Aion-MMORPG(F2P)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsoltika 007
Ez gép függõ. Azt nem tudom hogy (bios vagy alaplap, oprendszer vagy mit tudom én) miért. De volt nekem is olyan hogy valamelyik gépen nem lehetett rendesen játszani mert egyszerre csak egy gombot akart értelmezni. Ez nem a játék sara lesz.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Erre csak azt tudom mondani, hogy Hümm. Értelmesebb nem jut eszembe. Nálam nem indul el másik irányba, amíg az elsõ gombot fel nem engedem ...

Zsoltika 007
Nekem is.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Krinyo
de lehet egyszerre két irányt nyomni és nézelõdni is

Kösz szépen!Akkor itt is az lesz.

★ 汤姆 李

MrStokes
Nekem minden gond nelkul mukodik a repules kozbeni emelkedes es az elore haladas.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Most vagyok lvl 16 a sorceress-emmel, de eddig meg nem nagyon ereztem szukseget barmilyen potinak. Ez kesobb, magaabb szinteken valtozni fog?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Nekem a v már régen másra van állítva. Mi az a gomb?

Át lehet bindelni szinte mindent.
Repülésnél nekem meglepõ, hogy egyszerre két irányú mozgást bilentyûzetrõl nem tud kezelni. Tehát nem tud emelkedni és közben haladni elõre gombokkal, csak úgy, ha egérrel irányítod.
Éppen ezért én úgy repülök, hogy fly On, autoelõre gomb benyom, aztán irány. Eennek az a hátránya, hogy nem tudsz menet közben nézelõdni, csak akkor, ha kattingatósan repülsz : távoli tereptárgyra ráklikk, és akkor lehet forgatni a nézõpontot, a kari nem kanyarodik el, repül a tereptárgyhoz.
Ennek majd abyssban lesz nagyobb jelentõsége szerintem, de ami tuti, hogy a fly, autoelõre, egérrelkormányoz a leggyorsabb haladási, irányítási mód szerintem.
Ma indítottam próbaképpen egy chantert, ennél a föl-le gombokat már be sem bindeltem, mert fölösleges.
Egérrel szépen lehet a lebegõ kristályokból is kinyerni a lényeget: ráklikk, odarepül hozzá, aztán use.

Ha poetán érte el a lvl 20-at, akkor viszont lehetséges, hogy nem tudja ... <#ravasz1>
Viszont akkor ûbernagy türelme van a szintezéshez. <#worship>

Nnekem auto update volt.
Mondjuk idõben totál mindegy, lényeg, hogy még tömörítgetett, meg töltögetett kicsit.

Zomil
parry-t nem nagyon érdemes növelni, mert itt a parry-nél a fegyverrel blokkolja az ütést és nem 100% dmg-et blokkol, rangernél és assánál is a dodge-ra érdemes rámenni ott nem kapsz dmg-et, ha dodge-olsz

vaakuum: sikerült lowlvl-en az egyik legunalmasabb kasztot kifognod 😄
rangerrel az élet kb. 25-töl kezdödik v afölött addig alig van skill igy unalmas picit :S

mano1b: nem tudom, hogy vagy lvl 20, mert poetárol kasztváltás nélkül nem is tudsz elmenni

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Ez a kérdés engem is érdekelne.
Más: néztem videót az irányításról....háááát. Nagyjából rendben van, de ahogy elnéztem AD-vel fordulsz, QE-vel pedig oldalazol. Ezt gondolom Keybindings-ben azért át lehet állítani? Egérrel lehet fordulni (mint WoW-ban?) vagy csak a billentyûzettel lehet? A repülés elég mókás lesz, ahogy elnéztem, mivel az külön billentyûkkel mûködik. Hát egy kis gyakorlás nem fog hozzá ártani<#vigyor>

Sáska
azsiai tapasztalat alapjan:
volt ismerosom aki Alchemy-t nyomatta nagyon, s mindig volt belole bevetele. Nem nagyon sok, de folyamatosan jott a penz ( sok kicsi sokra megy..).
En armorsmithing-et huztam, s ritkabban, de akkor joval nagyobakat kaszaltam (1-1 kek itemert rengeteg penzt lehetett elkerni).
Masik ismeros cookingot nyomta, s nagyon panaszkodott, hogy senki nem veszi a kajat, pedig mar olyan aron arulta, hogy nullszaldosra sem tudta kihozni vele a craftolasba befektetett penzt.

mano1b
én 20 vagyok csak a helyet nem találom hogy hova kell menni,még mindig scout vagyok

Még 2 óra és itt a kliens de a patch?Fel update-eli auto.vagy le kell a 3gb-ot is tölteni hozzá?

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Forrest Tomee
lvl 10-en lehet kasztot váltani, scout elágazik assasinra vagy rangerre. Utána nem lehet.

Vaakum
a parry követ mindegy hova teszed be mert az egész parry értékedet növeli függetlenül, hogy hova van berakva. Egyébként rangernek nem kell, nem tudom Assasin kep-e magasabb szinten valami parryre aktiválható skillt, de ált. parry és shiled def az tank kõ.

A ranger lvl 19tõl lesz élvezetes, nekem lvl22 most és nem nagyon jönnek közel a mobok csak kicsit hátrálok közben, de a ranger játék egyébként a folyamatos mozgásról szól.
A WASD bill. mozgást szerintem szokni kell, pár nap alatt belejössz és utána sokkal jobban megy a karaktered irányítása.

chat ablakon felül a füleknél ha ráklikkelsz elõjön egy menü, alsó a tab oprions vagy ilyesmi, ott vannak a channelek és azon belül kiveszed a pipát onnan amit nem akarsz látni.

Vagy felteszed külön particióra xp-t(olcsóbb😊.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

vaakuum reszbetem rangeres tapasztalatod miatt de low lv-n sajna az egyik legnehezebb kari a keves ranges skill miatt 😞 igy sokszor van uresjarat a skillek kozott 16-on kapsz egy skill a marmeglvo lovesedhez chainbe aztan 19-en egy jobbat ezek mar javitanak a karin de 25 ami igazan jo mert akkor a 19-es skillhez jon egy chain skill es ugy mar aranylag keves idot kell varni a kovi skillre

amugy akinek nehezsegei vannak a party szerzesel az nyomja meg a v-t ott search es link invite gombra katt ezt linkeljebe regio 1-be es aki rakattint a linkre az betud lepni a partyba persze tedontod el hogy a jelentkezok kozul kitud belepni

Veni, vidi, vici

s0n1c
nekem pws netem van, xpn mégse volt semmi gond, tegnap raktam fel win7-et és elõjött a dc / client run hiba kombó <#idiota> vehetek routert...
Ranger akarsz lenni inkább?

mano1b
sziasztok segítség kellene az assasin lv20 hol tud kasztot váltani.

És a Parry manastone mûködik akkkor is, ha nem fegyverbe, hanem mondjuk ruhába van rakva?

Hyder
Más játékokban az a fegyverrel való hárítást jelenti. szvsz itt is ez lehet

Steam: [HUN]Feriggno

Azt valaki mondja meg pls, a parry az micsoda?

Két karaktert próbáltam eddig ki, de meg kell mondjam, mindkettõvel csak Verteron feléig jutottam.
Rangerrel kezdtem. Lehet azért, mert nem vagyok nagy MMO múltú, de nagyon nehéz volt megszokni az irányítást. Sõt, még most sincs egy kialakult rendszerem. A halálom ez a shift, alt vagy ctrl gombokkal alkotott kombináció. Érzésre nekem ehhez egy asztalnyi méretû billentyûzet kellene, mátrixban, 3*3 vagy 4*4-es bontásban.
Nem tudom eldönteni, hogy egérrel jobb-e irányítani klikkelgetve, vagy gombokkal.
Lényeg a lényeg, a ranger a láthatatlansága ellenére nagyon sokszor lebukott, még mielõtt hátbaszúrhatta volna az ellent. Számomra nagyon lassan ölt. Meg is haltam vele jónéhányszor (bár ez betudható a billentyúzetkiosztás bonylolultságának is)
Mikor megkapta az íjat, ott kezdõdött számomra az igazi horror. Van egy lassító lövése, amivel lehet kezdeni a harcot, meg van egy viszonylag nagyobb sebzésû skilltámadás, aztán annyi. Kezdõdhet a fogócska. Még Mau formára átváltozva is igen gyengécske, és ez kifejezetten kellemetlen akkor, ha a bányákba vagy egyéb, mobokkal sûrûn elátott helyekre kell bemenni, ahol még rohangálni sem nagyon lehet.
Elvileg késõbb lesznek hasznos kombói, én ebbõl még semmit nem látok.
Próbáltam mi van, ha átáll közelharcra, de nem vagyok tõle elragadtatva, ez a stílus nem nekem való. Egyszerû, egyértelmû irány, és harc közben azt vettem észre, sokkal nehezebben cserél fegyvert.

A Spiritmaster sokkal lendületesebben indult. Lehet azért, mert már a questek is ismerõsebbek voltak, vagy mert kicsit szoktam az irányítást, nem tudom. De tény, hogy szinte minden mobot helyben állva tudott elintézni, mire odaértek hozzá, majdnem mind halott volt. Amikor ezzel haltam, az spawn miatt több mobbal a nyomomban történt valahová beakadás miatt volt.
Nem tudom, melyikkel jobb játszani.
Gondolkodom egy sorcereren is, de jó lenne egy kicsit messzebb jutni, hogy több infó legyen a játékról. Úgy lvl23-25 közelébe legalább. De egyedül meg az már nehéz.
A chat kezelésénél nem jöttem rá, hogy a trade üzeneteket hogyan kell kikapcsolni, ezért ott elég nagy a pörgés. Az a tapasztalatom, hogy sokan észre sem veszik, ha Whispelnek nekik, tehát elég nehéz partit formálni még azokkal is, akik ott szaladgálnak az ember körül.

Lehet inkább egy könyebben kezelhetõ, egyszerûbb játékmódot igénylõ gladiátort kellene csinálni, az lenne a nekem való? Az mennyire bonyolult? A healerrõl a makrók és egyebek miatt lemondtam, meg feltételezem, hogy azzal nem lehet olyan jól nyomulni egyedül. Komoly gondot fog okozni a küldetésekkel való szintezés, ha lvl 15 - 20 után már a küldetések sem csinálhatóak egyedül.

És vasárnap el is porladnak a szárnyak a karakterrel együtt..<#vigyor1><#vigyor1>
attyspocak
Be kell osztani a klánba, hogy minden szakmára jusson valaki. Hiszen minden szakmának meg van a haszna. Ruhák, fegyverek stb.
Mi legalábbis már mostmegbeszéltük a klánba, hogy ki milyen karit visz, milyen szakmát fog tanulni. (nem OBT alatt)

Azoknak, akiknek van DV hibás gondjuk:
Sajna a DC hibára (mindent kipróbáltam) a Router volt a megoldás, ami +5k forint költség.
Irtam is a NCsoftnak, hogy nincs benne a gépigény leírásban hogy Router is kell a játékhoz. 😛

0Fritz0
Megvannak a szárnyak, kezdõdhet a szent kamikaze bevetés.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Ahol a q-t felveszed.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Már bárki igényelhet kulcsot fileplaneten nem csak az elõfizetõk.
STREEX
És hol lehet beváltani?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Ha valakinek kell, van egy szabad kulcsom.
Az elsõ privi küldõ megkapja.
Tatyla
zsákbamacska random fegyvert vagy ruhát kapsz érte kevesebb coinért rosszabbat...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

STREEX
Ezekkel a küldetésért kapott bornze/silver "coin" -okkal mit lehet kezdeni?

Intel I5 4690k----Gigabyte GTX970 G1 Gaming----ASRock Z97 Extreme3----Geil EVO Potenza 8GB (2133mh)----Western Digital Caviar Blue 1TB----3DMark First Strike: 10036

Tatyla
ja hát asmo oldal alapból szopás,vagy nem tudtad?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Hamed
En eddig erre jutottam:
-Alchemy eleg 399-ig, draconic potik nem jobbak annyival es manastone sincs 400 felett. Casterek felhuzhatjak maxra, ha craftolt konyvvel/orbbal akarjak tolni.
-Cooking-bol a 4k-s DP kaja ami jo biznisz lehet, de egyedul ezert felhuzni maxra, foleg hogy van kisebb is... Meg talan a resist buffos kajak lehetnek jok ha lesz vmi speci boss.
-Armor/weapon/tailor nem rossz valasztas, foleg hogy itt minden szakmat kb. egyforman koltseges felhuzni a work order rendszerrel. Viszont kerdeses, hogy amig nincs a birtokodban vmi uber recept hogy fogsz megelni belole.
-Handicraft viszont hasznos minden kasztnak az ekszerek miatt. De itt is kerdeses a hosszutavu haszon.

En szintezes kozben felhuzom alchemy-t 390-ig, hogy legyen mindig poti es manastone a gyorsan cserelodo gearbe, 50-en meg rafekszem handicraftingra es az lesz maxolva. De ez csak az en spekulaciom, ki tudja mi lesz. Lehet az jar a legjobban aki semmit se craftol csak eladja az alapanyagokat.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Strahd_
gondoltam ez mar valamennyire kialakult az asiai jatekbol 😊

Szakmákról gondolom akkor lesz infó, ha kezdenek kialakulni árak az offi szervereken.. De egyik sem rossz, mindbõl lehet pénzt csinálni, így valszeg azt lesz érdemes húzni, amelyik kell a kasztodnak. Én pl templarral armorsmithing alapból, mellé meg vagy weaponsmith vagy alkímia, de inkább weapon, mert akkor csak fémeket kell szednem, és azokból jó sokat. Az alkímia biztos jól fog hozni a konyhára, mert poti mindenkinek kell, meg a cooking lesz még olyan, hogy orrvérzésig lehet fogyasztani a sütiket, sosem elég... Úgyhogy tulképp nekem 4 szakma kéne. 😄

Strahd_
van valakinek infoja melyik szakmat erdemes tanulni hasznossag/piaci ertek alapjan?

Hamed
CB-ben 6-8k xp volt egy elit full grouppal. Most meg 3-4k ugy hogy csak oten voltunk, mind lvl16-19 kozott. Plusz sokkal gyengebbek lettek, akar kettesevel is lehetett huzni oket. Most epp gladiatort csinaltam, azzal nem lehet szolozni oket, de rangerek mondtak hogy joval kevesebb xp jon beloluk.

A lenyeg, hogy en nem latom ezt a nagy xp es quest buffot, amit western release-re igertek. Nemhogy egesz altgard-ban nem talalkoztam egy uj kuldetessel se, hanem meg az elitek is kevesebbet adnak.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Most telepítetem fel az Aiont és mikor belépnék szerverre kidob azonnal egy disconnected üzenettel, tudtok valami tipet adni, hogy mi lehet a baj? Ismerös az ö gépéröl be tud lépni az accommal.
Tatyla
lesznek pillanatok amikor utálni fogod hogy tudsz repülni 😄

Tatyla
na kérlek szépen ez nem így van,az xp mértéke függ(krall grp questek most csak):
1.hányan vagytok a partyban
2.ki hányas a partyban
3.te hányas vagy a partyban
4.mekkora a szintkülönbség a party tagok között

ugyanis itt alapból nem lehet nagy karival kis karit húzni szerencsére,tehát már ha egy pl 28-as megy egy 10-essel a 10-es nem több mint 1 azaz egy xp-t fog kapni mobonként...
akkor ebbõl kikövetkeztetheted mi volt a hiba a kisebb xp értékében.

A kettõ közös CD-n van, egymást kizárják. Amúgy ez nem mágus, hanem már spiritmester amirõl beszélünk, mert Chain of Earth csak neki van. De amúgy ez csak kis szinten érdekes, ugyanis SM már nem kap magasabb rangú Ice Chain-t, ergó egy idõ után a CoE sebzése lényegesen nagyobb lesz, másikat ki is veheted a toolbar-ról majd akkor. Ha valaki a másik irányba kezd el fejlõdni, vagyos Sorc lesz, akkor meg pont fordítva, Ice Chain bõl kapja sorba a magyasabb rangokat, és õ meg a CoE-t nem használja (sõtt ha jól tudom eleve meg se kapja szal neki nem kérdés 😊
Az egyébként lehetséges, hogy mágusnál a "Chain of Eearth I" és az "Ice Chain I" egymást letiltják? Elvileg mindkettõ láncskill elsõ darabja, enenk ellenére, ha pl aCoE I-et elsütöm, az IC I-nek is elindul az idõzítõje, és nem tudom használni. Fordítva is igaz, ha a másikkal kezdek, akkor is letilták egymást.

Szóval a térkép szerint az a Balbua farm, ahol a titkos üzenet volt a falra szúrva a késsel ...

Megvan, mi a hiba... a kis térkép elvileg kijelzi, hogy hol tartózkodom...de a balbua farmot nem arra a marmra mondja, ahol a hordó van, hanem a szomszédéra... Erre a farmra egyszerûen csak azt mondja, hogy northern akármi forest, így ott nem is kerestem.

Zomil
ha a vizparton a vizzel szemben állsz indulj el balra és ott lesz egy kis bódé szerüség mögötte lesz a cucc 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Hordó sehol, Gutaütés ON.