Aion-MMORPG(F2P)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PVE:apropó hamár annyira a wow-ot említették egy párszor, akkor mi a jó abban, hogy egy lescriptelt bossfightot letolsz xxx-er aztán pár patch múlva egy másik instában visszaköszön ugyanaz a bossfight! csak más skin-be ültetve?! akkor inkább csak püfföljön az a sz*r látványosan, minthogy egy begyakorolt formációt toljak végig kismilliószor... instát leginkább a "látványvilág/hangulat" miatt járom végig szvsz...:o

\"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man\"

Sáska
szerintem hivatalosan nem ingyenes, nem is tudom, hogy hogy van ez.
en megvettem (hozzateszem olcsobb volt joval, mint barmelyik EU-s jatek), mert feltem, hogy valami felreertes, vagy hiba miatt van ingyen, s nehogy toroljek a karim kesobb.
De tudok tobb magyart, aki az open betas account-jara vett csak gamecardot (vagy hivjuk inkabb time card-nak), es a mai napig tudja hasznalni, holott magat a jatekot hivatalosan nem vette meg.
Meg mindig ugy gondolom, hogy ez valami hiba lehet, de a tenyen nem valtoztat: a valosagban mukodik :-)

olvass egy kicsit külföldi fórumokat, www.aionsource.com ?! 😛

Tatyla
haldoklik az Aion ,még jó hogy jött ez a cikk inkább mégis a Hello Kitty Online mellett maradok kitartóan <#idiota>

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Ha jól éretem Kínában ingyenes a játék és csak elõfizetni kell akkor EU-ban miért nem így lesz? lol

Sáska
azt gondolom tudod, csak elfelejtetted, hogy:
- EU elott tobb regioban volt open beta
-EU-ban is lesz open beta

Ez mind lehetoseget ad arra, hogy azok akik nem ohajtanak elorendelni, szinten kiprobalhassak a jatekot. Ez sztem nemi biztositek arra, hogy a jatek jo, ha nem is az endgame. Nem allitom, hogy tokeletes, mert egyik jatek sem az.

Viszont aki az endgame-et akarja kiprobalni, annak lehetosege van/volt arra, hogy a kinai valtozattal INGYEN elkezdje az OPEN betat, majd a karakteret tovabb vive, a JATEKOT NEM MEGVEVE az EU-s rataknal joval olcsobban jatsszon s jusson el az end game-ig igazan nem sok dollarert vagy juroert. sztem ez meltanyos.

Oké, hogy ez csak egy vélemény, de aki alaposabban belerágja magát az azzal szembesül, hogy egyrészt iszonyatosan kevés infót lehet elcsípni az endgamerõl (nem is endgamet mondok, hanem annál a bizonyos mágikus 3 napnál hosszabb játékidõt... 😊 ) az általam megértett nyelvek bármelyikén (ez már eleve felfogható jelzésértékûnek de betudható annak is, hogy még nincs hivatalos angol változat) másrészt ezek mindig elég borúsak.
Ezzel szemben áll az elvi szinten ötletes feature-ökre alapozott hype (sajnos sok MMOnál láttuk már, hogy mi sülhet ki abból, ami szóban nagyon jól hangzik és az a néhány beszámoló arra enged következtetni, hogy ez itt sincs másképp), a hivatalos forrás és a 3 napos próbahétvégékre alapozott (szerintem nagyon elhamarkodott) pozitív visszajelzések.

Sajnos mostanában az a trendi az MMO-kban, hogy a béta részvétel elõrendeléshez kötött, amibõl lerí, hogy a készítõk nem bíznak a saját termékükben és azt várják, hogy a látatlanban, hype és egyéb bónuszjuttatások (részvétel a bétán, headstart, bónuszitemek) miatt megrendelõkbõl térüljön meg a fejlesztés aztán lesz ami lesz. Így az "egyszerû földi halandónak" a termék minõségének megítélésére csak a fenti lehetõségek adottak, hisz "kipróbálni" nem tudja, a "kipróbálás" lehetõsége (bármilyen idiótán hangzik is) a fix vásárlók/elõrendelõk privilégiuma.
A kipróbálást azért idézõjelezem, mert tisztában vagyok vele, hogy a bétázás amúgy nem épp kipróbálást jelent, bár itt úgy tudom nem is béta néven fut a dolog, hanem "preview weekend"ként ha jól tudom, úgyhogy ebbe a témába nem is kell jobban belemennem, akik megszenvedték a warhammer topikban annó a wall of textjeimet azok tudják, hogy mi errõl a véleményem 😊

Szóval egy átlagembernek, aki nem rendel látatlanba elõ és nem regel a gamestaros bétakulcsosztásra 100 kamuíméllel marad a:
- hype
- hivatalos forrásból származó infók
- 3 napos hétvégés játékosok beszámolói
- néhány endgame-et is látott ember beszámolója

Én az elsõt egy csalfa, tünékeny jelenségnek tartom, a másodikat túl marketingszagúnak, a harmadikat (bár jószándékú annak ellenére, hogy néha érzõdik a hype hatás vagy éppen a fikázhatnék a beszámolókon) nem megfelelõen megalapozottnak, szóval rám a legnagyobb hatást mindenképp a negyedik pont gyakorolja annak ellenér,e hogy kevés ilyen van. Persze minden embernél más és más a prioritás és az én prioritásom is azonnal megváltozik amint saját magam tehetek egy próbát a játékkal (elvileg lesz open béta legalábbis többen is írták itt korábban, de ha nem akkor majd várok a trialra vagy élõsködök valaki accján 😉 - bár az ismerõsi körömbõl úgy tudom senki nem veszi meg).
Krinyo
Van itt is soulshot csak powershard a neve

DeathlyHallows
hmm, nekem ami zavaró, hogy mass pvp-nél nehezen olvasható az emberek neve, nehezen lehet õket megkülömböztetni, talán nem is látod ,h ki ütött meg, mert csak röpködnek a dmg-k a levegõben, és az is tuti ,h hiányozni fog a soulshot lineagebõl 😉 viszont összevetve ki kell próbálnom, mert az l2 a végét éli, másrészt az évek során kezdem megunni

Sáska
igen.
en mondjuk inkabb arrol olvastam volna a riportban, hogy mennyire bugos, instabil a jatek az ostromok soran, illetve azokon az esemenyeken, mikor sok embert kell kezelnie?
Mert ha van egy jol megirt motor, egy eros alap, amint stabilan fut a game, abbol mindig konnyebb valami jot kihozni, mint mikor mar az alap is gyenge, lagol, bugos, stb..

MeoH
Nem hiszem, hogy aggodni kell, ez 1 ember velemenye, persze lehet igaza van, de az ugyis kiderul, majd ha mi nyomjuk. Amugy is, mi ma az "mmo"? WoW. Pedig arrol is mennyi negativ kiritika van 😊 Tokeletest meg ugy sem lehet alkotni, ami mindenkinek tetszik. Nekem a casual vonal pedig jo, merte n mar az vagyok, napi par ora jatekkal 😊

fuck mmo's..i.,

Hamed
Pve endgame-rol eddig is tudtuk, hogy nem egy nagy eresztes wowwal vagy lotro-val osszehasonlitva. Ez mondjuk engem annyira nem aggaszt, ha netan megint komplett tanc koreografiak betanulasara vagyom majd bossfight cimszo alatt akkor meg mindig ott a wow😊

Inkabb ez a fortress trade a kiabrandito meg hogy elkovettek azt a hibat, hogy pve-bol pvp javakat szerezhetsz. Ez rohadtul nem fogja motivalni a jatekosokat a pvp-re. Csereberelik majd a varakat, aztan farmoljak a benne levo instat zsiros lootert es AP-ert. Ki fog kockaztatni hogy meghaljon world pvp-ben vagy rendes ostromban, es bukjon egy csomo ap-t, mikor biztonsagban is lehet farmolni pve-bol? Na mind1, egyelore ez egy random koreai velemenye, majd elesben meglatjuk mi lesz.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Sáska
erdekes post.
azert hozzatennem, hogy ez egy (1!) jatekos velemenye akirol semmit nem tudni, csak annyit, hogy meg koreai open betan kezdte, aztan 1.2-ben abbahagyta, valamint hogy allitasa szerint 1db 50es clericje volt, meg nehany kisebb alt. jah, meg hogy valamennyire beszel koreaiul, s koreai forumokat olvas :]

Felgolos
ez igy olyan mint a wow!!! remélem ez nem igy van a játékba!

Riport az endgame tartalomról. Nem valami bíztató... Be is vágom ide egymás alá a nyomasztóbb válaszokat, hogy legyen mirõl flamelni azoknak is akik lusták végigolvasni az egészet ;-)

"
VB: Volt szerencsét korábban “valódi” ostromokon részt venned, ahol volt kézzel fogható védõ oldal is?
A: 1.0 elején még voltak normális ostromok, de ahogy egyre több ember fejlõdött max szintre és ahogy fogyott a tartalom, úgy egyre inkább rájöttek az emberek, hogy semmi értelme tartogatni õket, így az lett a vége, hogy fórumokon megbeszélt alkalmakkor átengedte a frakció egymásnak a várakat. 1.5-ben sem lesz másként, itt sem lesz védelem, csak itt szimplán azért, mert senki sem Abyssban van, mindenki az új instanszokat próbálgatja. Várátengedés továbbra is megmarad, hisz elég csak elfoglalni az adott erõdöt és mindenki mehet az instákba.

VB: Mennyire voltak anno taktikák a Fortressek elfoglalására, vagy ez mindig is a zergrõl szólt?
A: Mindig zerg😊
"

"
VB: Röviden kérhetnék egy kis élménybeszámolót a játék PvE tartalmáról? Gondolok itt különösen az 1.2-es új instákra. Mennyire taktikusak ezek, mit képesek ezek nyújtani egy PvE beállítottságú játékosnak?
A: Sivár és érdektelen az egész (legalábbis taktikai szempontból), ez késõbb se lesz másként. LoTRO szintû instázásra ne is számíts, itt nincs változatos harcmodora a bossnak, nincsenek monológok, idõ közben változó helyszínek, történések harc közben. Áll a boss, odamentek, néha elnyom a skill-listájáról 4-5 különbözõ erõsebb skillt és kész. Persze szépek a helyszínek meg látványosan szállnak az effektek, de ennyi.
Aion a többi koreai játékhoz hasonlóan teljesen üres ezen a téren, csak azért vannak ezek a helyek, hogy xp-t meg lootot szerezz, nem az a céljuk, hogy élvezetes boss-élményeket adjanak amikrõl áradozva lehet majd mesélni (az 1.5-ös helyek még inkább ilyenek, vicces, hogy már a nyugati fejlesztõk sem tagadják, hogy ezek a helyek az x szinttõl y szintig való fejlõdés segítésére jöttek létre).
Itt kivétel nélkül minden insta egy bújtatott grind-régió.. zárt terület x mennyiségû szörnnyel, grindelj végig rajtuk, thxbye. Ha PvE orientáltságú valaki, akkor inkább EQ2 vagy LotRO-t választ, ha PvP, akkor meg csak azért fut végig ezeken hogy felfejlõdjön aztán menjen zergelni Abyssba.
"

"
VB: Ez az “egyszerûség” mennyire hat ki a játék komplexitására?
A: A koreaiak nagy része (hozzájuk hasonlóan én is) csak idõkitöltés gyanánt játszik a játékkal, várják a nagyobb neveket. Általános vélekedés, hogy a játék rendkívül egyszerûsített minden téren, nincs benne komplexitás és minden egyes feature csak egy maszk.. Ha jobban megnézi valaki vagy megismeri, akkor látja, hogy bármilyen játékfeature-re is bök az ember, egy jól hangzó, ám a valóságban kidolgozatlan és (ismét) egyszerû elemekbõl álló valamit kap.
Lehet ezt mondani szinte mindenre (repülés, stigma, szintezés, craft, etcetc). Valakinek elég ez a konzolos egyszerûséget nyújtó játékmenet, de a koreaiak többségének nem (na és akkor mi lesz mifelénk?).
A koreaiak már most röhögnek, hogy mekkora pofáraesés lesz nyugaton, elõre látják a rendkívül sok sajnálkozó meg nyafogó posztot hivatalos fórumon, hogy mennyire rossz minden (1.5-rõl nem is beszélve, saját magukat lõtték fejbe a készítõk).
Bocs a kitérõért, csak gondoltam elkezdelek felkészíteni a koppanásra^^
"
antgecc
Köszönöm.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

aionhun.hu-n szvsz mindent megtalálsz, ám vannak akik kínain játszanak, vannak CBT eventek illetve már csak 1 ilyen lesz, utána lehetõsége lesz az OBT-n mindenkinek a kipróbálásra, aminek az idõpontja még kérdéses.

antgecc
Nézd el nekem kérlek, hogy nem vagyok képben.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

<#falbav>

antgecc
Ezek szerint aki itt játszik az mind kínai serveren tolja?

http://aionhun.hu/e107_plugins/faq/faq.php?0.cat.2

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

DeathlyHallows
Üdv all! Lehet, hogy hatalmas hülyeséget fogok kérdezni, de a játék kijött már?xD és ha igen és jatszatok is vele, melyik szerveren?😄

Sáska
hali all lenne egy keresem valaki nemtud egy jo linket aion us clienshez torrent is jo lenne mert eddig nemtalaltam olyat ami normalisan jonne a downloader is rohadt lassu es latom ti meg mindig toljatok igy talan valaki tud adni egy jo linket elore is koszi

Veni, vidi, vici

Sáska
Aion intro:

Sáska
...6 weeks to go :-)

nem ideillõ de nagyot kacagtam rajta aion üzenõfalon : "Azt hallottam ezt kell nyomni. Eddig wowoztam mar 2 honapja tiszta vagyok."

nah igen, de ezzel a templarokat és a dual-wield gladikat is nerfelik...

Sáska
amugy nem tudom, hogy 1.2-ben az assasin mennyire volt eros az endgame-ben, de a patch notes olvasva az assa nem szamithat sok jora 😊

Amellett hogy a legtobb class plusszokat kap, meg erositik oket, a torosoknek ez jut:
- When dual wielding, the off hand(left hand) weapon's Divine Stone debuff proc rate has been lowered.
- 1 handed swords and daggers have had their critical rate values lowered. 2 handed swords, poleaxes, staves and bows have had their critical rates increased.

Sáska
hat, nem tudom, 1v1-ben ketsegtelen, hogy az egyik legerossebb karakter, de sztem nem az lesz a jellemzo, hogy egyedul boklaszol, hanem inkabb parban, vagy tobben. Amint leutik a shield-et a sorcererrol, barmelyik karakter kivegzi par utesbol - nem veletlen van annyi CC skillje, hogy ne tudjanak a kozelebe ferkozni.

Tatyla
nem olyan könnyû megölni azt azért papírruha ide vagy oda...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

... vagy a sorcerert meg kell védeni? 😊

Sáska
jah, de sztem egy group pvp-ben itt pont a sorcerer az, akit legeloszor fognak lekapcsolni, hiszen amellett, hogy relativ keves hp-ja van, es az armor sem vmi sok (cloth), o az aki az egyik legmagasabb dmg-et osztja ki, ergo en ot utnem legelsonek. Arrol nem is beszelve, hogy itt a healereket nem olyan konnyu levagni, nem csak azert mert eleg nagyokat healelenek (ami 1.5-ben meg nagyobb lesz), hanem mert chainben vannak. Szoval talan a clericet jobb "kiiktatni" sleep-el, utana curse tree-vel, stb.., mint idot pazarolni a megolesere.
Ezert gondolom, hogy a sorcerernek CC-zni kell a healert, viszont a healert meg vedeni kell --> szoval 1. sorcerert kell olni :-)

Assa se él sokkal tovább... leathertõl se kell csodákat várni.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sáska
1.5 patch notes

Tatyla, en is habozok, mert a sorcerer is bejon nagyon, de a cloth-os karik mindig gyorsan elhullanak, ez billentette a lecet az assa-ra 😊

Tatyla
én még mindig nem tudom hogy cleric vagy sorci szerintem ez már csak a megjelenés napján fog eldõlni...

25

Krinyo
link?

Sáska
hmm, valamiert nem jelenik meg a kep 😞
na mind1, azokra a setekre gondoltam, amiket a patch notes vegen mutattak.

Sáska

Sáska
meddig huztad a sorcerert? :-)

ellenben a ruhak igen jol neznek ki. ezekbol a setekbol nekem a leather s a cloth jon be leginkabb:
Plate

Chain

Leather

Cloth

Óóó, clericek, kedvenceim. Bekapják a silence-t azt azt se tudják mi van 😄

Ám 17 körültõl már simán tudsz.

Krinyo
lehet gyártani, de azért feltételezem hogy nem a kezdeti szinteken. Addig viszont marad a drop/bolt vagy pihi.

így van 😊

Miért?Úgytudom lehet gyártani..

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Krinyo
hát ha mana potiból akarsz foylamatosan zúzni, arra rámegy a gatyád is 😄

Tatyla
clericnél nem igen fogy ki én egyszer sem ültem le pihenni az elért 23-as szintig...

Mana poti ? 😊
Mostani karimnak volt 40 mana potija, 100+ sima hp, és 200+ zöld hp, és 200+ flight time. Semmibõl se áll.

Krinyo
akkor lesz para, ha kifogy a mana 😊

Olyan sose lesz 😊 Sorccal el se fog érni a mob.