Aion-MMORPG(F2P)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"
en megvettem (hozzateszem olcsobb volt joval, mint barmelyik EU-s jatek), mert feltem, hogy valami felreertes, vagy hiba miatt van ingyen, s nehogy toroljek a karim kesobb.
De tudok tobb magyart, aki az open betas account-jara vett csak gamecardot (vagy hivjuk inkabb time card-nak), es a mai napig tudja hasznalni, holott magat a jatekot hivatalosan nem vette meg.
Meg mindig ugy gondolom, hogy ez valami hiba lehet, de a tenyen nem valtoztat: a valosagban mukodik :-)
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
- EU elott tobb regioban volt open beta
-EU-ban is lesz open beta
Ez mind lehetoseget ad arra, hogy azok akik nem ohajtanak elorendelni, szinten kiprobalhassak a jatekot. Ez sztem nemi biztositek arra, hogy a jatek jo, ha nem is az endgame. Nem allitom, hogy tokeletes, mert egyik jatek sem az.
Viszont aki az endgame-et akarja kiprobalni, annak lehetosege van/volt arra, hogy a kinai valtozattal INGYEN elkezdje az OPEN betat, majd a karakteret tovabb vive, a JATEKOT NEM MEGVEVE az EU-s rataknal joval olcsobban jatsszon s jusson el az end game-ig igazan nem sok dollarert vagy juroert. sztem ez meltanyos.
Ezzel szemben áll az elvi szinten ötletes feature-ökre alapozott hype (sajnos sok MMOnál láttuk már, hogy mi sülhet ki abból, ami szóban nagyon jól hangzik és az a néhány beszámoló arra enged következtetni, hogy ez itt sincs másképp), a hivatalos forrás és a 3 napos próbahétvégékre alapozott (szerintem nagyon elhamarkodott) pozitív visszajelzések.
Sajnos mostanában az a trendi az MMO-kban, hogy a béta részvétel elõrendeléshez kötött, amibõl lerí, hogy a készítõk nem bíznak a saját termékükben és azt várják, hogy a látatlanban, hype és egyéb bónuszjuttatások (részvétel a bétán, headstart, bónuszitemek) miatt megrendelõkbõl térüljön meg a fejlesztés aztán lesz ami lesz. Így az "egyszerû földi halandónak" a termék minõségének megítélésére csak a fenti lehetõségek adottak, hisz "kipróbálni" nem tudja, a "kipróbálás" lehetõsége (bármilyen idiótán hangzik is) a fix vásárlók/elõrendelõk privilégiuma.
A kipróbálást azért idézõjelezem, mert tisztában vagyok vele, hogy a bétázás amúgy nem épp kipróbálást jelent, bár itt úgy tudom nem is béta néven fut a dolog, hanem "preview weekend"ként ha jól tudom, úgyhogy ebbe a témába nem is kell jobban belemennem, akik megszenvedték a warhammer topikban annó a wall of textjeimet azok tudják, hogy mi errõl a véleményem 😊
Szóval egy átlagembernek, aki nem rendel látatlanba elõ és nem regel a gamestaros bétakulcsosztásra 100 kamuíméllel marad a:
- hype
- hivatalos forrásból származó infók
- 3 napos hétvégés játékosok beszámolói
- néhány endgame-et is látott ember beszámolója
Én az elsõt egy csalfa, tünékeny jelenségnek tartom, a másodikat túl marketingszagúnak, a harmadikat (bár jószándékú annak ellenére, hogy néha érzõdik a hype hatás vagy éppen a fikázhatnék a beszámolókon) nem megfelelõen megalapozottnak, szóval rám a legnagyobb hatást mindenképp a negyedik pont gyakorolja annak ellenér,e hogy kevés ilyen van. Persze minden embernél más és más a prioritás és az én prioritásom is azonnal megváltozik amint saját magam tehetek egy próbát a játékkal (elvileg lesz open béta legalábbis többen is írták itt korábban, de ha nem akkor majd várok a trialra vagy élõsködök valaki accján 😉 - bár az ismerõsi körömbõl úgy tudom senki nem veszi meg).
en mondjuk inkabb arrol olvastam volna a riportban, hogy mennyire bugos, instabil a jatek az ostromok soran, illetve azokon az esemenyeken, mikor sok embert kell kezelnie?
Mert ha van egy jol megirt motor, egy eros alap, amint stabilan fut a game, abbol mindig konnyebb valami jot kihozni, mint mikor mar az alap is gyenge, lagol, bugos, stb..
fuck mmo's..i.,
Inkabb ez a fortress trade a kiabrandito meg hogy elkovettek azt a hibat, hogy pve-bol pvp javakat szerezhetsz. Ez rohadtul nem fogja motivalni a jatekosokat a pvp-re. Csereberelik majd a varakat, aztan farmoljak a benne levo instat zsiros lootert es AP-ert. Ki fog kockaztatni hogy meghaljon world pvp-ben vagy rendes ostromban, es bukjon egy csomo ap-t, mikor biztonsagban is lehet farmolni pve-bol? Na mind1, egyelore ez egy random koreai velemenye, majd elesben meglatjuk mi lesz.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
azert hozzatennem, hogy ez egy (1!) jatekos velemenye akirol semmit nem tudni, csak annyit, hogy meg koreai open betan kezdte, aztan 1.2-ben abbahagyta, valamint hogy allitasa szerint 1db 50es clericje volt, meg nehany kisebb alt. jah, meg hogy valamennyire beszel koreaiul, s koreai forumokat olvas :]
"
VB: Volt szerencsét korábban “valódi” ostromokon részt venned, ahol volt kézzel fogható védõ oldal is?
A: 1.0 elején még voltak normális ostromok, de ahogy egyre több ember fejlõdött max szintre és ahogy fogyott a tartalom, úgy egyre inkább rájöttek az emberek, hogy semmi értelme tartogatni õket, így az lett a vége, hogy fórumokon megbeszélt alkalmakkor átengedte a frakció egymásnak a várakat. 1.5-ben sem lesz másként, itt sem lesz védelem, csak itt szimplán azért, mert senki sem Abyssban van, mindenki az új instanszokat próbálgatja. Várátengedés továbbra is megmarad, hisz elég csak elfoglalni az adott erõdöt és mindenki mehet az instákba.
VB: Mennyire voltak anno taktikák a Fortressek elfoglalására, vagy ez mindig is a zergrõl szólt?
A: Mindig zerg😊
"
"
VB: Röviden kérhetnék egy kis élménybeszámolót a játék PvE tartalmáról? Gondolok itt különösen az 1.2-es új instákra. Mennyire taktikusak ezek, mit képesek ezek nyújtani egy PvE beállítottságú játékosnak?
A: Sivár és érdektelen az egész (legalábbis taktikai szempontból), ez késõbb se lesz másként. LoTRO szintû instázásra ne is számíts, itt nincs változatos harcmodora a bossnak, nincsenek monológok, idõ közben változó helyszínek, történések harc közben. Áll a boss, odamentek, néha elnyom a skill-listájáról 4-5 különbözõ erõsebb skillt és kész. Persze szépek a helyszínek meg látványosan szállnak az effektek, de ennyi.
Aion a többi koreai játékhoz hasonlóan teljesen üres ezen a téren, csak azért vannak ezek a helyek, hogy xp-t meg lootot szerezz, nem az a céljuk, hogy élvezetes boss-élményeket adjanak amikrõl áradozva lehet majd mesélni (az 1.5-ös helyek még inkább ilyenek, vicces, hogy már a nyugati fejlesztõk sem tagadják, hogy ezek a helyek az x szinttõl y szintig való fejlõdés segítésére jöttek létre).
Itt kivétel nélkül minden insta egy bújtatott grind-régió.. zárt terület x mennyiségû szörnnyel, grindelj végig rajtuk, thxbye. Ha PvE orientáltságú valaki, akkor inkább EQ2 vagy LotRO-t választ, ha PvP, akkor meg csak azért fut végig ezeken hogy felfejlõdjön aztán menjen zergelni Abyssba.
"
"
VB: Ez az “egyszerûség” mennyire hat ki a játék komplexitására?
A: A koreaiak nagy része (hozzájuk hasonlóan én is) csak idõkitöltés gyanánt játszik a játékkal, várják a nagyobb neveket. Általános vélekedés, hogy a játék rendkívül egyszerûsített minden téren, nincs benne komplexitás és minden egyes feature csak egy maszk.. Ha jobban megnézi valaki vagy megismeri, akkor látja, hogy bármilyen játékfeature-re is bök az ember, egy jól hangzó, ám a valóságban kidolgozatlan és (ismét) egyszerû elemekbõl álló valamit kap.
Lehet ezt mondani szinte mindenre (repülés, stigma, szintezés, craft, etcetc). Valakinek elég ez a konzolos egyszerûséget nyújtó játékmenet, de a koreaiak többségének nem (na és akkor mi lesz mifelénk?).
A koreaiak már most röhögnek, hogy mekkora pofáraesés lesz nyugaton, elõre látják a rendkívül sok sajnálkozó meg nyafogó posztot hivatalos fórumon, hogy mennyire rossz minden (1.5-rõl nem is beszélve, saját magukat lõtték fejbe a készítõk).
Bocs a kitérõért, csak gondoltam elkezdelek felkészíteni a koppanásra^^
"
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.
Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)
Veni, vidi, vici
Amellett hogy a legtobb class plusszokat kap, meg erositik oket, a torosoknek ez jut:
- When dual wielding, the off hand(left hand) weapon's Divine Stone debuff proc rate has been lowered.
- 1 handed swords and daggers have had their critical rate values lowered. 2 handed swords, poleaxes, staves and bows have had their critical rates increased.
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Ezert gondolom, hogy a sorcerernek CC-zni kell a healert, viszont a healert meg vedeni kell --> szoval 1. sorcerert kell olni :-)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Tatyla, en is habozok, mert a sorcerer is bejon nagyon, de a cloth-os karik mindig gyorsan elhullanak, ez billentette a lecet az assa-ra 😊
na mind1, azokra a setekre gondoltam, amiket a patch notes vegen mutattak.
ellenben a ruhak igen jol neznek ki. ezekbol a setekbol nekem a leather s a cloth jon be leginkabb:
Plate
Chain
Leather
Cloth

Ám 17 körültõl már simán tudsz.
★ 汤姆 李
Mostani karimnak volt 40 mana potija, 100+ sima hp, és 200+ zöld hp, és 200+ flight time. Semmibõl se áll.