Aion-MMORPG(F2P)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem ne azzal biztosítsák a balance-t, hogy a napi 3-5 óra idõmbõl 2-3at!!! elvesznek. De persze lehet bennem van a hiba, hogy ezt nem tartom fairnek. És hülyeség azzal jönni, hogy menjek új szeróra, mert mint kiderült már, megvárják, amíg azon is 2k-s sor lesz... Hetente meg nem kezdem elõrõl, hogy egy pár napig sor nélkül legyek.

Snomag
<#vigyor>

Cence: nemcsak az újaknak, a "régiek" is bármikor dönthetnek úgy, hogy õk nem állnak sorba hanem új szerveren kezdenek karit. De persze igazad van, az emberi természet már csak olyan hogy oda megy ahol a legtöbben vannak, én se vagyok ám kivétel, én is pl inkább állok sorba 1-2 órát csakhogy egy népes, pörgõs szerveren játszhassak, de aki ezt bevállalja, az akkor ne sírjon a sorok miatt :) Van egy nagyszerû mondás: aki k*rvának áll az ne csodálkozzon ha b*sszák! Szóval aki Spatalosra meg az ne QQ-zon ha sorbanáll :)

This is Spaaaaatalos!
ettöl függetlenül a sorban állás megmaradt nem? csak az ujaknak van 1 uj szero amin nem kell majd 8 orát várniuk

Snomag
Van benne logika. Ha az elejen belonenek rengeteg uj szervert, valszleg az egensuly nem lenne az igazi, meg aztan amikor a kezdeti hype utan az emberek elkezdenek 'normalisan' jatszani meg paran abbahagyjak, sok helyen pangas lenne.

Pio:
igen, érdekes módszer, és nem is írtam hogy jó vagy hogy rossz, voltam már én is a sorba nem is 2 percet, kellemetlen na.
De abban biztos vagyok hogy szándékos, ilyen nagy, több játékot is sikeresen futtató cégnél teljesen kizárt hogy pénzügyi vagy technikai akadályai lennének annak hogy még vagy 10 szervert fellõjenek, nyilván nem egy hétköznapi pc-t tesznek be szervernek de azért nem egy szuperszámítógépre kell gondolni. Szerintem õk war-al ellentétben hosszú távon akarják megoldani, bevállalva a rövidtávon jelentkezõ veszteséget. Biztos vagyok benne hogy több olyan játékos is van akik pont a több órás várakozás miatt döntöttek inkább úgy hogy nem veszik meg a játékot vagy késõbb veszik meg, de ezt nem így, egyénre lebontva kell nézni. Õk jelentik a veszteséget a mérleg egyik serpenyõjében, amit láthatóan az ncsoft bevállalt (és nem is akár hogy, nem gondoltam volna hogy akkora anyázás után is képesek kivárni amíg a castor is betelik, márpedig hidegvérrel, pókerarccal kivárták és tolják a copy paste válaszokat az -amúgy jogosan- panaszkodóknak!)
Viszont nyilván azért mennek bele ebbe a veszélyes játékba, mert úgy látják hogy hosszú távon amit nyernek az több. És valóban, ha egyszer bejutsz és tudsz játszani, kb tökéletes játékélményt kapsz, folyamatos akciók, nincs 4-5x-ös destru zerg stb.

"A százalékok viszont szerintem nem sokat jelentenek tekintve, hogy ahogy írod, nagyrészt sor áll a szerverekre, ergó tele vannak és ha van egy kis eszük, akkor fele-fele a limit a balansz miatt, szóval nem is jöhetne ki más, mint 50-50. "

Hiszen pont ez a lényeg amit írsz, ezért nem tesznek be szervereket és vállalják a sorokat! :) Ha sor van, és lock-olják mindig azt az oldalt ahol épp kevesebb kari van, akkor mindig balance lesz. Aki épp a sorban van azt persze qvára nem érdekli, hogy õ most jót tesz ezzel a játéknak hogy beállt a sorba, én is vertem a fejem a falba amikor nem tudtam játszani, annak ellenére hogy tudom hogy erre szükség van.

A bónuszolgatás meg transzfer nem megoldás, láttuk már a war-ban, és amúgy ncsoft összes lépése nagyon azt mutatja, hogy iszonyat f*snak attól hogy megismétlõdik ami ott volt az ész nélküli szervernyitás miatt.
Mert ha lenne elég szerver, akkor azonnal kijönne az asmo fölény, te is írod hogy több lenne alapból az asmo csak teli szerverek miatt nincs, és ez pontosan így van szerintem is. Amíg nem kezdtek megtelni a szerverek, addig minden szerveren durva asmo túltengés volt, volt is sírás de hamar elcsitult, ma már senkinek eszébe se jutna ez, pedig még mindig ott lapul a háttérben ez a rém, csak ki van húzva a méregfoga. Nem elegáns módon, nem kellemes módon, de az biztos hogy ultrahatékonyan :)

Ps.: ahogy nézem el is indult az új ENG szerver! Szóval ez megerõsíti azt hogy bizony itt csak akkor lesz indítás ha a régi betelt, mostanra lett teli a Castor. Aki asmot akar most kreáljon új szerverre mert tuti hogy az az oldal gyorsan betelik :)
0Fritz0
Olyan flémer, mint a KK. :)

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Snomag
roviden, jah

olyan kommentelokre, akik csak vitat generalnak, teljesen ertelmetlenul, meg beszologatnak

Running
Ez a "troll" mit jelent, mert nem értem. Kikre mondják ezt, a faszfejekre?

Zomil
werkfilm-el ne foglalkozzatok ahogy Snomag is irta õ csak egy troll aki minden topicba beugrik egyet fikázni :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Snomag
vagy csak egy troll

Strahd_
Lehet a hetvegen leoltek ;) es ez neki nem tetszik es igy ad hangot ennek :)

MrStokes
Elgurult a gyogyszered? Sztem surgosen nezesd meg magad...

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Ez a Fire Temple instance?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

BEAST
Ha azt az utolso nagy aoet nem tolja el a Protector akkor meglett volna az artifact <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Sáska
jaja:)
gondolom ment az elyos oldalon a jelolgetes a mapon, mert eleg hamar igen nagy szamban jottek:)
Meg egy ideig csak vonultunk, es oltunk akit lattunk, aztan osszefutottunk a FugiTives kulonitmenyevel, s ramentunk egy artifact-re. Sajna nem sikerult bevenni, de azert latni mindenkepp jo moka volt. A meleek utottek a guard-ot, mi casterek meg probaltuk vedeni a seggunket, mert jott mindig az elyos szurkalas:))
Amugy nagyon jo, hogy amikor masszivan tele van a kepernyo jatekossal, akkor is teljesen jatszhatoan fut a kliens.

capaszabi
a kérdés a következõ: preorderem van galaxisos

ha 3 héten belül perkálom az összeget, akkor ugye beszámítják az 1500-as befizetésem. Ettõl én még ráaktiválhatom a kapott kódot november közepén a preorder accra, akkor onnantól fog ketyegni a 30 nap. Igaz?

ha 3 héten belül nem veszem meg, hanem mondjuk karácsonykor veszek dobozost, azt is simán ráaktiválhatom digi preorder accomra, igaz?

Köszi! Akkor még van remény hogy ma elkezdhetem végre! :-)
RoyalPredator
Figy. Én megvettem a cuccot.
Én kivárom amíg elrendezõdik a java, és elindul a kerékvágás.
Nekedis ezt kellett volna tenned. Vagy tegyed ezt ha még tudod.
Másnak is ezt javaslom igenerõsen.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Úgy hallottam,GameCard-al drágábbra jön ki a játék kb 500ft-al,mint PayPal-al.Így van?

capaszabi
teljesen jófej :D

Zomil
én tölük vettem, banki átutalással, bementem a bankjukba és átutaltam az összeget a számlájukra, kb. 3-4óra után már meg is kaptam a kódot

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Vigil-ben vagy? :)

jah meglepödtem voltatok egy páran :D
de aztán nagynehezen sikerült elüldöznünk titeket :D

Hamed
Hat nalam azt ertek el, hogy meg varok a dobozossal... Preorder igy is kurvara megerte, kb 5 orat tudtam jatszani vele. Spataloson megkrealtam a karit egyik reggel, utana folyamatos tobboras sor. Ertem a koncepciot meg hogy fosnak a WAR szindromatol, de nem ugy akarom eltolteni az elso honapot, hogy napi 1-2 orat tudom tolni ha epp beenged queueba, vagy mehetek vadidegenekkel jatszani masik szerverre.

\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"

Hi! Rendelt már valaki digitális Game Card-ot a CD Galaxistól? Mennyi idõ amig küldk?
Sáska
Zomil, tegnap vegre osszefutottunk. Igaz, mi tobben voltunk ;-) <#hehe>

Tulajdonképpen igazad van, de ez a balance-dolog nem hiszem, hogy sokakat vígasztalna, meg aztán csak amolyan félig-meddig magyarázat vagy mentség. Azzal, hogy másfélszer-kétszer ennyi szervert nyitnak, nem biztos, hogy a balance-t szúrták volna el, max kevésbé népes szerverek lettek volna, de a 7órás sorok után a spataloson kialakult volna a dolog. Ha lenne 4 üres szerver, akkor az NC mondhatná, hogy ne hisztizzetek, húzzatok át másik szeróra. De így zéró mentségük van arra, hogy nincs hely.

Az érthetetlen számomra, hogy az emberek baszogatásán kívül a saját zsebükbõl is rengeteg pénzt húznak ki, ha emiatt berágnak és lelépnek játékosok.

De ha ma tényleg nyitnak új szerót, az jó, és valszeg kezdek is egy karit rajta, ha a szokásos 2k-s sor fog várni spatin. Ha pedig holnapra az új szerveren is 2k sor lesz, akkor mélyen benyalhatnak. xD

Na igen, ez egy elég sajátos módszer, kérdés, hogy egyrészt szándékos-e (vagy csak spórolni akarnak :) ) másrészt ha igen, akkor be fog-e válni. Rövid távon biztos, hogy rosszabb, ezt lehet látni most is, hosszú távon viszont tényleg elsülhet jól a dolog. Bár azért a szerverek összevonása, irányított transzferengedélyezés és bónuszosztás a gyengébb oldalon se rossz megoldások, ha tudják tartani vele a balanszot, na persze mindenképp nehézkes a dolog. Így megvan az a kockázat, hogy ha esetleg mégis nagyon szétesik a balansz, akkor nem lesz mibõl rendbe rakni vagy ha lenne is, akkor se lesz hely rá az adott szerveren.
A százalékok viszont szerintem nem sokat jelentenek tekintve, hogy ahogy írod, nagyrészt sor áll a szerverekre, ergó tele vannak és ha van egy kis eszük, akkor fele-fele a limit a balansz miatt, szóval nem is jöhetne ki más, mint 50-50. A légiók számát tekintve - ami talán mérvadóbb, na persze az se perdöntõ - már megfigyelhetõ egy többé-kevésbé 10%os többlet az egyik oldalon, ami szerintem ki fog ütközni a játékosszámon is, amint nem lesznek csurig töltve a szerverek. Persze ez egyáltalán nem vészes különbség a WARban megszokott 3-4szeres destru fölényhez képest... :D
Összességében szerintem is az lehet, amit Te mondasz, abban bízik az NCSoft, hogy közel maximum létszámon fogják tudni járatni a szervereket, ami az eddig legjobban hangzó megoldás a balanszra, mert igazából akármilyen bónuszokat meg kutyafülét ígérgetnek, ha összességében többen játszanak az egyik oldalon, mint a másikon akkor az bizonyos szervereken úgy is ki fog ütközni. Ennek viszont elkerülhetetlen elõfeltétele a sorban állás a kezdeti tumultusban.
A szerver aktívságának pedig mindenképp jót tesz a dolog, ez vitathatatlan.

A sor amúgy közös mindkét oldalnak, vagy külön van 3-3ezres sor az asmonak és az elyosnak?
Elvileg nemsokára jön egyszerre 2 újabb EU szerver, egy Eng és egy Fra, twitteren pár óráról beszéltek.
Amúgy lehet látni a koncepciót, amíg nem telt be a Castor, addig nem indítottak, tegnap már castoron is sor volt, és jön a köv szerver. De amúgy gyanítom ez se oldja meg a sor QQ-t, lévén amikor castorra instant be lehetett menni, akkor is 3k sor volt a Spataloson.
Egy jellemzõ, rövid beszélgetésem valakivel: illetõ nehezményezi (és akkor finoman fogalmaztam:) hogy mekkora sor van és hogy õ fizetett, biztosítani kell neki hogy játsszon és hogy új szerver need. Megkérdeztem hogyha lenne új szerver, arra menne e. Azt mondta nem, de majd mások a sor miatt úgyis arra mennek, és õ végre be tudna menni Spatalos-ra. Jah hogy jah...
This is Spaaaaatalos!

Ps.: Pio a helyzet NÉHÁNY szerveren valóban ennyire rossz, van hogy még a sorba se tudsz beállni mert az is betelik, ami roppant vicces, úgy megnézném hogy valóban mekkora sor alakulna ki! :) De egész tegnapig volt olyan szerver ahova sorbanállás nélkül be lehetett lépni, csak épp mindenki a legnépesebb szerverekre akar bejutni. Tegnapra már minden szerver betelt, nem lehettt sorbanállás nélkül belépni sehova, érkezik is az új szerver (ahova nyilván megint senki nem megy egy darabig és sír tovább a sor miatt meghogy õ már fizetett és nem tud játszani)
Az a helyzet, hogy ncsoft korábban soha nem tapasztalt módon felválalta hogy mivel ez egy pvp játék, normális szerverpopulációkat alakít ki, két oldal közötti egyensúllyal. Te is war-oztál, asszem tudod milyen az amikor egyik oldal 4-5x-ös túlerõben van, illetve néhány szerveren alig vannak. Persze valszeg életben nem kaptak még ennyi anyázást gondolom, de azt hiszem itt az asmo/elyos arány magáért beszél: http://uk.aiononline.com/livestatus/server/ Sajnos ennek egy mellékkövetkezménye, hogy nem indíthatnak ész nélkül szervereket,amíg csontra nem töltik a már meglévõket, ami miatt eszement sorok alakulnak ki, és ez bizony qva gáz.
antgecc
Tudom, hogy unalmas kérdés, de megtennétek, hogy megmondjátok melyik serveren van a legtöbb magyar Elyosban?

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

legtöbbször esténként tudnék belogolni, de akkor lesz egy stresszmentes free hónapom, legalább nem tudom lehúzni a gamét, ha már játzani sem tudok vele :D de a login résznél szépek a vízesések élvezet nézegetni. Úgyhogy nyomás szolúsönt keresni, mert ez gyengusz így.
Legalább legyen vmi kárpótlás, szolidaritási szervercsökkentés a wowban, had álljanak sorba :PP
Strahd_
"As for the hold queue's, they will be corrected as soon as the Dev's can implement a solution.

Thank you,
Hayden"

Strahd_
igen ennyire rossz ;) magam reszerol en elaludtam nem tudtam kivarni a 2 oras sort tegnap este :)

Délután/kora esti órákban átlagosan 1,5-2 óra sorban állás van, NC ismét domborít...!

Megmondom õszíntén, nem tudom. Dél-1 között logoltam be Aionba, akkor 10 perc alatt beengedett, addig megcsináltam a "reggeli" kávémat. Igazából azóta nem logoltam ki a karimmal, úgyhogy én nem állok sorba:)

Gondoltam már pár napja megy a játék, körülnézek hát jutúbon, hogy milyen fasza videók születtek a headstart alatt aztán viszonylag hamar belefutottam egy ilyenbe, fogyasszátok egészséggel :)

http://www.youtube.com/v/59cO3nF4wUg

//...amúgy tényleg ennyire rossz a helyzet vagy csak a szokásos QQ megy?//
MeoH

fuck mmo's..i.,

http://eu.aiononline.com/

Én erre gondolok, nálam egy másfél napja csak annyit ír, hogy:
Http/1.1 Service Unavailable

Ezek szerint csak nálam van valami hiba?

Nekem folyamatosan megy a hivatalos oldal.

Ellenben lópikulát sem ér az account, ha nem tudsz játszani...

79 SE/77 BD Naia

Õ nekem van accom, igazágól, közben rájöttem, hogy hülyeséget beszélek, mert csak az eu.aiononline.com oldal nem mûködik, az uk igen:)

Nem úgy kell elképzelni, hogy folyamatosan repülsz. Szal nem annyira gyengébb tõle + lassan lesznek repülõ petek.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

LSC
igaz az hogy a spiritmaster elég gyenge nagyobb szinten mert nincs petje repülés közben?

ctrl + f5-tel se megy ?
http://uk.aiononline.com/ ez pl jó nekem.

Örülnétek inkább annak, hogy nektek legalább van accotok, és a queue-ig el tudtok jutni jóesetben. Az aion hivatalos oldala több mint egy napja nem megy, milyen mérges lehet az, aki a boltból hazamegy, és még csak accot se tud csinálni, mert egy üres fehér weboldallal találkozik:P

képen a shield az sipusbol van?

My god is a great big god, KIRA!

fasza cucc,hogy esne ki az inventoridbol át az enyémbeXD
szörszálhasogatás,már csak a preorder eladásából gyenge matek tudással is fellehetett volna készülni rá hogy mennyien is lesznek majd élesben,a 8 éves kisbuzi pityutol kezdve a nagyfaterokig mindenki anionról beszél mióta már,szal szerintem egyszerûen csak trehányság az egész.mondjuk az a szerver amin én tolom legyen tele,többit lefosom:D
a jó kurva mákos anyádat :D
mi már 100x voltunk és semmi...

My god is a great big god, KIRA!

Van bõr a képeden, többet ne is ölj mobot, hát hogy képzeled, csak pvp-zz... abból is jön xp. Jövõre talál majd használni is tudod így az új weped :D

werkfilm
nem magamról beszélek, nem azt írtam be hogy pvp pro vagyok, hanem hogy te vagy egy pve nyomorék
szégyen hogy egy ilyen játékban is megvetik a lábukat a hozzád hasonlók
menjé everquestezni