cuccokat.
  • Georgie1224
    #27
    Azt hiszem nem kell ecsetelni a monopólium helyzet témát neked. De ha mégis...
    A monopol helyzetbe akkor kerül egy cég, hogyha olyan szolgáltatást integrál a rendszerbe pl: mp, ami kiszorítja a többi lejátszót a piacról.
    Az emberek többsége, akinek fogalma sincs arról, hogy hogyan teltepítsen fel egy másik lejátszót, vagy nem is tud róla, hogy van más is a világon, annak az a természetes, hogy mindent a mp-el játszik le.
    Én pedig az M$-t rühellem alapból.
    Mindent csak összelopkod.
    pl.: windows, dos....
    Az oprendszerrel kapcsolatban is lopkod csak billi boy. Annó a mac oprendszerét lopta el, és változtatta winfossá.
    Azt nem is mondom, hogy a kedvenc gépem is azért nyekkent meg, mert billi úgy gondolta nem kell ez a piacra(AMIGA).
  • nedudu
    #26
    Olvass utána mit jelent a monopólium.
  • Extraboy
    #25
    Sorry a hulye kerdesert, de eszembe jutott meg anno a Windows N verzio, hogy Media Player nelkul. Ebben az egeszben azt nem ertem, hogy ha pld az MS fejleszt egy OP rendszert, akkor a birosagnak miert van joga meghatarozni, hogy az MS a SAJAT programjat belerakhatja-e? Mert a userek attol meg hasznalhatnak mast is. Nemtudom, de nekem az a velemenyem, hogy azt rak bele a fejleszto amit akar, max en mas programot hasznalok, de milyen gusztustalan mar kivetetni vele a sajat programjat? Majd ha a tobbi media lejatszo fejlesztoi nyavajognak, hogy kevesen hasznaljak oket akkor csinaljon sajat OP rendszert, vagy ott az exe es aki akarja felrakja, de nehogymar egy ceg sajat termeket a masik javara kivetessek. Miert van ehez joga a birosagnak? *-)
  • Extraboy
    #24
    Ebben teljesen igazad van, de ez nem valtoztat azon, hogy MS milioszor jobb, es a google csak rinyal, mert latja, hogy egyertelmuen vesziteni fog :)
  • jzombi
    #23
    Jó. Akkor a Google nem tudja. De az MS viszont megpróbálja, és azt ne mond, hogy a monopólium jót tesz a gazdaságnak és a fejlődésnek. Ha nem lenne Firefox/Opera/Netscape, akkor most neked nem lenne IE7. Vagy legalábbis sokkal kevesebbet tudna.
  • MetaMórfózis
    #22
    Nem, csak elmebeteg:)
  • echo
    #21
    MS-nek dolgozol?
  • MetaMórfózis
    #20
    Nemtudom, a google eddig arra gyúrt hogy baziszimpatikus legyen, és azért igencsak sokhelyre bemászott. Az is igaz hogy mint azt lent irták is már páran, ők azért igényesek - még -. Nekem személyszerint a google sokkal szimpatikusabb mar csak azert is, mert nem microsoft, es mi nem ms az mar nagyon rossz nem lehet:) najó gyözike kivetel...:D De azert a google politikaja akkor is jobban tetszik, nem akar mindenhova saját szabványokat bevezetni, támogatja az alternatív megoldásokat, pack.google.com [trillian, firefox stb] azert az ms eleg nagy falat, de remelem azert legalabb odavag neki egy bazinagyot így vagy ugy egyszer.
  • Sliders
    #19
    inkább MS mint Google. Szemfényvesztés rulez
  • Extraboy
    #18
    Pontosan... ha ok lennenek ilyen helyzetben, nem jarna a szajuk... egyszeruen ms jobb.
  • kbupdate
    #17
    Egyébként:

    "nem leszünk a Microsoft Netscape-je"

    azaz inkább:

    "google: mi akarunk lenni a Microsoft"

  • kbupdate
    #16
    Hajrá MS. Megleszünk mi google nélkül is majd. :D
  • Extraboy
    #15
    Es ez miert baj? Na nehogymar, hogyha az MS feljelszt egy sokkal jobbat mint pl Ipod, ne azt hasznaljam mert "szegeny google meg szegeny Apple". Marpedig szinte tuti, hogy MS millioszor jobbat fog, mivel gyakorlatilag csak o tudja osszehangolni a Live szolgaltatasokat mint pl Vista-ban csomo cucc, Xbox, Live Search, Live Messenger, Urge (ha jol tudom a Media Player 11ben a zenevasarlasra lesz) stb... */Live szolgaltatasok-ba most nem igazan az Ipodos peldat ertettem, de szerintem azt is uberelni fogja siman */


    #11 - "a Google (egyelőre legalábbis) nem kíván minden informatikával kapcsolatos piacon minden más vetélytársat kiírtani."
    Na most a "nem kivan" meg a "nem tud" kozott nagy kulonbseg van, ugyanis a google nem tudja...
  • PyRex
    #14
    Egyelőre igen, de a google is tervez betörni a mobil platformra (telefon / pda) és az offline dolgokra is egyre jobban koncentrál. Mondjuk a Google-től nem láttam még szar dolgot, az is igaz. :)